Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FK Admira Praha – FC Písek

1:3

konec (0:2)

26.05.2024, 10:15 • Stadion FK Admira Praha, Praha 8–Kobylisy • 28. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.96 3.37 2.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (12:31:18)
Máme hotovo, Písek zvládl důležitý souboj v Praze a z hřiště Admiry si po výsledku 3:1 zaslouženě odváží plný počet bodů! Domácí dnes sice měli po většinu doby míč na svých kopačkách, na lopatky je ale srazilo ohromné trápení v koncovce. Vítězství tak putuje na jih Čech.

90+7

Konec zápasu.

90+5

Žlutá karta pro tým FK Admira Praha (Jan Martinic).

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90

Žlutá karta pro tým FC Písek (Tomáš Lerch).

90

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jiří Jandovský, přichází David Konejl.

78

Žlutá karta pro tým FK Admira Praha (Martin Čácha).

78

Znovu jsme bohužel ztratili spojení s místem konání, opět vám tak nemůžeme poskytnout plný komentář. V Kobylisích dnes nemají nejlepší den.

77

Domácí obránci se zapotili, hned dva nyní obětavě padli do dráhy tvrdé rány jednoho ze soků.

76

Písecký gólman si nyní na své konto připisuje další zákrok, k zastavení prudké střely zpoza vápna se musel posunout jen o pár centimetrů doprava.

74

Souboj přímo před Lerchem sudí posoudil ve prospěch Písku, který tak má šanci po delší době strávené v obraně odtáhnout hru pryč od své brány.

73

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Miroslav Mařík, přichází Tomáš Arzberger.

72

Kýžené snížení se nekoná, aspoň tedy prozatím ne. Za hostujícím vápnem se k odraženému balónu dostal Koutecký, jehož ukvapená střela šla vysoko nad.

71

Fric se nyní pomalu zvedá z trávníku a snaží se se co nejrychleji dát dohromady, evidentně ho ale bolí noha. Může ho nicméně těšit, že Admira má standardku.

70

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jakub Mráz, přichází Petr Marek,
ze hřiště odchází Vojtěch Burýšek, přichází Jan Martinic.

69

Keller se na moment ocitl pod tlakem, Admira ale už hru dostala pod kontrolu. Gólman odkopává.

68

68. Jiří JANDOVSKÝ - 1:3

68

Admira právě vstřelila branku!
Tak pozor, tohle možná ještě bude zajímavé! Jiskru naděje pro domácí hráče vykřesal JIŘÍ JANDOVSKÝ, jenž se ve vápně dostal k míči a bez váhání zakončil! Jeho střela se od vnější strany zadní tyče odrazila přesně za Lercha – 1:3!

65

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází František Belej, přichází Adam Pech,
ze hřiště odchází Marek Kalousek, přichází Ondřej Dohnal.

65

Sledujeme opakovaná rychlá tažení Písku, z nichž jen velmi málo vede ke střelám. Hosté v posledních momentech naráží na zpevněnou obranu soupeřů.

63

Inkasovaný gól Admiře sebral z plachet poslední zbytky větru, Jihočeši na severu hlavního města kontrolují hru a nepouští protihráče blíže k Lerchovi.

62

Tak teď to domácí budou mít ještě těžší. Jeden faul střídá další a rozhodčí tentokrát míč položil takřka na samotnou hranici pražské šestnáctky.

61

Hosté mohou svůj náskok ještě rozšířit, standardku z pozice jen tři čtyři metry před pokutovým územím bude podle všeho zahrávat Dominik Štěch.

59

59. Martin VORÁČEK - 0:3

59

Písek právě vstřelil branku!
Blesková protiakce končí gólem, po tohle brejku je nejspíš hotovo! Na hattrick si zadělal MARTIN VORÁČEK, který pronikl do vápna a Keller jeho následnou střelu sice vyrazil, ale míč pak pro Admiru velmi doskákal až za čáru – 0:3!

58

Horák si chtěl po velmi lehkém kontaktu ve vápně vynutit penaltu, rozhodčí se ale nenechal nachytat. Hosté si berou balón a startují do protiútoku.

57

Písečtí při bránění vysunuli míč do zámezí, v prostoru vedle vápna ho bude vhazovat zpět Fric.

56

Hra se na malý moment přelila ke Kellerovi, ani hosté ale dnes ofenzivním umem neoplývají. V Kobylisích momentálně sledujeme hodně suchou podívanou.

54

Branka Písku je pod tlakem, domácím se ale stále nedaří nápor přetavit v nějakou nebezpečnější střelu.

53

Série rychlých přihrávek před jihočeskou šestnáctkou vyvrcholila dělovkou nad břevno. Lerch mohl zůstat v klidu, za letícím míčem se jen ohlédl.

