Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

Anži Machačkala – Dynamo Moskva

1:3

konec (1:2)

12.08.2017, 19:00 • Anži-Arena, Kaspijsk • 6. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.8 2.9 2.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 12:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:17. (20:53:15)
Je dobojováno. Dinamo Moskva nakonec dovedlo tento zápas do vítězného konce, na jednobrankový náskok z prvního poločasu navázal svým druhým gólem Pančenko. Hostující hráč zároveň učinil konečnou podobu výsledku, který zní 1-3.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Anži naprosto rezignovalo na výraznější bránění a téměř všichni hráči se nastěhovali do šestnáctky svého soupeře.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat Tašajev, který běžel z úhlu sám na brankáře. Hostující křidelník zvolil zakončení do horní části branky, nicméně prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.

88

Beqiraj podržel vepředu balón a ušetřil tak několik cenných vteřinek. Následoval sražená přihrávka, po které bude Anži vhazovat na své polovině.

87

To už je zoufalá snaha. Anži se dostalo k další standarce, kterou opět odvrací pozorná obrana Moskvy.

86

Tašajevovi se nepodařilo narazit balón Wándersonovi, druhý jmenovaný za dlouhým míčem ani neběžel.

85

Žlutou kartu dostává Vladimir Rykov (FK Dinamo Moskva).

85

Navíc Dinamo zůstává usídleno na polovině svého soupeře, kde v poklidu vede rozvážnou kombinační činnost.

84

Na překvapení v podobě vyrovnání nepříznivého stavu to nevypadá. Nenasvědčuje tomu ani herní projev Machačkaly.

83

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Samba Sow, přichází Anton Sosnin.

82

Šunin si opět dává se svým výkopem hodně na čas, navíc na hrací ploše leží Sow a na scénu tak opět musí lékařský tým.

81

Chubulov zahrával slibnou standardní situaci kousek od šestnáctky. Míč doplachtil na hlavu Lipartiji, který v předklonu hlavičkoval nad branku.

79

Moskevští hráči jsou při defenzivních činnostech opravdu stoprocentní. Další dloubáček tentokráte likviduje Těrechov.

78

Domácí hráči jsou momentálně ještě v horší situaci, než ve které byli před několika minutami. Před sebou mají dvoubrankové manko a už pouze necelých deset minut.

77

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Francisco Wánderson.

76

76. Kirill PANČENKO - 1:3

76

Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil KIRILL PANČENKO, který ránou k opačné tyči zvyšuje náskok svého celku.

75

Je tu penalta pro Dinamo Moskva!

74

Phibel se vydal daleko od své šestnáctky, neboť na opačné straně dostal ideálně nabito. Rána francouzského zadáka skončila daleko vedle pravé tyče.

73

Markelov se hnal za zdánlivě ztraceným míčem, u kterého byl jako první protihráč. Píská se nedovolený zákrok, Anži se nemůže dostat k souvislejšímu držení míče.

72

Celek z hlavního města ruské federace hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. S míčem se drží daleko od své branky a navíc se snaží o třetí branku.

71

Úprk kolem brankové čáry končí ziskem rohového kopu. Čtvrtý roh hostů se snášel na přední tyč, kde nedoskočil Sow.

70

Dinamo zcela v poklidu brání kolem vlastního pokutového území. Svého soupeře nepouští do větších šancí a navíc sami vyráží do rychlých kontrů.

69

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Oleg Dančenko, přichází Džaba Lipartija.

68

Markelov si nepohlídal náběh za obranu soupeře, což potvrdil i následný zpomalený záběr. Šunin s výkopem nikam nespěchá, to se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům.

67

Na druhé straně mohlo být zle. Phibel dokázal na poslední chvíli zastavit křižnou přihrávku, v opačném případě by se hosté dostali do velké šance.

66

Gulijev si neporozuměl s míčem, který mu odskočil od kopačky. Střídající hráč na domácí straně tak nezaznamenal kloudné vedení míče.

65

Rykov předvedl další velmi důležitý zákrok, kterým znemožnil další útočnou snahu soupeře. Anži se stále nemůže dostat k vážnější šanci.

62

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Pavel Karasjov, přichází Ajaz Gulijev.

61

61. Dinamo bylo blízko třetí brance.

61

Tak tohle bylo už o poznání nebezpečněšjí! Beqiraj se naprosto snadno uvolnil kolem protihráče, následně udělal pár kroků a vypálil těsně vedle vzdálenější tyče.

