Menu

Další

Draft

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

30.06.2013, 21:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • David Šimon (@David_Simon92)

191.

Číslo 191 je třetí český zástupce na draftu. Levé křídlo původem z Plzně působilo v uplynulé sezóně v týmu Sudbury Wolwes. DOMINIK KUBALÍK by rád napodobil svého bratra a ukázal se v NHL. Kubalík nasbíral 40 bodů v 76 zápasech. Stihl si už odbýt i premiéru v české nejvyšší soutěži a taky vstřelit branku. Společně s Bartošákem vyzkouší kemp L.A. Kings.

146.

Dočkal se i PATRIK BARTOŠÁK a putuje do Los Angeles Kings. Brankář, který posbíral v poslední sezóně spoustu ocenění a udělal velký krok ve své kariéře. Loňský draft mu nevyšel, ale letos přišla řada i na rodáka z Kopřivnice a odchovance vítkovického hokeje.

114.

Tak jsme se přece jen dočkali. Tým Winnipeg Jets si ve čtvrtém kole vybral českého obránce JANA KOŠŤÁLKA, který poslední odehrál v kanadském celku Rimouski Océanic. Košťálek by se mohl potkat na předsezónním kempu s Michaelem Frolíkem a Ondřejem Pavelcem.
Vítěz Stanley Cupu MICHAEL FROLÍK balí v Chicagu kufry a míří do Winnipegu! V kanadském týmu se sejde se svým kamarádem Ondřejem Pavelcem, který hájí branku Jets.
Češi na Draftu:

Před rokem přišlo na řadu šest hráčů z Česka a hned dva v prvním kole (Faksa, Hertl). Letos to taková sláva určitě nebude. Zámořské kluby navíc zřejmě nevyberou letos ani jednoho Čecha v prvním kole. Největší šance má dvojice Bartošák, Košťálek. Překvapit by mohli Dominik Kubalík, Jan Štencel, David Kämpf, Martin Kokeš či Luboš Rob.

Patrik Bartošák, brankář (29.3.1993) – odchovanec Vítkovic odchytal poslední dvě sezóny v Red Deers Rebels (WHL, Kanada). Zúčastnil se MS do 20 let v ruské Ufě. Draftován mohl být už před rokem, ale žádný z týmů NHL si jej nevybral. Velká šance přichází letos, jelikož má za sebou fantastickou sezónu. Jako první Evropan získal ocenění nejlepšího brankáře CHL. Rodák z Kopřivnice odchytal v základní části 55 utkání s průměrem 2.26 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 93.50%. Ve vyřazovacích bojích nastoupil do dalších 9 utkání a dokázal ještě vylepšit své statistiky. Průměr obdržených branek stlačil na 1.97 a úspěšnost zásahů vytáhl až na 94.10%.
Jan Košťálek, obránce (17.2.1995) – před uplynulou sezónou opustil kádr pražské Sparty, kde stihl naskočit i do 10 zápasů české nejvyšší soutěže a zamířil do týmu Rimouski Océanic (QMJHL, Kanada). V sezóně 2012-2013 se zúčastnil MS do 18 let v ruském Soči a prestižního utkání nadějí CHL. Zároveň byl nominován do elitní pětky nováčků QMJHL. Před rokem si práva na nadějného obránce zajistil v draftu KHL pražský Lev. V základní části odehrál 48 utkání, vstřelil 5 branek a k tomu přidal i 13 asistencí. V playoff nastoupil v šesti utkáních a připsal si jednu asistenci.

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

Zpět na online