Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu

Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice

0:1

konec (0:0)

25.05.2024, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • 5. kolo • Michal Nussbauer

Tipsport: 1.69 4.28 4.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany pro dnešek vše, budu se na vás opět těšit u budoucích ligových onlajnů. Tak brzy na počtenou! (19:55:28)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:17.
Fotbalový večer v Ďolíčku skončil, stejně jako celá sezona domácích Bohemians a hostů z Pardubic. Ti se domů mohou vracet spokojenější. V zápase dvou již jistě zachráněných týmů zvítězili 1:0 díky brance Kryštofa Daňka, jemuž se v 64. minutě podařilo dorazit do sítě od břevna odraženou dělovku Surzyna. Bohemians, kteří v 77. minutě přišli o vyloučeného Puškáče, se na odpověď nezmohli.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 (Erik Prekop).

90+5

Zlatohlávek si po vzoru Dalibora Jandy zkoušel zahrát kličkovanou, už při prvním úhybném manévru mezi přesilou se ale poroučel na trávník. Verdikt sudího? Faul. Reakce domácího publika? Do médií nezveřejnitelná.

90+5

Hosté znovu zkoušeli zakrýt míč u praporku, leč neúspěšně.

90+4

Daněk dobře naváděl míč středem hřiště, Limu pak ale přihrávkou do křídla příliš zahnal. Křapka poté brazilského křídelníka zezadu povalil, což znamená volný kop á la zkrácený roh pro Pardubice.

90+3

Se dvěma centry v krátkém časovém sledu si ale hostující obrana poradila.

90+3

Mužíkův přetažený centr zprava odvrátil Mareš, následně ale Lima deset metrů za vápnem dohrál jednoho z domácích hráčů. Domácí tak dostanou k dispozici volný kop.

90+2

Taktika uchránit míč u praporku Zlatohlávkovi nevyšla, vykopávat může Reichl.

90+2

Křapka nepovedenou malou domů daroval soupeři rohový kop.

90+1

Kukučka padl k zemi po souboji s Mužíkem, samostatný únik domácího žolíka ale zastavil hvizd hlavního sudího, který vše vyhodnotil jako útočný faul.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.

90

Mareš po neúspěšném pokusu o brejk padl na trávník, vypadá to na křeče.

89

Beranův oblouček na křídlo našel Mužíka, který dalším obloučkem přihrál Necidovi. Jeho prodloužení hlavou na zadní tyč si ale bránící Halinský našel dříve než Křapka.

88

Kozák s Mužíkem si na pravém křídle vyměnili míč a prvním jmenovaný mohl centrovat, balon nepustil do vápna anglický skluz Brazilce Limy.

87

Kozákův pokus levačkou z hranice vápna neměl parametry k tomu, aby ohrozil branku.

86

Lima nasadil jesličky jednomu ze soupeřů a poslal do brejku Daňka, ten ale o třicet prodriblovaných metrů později narazil na Vondru.

84

Přetahovaná Kozáka s Donátem byla vyhodnocena jako faul prvního jmenovaného.

84

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Adam Kadlec, přichází Matyáš Kozák.

83

Halinský v souboji s Beranem lacině přišel o míč, po několika zasekávačkách Prekopa pak Beran centroval na Necida. Toho ale míč přeletěl.

83

Jenže balon doputoval jen k Budinskému bez toho, aby kdokoliv z domácích hráčů střílel.

82

Faul na Necida znamená pro Bohemians příležitost udeřit po centru z volného kopu.

81

81. Zlatohlávek obešel Reichla, pak trestuhodně minul

81

Pozor, spálená megašance! Po ztrátě domácích narýsoval Leandro Lima kolmici Zlatohlávkovi, který od půlící čáry unikal úplně sám na bránu. Dokonce se mu podařilo i obejít brankáře Reichla, jenže pak obrovskou příležitostí pohrdl a odkrytou svatyni vůbec netrefil.

80

Necid po Mužíkově centru přihrával do vyložené šance nabíhajícímu Křapkovi, od hostujících obránců se ale míč odrazil k Beranovi, který byl snad v ještě výhodnější pozici. Drobný záložník ale z bezprostřední blízkosti napálil jen Budinského, který mu skvěle zmenšil úhel.
Dnešní utkání sleduje 3012 diváků.

79

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Laurent Kissiedou, přichází Denis Donát.

77

77. Červená karta

77

Červená karta pro tým Bohemians Praha 1905 (David Puškáč). Útočník Bohemians přišel o míč na středu hřiště a následně skluzem zajel do Kissiedoua. Z opakovaných záznamů se nezdálo, že by šlo o vyloženě brutální zákrok, ale Opočenský tasil nejtmavší kartu a VAR nijak neprotestuje.