60

To byla velká bída. K míči se postavil střelec druhé branky Kirill Pančenko, jehož slaboučký pokus končí pouze na dobře postavené zdi.

59

A pozor! Kousek za šestnáctkou totiž ulehl na zem Pančenko a pro hosty se naskýtá slušná pozice z přímého kopu.

59

Žlutou kartu dostává Samba Sow (FK Dinamo Moskva).

58

Neohrabaným způsobem si počínal Phibel, jenž šel do souboje s Beqirajem hodně agresivně. Rozhodčí je nucen kouskovat hru.

57

Rozehrávky rohového kopu se ujal Pančenko, jehož centr byl velmi dobrý. Nakonec přeci jenom nalezl hlavu Rykova, který v záklonu netrefil zařízení.

56

Dinamo se konečně prodralo za polovinu hřiště a hned je z toho zisk rohového kopu. Důležitým obranným zákrokem se prezentoval Bryzgalov.

55

Na stadionu už jsou opět slyšet domácí příznivci, kteří by si přáli vyrovnávací branku. Jejich slova se pokusil vyslyšet Jakovlev, jeho táhlá střela se zastavila až za bannerem za brankou.

54

Po důrazném souboji nešťastně dopadl na hrací plochu Těrechov a je tak pískán faul Markelovovi.

53

Dinamo započalo druhé dějství pasivnějším stylem. Hosté spíše čekají, s čím přijde soupeř. Zatím se jedná jen o centrované míče, které jsou snadnou kořistí hráčů v modrém.

52

Hólmen nepustil za svá záda dloubáček, který měl mířit na Mamtova. Švédský zadák není v dnešním utkání příliš vidět.

51

Dančenko si hodil balón kolem Tašajeva a následně upadl na hraíc plochu. Jednoznačný faul hostujícího hráče, který se protihráči omluvil.

50

Chublov se ujal míče, jenomže nadějný útok svého celku nepochopitelně zbrzdil. Následovala pak Jakovlevova střela nad branku.

49

Markelov posílal k penaltovému puntíku zajímavý centr, z hustiny těl ale vyšel jako vítěz jeden z protihráčů.

48

Hned v úvodu se ke střeleckému pokusu dostal Pančenko, jeho navštívenka pouze doskákala vedle levé tyče.

47

Druhý poločase nám konečně zase rozběhl, úvodní slovo si vzalo tentokráte Dinamo, které si do druhé dějství přineslo jednobrankový náskok.

46

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Juan Lescano, přichází Chasan Mamtov.

46

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Aleksandr Zotov.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce. Anži Machačkala do něj vstoupila nejlépe, jak jen mohla. Po deseti minutách otevřela skóre utkání, jenomže Dinamo stačilo do konce poločasu stav otočit. Nyní musí domácí dotahovat a mají na to celý druhý poločas.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Komickou vložku si přichystali hosté, kteří se absolutně nedomluvili, kdo odehraje balón. Výsledkem je ztráta míče a posměch od domácích fandů.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Solosin musel opět prokázat svojí připravenost, neboť na něj letěla skákavá střela z kopačky Beqiraje. Domácí brankář míč chytá bez větších potíží.

43

Po předchozí akci zůstat ležet na trávníku Kozlov, na hřiště opět přispěchal lékařský personál. Na nic vážného to nevypadá, hostující zadák by měl pokračovat ve hře.

42

Fotbalisté Machačkaly mají dlouhou pasáž bez kloudnější kombinace. Je vidět, že je inkasovaná branka značně překvapila.

41

Těrechov přebírá míč a následně ho vhodí zpět na hrací plochu. S exekucí nikam nepospíchá, i tak bude vhazovat kousek za polovinou hřiště.

40

Dinamo převzalo iniciativu utkání a momentálně je v držení balónu. Jedná se o kombinace daleko od soupeřovi branky.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.

38

Naprosto jednoduchá akce domácích započala centrovaným balónem na Phibela, který našel v šestnáctce Lescana. Domácí forvard zakončoval z první pouze do boční sítě.

37

Na zelený pažit přispěchal také lékařský problém, menší poranění totiž musel snést Karasjov, který byl nešetrně sestřelen.

36

Machačkala je tak rázem v úplně jiné situaci. Momentálně je to ona, kdo musí dotahovat nepříznivý výsledek. I když byli domácí v posledních minutách výrazně aktivnější, Dinamo využilo ojedinělý protiútok.