51

Čížek na křídle rýsoval pozemní přihrávku na střed, kterou si ovšem bez obtíží pohlídal Baďura.

50

Stále čekáme na nějakou první pohlednější akci druhého poločasu. Teď vyrazili dopředu pro změnu Pražané, jejichž tažení ale zmařil nepřesný pas.

48

Výpad hostů po křídle skončil ještě dřív, než pořádně začal. Kalousek byl dle všeho v ofsajdu.

47

Admira do druhého poločasu vstoupila aktivně a celkem rychle získala vhazování vedle píseckého vápna.

46

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Patrik Vlček, přichází Štěpán Skalický,
ze hřiště odchází Viktor Záruba, přichází Filip Koutecký.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je za námi, Jihočeši mají v Kobylisích nakročeno k důležitému vítězství. Admira sice byla po většinu dějství častěji na balónu a tlačila se do útoku, zatím jí ovšem trápí velmi bídná finální fáze. Píseckým se naopak daří těžit maximum z minima. Uvidíme, co nám po přestávce nabídne další část.

Druhý poločas začne přibližně v 11:20.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Právě Martin Voráček (PIS) se teď ocitl na opačném konci tvrdého zákroku a okamžitě vidí žlutou kartu.

45+1

Jeden z hostů se po souboji o míč svalil k zemi s tak hlasitým křikem, že musel být slyšet i v okolní zástavbě. Poločas uzavře standardka píseckého klubu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Admira bude zahrávat volný kop těsně za středovou čarou. V Kobylisích se blíží nastavení.

43

Písecký gólman vzduchem míč zahrál na pravé křídlo, kde se následně snažil něco vymyslet Voráček. S početní přesilou protihráčů si ovšem neporadil.

42

Burýšek se málem dostal k dlouhému balónu v hostujícím vápně, ale Lerch byl znovu rychlejší.

41

První poločas se chýlí ke konci. Domácí jsou na trávníku lepším týmem, v koncovce se ale trápí.

40

Čácha se propracoval do vápna a jeho střelu následně ještě nejspíš tečoval Horák, Lerch byl ale tak jako tak ve střehu a okamžitě míč lapil do svých rukavic.

39

Písečtí jsou po rychlém ofenzivním výpadu znovu pod tlakem, Admira si znovu vyzkouší rohový kop.

38

Vysunutý Voráček znepříjemnil život Horákovi a pokusil se ho obrat o balón, ale neúspěšně. Odražený míč následně ujel k pozornému Kellerovi.

37

Jsme zpátky! Domácí se nyní za stavu 0:2 horlivě dobývají do hostujícího pokutového území.

33

Písek právě vstřelil branku!
Autorem branky z pokutového kopu je ŠTĚPÁN KOREŠ.

33

Byla odpískána penalta pro Písek! Žlutá karta pro tým FK Admira Praha (Adam Čížek).

32

Bohužel jsme ztratili spojení s dějištěm, momentálně vám tak budeme přinášet jen informace o důležitých událostech. Snad se technické problémy brzy vyřeší.

30

Admira bude zahrávat poměrně slibnou standardku, a to od postranní čáry vedle písecké šestnáctky.

29

Na druhém konci hřiště domácí zadáky potrápil Marek Kalousek. Ten své sólo ale uzavřel jen střelou z hranice vápna, kterou trefil opodál stojícího protihráče.

27

Michal Fric právem svěsil hlavu, tady chyběly jen centimetry! Jeho, dle všeho částečně zblokované, zakončení zamířilo jen těsně vedle zadní tyče! Lerch se připravuje na další roh Admiry!

26

Domácí pokus bleskově přesunout hru z jednoho křídla na druhou vyšel vniveč, adresát dlouhé přihrávky míč zachytil až v zámezí. Vhazování pro Písek.

25

Lerch je dnes ve formě. Po kopu od praporku míč vyboxoval mimo nebezpečí a když se k němu o pár sekund později vrátil, hravě jej dostal pod kontrolu.

24

Akrobatický manévr se na hostujícím gólmanovi trochu podepsal, chvilku trvalo, než byl schopen se zapojit zpět do hry. Nyní už je připraven čelit rohu Admiry.

23

V ochozech to zašumělo, vyrovnání zdánlivě nebylo daleko! Čáchův vysoký centr málem spadl pod břevno, ale výborný Lerch jej nataženou rukou vytěsnil nad bránu! Pěkný zákrok!

22

Fric se neúspěšně hnal za přetaženým nákopem na křídle, balón ze zámezí vymrští do hry Sajtl.

