Menu

Hokej

Mistrovství světa

Švédsko – Bělorusko

3:2

konec (1:0, 1:2, 1:0)

22.05.2014, 20:00 • Minsk Arena • Jakub Mezlík, Dominik Tobola (@DomTo81)

Tipsport: 1.43 4.7 5.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:41

Na domácích hokejistech je patrná nervozita, teď se ale dostali do pásma a Lalande spěchá na střídačku. Bělorusko v šesti.

53:38

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nedáš, dostaneš. Pravidlo neúprosně platí i na domácí Bělorusy. Po hrubé chybě Graborenka, který zazmatkoval ve svém pásmu, se k puku dostal MATTIAS EKHOLM. Švédský obránce poté projel napříč útočným pásmem, objel branku a zasunul za velmi pomalu se přesunujícím Lalandem. Velká škoda. Seveřané totiž nijak nevyčnívali. Bez asistence.

52:41

Běloruský kapitán sehrál svou roli velmi špatně. Po pomalém rozjezdu zakončil bekhenový blafák pouze do nastaveného Nilssonova betonu.

52:41

Bělorusové pojedou trestné střílení! Ekholm udělal obrovskou chybu, puk mu sebral Kaljužnyj a švédský bek se po něm ohnal a zastavil ho jen za cenu faulu.

48:44

Bělorusové si zahrají přesilovou hru. Niclas Andersen (SWE) je potrestán dvěma minutami za podražení.

41:17

Andrej Stěpanov po vyjetí zpoza zadního hrazení zakončoval v mezikruží zcela sám, ovšem Anders Nilsson předvedl vynikající zákrok. Roztáhl se v brankovišti a zamezil běloruskému střednímu útočníkovi ve skórování.

37:27

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tým Tre Kronor nabídnutou přesilovku využívá. Po kombinaci v útočném pásmu se na modré ke kotouči dostal Magnus Nygren a jeho ránu tečoval za nic netušícího Lalanda JIMMIE ERICSSON. Běloruský brankář měl opět skvěle zakrytý výhled. Asistence: Mikael Backlund, Joakim Lindström.

37:08

Švédsko bude mít v závěru prostřední části možnost srovnat. Alexander Kitarov (BLR) je vyloučen na dvě minuty za hákování.

36:05

Graborenkovu ránu od modré tečoval opravdu o chloupek vedle Andrej Stas. Nilsson musí mít teď velmi zamlženo před očima. Je v ohni střel.

35:13

Andrej Kosticyn pálil po přihrávce svého bratra jen těsně vedle Nilssonovy branky!

34:52

Bělorusové jsou u vytržení! Po dalším kroužení domácí formace vjel před Nilssona Oleg Jevenko, který kotouč za záda švédského brankáře nyní nedostal.

34:14

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelné, domácí jdou do vedení! Platt pálil od pravého mantinelu těsně nad ledem, jeho střelu tečoval před Nilssonem ALEXEJ JEFIMENKO a puk prošel švédskému gólmanovi mezi betony do branky. V Minsk Areně je teď pořádně veselo. Asistence: Geoff Platt.

30:33

Möller si vyjel na kruhy a tvrdě vypálil, branku ale těsně minul. Následně rozhodčí vylučují domácího Olega Jevenka (BLR), který poslal puk mimo hrací plochu a Švédskou bude hrát přesilovku.

28:41

Krásná kombinace bratří Kosticynů, kteří se při absenci Grabovského opět sešli v jedné formaci. Andrej přistrčil na Sergeje, který rychlým vyjetím zpoza branky málem přehodil Anderse Nilssona v brance Švédů!

25:39

Bělorusko právě vstřelilo branku!
To je rachot, vážení přátelé! Minsk Arena je v extázi. Poté, co Möller netrefil prázdnou branku, se dostali do úniku dva Bělorusové. Kapitán Kaljužnyj si počkal, až obránce Tre Kronor lehne a pak naservíroval kotouč před poloodkrytou branku GEOFFU PLATTOVI, který přehodil Nilssonův beton. Asistence: Alexej Kaljužnyj, Andrej Stas.

24:55

Denisovovu prudkou střelu od modré tečuje do vytrčeného betonu Nilssona Andrej Stas. Tohle bylo o fous!

23:40

Velké šance domácích! Korobov nejprve trefil z voleje betony Nilssona a poté se z dorážky snažil prosadit kapitán Kaljužnyj. Ten obkroužil branku a zasouval za švédského brankáře, což se mu nepovedlo a jen o píď minul odkrytou klec!

20:19

Bělorusové zvýšili pohyb. Odměnou je jim přesilová hra hned v úvodu druhé třetiny, vyloučen je Mattias Ekholm (SWE) na dvě minuty za podražení.

13:41

Švédsko právě vstřelilo branku!
Po velkém tlaku švédských hráčů v přesilové hře přichází vytoužená a zasloužená branka. O tu se postaral hbitou dorážkou NICKLAS DANIELSSON, který doklepl Ekholmovu střelu za záda bezmocného Lalanda. Před ním udělal kus dobré práce Mattias Sjögren, jenž mu zamezil ve výhledu. Asistence: Mattias Ekholm, Linus Klasen.

11:53

Nikolaj Stasenko si počínal nedovoleně proti Järnkrokovi a je odeslán na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.

09:07

Backlund našel na levém kruhu volného Oscara Möllera, který vypálil z voleje, ale Lalande se skvěle přemístil a schoval puk do lapačky.

05:41

Ovšem po chybě Sergeje Kosticyna (BLR) na modré čáře končí běloruská početní výhoda, který musel zastavit unikajícího Backlunda pouze za cenu nedovoleného bránění.

05:02

Stěpanov se dostal mezi kruhy do výborné střelecké pozice, ale nedokázal ani nadvakrát propálit Nilssona. Teď byli domácí blízko vedoucí brance.

04:43

Bělorusové budou mít možnost vystřelit poprvé na branku. Na trestnou lavici míří za faul v útočném pásmu Jimmie Ericsson (SWE). Dvě minuty za podražení.

03:53

Gustav Nyquist se ocitl v samostatném úniku. Svou střelu bekhendem namířil těsně vedle pravé tyče!

02:12

Lundqvist pálil z prostoru mezi kruhy do tyčky, puk se pak odrazil k Axelssonovi před prázdnou branku, ale nedokázal ho zkrotit na svojí hokejce a utekl mu.

Švédsko – Bělorusko

3:2

konec (1:0, 1:2, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Danielsson (Ekholm, Klasen), 38. Ericsson (Nygren, Backlund), 54. Ekholm – 26. Platt (Kaljužnyj, Stas), 35. Jefimenko (Platt)

Švédsko: Nilsson (Eriksson) – Fransson, Ekholm, Burnstrom, Andersen, Erixon, Gustafsson, Nygren – Lindstrom, Möller, Backlund – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Hjalmarsson, Sjögren, Ericsson – Lundqvist, Axelsson, Rasmussen – Danielsson.

Bělorusko: Lalande (Mezin) – Denisov, Jevenko, Korobov, Graborenko, Stasenko, Gotovec, Karev – Platt, Kaljužnyj, Stas – A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kitarov – Ugarov, Osipov, Stěpanov – Jefimenko, Volkov, Kovyršin.

Rozhodčí: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dehaen (FRA), Semjonov (EST).

Průběh zápasu
1. třetina
04:43
05:41
11:53
13:41
Po 1. třetině
2. třetina
20:19
25:39
30:33
34:14
37:08
37:27
Po 2. třetině
3. třetina
48:44
53:38
Konec