Menu

Další

Curling - MS juniorek

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

27.02.2014, 09:00 • Waldhaus Arena, Flims (SUI) • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Od začátku se end nevyvíjel dobře a také tak dopadl. Trojka pro USA při výhodě posledního kamene Češek ukončuje tenhle zápas.

9

Před posledním kamenem je situace obdobná jako před chvilkou, pro Češky možná ještě horší. Parádní hit-and-roll znamená pro Američanky naprosto krytý kámen, který je navíc přesně na středu.

9

Čtyři americké kameny na kruzích. Češky budou muset riskovat, pokusit se o nějaký double, triple take-out. A co je ještě horší, výrazným způsobem je tlačí čas.

Prostě jedna velká škoda. Češky měly nakročeno k jedničce, jenže Janatová svou hrubicí přenechala soupeřkám hned dvojku. Výhodu posledního kamene budou mít nyní ony.

8

Z celé výtečné situace nezbylo nakonec nic. Tenhle špatný moment určitě rozhodl o osudu tohoto endu. Už předtím se Američankám podařilo rozstřelit hradbu guardů, pořád tam ale jeden zbyl. Jenže Janatová prostě nemá svůj den – při stavění dalšího guardu ho trestuhodně vyrazila do mantinelů!

8

Češky si berou time-out. Američankám se totiž podařilo "odfreezovat" český kámen, který byl na středu. Sice je ještě jeden červený pořád nejlepší, ale už není v žádném případě tak chráněný. Uvidíme, co holkám poradí kouč Karel Kubeška.

End beze změny skóre. Američanky hrály na nulu, udržely si výhodu posledního kamene do následujícího endu, a co je důležiětšjí, budou jí mít i v endu desátém. Češkám se pomalu a jistě podlamuje větev pod nohama. Budou muset zabrat především v endu devátém a uhrát nějaký ten bod při výhodě soupeřek, aby uspěly.

Janatová musela na draw a podařilo se. Češky srovnávají stav, ačkoli se třeba tři kameny před koncem mohlo mluvit i o dvojce.

Je to tak. Češkám nakonec srazil vaz neúspěšný double take-out v rozhodující chvíli. USA uhrává v tomto gemu dvojku a ujímá se vedení.

5

O kousek! Janatová to nemyslela špatně, potřeboavala ale o píď rychlejší kámen. Směr měla dobrý. Pokus od double take-out ale i tak vyšel vniveč.

To je škoda. Poslední kámen Janatové byl příliš krátký, je z toho nakonec jen jednička. Ačkoli se všechny tři spoluhráčky zapojily do metení, kámen blíže středovému kruhu již nedostaly.

4

Christensenová chybuje a to dost výrazným způsobem! Snažila se o vyražení českého kamene na středu, škrtla ovšem pouze o svůj guard. Tahle minela bude stát USA pravděpodobně další dva body.

Na první pohled bylo vidět, že americký kámen je blíže kruhům než ten český. Máme srovnáno, začínáme vlastně odznova.

3

Bude se měřit. Američanky zahrály draw do středu a jedničku mají jistou. Otázkou je, co bude s možným dalším bodem.

3

Teď to nevypadá pro Česko úplně nejlépe. Lanková zahrála parádní freeze do zadních kruhů, tohle se bude jen těžko vyrážet. Uvidíme, s čím nyní přijde fourth Janatová.

Je to tak. Američanky vyrážejí český kámen, žádný na cílových kruzích nezůstal, tudíž je stav stále 2:0. Výhodu posledního kamene bude mít znovu USA.

Češky načínají tenhle zápas výborným způsobem. Rozhodl kámen, který byl velmi dobře schovaný za americkým. Soupeřkám se nepodařilo zahrát double take-out, tudíž budou muset dohánět dvoubodovou ztrátu.

1

Vypadá to pro naše reprezentantky dobře, na devadesát procent uhrají dvojku.

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

Zpět na online