Menu

Hokej

KHL

Atlant Moskevská oblast – Torpedo Nižnij Novgorod

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

18.09.2014, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • Libor Kucza (@LiborKucza)

Tipsport: 2.25 4.1 2.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa

Ondřej Němec (ATL) 0+0, čas na ledě: 10:41, 0 střel

Český zadák odstoupil vinou zranění v průběhu utkání. (19:44:56)
Je dobojováno! Hosté nedokázali ve třetí části předvést nic, co by je přiblížilo soupeři. Nejprve na rozdíl tří branek navýšil Oleg Jašin, poté Torpedo nakonec přece jenom skórovalo, prosadil se Wojtek Wolski. Více se již ale stav nezměnil, a tak Atlant Moskevská oblast zaslouženě zdolal Torpedo Nižnij Novgorod 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

Střely na branku: 38:17

60:00

Konec zápasu.

59:35

Kasutin je zpět, Atlant v ofenzivě. Toto utkání má jasného vítěze, budou jim domácí hokejisté.

59:01

Novgorod to zkouší v šesti, Kasutin míří na střídačku!

58:37

Dělová rána Salminena zamířila mimo tři tyče, přesilová hra bude brzy u svého konce. Torpedo má situaci stále složitější.

57:28

Hosté dobře kombinují, velmi nebezpečnou střelou se prezentoval Jarko Immonen. Engren však tuto ránu dobře viděl, proto mohl včas zareagovat a zneškodnit ji. Hra je přerušena, buly proběhne po levé ruce domácího muže v masce.

56:44

Oddechový čas si bere naopak trenér Novgorodu. Hosté by potřebovali rychlou kontaktní branku, která by je nabudila a posunula vstříc vyrovnání.

56:44

Torpedo navíc bude mít výhodu v podobě přesilové hry. Pokud by ji využilo, bylo by klání již velmi dramatické. Za hákonáí odjíždí na trestnou lavici Arťom Černov (ATL).

55:37

Taraťuchin se blížil do zajímavé pozice, ovšem na poslední chvíli mu utekl kotouč. Hrát tak může opět Novgorod, který zamýšlí přesunout své síly do ofenzivy. Aktivní hra se ale zatím Atlantu vyplácí.

54:28

Atmosféra v Areně Mytišči je poměrně ponurá. Divný fakt, neboť domácí vedou a směřují k vítězství. Slyšet je každé slovo z ledové plochy.

53:26

Atlant se zřejmě řídí pravidlem, že nejlepší obranou je útok. Velmi aktivně napadá, což může být tou správnou cestou ke konečnému úspěchu. Bude tomu tak?

52:39

Domácí lodivod si vyžádal oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům?

Wojtek WOLSKI - 3:1

52:39

Torpedo právě vstřelilo branku!
Hosté ale snižují! WOJTEK WOLSKI obdržel těsně před modrou čárou kotouč, vjel do útočné třetiny a přesnou ranou překonal Engrena. Že by klání opět dostalo patřičný náboj? Asistence: Viktor Drugov, Juuso Hietanen.

51:21

Zatím se Novgorod brání bez větších obtíží, ovšem to mu momentálně nestačí, potřeboval by spíše útočit. Stále více se zdá, že je vítěz klání jasný.

50:30

Hosté jdou do tří, neboť hráli v šesti. To neuniklo pozorným arbitrům. Trest odpyká Wojtek Wolski (NNO). Rozhodnou domácí duel?

49:20

Uběhlo pouze pár vteřin a je po přesilovce. Vjačeslav Leščenko (ATL) ihned po vhazování zatáhl soupeře, za což dostává menší trest. Hra čtyř proti čtyřem má v dnešním klání premiéru.

49:13

No a Atlant bude mít vzápětí další přesilovou hru. Dnes tuto činnost potrénuje skutečně důkladně. Za podražení odchází na lavici hanby Juuso Hietanen (NNO).

