Menu

Fotbal

Pohár žen FAČR

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko

2:0

konec (0:0)

08.05.2024, 12:45 • Stadion U Tržiště, Velké Meziříčí • Finále • Martin Augustin (@ogy_16)

Diana Bartovičová zamířila s pohárem pro vítězky mezi své spoluhráčky, kde ho zvedla nad hlavu.

Kapitánka Slavie Diana Bartovičová převzala pohár pro vítězky, zamířila s ním na pódium ke svým spoluhráčkám a tam ho zvedá nad hlavu. To už je z finálového utkání vše. Přeji hezký zbytek svátečního odpoledne! (14:53:17)
Hráčky Slovácka zůstaly sympaticky na hřišti i poté, co přebraly stříbrné medaile a vytvořily slávistkám špalír, kterým si vítězky přicházejí pro zlato.
Medaile předává také předseda FAČR Petr Fousek. Finále si tedy nenechala ujít ani nejvyšší svazová generalita.
Nyní už probíhá slavnostní vyhlášení. Pamětní medaile dostaly rozhodčí a nyní si jdou pro stříbrné medaile fotbalistky poraženého Slovácka.
Slávistky oblékly speciální trička a nyní si vychutnávají tradiční děkovačku se svými fanoušky.
Hráčky Slavie už oslavují zisk poháru. Početná skupina fanoušků, která je přijela podpořit, odpálila také pyrotechniku.

Nutno říci, že hráčky Slovácka favoritkám statečně odolávaly. Vsadily na kvalitní obranu a rychlé protiútoky. Bezgólový stav trval až do 70. minuty, kdy ho zlomila Michaela Khýrová, která zakončila pohlednou akci střelou levačkou na zadní tyč. Pojistku pak přidala v 78. minutě po rohu Diana Bartovičová, ta při dotlačení míče za brankovou čáru nasadila i vlastní zdraví. Naštěstí pak byla po ošetření schopná utkání dohrát. Slovácké fotbalistky se sympaticky snažily, alespoň na vstřelení čestného gólu to však nestačilo.

Je konec! Slávistky vítězí potřetí v řadě v domácím poháru a opět získávají double. Sešívané hráčky tak potvrzují, že jsou momentálně vládkyně českého ženského fotbalu.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ještě jedna snaha Stackpoleové, která si z levé strany šestnáctky snažila navést míč na pravačku. Zastavila ji Ohlídalová.

90+3

Hráčky Slavie dohrávají zápas na útočné polovině a směřují k zisku double.

90+2

Haleigh Stackpoleová se dobře uvolnila na levé straně šestnáctky. Její střela mohla být nebezpečná, ale před Růžičkovou ji srazila bránící Obadalová.

90+2

Aneta Polášková to vzala na pravém křídle na sebe. Snaha projít mezi Bartovičovou a Xiaovou však nebyla úspěšná.

90+1

Rozhodčí Čampišová nastaví alespoň čtyři minuty.

90+1

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Karolína Křivská,
ze hřiště odchází Michaela Khýrová, přichází Petra Divišová.

90

Hřiště opouští vyčerpaná Nela Krejčířová. Tu nahradila Denisa Jonášová.

90

Nepříjemný centr Pěčkové od rohového praporku. Lukášová míč vyboxovala a o zbytek se postaraly její spoluhráčky.

89

Rohový kop pro Slovácko...

87

Polokulhající Nela Krejčířová ještě našla dost sil, aby si naběhla před bránu. Našel ji centr Trčkové, po němž hráčka Slovácka hlavičkovala nad. Ještě sympatická snaha slováckých hráček alespoň o korekci.

87

Dobrý centr Aleny Pěčkové z levé strany. Slávistky odvrátili k Jaidě Nybyové, která pálila z hranice šestnáctky. Střela z nadějné pozice neprošla na bránu.