76

Köstl ve snaze vrátit míč hlavou před Budinského zamířil jen mimo hrací plochu, bude se kopat od branky.

76

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Matěj Hybš, přichází Tomáš Necid.

75

Na stopera hodně slušné. Křapka si zpracoval míč za patou, nasadil jesličky Marešovi a následně se o něj zarazil, což vyhodnotil sudí Opočenský jako faul.

75

Leandro Lima přelstil Kadlece, šikovně si zasekl balon za nohou a pokoušel se kolmicí najít spoluhráče v šanci. Balon ale ve skluzu nepustil k nikomu z protihráčů Vondra.

74

Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Štěpán Míšek). Hostující středopolař zezadu stáhl Berana a přišel trest.

73

Mužík se prvním dotekem po nástupu na hřiště pokoušel přehodit Kukučku, což se mu povedlo. Balon ale doputoval až k Budinskému.

71

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Ladislav Mužík,
ze hřiště odchází Martin Dostál, přichází Daniel Köstl.

70

Vondra si nehodlal přidělávat starosti a vysoký oblouček zahrál hlavou k Reichlovi.

69

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Štěpán Míšek,
ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Leandro Lima.

69

Matoušek si krátkou kličkou okolo Mareše vytvořil prostor ke střele, jenže jeho zatočené zakončení míjí branku.

68

V akci znovu Sychra. Tentokráte se pěknou vykláněčkou zbavil Dostála, jenže zkušený bek nakonec jeho pas do vápna i tak srazil k Reichlovi.

67

Kissiedou ideální kolmicí rozeběhl Sychru, jemuž se ale následná přihrávka Zlatohlávkovi povedla o poznání méně. Útočník Pardubic se nakonec k míči i tak dostal a posílal jej do malého vápna, kde kulatý nesmysl sebral Reichl.

66

Opočenský ale ke značné nelibosti domácích fandů opět píská domácím útočný faul.

66

Vhazování k ničemu kloudnému nevedlo, po Surzynem přizvednutém centru Dostála budou ale domácí kopat roh.

65

Skóre otevřeno, na gólové hody to ale v Ďolíčku zatím nevypadá. Třeba se to změní po následném autu domácích.

64

64. Kryštof DANĚK - 0:1

64

Pardubice právě vstřelily branku!
Je mi skoro až líto Michala Surzyna. Za tenhle gól nedostane jediný kanadský bod, ač se na něm značně podílel. Dělovka pardubického obránce z hranice vápna totiž téměř přelomila břevno a balon do sítě následně dorazil dobře postavený KRYŠTOF DANĚK. Právě on ale celou akci rozjel driblinkem a pasem Surzynovi, takže nějaká spravedlnost přeci jen existuje. 0:1.

63

Poměrně rozháraná pasáž hry končí nepřesnou přihrávkou Dostála.

62

Hybš šajtlí vybídl k centru Hůlku, jeho přízemní přihrávka do vápna se od Halinského odráží na roh.

61

Matoušek se pěkně obtočil okolo Surzyna, který jej při tom lehce podkol. Balon pro domácí.

60

Dostálův nebezpečný centr se od hloučku hráčů odrazil do vzduchu, pak jej vyboxoval Budinský. Sudí následně zapískal, jelikož se někdo z domácích dopustil ve snaze zakončit nedovoleného zákroku.

59

Puškáč udržel balon proti přesile a kolmicí našel Prekopa, ten si na levém křídle elegantně obhodil Halinského a rozplácl se na trávník. Vinou ale nebyla touha domácího forvarda odpočívat, nýbrž faul stopera Pardubic. Bohemians tak dostanou k dispozici zajímavou standardku zleva.

58

Daněk se elegantně zbavil Vondry, jenže narážečka, do níž se zapojil Zlatohlávek, byla i na něj příliš dlouhá.

57

Hůlka v hlavičkovém souboji předčil Černého, jenže odpálil balon jen mimo hřiště.

55

Prekopův nádherný křižný pas zkrotil Matoušek a pak pelášil směrem na Budinského. Samostatný únik ale prvním gólem zápasu neskončil, neboť domácí rychlík měl příliš vychýlená mířidla.

54

Icha s Marešem by se mohli dát na synchronizované plavání, neboť v úplně stejnou chvíli rozpřáhli ruce na protest proti verdiktu sudího. Opočenský si je ale jist, že Beran byl faulován, takže oku lahodící souhra nebyla hostující dvojici nic platná.

52

Bohemians z rohu nezahrozili, jelikož se sami zastavili útočným faulem.