Oleg JAŠIN - 3:0

48:45

Atlant právě vstřelil branku!
Domácí přesilovou hru využívají! Ránu od modré čáry ještě Kasutin vytěsnil, ovšem na dorážku OLEGA JAŠINA již byl krátký. Domácí útočník předvedl velké umění, neboť kotouč zasáhl ve vzduchu. Nyní to již budou mít hosté velmi obtížné. Asistence: Matthew Gilroy, Roman Rukavišnikov.

48:04

Hraje se stále bez přerušení, u puku je Atlant, který si vysloužil další přesilovou hru. Pavel Valentěnko (NNO) usedá na trestnou lavici podruhé v dnešním utkání, tentokráte za držení. Pokračovat se bude až po skončení komerční přestávky, hrálo se dlouho bez přerušení.

46:47

Nikita Šošnikov neupsěl střelou z bezprostřední blízkosti, následně na druhé straně ledové plochy odešel s nepořízenou Sakari Salminen. Obě rány byly spíše z kategorie propagačních.

45:48

Stále jsou domácí v blízkosti Kasutina, bekhendem to nyní zkoušel Engqvist. Přízemní pokus si ale hostující brnakář pohlídal. Novgorod nikterak nepřidává, Atlant je nadále lepším mužstvem.

44:51

Andrej Taraťuchin zachytil špatnou rozehrávku hosté, načež se usídlil v pravém rohu útočného pásma. Odtud nechce kotouč pustit. Není divu, čas se neúprosně chýlí a hraje pro Atlant.

43:41

Puk je až u Engrena, ani tato početní výhoda zřejmě nebude využita. Produktivita obou celků je v početních výhodách více než žalostná. Na této činnosti by jistě měly zapracovat.

43:08

Šmelejov objel branku, získal poměrně dobrou střeleckou pozici a vypálil. Švih si ale Kasutin pohlídal, k dorážce již domácí nepustila defenziva Novgorodu. Hra je přerušena.

42:17

Domácí ale zabrali a vybojovali si přesilovou hru. Za hákování odchazí na trestnou lavici Alexej Potapov (NNO). Na obhajobu hostujícího útočníka nutno říci, že se jednalo doslova o "záchrannou brzdu."

41:22

Puk se nyní octl mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po Engrenově pravici. Dle projevu Novgorodu bude mít brankář Atlantu stále více práce. Uvidíme, zda následující minuty potvrdí tuto domněnku.

40:26

Hosté se vydali velice odvážně kupředu, zpoza branky chtěl zasunout kotouč za Engrenova záda Jarko Immonen. Finský forvard ale nebyl příliš rychlý, domácí brankář se stihl přesunout a šanci eliminovat.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda přinesla totožný výsledek jako dějství předchozí. Nutno ale podotknout, že domácí již předvedli poněku lepší výkon. Vedení Atlantu navýšil opět Andreas Engqvist, který je dnes patřičně při chuti. Dotáhne Mytišči duel do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

Střely na branku: 22:10

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

Novgorod kombinuje v obranném pásmu, zdá se, že druhá půle míří ke svému konci. Hostujícím borcům se už do ofenzivy příliš nechce.

39:02

Opět míří kotouč až k Engrenovi. Domácí si zatím příliš nebezpečných šancí nevytvořili. Početní výhody dnes nejsou doménou ani jedné z družin. Atlant to však vzhledem k současnému stavu nemusí natolik mrzet.

38:10

Zatím se zdá, že ano. Minuta přesilové hry je pryč, přičemž se domácí až nyní usadili v Kasutinově blízkosti. Ten nakonec musel likvidovat střelecký pokus Dyblenka. S ním si ovšem poradil tak, jak se sluší a patří.

37:14

Na řadu přichází další vyloučení, což je voda na mlýn domácím. Za katr usedá hostující kapitán Pavel Valentěnko (NNO). Dokáže se Novgorod s touto možná zlomovou situací vypořádat?