34

34. Kirill PANČENKO - 1:2

34

Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
Tak to je šok pro domácí, jejich aktivita totiž znamená branku v jejich síti. KIRILL PANČENKO si naběhl na kolmici za obranu a kostrbatým přehozením překonává Šunina.

32

Na hrací ploše se nyní v bolestech svíjí Dančenko, který si odnesl nějaké menší poranění po předchozím souboji se Sowem

31

Musalov dlouho nevěděl, co s míčem. Nakonec se ho pokoušel adresovat na Lescana, který ale uspěchal svůj náběh k hracímu předmětu.

30

Moskevští začínají být hodně pasivní. Od vyrovnávací branky se na opačnou polovinu hřiště podívali opravdu jen málokdy.

29

Dinamo se obklopilo kolem své šestnáctky, pro domácí tak nebyl prostor k jakékoliv kombinaci. Odpovědnost tak na sebe vzal Markelov, kterému se střela taktéž nezdařila.

28

Tohle bylo už nebezpečnější. Hosté se ledabylou rozehrávkou připravili o balón, ten si vzal na kopačku Lescano a vypálil po zemi k přední tyči. Šunin měl velké problémy, míč přesto skončil kousek vedle tyče.

27

Chubulov dostal ideálně nabito proti noze, jeho rána vnitřním nártem se nesetkala s větším úspěchem. Výsledkem je hodně nepovedená střela.

26

Hra se nám trochu uklidnila, už není k vidění ofenzivní fotbal ze začátku zápasu. Míč mají momentálně v držení hráči domácího mužstva.

25

S odvrácením míče neměla obrana Machačkaly žádné problémy, následoval ještě nepříjemný odskok míče se kterým si taktéž hráči ve žlutém poradili.

24

Žlutou kartu dostává Arsen Chubulov (Anži Machačkala).

24

Hraniční zákrok Phibela byl nakonec posouzený jako faul. Dynamo se stěhuje do pokutového území, neboť má k dispozici takový vylepšený roh.

23

Hezkým projektilem se prezentoval tuším, že Markelov, jehož táhlá střela pořádně vylekala brankáře. Ten musel jedovku z velké vzdálenosti vyrazit do strany.

22

Beqiraj mohl s touto situací naložit daleko lépe. Jeho přízemní přihrávka doletěla pouze do prostoru, kde se pohyboval Solosin.

21

S míčem se pomazlil také poslední minuty znuděný Šunin, jenž si balón přehodil na levačku a následně ho poslal daleko na opačnou stranu.

20

Dosti teatrální pád Dančenka byl posouzen jako nedovolený, Anži bude pokračovat v držení míče kousek za polovinou hřiště.

19

Další centr z kopačky Tašajeva doskákal pouze na nohu protihráče, který následně balón odklízí ven ze šestnáctky.

18

Machačkala se v posledních vteřinách nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Její hru pronásledují i časté nepřesnosti.

17

Dinamo na vyrovnávací branku moc dlouho nečekalo, po necelých pěti minutách tu máme opět nerozhodný stav.

16

16. Fatos BEĆIRAJ - 1:1

16

Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
A máme vyrovnáno! Na luxusní centr si naskočil nikým neatakovaný FATOS BEQIRAJ, jehož hlavička ke vzdálenější tyči znamená vyrovnání.

16

Lescano teď trochu zazdil nadějnou situaci, když se sám pokoušel o střelu. Jeho projektil z hranice šestnáctky doletěl zhruba do desáté řady tribuny.

15

Na stadionu v Kaspijsku panuje slušná atmosféra. Tento zápas sice nesleduje vyprodaný stánek, nicméně i hrstka kotelníků dokáže pořádně zařvat.

14

Z úctyhodné vzdálenosti to zkusil Pančenko a jednalo se jen o propagační navštívenku. Solosin nemusel vůbec zasahovat.

13

Hosté se okamžitě po inkasované brance nestěhovali na útočnou polovinu, tam ale jejich nepřesné kombinace končí ještě před šestnáctkou.

12

Domácí Machačkala vstoupila do tohoto zápasu nejlépe, jak jen mohla. Po necelých deseti minutách hry se dostala do vedení a na řadě je tak moskevské Dinamo.

10

Machačkala právě vstřelila branku!
Domácí se dostávají do vedení! Svižná akce vyústila ke přihrávce na PAVLA JAKOVLEVA, který se střelou do odkryté části branky nemýlil.