21

Záruba vzal věci do svých rukou a za poměrně tvrdou střelu, kterou Lerch bez výraznějších obtíží zneškodnil, si vysloužil potlesk několika desítek fanoušků.

19

Buryšek byl podražen během útoku přes střed hřiště, rozhodčí ukazuje kartu Rostislavu Baďurovi (PIS).

18

Tempo, se kterým se hrálo v úvodních minutách, postupně opadá. Hra se v posledních sekundách hodně kouskuje, Písečtí budou za chvíli vhazovat.

17

Jihočeši otupili i další pražský výpad, Lerch ani tentokrát neměl výraznější starosti a bude rozehrávat.

16

Mráz byl sice na křídle odzbrojen, míč se ale rychle vrátil zpět na kopačky Admiry. Několik vteřin nato byl u postranní čáry odpískán písecký faul.

14

Voráček znovu hlavičkoval v domácí šestnáctce, tentokrát výrazně mimo. Zároveň si přitom ublížil, po pár sekundách se ale zdánlivě dal zpět do kupy.

13

Zahálkův vysoký balón přistál přesně v nastraženém náručí hostujícího brankáře. Černobílí celek se zatím v útoku trápí, dosud Lercha pořádně neprověřil.

12

Pražané se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět. Fric narýsoval potenciálně nebezpečný míč před Lercha, který vracející se sok skluzem zneškodnil.

11

Lerch si poradil s míčem, který nepříjemně přiskákal k němu do pokutového území. Admira se stahuje.

10

10. Martin VORÁČEK - 0:1

10

Písek právě vstřelil branku!
Jako první dnes v areálu Na Pecích udeřili Jihočeši, kteří se už po necelých deseti minutách hry ujímají vedení! Na míč letící do vápna z pravého křídla si před Kellerem parádně počíhal MARTIN VORÁČEK, jenž jej odhlavičkoval k tyči. Domácí gólman jen zůstal stát – 0:1!

9

Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Oboustranně aktivní hra ovšem postrádá koncovku, na hřišti v Kobylisích aktuálně vynikají hlavně defenzívy.

7

Sledujeme vesměs vyrovnaný boj. Hra je momentálně přerušena, Admira vhazuje u středové lajny.

6

Pražané se probouzí. Mráz nabíhal na dlouhý nákop, bránící Bartizal mu ale zahradil cestu a odmítl ho pustit k balónu, který pak odehrál zpět za půlku.

5

Admira si jako první dnes vyzkouší rohový kop, k praporku se pomalu přesouvá Jiří Jandovský.

4

Domácí míří do protiútoku. Vstup do zápasu jim moc nevyšel, uvidíme, jak rychle srovnají krok.

3

Tohle nevypadalo vůbec špatně! Koreš z hrany domácí šestnáctky poslal vzduchem míč k zadní tyči na Beleje, kterému ovšem příliš nesedla následná hlavička.

2

Pressující Belej na křídle zblokoval Horákův odkop, Písek tak vhazuje vedle pražského vápna.

1

První útočné tažení domácím zrovna dvakrát nevyšlo, Lerch bude za chvíli odkopávat od své brány.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Admira, jdeme na to!
Oba celky se zpožděním vyráží na plochu, domácí v černobílém a hosté ve žlutých dresech.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní ráno, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

FK Admira Praha: Keller – Vlček, Fric, Mráz, Čácha, Jandovský, Burýšek, Záruba, Čížek, Zahálka (C), Horák.
Náhradníci: Troharov – Skalický, Martinic, Krunert, Konejl, Marek, Koutecký.
Trenér: František Peřina.

FC Písek: Lerch – Mařík, Belej, Kalousek, Běloušek (C), Voráček, Štěch, Sajtl, Bartizal, Koreš, Baďura.
Náhradníci: Lukeš – Novák, Kašpar, Maroušek, Pech, Arzberger, Dohnal.
Trenér: Milan Nousek.

Rozhodčí: Matějka – Tryzna, Rychtár.

DNEŠNÍ DELEGACE

Na dodržování pravidel bude dnes v Kobylisích dohlížet Jakub Matějka, který byl na hřišti i při zářijovém souboji Pražanů s Povltavskou fotbalovou akademií. S Pískem dosud v tomto ročníku tu čest neměl. Na stranách mu budou asistovat Lukáš Tryzna a Tomáš Rychtár.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Dnešní soupeři na sebe naposledy narazili na konci října, přičemž sváteční souboj tehdy skončil dělbou bodů. Admiru už ve druhé minutě poslal do vedení Šiler, nyní již hráč sparťanského béčka, přičemž po poločasové pauze na jeho zásah odpověděl Belej – 1:1.

