Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference hokejbalového klubu Elba DDM Ústí nad Labem

konec

12.09.2014, 15:23 • zasedací místnost společnosti Zdemar, s. r. o., Smetanova 683, Chabařovice • Zdeněk Kamínek ml. (@ZdenekKaminek)

16:50

Tisková konference odhalila nejen logo, cíle či představení kádru. Převážně mluvil hlavní trenér Milan Jelen.

Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (16:51:20)

16:48

Milan Jelen tiskovou konferenci právě ukončil.

16:46

Miroslav Růžička:

"Trénovat bychom mohli i v Krupce. Kdysi jsme tu měli běhavý tým, proto se v minulosti v Ústí nad Labem stavělo největší možné hřiště. Dnes se to proti nám starším hráčům otočilo."

16:42

Milan Jelen:

"Trénovat budeme v areálu DDM, zázemí máme celkem solidní. Je možné, že přijdou situace, kdy půjdeme trénovat na asfalt k hotelu Máj (rozměrově nevyhovující hřiště pro hokejbal; pozn. red.), abychom se připravili na asfaltu. Trénujeme dvakrát týdně, zkoušel jsem variantu třikrát týdně."

16:38

Zdeněk Banda:

"O víkendu to nebude nic jednoduchého, šesti bodům půjdeme naproti. Třinec posílil, bude to těžší utkání oproti loňským sezónám. Očekáváme tuhý boj, díky malému hřišti létají střely z každé pozice. Proti Sudoměřicím jsem nikdy nehrál, ale zcela jistě to nebude nic lehkého."

16:36

Daniel Prášek:

"Z víkendu chceme domů přivézt šest bodů."

16:35

Milan Jelen:

"O víkendu bude proti Třinci chytat Zdeněk Banda. Pokud bude dobrý výsledek, nebudu nic měnit."

16:32

Milan Jelen:

"Co se týká brankářů, loni se to vykrystalizovalo. Jdeme do sezóny s dvojicí Zdeněk Banda, Antonín Brhel. Střídat se budou podle výkonnosti. Záleží na rozpoložení týmu, jestli bude třeba dodat nový impuls a budu se to snažit brát podle citu. Kdyby přišlo zranění, mám rozjednaného Romana Peschouta. V případě, že by bylo potřeba, domluvil bych se i s jeho bratrem."

16:29

Milan Jelen:

"V minulé sezóně gólmanská jednička stanovena nebyla. Brankáři je specifická záležitost každého týmu, každý trenér má své metody. Loni jsme měli k dispozici čtyři brankáře, přičemž někteří brankáři dostali příležitost i v poli."

16:27

Jan Štěpánek:

"Když jsem přišel do Hradce Králové, bylo vše připravené a mohl jsem se soustředit pouze na hokejbal."

16:24

Jan Štěpánek:

"Po návratu do Ústí nad Labem mám více času na rodinu. Cesty do Hradce Králové byly časově náročné."

16:20

Jan Štěpánek:

"Po odstěhování ze Severní Terasy k rondelu šla návštěvnost na mistrovských utkáních dolů. Na zápasy chodili lidé i ze sídliště, kteří tím žili. Hokejbal měl na Severní Terase dlouhou tradici, na bukovském rondelu se mi to zdá odstrčené."

16:16

Došlo ke krátké přestávce.

16:14

Milan Jelen:

"Chystáme nový web, proto jsme absolvovali focení s profesionálním fotografem. Chceme webové stránky trochu upgradovat."

16:13

Jan Štěpánek:

"Elba začala novou éru, nové logo potřebovala."

16:11

Milan Jelen:

"Věnoval se nám i Jakub Jiergle, hrál americký za fotbal za nejlepší kluby v Praze, připravoval týmy v Liberci, rozjel projekt Brutal Kruháč, kde má kategorizované skupiny podle zátěže. Jede kompletní práci s tělem, má to dobře propracované."

16:10

Michal Hubený:

"Letní příprava byla pestřejší, více nás bavila. Trénovali jsme na Střížovickém vrchu, běželi jsme podle trenéra regenerační běh, který měl devět kilometrů. Poté nás čekala atletická příprava na atletickém oválu, čtyři sta metrů, patnáct set metrů, Cooperův běh, sprinty apod."