9

Aktivní Lescano si svojí aktivitou vybojoval další roh. Ten nebyl zahrán zrovna nejlépe, na přední tyči ho s mírnými problémy odvrátil Rykov.

8

Anži měla k dispozici standardní situaci z hlouby pole. Centrovaný balón doplachtil pouze na hranici šestnáctky, odkud byl odvrácen.

7

Brankář Solosin se tak připravuje k odkopu od své svatyně. Nejvíce spoluhráčů pobíhá na pravé části hřiště, kam zřejěm výkop také poletí.

6

Lucenko se zkoušel prodrat kolem autové čáry, nakonec ho čistým způsobem připravil o balón Phibel. Navíc to bylo s tečí hostujícího hráče.

5

O první střelecký projektil se přihlásil Dančenko, jehož střela mířila opravdu hodně vedle. Šunin bude vykopávat od své svatyně.

4

Oba celky mají za sebou své první ofenzivní výlety, jednalo se ovšem o pouhé náznaky, které k ničemu vážnějšímu nevedly.

3

S míčem se posléze seznámil také moskevský celek, který ale o míč hned přišel. Na útočný výlet se vydal Musalov, jehož centr končí v Šuninově náruči.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala domácí Machačkala.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Bryzgalov, Phibel, Karasjov – Markelov, Dančenko, Chubulov, Afonin, P. Jakovlev – Lescano.
Náhradníci: Budakov, Šlejev – Bagajev, Bazeljuk, Gulijev, Dolgov, Chadarcev, Mamtov, Lipartija, Polujachtov, Tetrašvili.

FK Dinamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov, S. Těrechov – Tašajev, S. Sow, Pančenko, Temnikov – Bećiraj, Lucenko.
Náhradníci: Leščuk, Narubin – Bělorukov, N. Kalugin, Katrič, M. Kuzmin, Morozov, Sapeta, Sosnin, T. Šunjić, Zotov, Wánderson..
FK Dinamo Moskva

Dříve velice úspěšný celek Dinamo Moskva se po jednoletcé odmlce konečně podíval zpět do první ligy. Pravidelný účastník evropských v pohárů zažil v sezóně 2015/16 nevídanou bolest, výsledkem byla předposlední pozice a tedy sestup do druhé ligy. Tam moskevský celek vydržel pouhou jednu sezónu, když s dvanáctibodovým náskokem zvítězil před druhým Tosnem. Vstup do letošní sezóny není zrovna optimální, doposud získané čtyři body znamenají příčku těsně nad sestupovými starostmi.
Anži Machačkala

Machačkala marně vzpomíná na sezóny, ve kterých patřila k pravidelným účastníkům evropských pohárů. Poslední období není vůbec růžové, klub v blízké minulosti zaznamenal i sestup, který v loňské sezóně nebyl opět daleko. Anži se umístila na poslední nesestupové pozici, a to jen díky lepším vzájemným zápasům. Vstup do letošního ročníku nebyl dvakrát povedený, výsledkem je doposavadní zisk pouhých dvou bodů a tedy sestupové starosti.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga pokračuje zápasy šestého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Anži Machačkala a FK Dinamo Moskva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Anži Machačkala – Dynamo Moskva

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 10. P. Jakovlev (Chubulov) – 16. Bećiraj (Temnikov), 34. Pančenko (Tašajev), 76. Pančenko (pen.)

Karty:   24. Chubulov (MCK) – 59. S. Sow (DMO), 85. Rykov (DMO)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 12:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:17.

Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Bryzgalov, Phibel, Karasjov (62. Gulijev) – Markelov, Dančenko (69. Lipartija), Chubulov, Afonin, P. Jakovlev – Lescano (46. Mamtov).
Náhradníci: Budakov, Šlejev – Bagajev, Bazeljuk, Gulijev, Dolgov, Chadarcev, Mamtov, Lipartija, Polujachtov, Tetrašvili.

Dynamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, Rykov, S. Těrechov – Tašajev, S. Sow (83. Sosnin), Pančenko (77. Wánderson), Temnikov – Bećiraj, Lucenko (46. Zotov).
Náhradníci: Leščuk, Narubin – Bělorukov, N. Kalugin, Katrič, M. Kuzmin, Morozov, Sapeta, Sosnin, T. Šunjić, Zotov, Wánderson.