36:23

A zčistajasna poté domácí udeří! Sergej Šmeljov se vydal dopředu podél levého mantinelu, vjel do útočného pásma a vypálil. Kasutin si však na jeho ránu počíhal a poměrně v poklidu ji zlikvidoval. Tento styl hry ale Atlantu momentálně stačí.

35:31

Denis Kazjonov si dlouho usurpoval puk v pravém rohu útočného pásma, až o něj přišel. Hosté se nedokáží vůbec nijak prosadit, obrana Atlanta je jako vystřižená z hokejové učebnice.

34:41

Hosté bojují, snaha se jim upřít nedá. Sergej Bernatskij dlouho držel puk za brnakou domácích, načež se rozhodl přihrát do předbrankového prostoru. Tam se ale puku ujali domácí, kteří ihned vyrazili ke Kasutinovi. Brankář Torpeda následně lapil nepříliš razantní pokus Leščenka.

33:55

Vůbec se hostujícímu celku nedaří usadit v útočném pásmu. Nyní se navíc sami vyhnali. Následuje postavení mimo hru, vhazovat se ta bude ve střední třetině, blíže Engrenově brance.

32:59

S Hietanenovou ranou od modré si Engren poradil bez sebemenších potíží. Brankář domácích je dnes pro své mužstvo velkou oporou. Bude tomu tak i nadále?

32:17

Nyní si budou moci navíc zahrát v početní výhodě a přiblížit se tak vyrovnání. Na trestnou lavici totiž odjíždí za držení Vjačeslav Leščenko (ATL). Hra bude pokračovat po komerční přestávce.

31:50

Roman Rukavišnikov se vřítil do útočného pásma, ovšem jak rychle do něj najel, tak rychle zase zmizel pryč, o což se zasadila poctivá defenziva Novgorodu. Hosté dobře vědí, že třetí branka by již byla kritická.

31:12

Hostujícímu celku se nepodařila rozehrávka, a tak se píská zakázané uvolnění, který je dnes vskutku poskrovnu. Buly proběhne po Kasutinově pravici. Brankář Torpeda má s postupujícími minutaci stále více práce.

30:48

Zlepšený výkon domácích probral příznivce Atlantu, kteří by si přáli další branku. Zatím se to ale Mytišči nedaří. Nutno však podotknout, že jde jistě správnou cestou.

29:31

Na branku Novgorodu nyní létají projektily ze všech stran, přičemž velmi dobrou práci odvádí na hranici brankoviště Engqvist, který evidentně lační po hattricku. Zatím si na něj ale bude muset ještě počkat.

28:41

Ve velké šanci se octl Radulov, který vybruslil z pravého rohu a z velkého úhlu se pokusil zamířit nad rameno Kasutina. Ten ale jeho záměr vystihl a šanci eliminoval. Velká škoda pro Atlant.

28:01

Již po skončení přesilové hry pálil ostře Dmitrioj Kazjonov. Rána ale čerené světlo nerozsvítila, Engren nemusel zasahovat. Problém má zřejmě Ondřej Němec, který míří do útrob arény. Dle výrazu českého zadáka se jedná o trable zdravotního rázu.

27:24

Hosté zaváhali na útočné modré, čehož využil Andrej Taraťuchin, který vyrazil ihned kupředu. Posléze ale pochopil bezvýchodnost situace, proto obrátil a alespoň našetřil cenné vteřinky z oslabení. Výborná práce domácího forvarda.

26:35

Velký závar před Engrenem brnakou nekonční. Nokelainen tečoval velmi nebezpečně střelu Krasnoslobodceva, ovšem bez valného výsledku. Domácí brankář je zatím v těchto situacích velmi sebejistý.

25:53

Vylučovat se ale bude také na druhé straně, potrestán je Vitalij Novopašin (ATL). Dokáží hosté vsítit kontaktní branku a vrátit se do utkání?