28. 10. 2023: Písek – Admira Praha 1:1 (0:1)

Branky: 55. Belej – 2. Šiler.

Žluté karty: 42. Voráček (PIS), 90+3. Koreš (PIS) – 6. Keller (ADM), 45+1. Šiler (ADM), 52. Horák (ADM).

FC Písek: Lerch – Novák (78. Vokurka), Kašpar, Pech (78. Mařík), Arzberger (46. Belej), Dohnal, Běloušek (C), Voráček, Bartizal, Koreš, Kašpírek (46. Bicenc).
Připraveni: Lukeš – Uher, Štěch.
Hlavní trenér: Milan Nousek.

FK Admira Praha: Keller – Herc (85. Konejl), Fric, Venc, Čácha (85. Martinic), Lauko (66. Jandovský), Čížek (62. Záruba), Zahálka (C), Šiler (85. Kunc), Horák, Koutecký.
Připraveni: Hoznourek – Vlček.
Hlavní trenér: František Peřina.
FC PÍSEK (14. místo)
27 Z, 8–5–14, 39:51 (-12), 29 bodů

Dalo by se říci, že Jihočeši do utkání půjdou s větší motivací – na rozdíl od domácích totiž bojují o setrvání v ČFL. Poslední Králův Dvůr je sice bezpečně daleko, potenciálně sestupová patnáctá pozice ovšem nikoliv. Každý bod tak svěřencům kouče Nouska přijde vhod.

Písek se v Kobylisích pokusí navázat na dobré výkony v posledních dvou kolech, v nichž uhrál remízy na hřištích dvou favoritů. Nejprve potrápil lídra tabulky, Slavii "B", a poté na svém hřišti uhájil nerozhodný výsledek proti Hostouni. Uvidíme, jak se mu bude dařit dnes.

Poslední výsledky Písku
17. 5.: Písek – Hostouň 2:2
12. 5.: Slavia Praha "B" – Písek 2:2
3. 5.: Písek – Domažlice 1:2

Nejlepší střelci Písku
Martin VORÁČEK – 24 Z, 7 branek
Tomáš ARZBERGER – 26 Z, 5 branek
František BELEJ – 24 Z, 5 branek
FK ADMIRA PRAHA (10. místo)
27 Z, 10–4–13, 31:50 (-19), 34 bodů

Admira má za sebou tři malá derby v řadě, ze kterých si odnesla bilanci výhry, remízy a porážky. Zatímco s rezervou Dukly se rozešla smírně a Motorlet byl nad její síly, minulý víkend v Uhříněvsi se jí konečně poštěstilo a poprvé od začátku května brala plný počet bodů.

Cesta k nim přitom nebyla jednoduchá. Béčko klokanů z Vršovic totiž kousalo a na trefy Záruby a Frice našel odpověď ostrostřelec Lehovec. Když už to nicméně vypadalo, že duel na tréninkovém hřišti Bohemians míří k remíze, urval svému celku vítězství mladý Petr Marek.

Poslední výsledky Admiry
19. 5.: Bohemians "B" – Admira Praha 2:3
12. 5.: Admira Praha – Motorlet Praha 0:2
5. 5.: Dukla Praha "B" – Admira Praha 1:1

Nejlepší střelci Admiry
Miroslav HORÁK – 25 Z, 6 branek
Viktor ZÁRUBA – 23 Z, 4 branky
V. Burýšek, J. Jandovský – 2 branky
Příjemnou neděli u sledování České fotbalové ligy "B"! Dnešní dopoledne bude v Kobylisích zasvěceno souboji mezi domácí Admirou a hosty z Písku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Admira Praha – FC Písek

1:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 68. Jandovský – 10. Voráček, 33. Koreš (pen.), 59. Voráček

Karty:   33. Čížek (ADM), 78. Čácha (ADM), 90+5. Martinic (ADM) – 19. Baďura (PIS), 45+2. Voráček (PIS), 90. Lerch (PIS)

FK Admira Praha: Keller – Vlček (46. Skalický), Fric, Mráz (70. Marek), Čácha, Jandovský (90. Konejl), Burýšek (70. Martinic), Záruba (46. Koutecký), Čížek, Zahálka (C), Horák.
Náhradníci: Troharov – Krunert.

Trenér: František Peřina.

FC Písek: Lerch – Mařík (73. Arzberger), Belej (65. Pech), Kalousek (65. Dohnal), Běloušek (C), Voráček, Štěch, Sajtl, Bartizal, Koreš, Baďura.
Náhradníci: Lukeš – Kašpar, Maroušek.

Trenér: Milan Nousek.

Rozhodčí: Matějka – Tryzna, Rychtár.