Menu

Další

Curling - MS juniorek

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

27.02.2014, 09:00 • Waldhaus Arena, Flims (SUI) • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (11:34:14)
Češky předvedly asi nejhorší výkon na tomto šampionátu a USA poprávu vyhrálo. Nedělá nám samozřejmě radost, že je to již třetí porážka pro naše holky. Vyvarovat se chyb, asi tenhle fakt by nejvíce pomohl k lepším výsledkům.

Utkání právě skončilo.

Od začátku se end nevyvíjel dobře a také tak dopadl. Trojka pro USA při výhodě posledního kamene Češek ukončuje tenhle zápas.

9

Před posledním kamenem je situace obdobná jako před chvilkou, pro Češky možná ještě horší. Parádní hit-and-roll znamená pro Američanky naprosto krytý kámen, který je navíc přesně na středu.

9

Janatová konzultuje celou situaci se spoluhráčkami. Baví se asi o mohutném take-outování. Pořád jsou totiž čtyři kameny soupeřek na kruzích, jeden je navíc schovaný tak, že je nemožné ho vyrazit bez kombinace.

9

Hájková zahrála na náhodu a vyplatilo se. Přece jenom už žlutých kamenů na cílových kruhů není hrozivě tolik.

9

Čtyři americké kameny na kruzích. Češky budou muset riskovat, pokusit se o nějaký double, triple take-out. A co je ještě horší, výrazným způsobem je tlačí čas.

9

Ne, ne... Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Hájková se pokusila o vyražení žlutého kamene ve středu přes vlastní guard, nacházející se před cílovými kruhy, dopadlo to ovšem katastrofálně. Guard jen proletěl do mantinelů a nezasáhl nic.

9

Ne úplně povedený rol Baumanové. Chtěla přece jenom kámen schovat blíže k centreline za guard.

9

Češky potřebují uhrát nutně dvojku, ale zatím k ní blízko nemají. Chyby je prostě sráží pořád dolů a dolů.

Prostě jedna velká škoda. Češky měly nakročeno k jedničce, jenže Janatová svou hrubicí přenechala soupeřkám hned dvojku. Výhodu posledního kamene budou mít nyní ony.

8

Z celé výtečné situace nezbylo nakonec nic. Tenhle špatný moment určitě rozhodl o osudu tohoto endu. Už předtím se Američankám podařilo rozstřelit hradbu guardů, pořád tam ale jeden zbyl. Jenže Janatová prostě nemá svůj den – při stavění dalšího guardu ho trestuhodně vyrazila do mantinelů!

8

Zatím je to velmi dobré! Tři guardy pro jediný český kámen ve středu. Co je pro Američanky horší, že posledním kamenem nebudou moci hrát draw.

8

Kubeška poradil holkám chytrou věc! Guard zahrály těsně před cílové kruhy. Soupeřky poté vyrážely a vlastně nám tak samy postavily guard, který Češky pro svůj červený kámen ve středu tak nutně potřebovaly.

8

Češky si berou time-out. Američankám se totiž podařilo "odfreezovat" český kámen, který byl na středu. Sice je ještě jeden červený pořád nejlepší, ale už není v žádném případě tak chráněný. Uvidíme, co holkám poradí kouč Karel Kubeška.

8

Ale ne... Baumanová zahrála double take-out, zaměřila se na guardy a vydařilo se. Pořád to ale pro Češky není špatné, jejich kámen u tee-line – nejblíže středu – je velmi dobře schovaný.

8

Češky následně logicky staví guard. Tenhle end se od začátku vyvíjí velmi dobře.

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

Zpět na online