Andreas ENGQVIST - 2:0

24:52

Atlant právě vstřelil branku!
Domácí se v poslední vteřině přesilové hry prosazují. Dyblenko zavezl puk výtečně až do útočného pásma, kde jej předložil najíždějícímu ANDREASI ENGQVISTOVI. Forvard s číslem jedenáct na zádech se poté do prázdné branky nemohl mýlit. Asistence: Jaroslav Dyblenko, Vladimir Malevič.

23:35

Opět se puk nachází až u Engrena, který na nic nečeká a urychleně jej posílá mezi své spoluhráče. Ti zahajují další ofenzivu.

23:34

Na ledové ploše se toho ale mění jen pramálo. Až nyní se toitž domácí usadili v útočné třetině, kde ostřelují Kasutinovu branku. Zatím bez valného výsledku.

22:51

Trestat se ale bude znovu, potrestán je Kasutin (NNO), který vyhodil kotouč mezi diváky. Jelikož nebyl puk tečován, musí dostat hostující strážce svatyně dvě minuty. Další přesilovka pro Atlant.

22:02

Až nyní vyslal ránu od modré Dyblenko, puk ovšem mezi tři tyče nezmířil. Hokejisté Torpeda opět vyhodili. Tuto přesilovou hru si Mytišči za rámeček rozhodně nedá.

21:11

Novgorod ale vyhazuje přes všechny čáry, současněě se vrací z tresté lavice Bernatskij. Domácím se zatím přesilová hra vůbec nevede, nemohou se usadit v útočném pásmu, natož vypálit.

20:36

Domác si vysloužili další přesilovou, hru, a to především Šmeljov, který byl velmi aktivní. Za sekání putuje na trestnou lavici Peteri Nokelainen (NNO). Atlant má obrovskou příležitost.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která přinesla spíše ospalou podívanou. O něco málo více ze hry měli opticky hosté, kteří však skórovat nedokázali. To se povedlo pouze domácím, brankový účet dnešního duelu načal Andreas Engqvist. Domácí si tak nesou do dalšího průběhu duelu těsný náskok. Jak se bude utkání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

Střely na branku: 10:5

20:00

První třetina skončila.

19:39

Engqvist dobře clonil ráně od modré čáry, přesto ale dokázal Kasutin zasáhnout a pro jistotu přerušit hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

19:11

Atlant betonuje puk v útočné třetině, ovšem do vážnějších příležitostí se nedostává. Momentálně vybojoval alespoň přesilovou hru. Sergej Bernatskij (NNO) dostává menší trest za podražení. Jak domácí družina s touto výhodou naloží?

18:12

Igor Radulov vjel do středního pásma, kde zkoušel pálit přes obránce. Kasutin však neměl výhled zakrytý vůbec, proto mohl ránu bez větších obtíží zlikvidovat. Poté raději přerušil hru.

17:48

Domácí se za podpory probuzeného publika hnali kupředu, ovšem daleko nedošli. Na modré čáře byli obráni o kotouč. Útok Novgorodu ale poté neměl rovněž dlouhého trvání.

16:48

Sakari Salminen se po ideální přihrávce zjevil zcela sám před Engrenem, který ale předvedl proti ráně finského forvarda excelentní semafor! Domácí tím zachránil od vyrovnání. Salminen jen zoufale pohlédl ke stropu Ice Palace.

16:34

Nyní se ale rozehrávka hostujícímu celku příliš nepovedla, kotouč zamířil na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Kasutinem. Novgorodský brankář si na puk zatím příliš nesáhl, přesto však již jednou inkasoval.

15:31

Novgorod ale neskládá zbraně a opět se vydává do útoku. Jistě ale musela být tato branka šokem, neboť měli hosté alespoň opticky mírně navrch.

Andreas ENGQVIST - 1:0

14:24

Atlant právě vstřelil branku!
Domácí z první vážnější příležitosti skórují. ANDREAS ENGVIST vypíchl ve středním pásmu kotouč, který předal Černovovi. Engvistův parťák z útoku poté vrátil touš prvnímu jmenovanému, který jej uklidil za bezmoceného Kasutina. Nic s touto situací nezmohl ani osamocený zadák Torpeda. Asistence: Arťom Černov.

