Menu

Další

Curling - MS juniorek

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

27.02.2014, 09:00 • Waldhaus Arena, Flims (SUI) • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (11:34:14)
Češky předvedly asi nejhorší výkon na tomto šampionátu a USA poprávu vyhrálo. Nedělá nám samozřejmě radost, že je to již třetí porážka pro naše holky. Vyvarovat se chyb, asi tenhle fakt by nejvíce pomohl k lepším výsledkům.

Utkání právě skončilo.

Od začátku se end nevyvíjel dobře a také tak dopadl. Trojka pro USA při výhodě posledního kamene Češek ukončuje tenhle zápas.

9

Před posledním kamenem je situace obdobná jako před chvilkou, pro Češky možná ještě horší. Parádní hit-and-roll znamená pro Američanky naprosto krytý kámen, který je navíc přesně na středu.

9

Janatová konzultuje celou situaci se spoluhráčkami. Baví se asi o mohutném take-outování. Pořád jsou totiž čtyři kameny soupeřek na kruzích, jeden je navíc schovaný tak, že je nemožné ho vyrazit bez kombinace.

9

Hájková zahrála na náhodu a vyplatilo se. Přece jenom už žlutých kamenů na cílových kruhů není hrozivě tolik.

9

Čtyři americké kameny na kruzích. Češky budou muset riskovat, pokusit se o nějaký double, triple take-out. A co je ještě horší, výrazným způsobem je tlačí čas.

9

Ne, ne... Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Hájková se pokusila o vyražení žlutého kamene ve středu přes vlastní guard, nacházející se před cílovými kruhy, dopadlo to ovšem katastrofálně. Guard jen proletěl do mantinelů a nezasáhl nic.

9

Ne úplně povedený rol Baumanové. Chtěla přece jenom kámen schovat blíže k centreline za guard.

9

Češky potřebují uhrát nutně dvojku, ale zatím k ní blízko nemají. Chyby je prostě sráží pořád dolů a dolů.

Prostě jedna velká škoda. Češky měly nakročeno k jedničce, jenže Janatová svou hrubicí přenechala soupeřkám hned dvojku. Výhodu posledního kamene budou mít nyní ony.

8

Z celé výtečné situace nezbylo nakonec nic. Tenhle špatný moment určitě rozhodl o osudu tohoto endu. Už předtím se Američankám podařilo rozstřelit hradbu guardů, pořád tam ale jeden zbyl. Jenže Janatová prostě nemá svůj den – při stavění dalšího guardu ho trestuhodně vyrazila do mantinelů!

8

Zatím je to velmi dobré! Tři guardy pro jediný český kámen ve středu. Co je pro Američanky horší, že posledním kamenem nebudou moci hrát draw.

8

Kubeška poradil holkám chytrou věc! Guard zahrály těsně před cílové kruhy. Soupeřky poté vyrážely a vlastně nám tak samy postavily guard, který Češky pro svůj červený kámen ve středu tak nutně potřebovaly.

8

Češky si berou time-out. Američankám se totiž podařilo "odfreezovat" český kámen, který byl na středu. Sice je ještě jeden červený pořád nejlepší, ale už není v žádném případě tak chráněný. Uvidíme, co holkám poradí kouč Karel Kubeška.

8

Ale ne... Baumanová zahrála double take-out, zaměřila se na guardy a vydařilo se. Pořád to ale pro Češky není špatné, jejich kámen u tee-line – nejblíže středu – je velmi dobře schovaný.

8

Češky následně logicky staví guard. Tenhle end se od začátku vyvíjí velmi dobře.

8

To bylo hezky zahrané od Svatoňové, kámen dostala přesně do středu. Hopkinsová odpověděla parádním freezem na tento český kámen, ten je ale pořád středu nejblíže.

End beze změny skóre. Američanky hrály na nulu, udržely si výhodu posledního kamene do následujícího endu, a co je důležiětšjí, budou jí mít i v endu desátém. Češkám se pomalu a jistě podlamuje větev pod nohama. Budou muset zabrat především v endu devátém a uhrát nějaký ten bod při výhodě soupeřek, aby uspěly.