84

Nela Krejčířová má zřejmě problém s křečemi. Na nohy ji pomáhala brankářka Slavie Lukášová. Záložnice Slovácka zkusila popoběhnout a pak se smutně podívala směrem ke střídačce. Asi by ráda vystřídala.

82

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Denisa Veselá, přichází Michelle Xiaová,
ze hřiště odchází Martina Šurnovská, přichází Franny Černá.

80

Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
ze hřiště odchází Markéta Jančářová, přichází Sofia Anna Škerdová.

80

Žlutou kartu za protesty dostává trenér Slavie Karel Piták.

80

Bartovičová naštěstí evidentně není žádné ořezávátko a po ošetření bude moci v zápase pokračovat.

78

78. Diana BARTOVIČOVÁ - 2:0

78

Slavia právě vstřelila branku!
DIANA BARTOVIČOVÁ protlačila míč za brankovou čáru, ale asi i za cenu vlastního zdraví! Rohový kop zahrály slávistky nakrátko. Svitková převzala míč od Šurnovské a poslala míč na přední tyč. Tam pohotově zakončovala patou právě Bartovičová. Gólu ještě zabránila na čáře obránkyně, ale právě slávistická kapitánka ho hlavou nakonec dostala do sítě. U toho ji ale zřejmě zasáhla kopačkou do obličeje bránící Krejčířová a pak ještě následoval nekoordinovaný pád přes ležící brankářku Růžičkovou. Bartovičová zůstala v bráně ležet a slávistky se, místo oslavě gólu, věnují zdravotnímu stavu své kapitánky.

78

Ten rozehrála Kateřina Svitková. Ta si pak seběhla před pokutové území, kam ji dala míč proti noze Bartovičová. Po zablokované ráně uvidíme další roh slávistek.

77

A roh pro Slavii po dobré práci od Khýrové.

76

Tereza Szewieczková zkomplikovala napadáním situaci Terezii Ohlídalové, která míč odehrála jen do autu.

75

Brankářka Lukášová si pohlídala míč před Jančářovou a nakonec ho chytila do rukavic.

74

Další roh zahrávala Aneta Surová, což je, mimochodem, kmenová hráčka Slavie, která na Slovácku hostuje. Sešívané se ubránily.

74

Ten zahrávala Alena Pěčková. Míč opustil hrací plochu a kopat se bude z druhé strany.

73

Alena Polášková získala pro Moravanky první roh.

72

Teď už Slovácku nebude stačit jen dobrá obrana. Hru bude muset postupně otevřít.

70

70. Michaela KHÝROVÁ - 1:0

70

Slavia právě vstřelila branku!
Teď už je tu vedoucí gól slávistek! Ty předvedly pohlednou akci. Martina Šurnovská pustila míč na hranici šestnáctky, kde byla Tereza Szewieczková. Ta balón nahrála doleva MICHAELE KHÝROVÉ, kterou žádná z bránících hráček nepokryla a česká reprezentantka, která dokáže zahrát stejně kvalitně v obraně i na křídle, zakončila levačkou po zemi ke vzdálenější tyči.

69

Tereza Krejčiříková se uvolňovala na pravé straně šestnáctky, ale pod nohy ji obětavě skočila protihráčka. Fotbalistky Slovácka cítí šanci a bojovnost jim rozhodně neschází.

68

Střelu Martiny Šurnovské zpomalila bránící Obadalová a míč spadl do rukavic Růžičkové.

67

Čtvrtá rozhodčí Eleanor Bystroňová si nyní musela vyslechnout své poté, co slávistický trenér Karel Piták vůbec nebyl spokojen s odmávaným ofsajdem.

67

Dnešní utkání sleduje 1375 diváků.

66

Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
ze hřiště odchází Sabina Střížová, přichází Aneta Polášková.

65

Po souboji se Stackpoleovou pak zůstala ležet v pokutovém území Vendula Polášková. Ta se s americkou záložnicí srazila temenem hlavy a je otřesena. Zřejmě ale bude moci pokračovat.