16:08

Michal Hubený:

"Tým je podle mého názoru silný dost. Myslel jsem si to i loni, padla na nás deka, kterou jsem v životě nezažil. Nefungovalo to v kabině, kde to začalo. Budu se snažit, aby mužstvo tahalo za jeden provaz. Věřím tomu, že síla byla a bude. Nechci dávat nějaké cíle, play-off je minimum. Myslím si, že fyzicky jsme připravení dobře, řekl bych, že lépe než loni."

16:05

Milan Jelen:

"Někteří kluci si myslí, že odehrají starší dorost, dají si pauzu rok nebo dva a poté se připojí k "A" týmu. Pauza je hodně znát, k tomu se připojí práce nebo jiné životní priority. Například Matěj Kotlík, mladý a nadějný hráč, který dostával příležitost, najednou přišel s tím, že má ztrátu motivace. Přitom byl v české reprezentaci do osmnácti i dvaceti let. I tento typ hráče zde najednou není."

16:03

Michal Hubený:

"Je škoda, že kluci nemají zájem. Když odejdeme, nemá nás, kdo nahradit."

16:02

Jan Štěpánek:

"... "úmrtnost" dorostenců je vysoká."

16:01

Miroslav Růžička:

"U nás mladík musí přijít dvakrát až třikrát týdně na trénink, do toho musí vložit nějakou finanční částku. Kluci mají, kam jít, a proto ..."

15:59

Jan Štěpánek:

"Kluci v sedmnácti letech nemají žádné ambice, o dva roky později skončí v okresní lize."

15:58

Miroslav Růžička:

"Mladí se musí naučit dodržování taktiky, v seniorech je to oproti mládeži něco jiného."

15:56

Milan Jelen:

"Moje vize je taková, aby mezi mládeží fungovala provázanost. Do trénování by se mohli zapojit i bývalí extraligoví hráči Ústí nad Labem."

15:54

Michal Hubený:

"Důležité pro nás budou první dvě kola na Moravě. Velkým favoritem bude Kladno."

15:52

Milan Jelen:

"V loňské sezóně jsme museli kvůli velké marodce hledat optimální složení týmu. Děkuji všem hráčům, kteří to na krev odbojovali a extraligu udrželi."

15:50

Milan Jelen:

"Do přípravy se zapojilo přibližně třicet hráčů, do počtu počítám i hráče, co byli pouze na prvním sezení. S některými jsme se nedohodli, někteří se tomu nechtějí věnovat, další hrají v "B" týmu."

15:47

Jan Štěpánek:

"Hradec Králové, kde jsem loni hrál, dostával za rok od města 750 000,- Kč. To se nedá s námi srovnávat."

15:45

Milan Jelen:

"Rozpočet "A" týmu se pohybuje kolem 500 000,- Kč na sezónu. Spoustu peněz je kromě sponzorů od příspěvků hráčů."

15:43

Milan Jelen trochu odbočil od tématu a nahlas popřemýšlel nad vizí postavit společnou sportovní halu pro hokejbal, florbal či futsal v městské části Severní Terasa, kde hokejbal vznikl a kde hlavní trenér Elby kandiduje.

15:39

Tomáš Laibl:

"Je to jiný povrch, než je v Plzni. Je hladký, je vyvíjen speciálně na venkovní hřiště. Věřím, že v mokru nalezneme vhodnou obuv. Nejsme první v republice, který tento povrch mají. Když je to suché, je to vynikající. Nový asfalt by stál trochu jiné peníze, vyšlo nás to přibližně na 800 000,- Kč, dotaci poskytlo město."

15:37

Milan Jelen:

"Na domácím hřišti máme nový povrch, se kterým se seznamujeme a hledáme vhodnou obuv. Když prší, nejsou už louže. Při přesilovkách už míček tolik neskáče. Negativa nebudeme soupeřům představovat."

15:35

Milan Jelen:

"Kádr se spíše doplnil než obměnil. Skončil Jakub Jirava (rodinné důvody), Aleš Obdržálek (zdravotní důvody). Jsme domluvení také s hokejistou Litvínova Karlem Kubátem, že pokud by mu to mateřský klub domluvil a my na jaře potřebovali pomoct, pomohl by. Byl s námi i na focení."

