Menu

Další

Draft

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

30.06.2013, 21:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • David Šimon (@David_Simon92)

Druhé ze sedmi kol je za námi. České zástupce zatím vidět není a jako jediná hokejová velmoc nemáme ve hře žádného hráče. Evropa celkově pokulhává a činí se jen Švédové, kterých bylo zvoleno devět. Kanaďanů už třiatřicet!

27.

Do prvního kole se dostal překvapivě slovenský útočník MARKO DAŇO, který putuje do Columbusu. Syn bývalého slovenského reprezentanta pokračuje v otcových krocích a možná dojde až do slavné NHL. Před minulou sezónou zamířil z Trenčína do Slovanu, kde si zahrál KHL. Reprezentoval rovněž na MS dvacetiletých v Ufě. Ve Slovanu vstřelil 3 branky a na 4 přihrál. Odměnou pro Daňa byla účast na seniorském MS v Helsinkách, kde v pěti utkáních vstřelil branku a na další nahrál.

Komisionář NHL Gary Bettman oznámil, že New Jersey se na poslední chvíli vzdalo deváté volby draftu výměnou za brankáře Coreyho Schneidera, který by měl nahradit Martina Brodeura. Vybírat bude Vancouver Canucks, ten zřejmě vzdal úmysl výměny Roberta Luonga.

1.

A je to tady! Jedničkou draftu 2013 se stal NATHAN MAcKINNON. Útočník Halifax Mooseheads v uplynulé sezóně zaznamenal v základní části ve 44 utkáních 75 kanadských bodů. V playoff zaznamenal v 17 zápasech dalších 33 bodů. Spolu s Martinem Frkem vybojoval Memorial Cup.

Výměny před a během draftu:
- Columbus nabídl ostatním týmům brankáře Bobrovského, který požaduje šestimilionovou smlouvu.
- Obránce Justin Falk přestupuje z Minnesoty Wilds do New York Rangers za útočníka Bena Ferriera.
- Kris Letang se dohodl v Pittsburghu na nové smlouvě, která mu vynese 58 milionů dolarů za osm let.
- Tyler Kennedy odchází z Pittsburgu do San Jose. Do týmu Pens putuje volba ve druhém kole letošního draftu.
- Nino Niederreiter putuje z New York Islanders do Minnesoty za Cala Clutterbucka.

Draft NHL

1. MacKinnon, 2. Barkov, 3. Drouin

konec

Zpět na online