51

Prekopův střílený centr zřejmě směřoval do brankového prostoru, jenže Budínský balonu pořádně naložil pěstí a nepustil ho za svá záda.

50

Teď Beran přihrál Prekopovi přesně, jenže slovenský forvard si nepotykal s balonem.

49

Beranův pokus o předfinální pas byl finálním hřebíčkem v rakvi útočné akce Bohemians, do brejku tak šli hosté. Hůlka ale zatáhl Černého a zpomalil pardubické snažení o odpověď.

47

Matoušek po rohu nejprve zpoza vápna nastřelil protihráče, po dobrém návratu pak ztratil míč u vlastního rohového praporku. Toho hodlal využít Sychra, jenž dribloval podél brankové čáry a pasem pod sebe našel Daňka. Proti jeho střele se ale Reichl ideálně roztáhl a vyráží na roh.

46

Domácí začali zostra. Hybš doslova vytřel podlahu s bránícím Marešem a odcentroval do ohně, Pardubice si nakonec poradily odkopem na roh.

46

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Milan Ristovski, přichází David Puškáč.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
Duel tak trošku odpovídá tomu, že oba celky jsou již zachráněny a nemají se příliš kam hnát. Jinak je tomu ale v souběžně hraných zápasech. Jablonec se Zlínem po poločase 1:0, stejně tak Karviná s Českými Budějovicemi. V současném stavu by tak přímo sestoupil Zlín, Karvinou s Budějovicemi by čekala baráž.
První poločas posledního ligového kola aktuální sezony v Ďolíčku toho moc nenabídl. Bohemians s Pardubicemi hrají nerozhodně, zatím nepadla ani jedna branka. Nejblíže gólu byl hostující kapitán Pavel Černý, jehož střelu z otočky ale skvěle vyrazil Michal Reichl.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Vondra se stal obětí útočného faulu, jímž se provinil Černý.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.

44

Pavel Černý na sebe opět vzal roli sklepávače, ani tentokráte z toho ale nebylo ohrožení branky. Kapitán Pardubic hrudí přiťukl Surzynův centr přímo před Zlatohlávka, ten ale z voleje nezamířil přesně.

43

Opočenskému neunikl nedovolený zákrok, jehož se Matoušek dopustil na Marešovi poté, co pardubický bek odehrál balon. Jinak se ale poločas dohrává v celkem pohodovém tempu. Je znát, že ani jedno z mužstev nemá o co hrát.

42

Po Daňkově pobídce hlavičkoval veterán Pavel Černý, jenže v záklonu nedokázal učinit zakončení dostatečně razantním a jeho pokus těsně nad tak Reichl v poklidu kontroloval.

41

Odpovědět mohli domácí, jenže Dostál těsně nedosáhl na centr z levé strany.

40

Nadějná akce hostí nakonec Reichla vůbec nevyděsila. Sychra sice poslal do vápna hodně nadějný pas Černému, který zkušený forvard pěkně sklepl Zlatohlávkovi. Jeho zakončení na dlouhou nohu ale chyběla razance i přesnost.

39

Signál Klokanům nevyšel, Dostál nedostal Hybšův centr pod kontrolu na hrací ploše.

38

Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Ondřej Kukučka). Stoper Pardubic sice plánoval hrát míč, jenže se před něj natlačil rychlonohý Matoušek. Přerušení nadějného brejku znamenalo taxativní žlutou kartu.

37

Po Kadlecově centru a tečované hlavičce Hůlky ale balon ze vzduchu bez sebemenších obtíží stahuje Budinský.

36

Hybšovu kroucenou standardku odehrál Kukučka na aut.

35

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Ladislav Krobot, přichází Tomáš Zlatohlávek. Střelec hattricku z minulého kola pravděpodobně opouští hřiště ze zdravotních důvodů.

35

Zpracování míče do prostoru a následné podseknutí zezadu. Souboj mezi Ristovskim a Kissiedouem znamenal jednoznačný faul hostujícího záložníka.

34

Bohemians kontrolují hru, zatím se jim ale nedaří prokousat na útočnou polovinu.

33

Na menší dýmovnicovou vložku v sektoru hostí reagují hasiči, dva nyní s fanoušky Pardubic něco řeší. Opočenský kvůli tomu na chvilku přerušil hru.

32

Krobot chytře štouchl do Kadlece a přisvojil si tak míč ve vápně soupeře, načež jej patou posunul Sychrovi. Blonďaté křídlo Pardubic ale svůj hybrid mezi centrem a střelou neprocedilo přes Křapku.