7

Teď jako by se Češky nedohodly, co budou hrát. Hájková na poslední chvíli hlásila: "Pojď do kruhů!" Jenže kámen byl pomalý, a zůstal za hog-line jen jako guard.

7

Tenhle end bude zřejmě hodně rychlý. Američanky by si rády udržely výhodu posledního kamene do endu následujícího a hlavně do desátého rozhodujícího. Očekává se tedy nyní nula.

7

Česká republika hraje opatrně. Jakmile je americký kámen v kruzích, je okamžitě bez milosti vyražený pryč do bezpečí.

Janatová musela na draw a podařilo se. Češky srovnávají stav, ačkoli se třeba tři kameny před koncem mohlo mluvit i o dvojce.

6

Christensenová to zahrála pěkně – hit and roll. Tohle bude asi jen jednička, pokud Janatová nevykouzlí zázračný double take-out. Dva kameny jsou totiž blízko usebe v zadních kruzích, a co j nejhorší, blíže než jediný český kámen.

6

Když to půjde dobře, uhrajeme dvojku. Chybovat by nebylo v tomhle případě ku prospěchu. A Janatová si svůj první kámen přece jenom představovala asi trochu jinak.

6

Češkám se stále nedaří dostat druhý kámen tak, aby byl schovaný a neohrožený. Navíc v cílových kruzích jsou už nastálo dva americké kameny. A jeden z nich je dokonce možná blíže středu, než český, který je za guardem v cílových kruzích u centreline.

6

Jeden český kámen je hezky schovaný za guardem, ten by Američanky výrazněji ohrozit neměly. Situace je pro naše holky dobrá, chtělo by to ještě zarolovat nebo jakýmkoli jiným způsobem dostat další kámen do cílových kruhů k centreline, aby byl i případně druhý kámen krytý.

6

Zapeklitější situace pro Baudyšovou. Ta nakonec zahrála jednouduché vyražení. Pořád se ale Češkám motá jeden americký kámen na cílových kruzích a nepříjemný je rovněž guard u centreline.
Následuje krátká přestávka, po ní budou mít výhodu posledního kamene Češky.

Je to tak. Češkám nakonec srazil vaz neúspěšný double take-out v rozhodující chvíli. USA uhrává v tomto gemu dvojku a ujímá se vedení.

5

Janatová hrála jistotu, zahrála jen snadné vyražení. Vypadá to, že USA získá dvojku, Christensenové stačí snadný take-out.

5

O kousek! Janatová to nemyslela špatně, potřeboavala ale o píď rychlejší kámen. Směr měla dobrý. Pokus od double take-out ale i tak vyšel vniveč.

5

Pro Češky se situace nevyvíjí úplně nejlepším způsobem. Budou se muset pokusit o double take-out. A ten jsme zatím v tomhle utkání ještě neviděli. Teď by se ale pro Janatovou mohla přece jenom možnost otevřít.

5

Dva americké kameny jsou v cílových kruzích, svůj druhý kámen bude odhazovat third (skip) Hájková.

To je škoda. Poslední kámen Janatové byl příliš krátký, je z toho nakonec jen jednička. Ačkoli se všechny tři spoluhráčky zapojily do metení, kámen blíže středovému kruhu již nedostaly.

4

Christensenová chybuje a to dost výrazným způsobem! Snažila se o vyražení českého kamene na středu, škrtla ovšem pouze o svůj guard. Tahle minela bude stát USA pravděpodobně další dva body.

4

Američanky měly postavené dva guardy před cílovými kruhy, Hájková ovšem kámen nezahrála úplně přesně za jeden z nich. Přece jenom není schovaný nejlépe.

4

Lankové se teď moc nezadařilo. Chtěla asi udržet kámen, který vyrážela, na cílových kruzích. Ten ale odroloval do mantinelů.

4

Jeden kámen na cílových kruzích po polovině tohoto endu – buď ten americký, nebo český, jev se střídá s pravidelností.

Na první pohled bylo vidět, že americký kámen je blíže kruhům než ten český. Máme srovnáno, začínáme vlastně odznova.

3

Bude se měřit. Američanky zahrály draw do středu a jedničku mají jistou. Otázkou je, co bude s možným dalším bodem.

