Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Finsko

2:3

konec (0:1, 2:0, 0:2)

22.05.2014, 19:00 • Hala Čižovka, Minsk • Roman Zajíček (@RomanZajicek)

Tipsport: 1.75 4.5 3.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:57

Každopádně Kanada hraje vabank. Zkouší to v šesti a bez brankáře.

56:52

Finsko právě vstřelilo branku!
Kdepak, prodloužení se prozatím odkládá. IIRO PAKARINEN přibližuje Finsko do semifinále. Tři minuty před koncem si najel mezi kruhy a prostřelil Scrivense přesně mezi jeho betony. Asistence: Jori Lehterä.

52:59

Kanada si bere oddechový čas, konkrétně její trenér Dave Tippett. Poté se bude vhazovat u Scrivensovy brány.

40:28

Finsko právě vstřelilo branku!
Obrovská hrubice kanadského gólmana Scrivense, který se musí červenat. Na modrou čáru si najel JUUSO HIETANEN a jeho střela neměla nikterak dramatické parametry. Ovšem kanadský brankář ji neudržel ve výstroji a nakonec se puk došoural těsně za brankovou čáru. Asistence: Jori Lehterä, Petri Kontiola.

39:41

Obrovská šance Kanady v samotném závěru druhé třetiny. Myersova bomba se odrazila od mantinelu a přímo před bránu, kde byl všudybyl Jason Chimera. Jenže ten měl doslova pech, jeho střela skončila nejprve na pravé tyči a poté se doklouzala i na tu druhou. Rinne jen příhližel, co se to kolem něj děje. To už byla třetí tyč Kanady v tomto zápase.

33:56

Finská přesilovka je fuč. Na trestnou usedá Mäntylä za nedovolené bránění.

33:17

Finové si krátce zkusí hru 4/3. Garrison je vyloučen za podražení.

32:08

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada otáčí výsledek na svou stranu. MARK SCHEIFELE využil volnějšího prostoru ve finské obraně a trefil se parádně. Kanadský útočník si najel na pravý kruh a jeho nádherná rána vymetla všechny pavučiny v Rinneho síti. Finové doplácí na svou pasivitu, která je provází v této části utkání. Bez asistence.

31:52

Karalahti a Turris už okupují trestnou lavici – oba hrubost.

25:41

Kanada právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno. Kanada předvedla takovou nenápadnou, ovšem velice rychlou akci. Read zavezl kotouč na modrou, kde se ho chopil KYLE TURRIS a jeho střela z dálky překvapila Rinneho. Ten na ni reagoval pozdě a finský gólman asi nebude mít čisté svědomí. S tím se dalo něco dělat. Asistence: Matt Read.

19:03

Bude se znovu vylučovat a Finové půjdou v závěru třetiny do tří. Kivistö fauloval v brankovišti Mackinnona a opět je tento přestupek vyhodnocen jako krosček.

17:09

Po střele kanadského hráče vznikla v brankovišti strkanice a Karalahti si počínal příliš tvrdě. Zbytečný faul a díky krosčeku zkušeného finského hráče je tu již třetí přesilovka Kanady v duelu.

14:59

Opět zvoní u Rinneho tyč. Tvrdou střelu vyslal kanadský útočník Kadri a dnes již podruhé měli hokejisté Suomi pořádnou kliku.

13:21

Bude se vylučovat. Na trestné sedí finský útočník Haula (hra vysokou holí) a Kanada má k dispozici další přesilovku.

11:22

Obrovská šance pro Finsko a hned dvojitá. Nejprve střílel z pravého křídla Hietanen, Scrivens zasáhl lapačku, ale ne zrovna jistě a o dorážku se následně postaral Pakarinen. To už bylo z pohledu kanadského brankáře lepší.

09:01

Kanadská odpověď mohla přijít vzápětí. Po chybné rozehrávce Karalahtiho se dostal k puku Chimera a jeho rána z otočky pořádně vystrašila finského brankáře Rinneho.

06:14

Finsko právě vstřelilo branku!
Tak se na to podívejme. OLLI PALOLA dostal přesnou přihrávku na levý kruh, s ničím se dlouho nepáral a napřáhl nechytatelnou dělovku na Scrivensovu klec. Kotouč propadl do jeho sítě a finská přesilovka je tak rázem zhodnocena vedoucím gólem zápasu. I když nevypadala příliš dobře, skóre se přeci jen mění. Asistence: Juuso Hietanen, Jori Lehterä.

04:31

Za hrubost vyloučen Myers a je to pro změnu přesilovka pro finský tým.

03:17

Teď už to bylo vážnější a znovu u toho byl Schenn. Kanadský útočník byl sám před Rinnem a pálil do levého horního růžku. Finský brankář ovšem v poslední chvíli vytáhl puk nad svou bránu. Pomohla mu i horní tyč, o kterou se kotouč otřel.

02:13

Jenže zbytečný faul v útočném pásmu předvedl Lehtera a odchází na trestnou. Dvě minuty za nedovolené bránění.

02:07

První velká šance zápasu a v ní Tomi Sallinen, který si najel z pravého kruhu před bránu a ranou švihem trefuje výstroj hodně vyjetého Scrivense. Kanada je pod tlakem a zatím si neví rady.

Kanada – Finsko

2:3

konec (0:1, 2:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Turris (Read), 33. Scheifele – 7. Palola (Hietanen, Lehterä), 41. Hietanen (Lehterä, Kontiola), 57. Pakarinen (Lehterä)

Kanada: Scrivens (Reimer) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, Mackinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele. Trenér: Dave Tippett.

Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí: Brueggemann (GER), Olenin (RUS) – Carnathan (USA), Schrader (GER)

Diváci: 8671

Průběh zápasu
1. třetina
02:13
04:31
06:14
13:21
17:09
19:03
Po 1. třetině
2. třetina
25:41
31:52
32:08
33:17
33:56
Po 2. třetině
Po 2. třetině
3. třetina
40:28
56:52
Konec