31

Daněk s Marešem pěkně zakombinovali na pravé straně a druhý jmenovaný posadil nadýchaný centr přímo na hlavu Černého. Jeho pokus se odrazil od země a Reichl jej tak raději ve výskoku přizvedl přes horní tyč.

30

Surzynův ostrý balon od praporku propadl až k Matouškovi, který jej raději zahrál na autové vhazování.

29

Kissiedou okradl o míč Berana a po následné akci se Sychra prezentoval hodně nebezpečným stříleným centrem. Vracející se Vondra před Černým odvrátil na roh.

28

Beranův nákop Kukučka i kvůli dotírajícímu Prekopovi raději hlavou usměrnil do rukavic svého parťáka v brance.

27

Černého centr na zadní tyč Surzyn přes veškerou snahu zvládl pouze přizvednout nad sebe, pak si obrana domácích poradila.

26

Centr levačkou ale pro Budinského představoval spíše takový bonbónek, jímž gólman Pardubic nepohrdl.

25

Hybš si staví míč k praporku, budeme svědky dalšího rohového kopu.

25

Kissiedou až příliš vehementně otravoval Ristovského, píská se faul proti brance Pardubic na půlící čáře.

24

Zblokovaný nákop Mareše doputoval do nepříliš zalidněného sektoru hostí.

23

Matouškův centr z pravé strany proskákal až do vápna, kde ale číhal Halinský.

21

Daněk by mohl převzít jméno jiného zvířete, neboť teď svému týmu udělal medvědí službu. Sice se zapojil do kombinace, po níž následovala Ichova velmi nebezpečná zpětná přihrávka, jenže pak sebral Sychrovi možnost zakončit z první a při pokusu o zpracování míče jej kolegovi vypíchl.

20

Daňkův ostrý centr nepustil do nebezpečné zóny Křapka.

19

Duel pokračuje v poměrně poklidném tempu, nyní balon laskají na kopačkách hosté.

18

Dostálův centr zprava si na puntíku zpracoval Prekop, jenže ani jeho zakončení nepřešlo před fialovou zeď, vystavěnou z pardubických plejerů.

17

Matoušek se na pravé straně snažil zbavit Halinského, který se do něj opřel a zákrokem na hranici faulu nepustil za záda. Na opačné straně uháněl vpřed Sychra, skvěle jej ale zakřižoval Kadlec.

15

Prekop předal míč na hranici pokutového území Beranovi, který vnikl do šestnáctky a kousíček za malým čtvercem našel Matouška. Jeho střela ale přes blokující soupeře neprošla.

14

Mareš dobře přečetl Hybšovu rozehrávku a uháněl vpřed, hosté ale z jeho snahy nic nevytěžili.

13

Aktivní Icha si našel za vápnem odražený míč a z pokoušel se o životní trefu nártem, střela mu ale nesedla a letí několik metrů mimo branku.

12

Prekop šikovně protečoval balon od Berana směrem k nabíhajícímu Matouškovi, jenže Budinský byl připraven reagovat a včas vyběhl.

11

Icha si opět zahrál na dispečera a přesnou přihrávkou do křídla tentokráte oslovil Mareše, jenže ten z první nikoho z kolegů nenašel.

9

9. Pardubický útočník Pavel Černý vyslal nebezpečný projektil, Reichl střelu zlikvidoval

9

První vážnější vzrušení. Ichův milimetrový pas dokázal Daněk zkrotit a předložil jej do vápna Černému, který z otočky pálil. Reichl se ale vrhl k levé tyči jako dravá šelma a parádním zákrokem nepustil míč za svá záda.

8

Prekop doběhl Kadlecův dlouhý míč, jenže proti přesile obránců se u rohového praporku prosadit nedokázal.

7

Halinského křižný pas na levé křídlo stíhal Sychra marně.

6

Matoušek se na pětníku obtočil okolo Mareše, pak se ale marně dožadoval odpískání nedovoleného zákroku.

6

Kissiedoua na ose hřiště zradil první dotek, hrát mohou opět domácí.

5

K balonu se dostaly i Pardubice, které vhodí míč do hřiště na útočné polovině.

4

Hůlka z přímého kopu jen napálil zeď, při reparátu z jedničky pak znovu neprocedil míč přes houštinu pardubických těl.

2

Sudí Opočenský se chvilku rozmýšlel, pak ale souboj Surzyna s Matouškem vyhodnotil jako nedovolený zákrok beka Pardubic. Bohemians dostanou k dispozici standardku přímo ušitou pro Jana Kovaříka – obrovská škoda, že ten zrovna není na hřišti.

2

Nyní mají Bohemians možnost zahrozit od rohového praporku. Balon si na čtvrtkruh staví Hybš.