65

Michaela Khýrová se na levé straně zbavila bránící hráčky a odcentrovala na zadní tyč. Tam se neprosadila k hlavičce Haleigh Kae Stackpoleová.

63

Teď bylo Slovácko blízko! Alena Pěčková se dostala na levém křídle k míči přes Šlajsovou a poslala před bránu střílený centr, na který ve skluzu na malém vápně nedosáhla Jaida Nybyová! Kdyby ano, Slovácko by zřejmě vedlo 1:0.

61

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Molly McLaughlinová, přichází Haleigh Kae Stackpoleová.

60

Brankářka Slovácka Barbora Růžičková byla potrestána žlutou kartou za zdržování při rozehrávce od brány.

59

Michaela Khýrová dostala hezkou přihrávku na levou stranu od Terezy Szewieczkové. Následoval přízemní centr před bránu, kde byly Tereza Krejčiříková s Kateřinou Svitkovou. Druhá jmenovaná nepropálila obranný blok, kterou vytvořila dvojice obránkyň Slovácka.

59

Trčková odkopla do autu před Khýrovou. Vhazuje Slavia.

57

Po nákopu slávistek míč končí až u Barbory Růžičkové. Sešívané zlobí po změně stran kombinace.

56

Jančářová z pravé strany nedokázala odcentrovat. Míč ji ale zůstal a tak ho předala do pokutového území Sabině Střížové. Ta už možná mohla střílet, ale ještě chtěla nahrávat do středu a našla jen slávistickou obránkyni.

55

Lucie Bendová postavila strom do cesty Jaidy Nybyové. Za tento hokejový zákrok dostala žlutou kartu. Záložnice Slovácka to přestála ve zdraví.

54

Po skákavé malé domů musela odkopávat brankářka Růžičková. Nedělala si problémy a poslala míč do autu.

54

Slávistky občas zlobí přesnost. Nyní se prezentovala přetaženým centrem z pravé strany Krejčiříková.

53

Michaela Khýrová zkusila z rohu šestnáctky takový střílený centr na zadní tyč. Tam nedosáhla Martina Šurnovská.

51

Gabriela Šlajsová dostala hezký míč na pravou stranu a odcentrovala. Obrana Slovácka odvrátila k Tereze Krejčiříkové, která střílela z první vysoko nad.

50

Zajímavé souboje u postranní čáry spolu svádějí reprezentační spoluhráčky Gabriela Šlajsová a Alena Pěčková. Pěčková hraje většinou levou obránkyni, ale dnes vyzívá slávistku Šlajsovou jako křídelní hráčka.

48

Martina Šurnovská viděla za řeči dokonce žlutou kartu.

47

47. Zákrok Krejčířové na Szewieczkovou penaltový nebyl.

47

Kateřina Svitková poslala do šance Terezu Szewieczkovou, která už málem byla sama před brankářkou Růžičkovou, ovšem v rozhodující chvíli upadla po kontaktu s Nelou Krejčířovou, která do ni tělem strčila. Podle rozhodčí Čampišové to bylo čisté, slávistky naopak hodně protestují.

46

Druhý poločas rozehrálo Slovácko. Hráčky tohoto celku v první půli velmi dobře bránily, ale před pauzou už bylo znát, že jim pomalu začínají docházet síly. Uvidíme tedy, jak doplnily o přestávce baterky. Případně kdy kouč Zbořil využije možnosti střídat.

46

Začal druhý poločas.
Aktérky zápasu se vracejí na hrací plochu. Zdá se, že ani jeden z trenérů zatím nestřídal.
Po prvním poločase finále Poháru FAČR žen platí bezgólový stav. Favorizované slávistky byly podle očekávání aktivnější, ale proti dobře organizované obraně Slovácka se dostávaly do větších šancí těžko. Tu největší měla Diana Bartovičová, která zakončovala po nacvičeném signálu z rohového kopu. Bodlem však zamířila pouze do břevna.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nybyová šla do skluzu proti Lucii Bendové a vypíchla ji míč. Lavička Slovácka se zlobí, požaduje autové vhazování. To však bylo přisouzeno slávistkám.

