Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k Ústeckému půlmaratonu

konec

12.09.2014, 11:30 • Martin Pešout

Tisková konference k MATTONI 1/2 maratonu Ústí nad Labem právě skončila. (12:20:41)
Nyní dochází ke slavnostnímu předání čísel čtveřici nejlepších závodníků podle papírových předpokladů (Kamínková, Kocourek, Tsegay, Kiprop).
Milan Kocourek: "Poběžím svůj druhý půlmaraton. Soustředím se na kratší traťě, ale rád poběžím i tento závod. Kolem 65 minut bych to mohl zaběhnout."
Petra Kamínková: "Věřím, že překonám svůj nejlepší letošní čas 1:18:00."
Helah Kiprop (Keňa): "Jsem ráda, že mě organizátoři pozvali i na závod v Ústí, předtím jsem běžela v Praze. Cítím dobrou formu, takže bych mohla zaútočit na dobrý úspěch. 1:09:07 je rekord závodu, ale je možné tento čas překonat."
Atsetu Tsegay (Etiopie) mluví o ambicích v závodě:

"Jsem připraven, těším se na závod. Věřím, že poběžím pod hodinový čas. Pokusím se zaútočit na rekord závodu. Musel jsem zrušit svou účast na maratonu v Praze, ale nyní už jsem fit a zcela připraven. Na jaře jsem neběžel v Praze kvůli nemoci tifus, ale po třech týdnech jsem byl vyléčen."
Meslech Melkamu (Etiopie) by měla aspirovat na rekord závodu. Jedná se o nejlepší etiopskou závodnici.
Jana Moberly, koordinátorka elitních atletů, představuje největší hvězdy závodu.
Nyní přicházejí před novináře čtyři největší atletické osobnosti, které budou patřit k favoritům.
Carlo Capallo: "Velkou novinkou je přímý přenos ze závodu, takže závod bude propagován i mimo město. V roce 2012 vítěz závodu zaostal pouze o dvacet sekund od světového rekordu, takže je vidět, že v Ústí běhají velmi kvalitní atleti. Máme čtyři atlety pod hodinu. Ústecký půlmaraton se uchází o "zlatou známku" a zařadilo by se vedle maratonů v Chicagu či New Yorku."
Skřivánek pokračuje: "V sobotu v 17 hodin si atleti projdou trať a podívají se a budou mít veřejnou rozcvičku, aby ukázali svou přípravu i dalším, třeba amatérským závodníkům. Navrch závod bude přenášen prostřednictvím Seznam.cz online."
Václav Skřivánek, zástupce Run Czech:

"Na trase došlo k několika změnám, bude méně zatáček. Závod by měl být rychlejší. Otočka na Střekově bude jednodušší a trať se protáhla kousek za Spolchemii. Závod bude trochu jednodušší. Rodinný běh je kolečko centrem, diváci budou letos blíže závodníkům a i pro ně je trať zajímavější. Pořádáme i Run Expo."
Marie Logrová, zástupkyně Spolchemie: "S hasiči jsme během závodu domluveni na online měření ovzduší. Pevně věříme, že výsledky budou v pořádku a jsme rádi, že se Spolchemie na této akci může podílet."
Vladimír Vaněk: "Jsem příjemně překvapen, že běhání je v Česku velmi populární a my jako Mattoni jsme rádi, že můžeme běhání podporovat. Navíc 16 tisíc litrů vody Mattoni bude poskytnuto závodníkům a všem zainteresovaným lidem do závodu."
Kailová, radní Ústeckého kraje a poslankyně:

"Jsem ráda, že Ústí nad Labem spolupořádá už čtvrtý ročník. Závod začíná vytvářet jakousi identitu našeho města. Přes původní pochybnosti, jestli se Ústí vůbec hodí do formátu maratonu, jsme všechny přesvědčili, že je na tuto akci připraveno a ideální variantou. Běžci poběží přes průmyslový areál Spolchemie, což je velmi zajímavé. Těším se, až v neděli závod odstartuji."
Bubeníček o tom co znamená závod pro Ústecký kraj:

"Je to vynikající akce a významaná prezentace kraje. Vloni jsem viděl vynikající výsledky a pan Capallo mě ujistil, že letos budou výsledky ještě lepší. Přeji závodníkům, aby počasí bylo lepší než dnes, kdy prší. Závod si získává tradici a čím dál větší renomé."
Nyní mluví ještě zástupkyně Best Western hotelu Vadimir, která si pochvaluje, že právě hotel Vladimír je partnerem závodu.
Přítomni jsou Oldřich Bubeníček (hejtman Ústeckého kraje), Zuzana Kailová (radní Ústeckého kraje), Jana Procházková (ředitelka Nadačního fondu Plamínek naděje), Carlo Capallo (prezident Run Czech běžecké ligy).
TK začala s mírným zpožděním osmi minut, nyní se už ale začíná.

Tisková konference k Ústeckému půlmaratonu

konec