Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Španělsko – Francie

2:1

konec (2:1)

09.07.2024, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov (GER) • Semifinále • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Tipsport: 2.72 2.85 3.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Už ve středu uvidíme, kdo čerstvého finalistu doplní. Já vám tímto děkuji za pozornost a přeji vám dobrou noc! (22:57:07)

Španělé jsou po dvanácti letech ve finále

Slovinský sudí fouká do píšťalky a posílá Španělsko do finále! Pyrenejský celek poslal do utkání o titul rychlý obrat v první půli po trefě nejmladšího střelce v historii turnaje Lamineho Yamala a Daniho Olma.

Ačkoliv ve druhé půli fotbalové krásy poněkud ubylo, šance jsme viděli, a to zejména z kopaček Francouzů. Ti byli v některých pasážích aktivnější, ale jejich soupeř dokázal v defenzivě zapnout a trpělivě uhájil těsný náskok – zasloužený postup.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Torres peláší s míčem k rohovému praporku, kde ho s Oyarzabalem po boku zkusí udržet až do konce.

90+6

Už jsme v polovině šesté minuty, ve které je na útočné polovině faulován Merino. Ideální scénář pro Španěly.

90+5

Ačkoliv přišla ztráta, máme pryč dalších třicet vteřin. Francouzům sudí trošku ukřivdil, protože po hlavičkovém souboji Griezmanna s Cucurellou se měl pravděpodobně kopat roh.

90+5

Takhle by to šlo! Poslední minuta nastavení začíná, Španělsko za podpory svých fanoušků kontroluje míč a snaží se tak dotlačit zápas do konce.

90+4

Obě mladá křídla Španělů jsou po skvělém výkonu mimo hru a střídající parťáci mají jediný úkol – vydržet poslední dvě minuty.

90+3

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Lamine Yamal, přichází Ferrán Torres,
ze hřiště odchází Nico Williams, přichází Martín Zubimendi.

90+3

Rodriho centru za obranu chyběla větší přesnost, protože míč zaplul jen do Maignanových rukavic. Francie tak může rozehrávat od své branky.

90+2

Bude a chystá se další střídání Španělska, které se pokouší držet míč na polovině soupeře – zatím úspěšně.

90+2

Centrovaný míč na zadní tyč zkoušel usměrnit hlavičkou Upamecano, který v souboji nešťastně udeřil do obličeje Merina. Rozhodčí čeká, zda bude španělský hráč v pořádku.

90+1

Roh v úvodu pětiminutového nastavení však francouzská obrana odvrací. Rozjetý brejk Francie zastavuje taktický faul Lamineho Yamala (ESP). V tomhle případě stála žlutá za to.

90

Španělsko se nikam nežene, trpělivě kombinuje před vápnem a je nebezpečné! Hezkou akci završil centr Cucurelly, který však bránící hráč odvrací na rohový kop.

89

Španělsko se dokázala vymanit z nepříjemného tlaku a dokonce si vybojovalo faul! Jmenovitě Cucurella, kterého u postranní čáry dojel Eduardo Camavinga (FRA) – jasná žlutá.

88

Upamecanův centr do pravé strany byl pro Koundého příliš vysoký. Španělé však rozehráli aut nedovoleně a druhý jmenovaný tak může u střídačky rozehrát.

87

Ofenzivní snahu Španělska zastavuje útočný faul Merina na Camavingu, po němž mohou Francouzi rozehrát jednu z posledních útočných akcí.

Španělsko – Francie

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 21. Yamal, 25. Olmo – 8. Kolo Muani (Mbappé)

Karty:   14. Navas (ESP), 90+1. Yamal (ESP) – 60. Tchouaméni (FRA), 89. Camavinga (FRA)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.

Španělsko: Simón – Navas (58. Vivian), Fernández, Laporte, Cucurella – Rodri, Ruiz – Yamal (90+3. Torres), Olmo (76. Merino), Williams (C) (90+3. Zubimendi) – Morata (76. Oyarzabal).
Náhradníci: Raya, Remiro – Baena, Grimaldo, Joselu, López, Pérez.

Trenér: L. de la Fuente

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté (62. Griezmann), Tchouaméni, Rabiot (62. Camavinga) – Dembélé (79. Giroud), Kolo Muani (62. Barcola), Mbappé (C).
Náhradníci: Aréola, Samba – Clauss, K. Coman, Fofana, Konaté, Pavard, Mendy, Thuram, Zaïre-Emery.

Trenér: D. Deschamps

Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)

Diváci: 66 000