45+1

První poločas bude nastaven o jedinou minutu.

45

Nela Krejčířová vyhrála důležitý souboj ve středu hřiště a kolmicí se snažila vysunout Jaidu Nybyovou. Ta se ale rozběhla pozdě.

44

Nákop DIany Bartovičové našel jen Zuzanu Obadalovou. Ta odkopla do autu a Slavie bude vhazovat.

43

Slávistky hrají vzadu na riziko a Lucie Bendová často zůstává vzadu nezajištěná. Nyní mířila dopředu Vendula Polášková. Tu však Bendová odstavila od míče, který zkontrolovala do zámezí. Tahle mladá stoperka je opravdu velkou nadějí českého ženského fotbalu.

42

Markéta Jančářová předskočila Lucii Bendovou a píchla si míč za obranu. K němu však měla ve finále blíže Olivie Lukášová, která dobře přečetla situaci a byla tam včas.

42

Další útok Slavie vyřešila ve spolupráci s Obadalovou brankářka Barbora Růžičková, která lapila míč před Szewieczkovou.

41

Tečovaný centr Denisy Veselé propadával před bránu, kde hlavou nedosáhla Martina Šurnovská. Slovácko se tak zatím ubránilo.

40

Markéta Jančářová vyrážela na půlce hřiště dopředu, jenže ztroskotala na Lucii Bendové. Kdyby ji obešla, měla by volnou cestu ke slávistické bráně!

39

Centr Gabriely Šlajsové si našla Obadalová, která míč odkopla do autu.

38

Nela Krejčířová držela Kateřinu Svitkovou. Ta se ji vysmekla a v tu chvíli asi měla přijít výhoda. Rozhodčí ale přerušila hru a dala hráčce Slovácka žlutou kartu.

37

Slávistky utahují šrouby. Nyní se bude kopat od brány Slovácka a brankářka Růžičková nepospíchá. Její spoluhráčky si potřebují vydechnout.

36

36. Bartovičová trefila břevno.

36

Secvičený signál slávistek vedl k zatím největší šanci zápasu! Na přízemní přihrávku Kateřiny Svitkové si seběhla Diana Bartovičová, která vypálila bodlem pravé nohy a trefila břevno!

35

Průnik Terezy Krejčiříkové přináší slávistkám další rohový kop.

34

Slovácko nadále odolává náporu Slavie. Obrana mu funguje dobře.

33

Zpoza šestnáctky to zkoušela Molly McLaughlinová. Míč směřoval na brankářku Růžičkovou, která ho ztlumila v koši.

32

Také druhý roh Svitkové Slovácko přežilo.

32

Po rohovém kopu Svitkové odvracela na přední tyči hlavou Trčková. Asi to byla poměrně prudká rána, protože obránkyně Slovácka si následně sedla na trávník a vypadala otřeseně. Vše by ale mělo být v pořádku i bez lékařského zásahu.

31

Roh pro Slavii po dobré práci Szewieczkové.

30

Markéta Jančářová posílala z levé strany míč před bránu. Neměla tam ale spoluhráčky a pro balón si došla Olivie Lukášová.

29

Denisa Veselá přetáhla centr na vzdálenější tyč a míč skončil v zámezí.

28

Kateřina Svitková se pustila do průniku na pravé straně. Vzala si ale velké sousto a byla vytlačena za brankovou čáru.

28

Nákop Lukášové prodloužila Tereza Krejčiříková hlavou jen k obránkyni Ohlídalové.