3

Před posledním kamenem Christensenové se nabízí několik různých možností, jak celou situaci zakončit. Když budou Američanky hrát do středu draw, uhrají s největší pravděpodobností dvojku a srovnají.

3

A Janatová vlastně nic nevymýšlela. Na freeze soupeřek reagovala stejnou notou. Takže tři kameny v zadní části kruzích jsou nyní nalepeny na sebe.

3

Teď to nevypadá pro Česko úplně nejlépe. Lanková zahrála parádní freeze do zadních kruhů, tohle se bude jen těžko vyrážet. Uvidíme, s čím nyní přijde fourth Janatová.

3

USA postavilo guard za cílového kruhy, Češky ho okamžitě vyrazily, aby eliminovaly možnost dvojky.

3

Situace se po dvou kamenech opakuje stejně jako v endu předcházejícím. Češky postavily kámen na kruhy, poté ho ochránily guardem.

Je to tak. Američanky vyrážejí český kámen, žádný na cílových kruzích nezůstal, tudíž je stav stále 2:0. Výhodu posledního kamene bude mít znovu USA.

2

Poslední kámen zahrála Janatová, jak potřebovala. Američanky budou vyrážet – a buď uhrají jedničku, nebo si výhodu posledního kamene nechají do dalšího endu.

2

Češky nechybují a to je důležité. Jakmile se objeví americký kámen v cílových kruzích, je okamžitě vyražen. Troufám si tvrdit, že pokud budou pokračovat ve stejném duchu, end skončí maximálně jedničkou.

2

Baumanová vyrazila český guard, ovšem Baudyšová reagovala rovněž stejnou notou. Škoda, že kámen trochu více vyroloval k mantinelům, mohl opět sloužit jako guard. Ale i tak jsou Češky podle reakcí spokojeny.

2

Češky načínají i 2. end tak, jak si představovaly – jeden kámen v cílových kruzích, druhý ho chrání, a je navíc přímo v přímce s ním.

Češky načínají tenhle zápas výborným způsobem. Rozhodl kámen, který byl velmi dobře schovaný za americkým. Soupeřkám se nepodařilo zahrát double take-out, tudíž budou muset dohánět dvoubodovou ztrátu.

1

Vypadá to pro naše reprezentantky dobře, na devadesát procent uhrají dvojku.

1

Christensenová se asi pokoušela o double take-out, ovšem dost neúspěšně. Od Janatové následovalo vyražení tohoto kamene. A teď se double bude Američankám zahrávat velmi, velmi špatně.

1

Češky mají stále šanci na to uhrát dvojku, pokud nebudou chybovat. Mají totiž jeden kámen blíže středovým kruhům a ten je schovaný chytře na levé straně za americkým kamenem.

1

Pátý kámen se Zuzaně Hájkové nepodařilo zahrát úplně podle představ. Sice vyrazila americký, ten její ale odroloval rovněž do mantinelů.

1

Výhodu posledního kamene má Česká republika. USA se snaží zpočátku pouze co nejrychleji vyrážet české kameny pryč z cílových kruhů.

Utkání právě začalo.
Sestavy:

Lead: Klára Svatoňová
Second: Alžběta Baudyšová
Skip: Zuzana Hájková
Fourth: Iveta Janatová
Náhradník: Eliška Srnská

Lead: Anna Hopkinsová
Second: Anna Baumanová
Third: Mackenzie Lanková
Skip: Cory Christensenová
Náhradník: Tina Persingerová
Dalším soupeřem na dráze E budou českým reprezentantkám Američanky, které si po úvodním dnu připsaly na své konto jednoznačné vítězství nad Jižní Koreou (16:3), dopoledne však podlehly obdobně jako naše reprezentace Švýcarsku až v 11. endu (6:7).
Mistrovství světa juniorů v curlingu ve švýcarském Filmsu má za sebou první den a česká ženská reprezentace by na něj asi co nejrychleji zapomněla. I když neodehrála vůbec špatná utkání, s Kanadou nakonec prohrála 6:7 v extra endu a se Švýcarskem odpoledne 6:9.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Česko - USA

4:9

konec (2:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:2, 0:3, X:X)

Zpět na online