2

Domácí zůstávají na útočné polovině i poté, co Hybšovu přihrávku zblokoval Mareš.

1

Kukučka se skluzu zasáhl před Matouškem a přiřkl tak Klokanům vhazování.

1

Výkopu se ujali hosté, kteří budou v prvním dějství útočit směrem na kotel Bohemians.

1

Utkání právě začalo.
Domácí oblékli tradiční zelenobílou – v Ďolíčku by to snad jinak ani nešlo. Hosté z Pardubic pro poslední duel sezony zvolili fialovou.
Obě jedenáctky už nastupují na trávník, výkopu se dočkáme do pár minut.
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Reichl – Křapka, Vondra, Hybš – A. Kadlec, Hůlka (C), Beran, M. Dostál – Matoušek, Prekop – Ristovski.
Náhradníci: Šiman – Jindřišek, Mužík, V. Novák, Köstl, Puškáč, Necid, Farkaš, Kozák.
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Pardubice: Budinský – Icha, Kukučka, Halinský, Surzyn – Mareš, Kissiedou, Daněk, Sychra – Černý (C), Krobot.
Náhradníci: Kinský – Donát, Hlavatý, Lima, Míšek, Solil, Zlatohlávek.
Trenér: Radoslav Kováč

Rozhodčí: Opočenský – Zoufalý, Kotalík.
FK Pardubice

Sbohem, trenére! Východočeši se po sezoně rozloučí s koučem Radoslavem Kováčem, duel v Ďolíčku tak bude jeho derniérou na lavičce Pardubic. Bývalý reprezentant převzal mužstvo loni na podzim a z těžko řešitelné pozice jej dovedl k záchraně, což se mu povedlo i v současné sezoně. Sám klub už ale potvrdil, že v novém ročníku Kováč zmizí, v zákulisí už je jeho přesun do Liberce považován za hotovou věc.

Odcházejícímu trenérovi udělal minulý víkend radost Ladislav Krobot. 23letý útočník svým prvním ligovým hattrickem v kariéře sestřelil Karvinou a opět připomněl, že nálepku velkého talentu během působení v mládeži Slavie nedostal jen tak. V sezoně se celkem prosadil sedmkrát, v přepočtu na minuty se trefuje každý druhý zápas (jednou za 161 minut).
Bohemians Praha 1905

Klokani za sebou nemají úspěšný ročník. Po loňských hodech v podobě postupu do předkol Konferenční ligy ze čtvrté příčky přišel půst, Bohemians hráli jen skupinu o záchranu. Tou ale i přes počáteční potíže prolétli v naprostém klidu a kolo před koncem mají z jejího čela luxusní, desetibodový náskok na barážové příčky. Jejich jedinou motivací tak bude rozloučit se vítězně s fanoušky, kteří klub podporovali i přes pokles formy.

I v kádru Bohemians je ale některým zmíněný pokles formy cizí. Slovenský forvard Erik Prekop byl tahounem Klokanů, zapsal osm branek a dvě asistence, což je s přehledem jeho ligové maximum. Urostlý bijec s překvapivě slušnou technikou a skvělou levačkou bude v posledním duelu sezony strašit obránce Pardubic.
Krásný víkend všem fanynkám a fanouškům fotbalové Fortuna ligy. V posledním kole nadstavbové skupiny o záchranu hrají hned tři týmy o holý krk, to ale neplatí pro Bohemians a Pardubice. Ani jednomu ze soupeřů v Ďolíčku nepůjde o nic, neboť oba jsou již se stoprocentní jistotou zachráněni. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. Daněk

Karty:   90+5. Prekop (BOH) – 38. Kukučka (PCE), 74. Míšek (PCE), 90+3. Lima (PCE)   77. Puškáč (BOH)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:17.

Bohemians Praha 1905: Reichl – A. Kadlec (84. Kozák), Křapka, Vondra – M. Dostál (71. Köstl), Hůlka (C), Beran, Hybš (76. Necid) – Matoušek (71. Mužík), Prekop – Ristovski (46. Puškáč).
Náhradníci: Šiman – Jindřišek, V. Novák, Farkaš.

Trenér: Jaroslav Veselý

FK Pardubice: Budinský – Mareš, Kukučka, Halinský, Surzyn – Daněk, Kissiedou (79. Donát), Icha, Sychra (69. Lima) – Černý (C) (69. Míšek), Krobot (35. Zlatohlávek).
Náhradníci: Kinský – Hlavatý, Solil.

Trenér: Radoslav Kováč

Rozhodčí: Opočenský – Zoufalý, Kotalík

Diváci: 3012