27

Zajímavý souboj Američanek u levé postranní čáry. Jaidu Nybyovou naháněla Molly McLaughlinová. Ta se k balónu protlačila, ale hráčka Slovácka pak její snahu o centr zablokovala skluzem. Následně přišel pokus Martiny Šurnovské, který postrádal razanci a Růžičková měla snadnou práci.

25

Slovácko vyrazilo do rychlého protiútoku. Bylo to 2 na 2. Přihrávku Nybyové na Markétu Jančářovou však přečetla Lucie Bendová. Teprve 19letá stoperka byla u balónu dříve.

25

Dobrý centr Terezy Krejčiříkové dokázala vyboxovat brankářka Slovácka Růžičková.

24

Pasáž, kdy se balón spíše překopával, utnula Bartovičová malou domů na brankářku Lukášovou, od které to slávistky zkoušejí tentokrát po zemi.

23

Denisa Veselá strhla na zem Natálii Trčkovou. Slovácko rozehrává z vlastní poloviny.

22

Další akci zahajuje Slavia od brankářky Lukášové. Sešívané hráčky mají více ze hry, ale Slovácko zatím brání velmi dobře.

21

Denisa Veselá dobře odcentrovala z levé strany. McLaughlinová míč pustila na zadní tyč, kde byla Tereza Krejčiříková. Než však stihla slávistka zakončit, dokázala ji balón ustřelit od nohy Vendula Polášková!

20

Krejčiříková se na půlce vzájemně držela s Pěčkovou. Pískáno proti Slovácku.

19

Z levé strany odcentrovala Tereza Szewieczková. Denisa Veselá na zadní tyči nedosáhla. Balón se pak dostal k Molly McLaughlinové, která ho slabě poslala do náručí Růžičkové.

17

Tereza Krejčiříková se snažila dostat k míči v pokutovém území. Vendula Polášková však zapracovala dobře a pohlídala balón do zámezí.

17

Diana Bartovičová si pohlídala míč za brankovou čáru. Kope se od brány Slavie.

16

Hráčky Slovácka také zkusily zaútočit. Z pravé strany si snažila najít prostor Sabina Střížová, ale Lukášová nemusela zasahovat.

15

Rohový kop slávistky nevyužily. Míč pak dobře udržela Alena Pěčková, která se nakonec nechala faulovat. Pěčková ukazuje, proč je v národním týmu.

14

Náznak příležitosti Slavie. Khýrová posílala míč z levé strany před bránu. Na přední tyč si nabíhala Tereza Szewieczková, ale dobrý defenzivní zákrok předvedla Tereza Szewieczková. Roh pro Slavii.

13

Střelecký pokus Jaidy Nybyové z dálky. Pomalý míč skončil v náručí Olivie Lukášové.

12

Alena Pěčková u postranní čáry dokázala udržet míč a získala pro Slovácko autové vhazování.

11

Slovácko zaútočilo na své levé straně. Centrovat zkoušela Markéta Jančářová, ale našla jen slávistku Veselou.

10

Gabriela Šlajsová dostihla přihrávku Krejčiříkové u rohového praporku. Zkusila odcentrovat, ale s tím si obrana soupeřek poradila.

9

Kateřina Svitková pelášila k pokutovému území. Napravo měla Martinu Šurnovskou, ale zkusila to sama. Na hranici šestnáctky o balón přišla.

8

Akce moravského celku byla zastavena praporkem pomezní rozhodčí – ofsajd.

7

U postranní čáry spolu bojovaly spoluhráčky z reprezentace Gabriela Šlajsová a Alena Pěčková. Aut jde na stranu Pěčkové, tedy Slovácka.

6

Denisa Veselá si zleva navedla míč až do střelecké pozice. Její pokus ze střední vzdálenosti doskákal do rukavic Barbory Růžičkové. Ta dnes zastává roli kapitánky týmu.

5

Šurnovská nalevo prostrkávala na Khýrovou, před kterou zahrála do autu Zuzana Obadalová. Slávistky začaly zápas náporem.

