Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o titul

AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň

1:1

konec (1:0)

26.05.2024, 16:00 • epet Arena, Praha • 5. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.48 4.86 6.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Trofej pro vítěze ligy se dnes bude předávat ve VIP prostorech hlavní tribuny, snahou domácího klubu je co nejvíce urychlit protokol po zápase a přesunout oslavy na Letenskou pláň. (18:02:15)
Sparta měla dnes dlouho navrch, když její převahu z prvního poločasu využil v nastaveném čase po rohovém kopu Jaroslav Zelený k první brance zápasu. Do té doby sparťané zahodili řadu velkých příležitostí včetně penalty Jana Kuchty.

Po změně stran se hra vyrovnala a šancí ubylo. Západočechům se povedlo vyrovnat v 71. minutě krásnou patičkou Tomáše Chorého. V závěru jsme viděli ještě šance na obou stranách, skóre už se ale nezměnilo a na trávníku se rozpoutala sparťanská párty na oslavu obhajoby mistrovského titulu.

Fanoušci Sparty slaví titul na hřišti

Sparťanští fanoušci okamžitě zaplavili plochu epet Areny a slaví 38. titul v klubové historii.

Podle očekávání hlavní arbitr okamžitě s uplynutím devadesáté minuty ukončil utkání a Sparta Praha se stává oficiálně mistrem FORTUNA:LIGY pro sezónu 2023/24!

90

Konec zápasu.

89

Už se blíží poslední minuta a je více než jasné, že rozhodčí Všetečka dnes nic nenastaví a se závěrečným hvizdem přijde úprk hráčů do šaten.

88

U sparťanské branky klečí Tomáš Chorý, plzeňský střelec už se ale zvedá na nohy a bude v pořádku.

87

87. Hranáč nedorazil šanci Klimenta. Na druhé straně hrozil Olatunji

87

Na opačné straně Veljko Birmančević výborným centrem hledal před brankou Victora Olatunjiho, tomu chybělo půl kroku, aby zakončoval rovněž do poloodkryté branky!

86

Hosté zahodili monstrózní příležitost k obratu! Po standardní situaci Kalvacha a následném zakončení u vzdálenější tyče musel zakročit Vindahl, dobíhající Robin Hranáč pak hlavou minul prakticky prázdnou branku!

85

Ve statistice střel se Plzeň dostává do vedení 12:11, ta dvanáctá Matěje Vydry se ale do historie nezapíše, útočník s bohatými zkušenostmi z anglického fotbalu pálil možná blíže k rohovému praporku než k brance.

84

Jakub Pešek dohrávající zápas s kapitánskou páskou vypálil z dobrých pětadvaceti metrů jen do rukavic brankáře Jedličky.

83

Adamu Karabcovi se v pokutovém území Viktorie nepovedlo prostrčit míč na Veljka Birmančeviće. Ten se dnes, narozdíl od Jana Kuchty, nedostal do žádné střelecké příležitosti, aby mohl zabojovat o korunu krále střelců.

82

Na nákop Lukáše Hejdy do pokutového území si naskočil jeho parťák z obranné formace Sampson Dweh, ovšem hlavičkoval zhruba dva metry vedle sparťanské branky.

81

Angelo Preciado je potrestán žlutou kartu za zákrok na Milana Havla ve středu hřiště.

79

Ladislav Krejčí se dočkal obrovských ovací z hlediště, s velkou pravděpodobností odehrál svůj poslední zápas za Spartu před odchodem do zahraničí.

79

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Ladislav Krejčí ml., přichází Filip Panák.

78

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Matěj Ryneš, přichází Jakub Pešek.

AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+1. Zelený (Krejčí ml.) – 71. Chorý (Cadu)

Karty:   81. Preciado (SPA) – 51. Hejda (PLZ)

Neproměněná penalta: 20. Kuchta (SPA), mimo

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:10.

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Zelený, Krejčí ml. (C) (79. Panák) – Preciado, Solbakken, Sadílek (78. P. Vydra), Ryneš (78. Pešek) – Birmančević, Kuchta (72. Olatunji), Haraslín (60. Karabec).
Náhradníci: Vorel – Mejdr, Laçi, Pavelka, M. Ševčík, Tuci.

Trenér: Brian Priske

FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Havel, Hejda (C), Dweh – Cadu, Kalvach, Červ, Mosquera (46. Hranáč) – Jirka (62. Kliment), Metsoko (46. Chorý), M. Vydra.
Náhradníci: Tvrdoň – Traoré, Řezník.

Trenér: Miroslav Koubek

Rozhodčí: Všetečka – Machač, Dobrovolný

Diváci: 17 138