13:31

Němec nahazoval od modré do chumlu hráčů, puk se ovšem odrazil na hole hostí. Bílá družina tak může zahájit své ofenzivní snažení a cestu za úvodní brankou.

13:02

Na úrovni určitě nepřidá ani ofsajd, v němž byl chycen Jarko Immonen. Buly proběhne ve středním pásmu. To vše ale až po komerční přestávce, která se již stala nedílnou součástí hokejových utkání.

12:06

No a Atlant nevymyslel zhola nic, ve středním pásmu o puk přišel, což znamená útok Novgorodu. Ten však měl jepičí život. Utkání postrádá jakýkoliv náboj.

11:19

Atlant kombinuje v obranném pásmu, kde čelí napadání Torpeda. Hostům se ale zatím nedaří kotouč ukořistit. Kombinace hokejistů v modrém připomíná spíše fotbalové zakládání ofenzivy.

10:27

Kotouč po nepřesném pasu končí mimo hrací plochu, což znamená buly ve středovém kruhu. Klání by zcela jistě prospěla branka či alespoň série výraznějších šancí.

10:16

Další ofsajd domácí ekipy. Tentokráte se v něm octl Vjačeslav Leščenko. Postavení mimo hru bylo nakonec posouzeno jako úmyslné, a tak se bude vhazovat před Engrenem.

09:29

Utkání zatím není příliš líbivé. Přítrž tomuto faktu chtěl učinit Nikita Šošnikov, který se prohnal až na úroveň levého kruhu. Odtud poté vypálil zápěstím. Kasutin byl na svém místě a ránu zilkvidoval. Bude se vhazovat.

08:45

Rychlý přechod domácích do útočného pásma zastavuje hvizd pomezního arbitra, který zapískal ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže ke Kasutinově svatyni.

08:15

Napadání Torpeda je více než příkladné, nyní hosté vybojovali kotouč. Následný švih zlikvidoval pozorný Engren. Stále tak čekáme jak na první branku, tak vůbec na větší brankovou příležitost.

07:43

Probouzí se Atlant? Ondřej Němec testoval od modré čáry Kasutinovu pozornost, avšak s takovouto střelpu nemůže brankáře překvapit. Hostující muž v masce ale raději schoval puk do rukavice a přerušil hru.

07:21

Dobrou střeleckou pozici si hledal před Engrenem Černov, leč nedostal kotouč. Na druhé straně hrací plochy tečoval ránu od modré Igor Radulov. Kasutin si ale povyjel a dělovku zlikvidoval. Následuje krátká komerční přestávka.

06:15

Nedlouho poté, co Immonen opustil lavici hanby, se družina v bílém opět vydala kupředu. Nadále působí rozruch v útočném pásmu. Svého soka trápí především bruslením.

05:30

Opět je kotouč až u Engrena. Mytišči zatím vůbec nevystřelilo. V ochozech panuje ponurá atmosféra. Těžko říct, zda je to z bídného výkonu domácích hokejistů. Jak vidno, příznivci Atlantu nebudou z nejbouřlivějších.

04:45

Po nahození Ondřeje Němce se hosté osvobodili. Atlant musí zahájit své snažení takříkajíc od píky. Zatím se mu přesilová hra vůbec nevede. Stejně tak tomu bylo i v předchozím klání s CSKA Moskva.

04:09

Nyní to ale Novgorod s útočnou aktivitou přehnal. Za podražení putuje na trestnou lavici forvard Jarko Immonen (NNO). Nedovolený zákrok v útočném pásmu nevidí trenéři u svých svěřenců rádi.

03:50

Rukavišnikovova dělovka od modré čáry orazítkovala pouze plexisklo za Kasutinem. Ten se za ránou stihl ohlédnout, zasahovat nemusel. Do útoku míří opět hosté.