5

Svitková roztáhla hru doprava na Terezu Krejčiříkovou. Ta obešla Pěčkovou, ale další klička už nevyšla. Hráčky Slovácka však odkopávají zase jen k sešívaným.

4

Slávistky se prokombinovaly až do pokutového území. Svitková tam našla Michaelu Khýrovou, která však byla v ofsajdu.

3

Stoperka Zuzana Obadalová byla napadána Michaelou Khýrovou a raději míč odkopla do autu.

2

Alena Pěčková si dala tělo před Terezu Krejčiříkovou, která ji faulovala. Rozehrávají fotbalistky z Uherského Hradiště.

2

Nyní si míč osahávají také fotbalistky Slovácka. Ty začínají od svých obránkyň a brankářky Barbory Růžičkové.

1

Utkání rozehrály slávistky. Ty zatím drží míč na svých kopačkách.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Lukášová – Šlajsová, Bendová, Bartovičová (C), Khýrová – Veselá, McLaughlinová – Šurnovská, Svitková, Krejčiříková – Szewieczková.
Náhradníci: Fuchsová – Xiaová, Černá, Košíková, Stackpoleová, Divišová, Křivská.
Trenér: Karel Piták

1.FC Slovácko: Růžičková (C) – Trčková, Obadalová, Ohlídalová, Pěčková – Střížová, Nybyová, Krejčířová, Surová, Polášková – Jančářová.
Náhradníci: Fraňková – Polášková, Jonášová, Škerdová, Kashimaová, Bieliková, Sluková.
Trenér: Miroslav Zbořil

Rozhodčí: Čampišová – Špindlerová, Hessová.
V letošní sezóně vyhrály slávistky všechny tři vzájemné zápasy. Vždy to bylo třígólovým rozdílem. V základní části zvítězily 4:1 na Slovácku a poté 3:0 na domácím hřišti. Stejným výsledkem pak zvládly také sobotní duel na půdě soupeřek. Pro poslední úspěch hráček z Uherského Hradiště se musíme vrátit až do semifinále poháru v březnu roku 2018. Tehdy po remíze 2:2 postoupily na penalty.
SK Slavia Praha:
Slávistky se v posledních letech etablovaly na pozici královen českého ženského fotbalu. Po nedělní výhře 3:0 právě nad Slováckem mohly oslavit třetí mistrovský titul v řadě a jubilejní desátý celkově v historii samostatné české ligy. Český pohár pak vyhrály čtyřikrát a rovněž zde budou ve středu útočit na hattrick. Sešívané fotbalistky také důstojně reprezentují český ženský fotbal v Lize mistryň. Zde si v posledních dvou sezónách zahrály skupinovou fázi. V minulém ročníku dokázaly uhrát bezgólovou remízu na půdě německého giganta z Wolfsburgu. Letos se pak konečně radovaly i z vítězství, když doma zdolaly 1:0 rakouský St. Pölten a vše pak zakončily senzační remízou 2:2 na hřišti historicky nejúspěšnějšího celku z Lyonu, který bude hrát na konci května finále proti Barceloně.

V ligové sezóně jsou svěřenkyně bývalého známého fotbalistky Karla Pitáka naprosto suverénní. V 17 zápasech ztrácely jen za jedinou remízu se Spartou. Další tři derby ale vyhrály, včetně toho rekordního na konci dubna, kdy jejich vítězství 4:1 přihlíželo v Edenu 6216 diváků, což je nová nejvyšší ligová návštěva historie.