15:32

Milan Jelen:

"Sezónu začínáme s týdenním zpožděním, hrajeme o víkendu oba dny. Cíl pro letošní sezónu je být v lepším postavení v tabulce než v loňském roce a hrát znovu play-off extraligy. Všichni věříme, že letošní ročník bude odlišný než loňský. Co se posil týká, vrátil se Jan Štěpánek, střídavý start má hodinu vyřízen Jan Langthaler, dále rovněž Marek Zápotocký, se kterým jako univerzálem počítáme na postu obránce. V rámci střídavého startu se objeví také David Bím, Michal Hubený."

15:30

Milan Jelen:

"Kapitánem bude Michal Hubený, asistentem Miroslav Růžička, druhým asistentem Daniel Prášek. V brance bude Zdeněk Banda, krýt záda mu bude Antonín Brhel."

15:28

Milan Jelen:

"Nechtěl jsem neustále skládat vybavení z různých sportů. Hokejbalistům by to mělo více vyhovovat v pohybu. Dalším partnerem je společnost Zdemar, s. r. o., která dlouhodobě podporuje ústecký hokejbal. Mezi sponzory patří také distributor thajské rýže Food Fighters. Nejedná se o malé částky, všechny tyto společnosti se budou v sezóně 2014/2015 podílet na finanční účasti. Musím také uvést město Ústí nad Labem a firmu Kalas."

15:26

Úvodní slovo si vzal hlavní trenér Milan Jelen.

"Překopali jsme kabinu "A" týmu, rozhodli jsme se změnit logo klubu. Logo obsahuje hrad Střekov, dominantu Ústí nad Labem. Na tiskové konferenci jsou přítomny hlavní tváře klubu. Nějakým způsobem jsme chtěli oslovit další partnery, kteří by nás finančně zaštítili. Loni jsme fungovali v omezeném rozpočtu a bylo to hodně těžké. Pro tuto sezónu jsme získali několik partnerů, hlavním sponzorem bude ORIGO AUTOSKLO Ústí nad Labem, díky kterému jsme byli schopni vybavit "A" tým novými dresy. Dresy jsou vyvinuty speciálně pro hokejbal, na střihu a podobných věcech pracovali hráči Elby."

15:23

Tisková konference právě začala.

Tisková konference začne přibližně o dvacet minut později, stále čekáme na Miroslava Růžičku, který z pracovních důvodů dorazí každou chvilku.
Účastníci tiskové konference:

Hráči:

Zdeněk Banda – brankář
Miroslav Růžička – obránce
Jan Štěpánek – útočník
Daniel Prášek – útočník
Michal Hubený – útočník

Zástupci klubu:
Tomáš Laibl – vedoucí klubu
Milan Jelen – hlavní trenér
Hlavní program tiskové konference:

- představení nových dresů a loga
- odhalení nových partnerů klubu
- situace v kádru (kapitáni, zástupci)
- další ...
Úvod sezóny, program na víkend

Sezónu startují hokejbalisté Ústí nad Labem v sobotu 13. září 2014, kdy od 13:00 hod. zajíždějí do Třince. O den později změří od 11:00 hod. síly v Hodoníně se Sudoměřicemi.
První domácí střetnutí je na programu v sobotu 20. září 2014 od 16:00 hod., v cestě budou Ústečanům stát Pardubice.
Tisková konference hokejbalového klubu Elba DDM Ústí nad Labem

Hlavní trenér ústeckých hokejbalistů Milan Jelen svolal předsezónní tiskovou konferenci extraligového hokejbalového klubu Elba DDM Ústí nad Labem.

V loňském ročníku FORD CREDIT extraligy hokejbalu se Severočeši jako tradiční účastník play-off museli smířit pouze s play-out. V bitvě o záchranu Ústí nad Labem vyhrálo ve všech utkáních a uhájilo si příslušnost v tuzemské nejvyšší hokejbalové soutěži.
Vítáme Vás u on-line přenosu z Ústí nad Labem, kterým Vás bude provázet Zdeněk Kamínek ml. Událost začíná v 15:00 hod.

Místo konání:
zasedací místnost společnosti Zdemar, s. r. o., Smetanova 683, Chabařovice

Tisková konference hokejbalového klubu Elba DDM Ústí nad Labem

konec