02:57

Hraje se velmi plynule, sudí zatím příliš nevstupují do hry. Není také žádný důvod. Obě mužstva se ale spíše oťukávají, ani jeden z celků se nikam bezhlavě nežene. Budou hrát v utkání prim pevné defenzivy?

02:08

Poprvé se podívali kupředu také domácí, ovšem Kozlovova rána neměla potřebné paramtery. Kasutin si přesto může připsat první úspěšný zásah v utkání.

01:24

A další lehký pokus z pravé strany hrací plochy. I tentokráte si brankář, který v loňském ročníku oblékal dres pražského Lva, poradil bez větších obtíží.

00:58

Opět jsou v útoku hosté, Wolski dlouho za brankou vymýšlel, co podniknout, leč poté o kotouč přišel. Novgorod však zůstal v nebezpečném území, hosté vstoupili do utkání ve velkém stylu.

00:21

Krasnoslobodcev se vydal nedlouho po úvodním vhazování do útoku, ihned po přejetí modré čáry pak vypálil. Engren byl ale připraven a ránu lapil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Atlant Moskevská oblast: Engren (Artěmjev) – Tjuljapkin, Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Malevič, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Voronin, Radulov, Taraťuchin, Černov, Leščenko, Kolcov, Kadejkin, Šošnikov, Jašin, Šmeljov

Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Gelašvili) – Grigorjev, Valentěnko, Babčuk, Hietanen, Chomitskij, Aljajev, Bernatskij – Wolski, Galuzin, Žarkov, Salminen, Immonen, Drugov, Nokelainen, Děmagin, Krasnoslobodcev, Dmitrij Kazjonov, Denis Kazjonov, Potapov, Kuljomin

Rozhodčí: Dějev, Sojn – Majtak, Pronskich.
Československá stopa

Ondřej Němec (ATL)
Pohled do statistik

Favoritem utkání bude Nižnij Novgorod, který se momentálně nachází na páté pozici Západní konference. Na svém kontě má 9 bodů. Atlant je s 5 body až třináctý. V posledním kole podlehl po bezzubém výkonu na domácí půdě CSKA Moskva 0:3. Novgorod zvítězil v Záhřebu v poměru 4:1. Poslední vzájemné střetnutí dvou budoucích soupeřů vyznělo lépe pro Torpedo, které si odneslo pomyslné vavříny za výhru 5:4. Jak tomu bude nyní?
Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků Atlant Moskevská oblast a Torpedo Nižnij Novgorod. Úvodní buly bude v Ice Palace Mytišči, tedy domovském stánku Atlantu, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Atlant Moskevská oblast – Torpedo Nižnij Novgorod

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Engqvist (Černov), 25. Engqvist (Dyblenko, Malevič), 49. Jašin (Gilroy, Rukavišnikov) – 53. Wolski (Drugov, Hietanen)

Atlant Moskevská oblast: Engren (Artěmjev) – Tjuljapkin, Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Malevič, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Voronin, Radulov, Taraťuchin, Černov, Leščenko, Kolcov, Kadejkin, Šošnikov, Jašin, Šmeljov

Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Jachin) – Grigorjev, Valentěnko, Babčuk, Hietanen, Chomitskij, Aljajev, Bernatskij – Wolski, Galuzin, Žarkov, Salminen, Immonen, Drugov, Nokelainen, Děmagin, Krasnoslobodcev, Dmitrij Kazjonov, Denis Kazjonov, Potapov, Kuljomin

Rozhodčí: Dějev, Sojn – Majtak, Pronskich

Diváci: 4100

Průběh zápasu
1. třetina
04:09
14:24
19:11
Po 1. třetině
2. třetina
20:36
22:51
24:52
25:53
32:17
37:14
Po 2. třetině
3. třetina
42:17
48:04
48:45
49:13
49:20
50:30
52:39
56:44
Konec