Nejlepší střelkyní celé ligy je keňská útočnice Marjolen Nekesaová, která vstřelila už 22 gólů. Mezi další opory patří české reprezentantky. Jmenovat můžeme brankářku Olivii Lukášovou, pravou obránkyni Gabrielu Šlajsovou, Michaelu Khýrovou, která stejně dobře zahraje na levém kraji obrany i na křídle, ofenzivní záložnice Tereza Krejčiříková, či další ofenzivní hráčka Franny Černá. V zimní pauze se navíc do klubu vrátila čtyřnásobná fotbalistka roku Kateřina Svitková, která nabrala zkušenosti v anglické WSL v barvách West Hamu a Chelsea. Právě z Blues přišla zatím na hostování. Kapitánkou týmu je slovenská obránkyně Diana Bartovičová, která v klubu působí už dvanáctým rokem. V kádru je také trojice Američanek Molly McLaughlinová, Michelle Xiaová a Haleigh Stackpoleová, nebo jamajská obránkyně Alika Keeneová.
1.FC Slovácko:
Ženský tým Slovácka vznikl z původních Otrokovic. Originální klub byl založen v roce 1991 a v roce 2006 se přesunul do Uherského Hradiště, kde působí pod křídly 1.FC Slovácko. V ženském fotbale se jedná dlouhodobě o třetí nejúspěšnější český tým po Spartě a Slavii. V posledních třech letech si fotbalistky z Uherského Hradiště zahrály dokonce předkolo Ligy mistryň, ale ani jednou neprošly do další fáze. Letos měly tu smůlu, že hned na úvod narazily na třetí tým německé Bundesligy Eintracht Frankfurt a to ještě na jeho půdě. Po statečném boji podlehly 0:1. V souboji o třetí místo ve skupině pak alespoň zdolaly 4:0 kazašské Okzhetpes.

V letošní ligové sezóně si hráčky Slovácka opět kráčí pro třetí místo, když mají v tabulce čtyřbodový náskok na čtvrtý Liberec. Naposledy fotbalistky z Uherského Hradiště prohrály na domácí půdě 0:3 se Slavií a do pohárového finále se tak budou muset z tohoto utkání poučit. Před tím remizovaly 1:1 v Liberci.

Nejlepší ligovou střelkyní týmu je se sedmi zásahy útočnice Aneta Polášková. Šestkrát se trefila teprve 17letá Markéta Jančářová. Za zmínku stojí také levá obránkyně české reprezentace Alena Pěčková, či zahraniční akvizice Američanka Jaida Nybyová s Kanaďankou Seinou Kashimaovou.

Do finále poháru se Slovácko probojovalo potřetí. V letech 2011 a 2018 úspěšné nebylo.
Vítám tu všechny milovníky fotbalu, tentokrát toho ženského! Ve středu po poledni se odehraje finále Poháru FAČR. O trofej si to rozdají její obhájkyně z pražské Slavie a Slovácko. Slávistky o víkendu oslavily třetí mistrovský titul v řadě a budou chtít završit double. Slovácko, které je v ligové tabulce třetí, se bude snažit překvapit. Utkání se odehraje na neutrální půdě ve Velkém Meziříčí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 70. Khýrová, 78. Bartovičová

Karty:   48. Šurnovská (SLA), 55. Bendová (SLA), 80. Piták (trenér) (SLA) – 38. Krejčířová (SLO), 60. Růžičková (SLO)

SK Slavia Praha: Lukášová – Šlajsová, Bendová, Bartovičová (C), Veselá (82. Xiaová) – McLaughlinová (61. Stackpoleová), Šurnovská (82. Černá) – Krejčiříková, Svitková, Khýrová (90+1. Divišová) – Szewieczková (90+1. Křivská).
Náhradníci: Fuchsová – Košíková.

Trenér: Karel Piták

1.FC Slovácko: Růžičková (C) – Trčková, Obadalová, Ohlídalová, V. Polášková – Střížová (66. A. Polášková), Nybyová, Krejčířová (90. Jonášová), Surová, Pěčková – Jančářová (80. Škerdová).
Náhradníci: Fraňková – Kashimaová, Bieliková, Sluková.

Trenér: Miroslav Zbořil

Rozhodčí: Čampišová – Špindlerová, Hessová

Diváci: 1375