Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k zahájení nové futsalové sezony

konec

11.09.2014, 11:00 • Ondřej Voska (@Vosky24)

To je z tiskové konference k zahájení nové futsalové sezony vše, děkujeme za pozornost a těšíme se na Vás u dalších futsalových onlajnů. (11:43:16)
Lukáš Rešetár, kapitán reprezentace a ERA-PACKu Chrudim ke konkurenci v Chance futsal lize: "Očekávám, že se o titul opět popereme s Teplicemi. Svůj tým opět posílily a nepochybně mají velkou motivaci s námi o titul bojovat. Benagu, Spartě nebo Slavii tolik něvěřím, podle mého názoru jim ještě krůček k tomu vrcholu chybí. Ale určitě to bude zajímavá sezona, nicméně věřím, že na konci soutěže budeme pohár držet my."
Lukáš Rešetár, kapitán reprezentace a ERA-PACKu Chrudim k odchodu Douglase: "Určitě nám budou chybět jeho zkušenosti. V klíčových zápasech to bude znát. Ale na druhou stranu věřím, že ho dokážeme nahradit. I nové posily jsou zajímavé. Alvarito je podobným typem hráčem, jeví se jako velmi dobrá posila."
Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR: "Absence webu byl takový náš dluh, věříme, že se nám díky němu povede navázat na futsal další diváky. Celkově i díky spolupráci s Českou televizí věříme v lepší medializaci celého futsalu."
Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR: "Jsme také rádi za návrat Benaga do Zruče. Bylo rok v Praze a je zde složité nalákat diváky. Je tu velké konkurence Sparty a Slavie i dalších sportů. Mluvil jsem i s Benim Simitčim (trenér a předseda Benaga – pozn. redakce.), Benago má podporu radnice, on sám se na to těší, lidi ve Zruči se na to těší, takže tento krok vnímám jedině pozitivně."
Lukáš Rešetár, kapitán reprezentace a ERA-PACKu Chrudim: "Věřím, že jsme i přes odchod Douglase dobře posílili a dokážeme se v této sezoně ucházet o postup do Final Four. Teď je ovšem prioritou první kolo. Soupeři nás nečekají jednodušší. Úroveň futsalu po celé Evropě šla nahoru, rozhodně si nemyslíme, že běloruský Minsk bude jednoduchý soupeř, v kádru má prakticky 75% běloruské reprezentace. Nicméně do elitní fáze se dostáváme pravidelně, takže postup je naším jednoznačným cílem."
Lukáš Rešetár, kapitán reprezentace a ERA-PACKu Chrudim: "Volno rozhodně neznamená, že se budeme někde válet na pláži. Teď nám vrcholí fyzická příprava. Jsme rádi, že nám reprezentace dala volno, určitě nám to pomůže. I když nás nečekají lehcí soupeři, rozhodně se nechceme za nic schovávat, naším jednoznačným cílem je postup."
Tomáš Neumann, reprezentační trenér: "Na nejbližší akci, Turnaj čtyř zemí v Brně, jsme se tentokráte rozhodli spíše nominovat hráče širšího kádru, abychom jim dali šanci. Chrudim čeká UEFA Super Cup, který je pro český futsal rozhodně důležitější a proto jsme se jejím hráčům rozhodli dát volno."
Tomáš Neumann, reprezentační trenér: "Nové dresy jsou určitě něco nového. Věřím, že nám pomohou. Chceme se dostat na Mistrovství Evropy, zároveň nás na pozdim čeká neoficiálná Mistrovství světa v Kataru, kde nebudeme chybět."
Otakar Mestek: "Co se týče Chance futsal ligy, věříme opět, že se zvýší kvalita. Chrudim ji samozřejmě má, velký krok dopředu udělaly Teplice nebo Benago, věřím, že i Sparta se Slavií."
Otakar Mestek: "Zároveň jsme navázali spolupráci i s Českou televizí, měli bysme mít podobné pořadové vytížení jako fotbal."
Další novinokou jsou nové reprezentační dresy, které stejně jako fotbalová reprezentace budou značky Puma. "Naším cílem je dostat se opět Mistrovství Evropy. Tomáš Neumann zůstává hlavním trenérem reprezentace, zároveň se stává šéftrenérem i pro ostatní reprezentace. Věřím, že nám partnerství s Pumou pomůže."
Chance futsal liga zároveň od nové sezony spustí nový internetový web na doméně www.chancefutsalliga.cz. "Myslím, že i tím, že spouštíme nový web, je vidět, že jsme se snažili futsal někm posunout," říká Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR.
Chance futsal liga bude mít od nové sezony nové logo. "Chance od 1. září mění barvy, změnili jsme černou na zeleno-oranžovou. Tím, že jsme generálním partnerem ligy, domluvili jsme se s asociací i na změně loga. Věříme, že bude přinášets pozitivní energii pro všechy týmy soutěže," vysvětluje Markéta Světlíkova, tisková mluvčí sázkové kanceláře Chance.

Vítejte na tiskové konferenci k zahájení nové futsalové sezony.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference k zahájení nové futsalové sezony

konec