Menu

Hokej

NHL

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

1:3

konec (0:1, 1:1, 0:1)

14.04.2024, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • Adam Čuba

Tipsport: 2.49 3.98 2.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (06:52:41)
Statistiky
Střely na bránu: 33 – 27 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Stuart Skinner (EDM) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 58:25
Casey DeSmith (VAN) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,0 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Filip Hronek (VAN) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:56

Tři hvězdy utkání
1. Casey DeSmith (VAN) 32 zákroků
2. Sam Lafferty (VAN) 1+0
3. Evander Kane (EDM) 1+0

Střely na branku ve třetí třetině: 8 – 5.
Edmonton bez McDavida nesrazil Vancouver

Byl to dnes dobrý, vyrovnaný zápas. Bohužel pro Edmonton, domácí zkrátka celý zápas nedokázali převzít kontrolu nad situací, když byli lepší nebo měli dobrý start do třetiny, k tomu třeba přesilovku, se nedokázali prosadit. Vancouver naopak dokázal skórovat v ten pravý čas, v důsledku toho Oilers celou dobu jen dotahovali.

Ve třetí třetině šlo všechno dobře, Edmonton začal tlačit v pravý čas, měl šance. Střídačka ale situaci špatně odhadla, odvolala Stuarta Skinnera ve špatný moment a bylo po zápase – 1:3. Kredit zaslouží především gólman Canucks Casey DeSmith, který podržel tým v klíčových momentech a dal mu šanci vyhrát.

Konec zápasu.

59:49

Vancouver se dvakrát osvobodil na zakázané uvolnění, Oilers sice ještě tlačí, času už je ale zoufale málo.

59:34

Pobídka od modřé na teč, Evander Kane kotouč sice trefil, nicméně jen jej odpravil do ochranné sítě. Hra je přerušena.

59:23

Leon Draisaitl vybídl pasem skrz pásmo obránce Ekholma, ten ale netrefuje ideálně.

58:29

Stuart Skinner je opět na střídačce, domácí to ještě zkusí.

58:13 5/6

Vancouver právě vstřelil branku!
Tohle domácí střídačka neodhadla. Stuart Skinner vystartoval z brány v momentu, kdy soupeř získal puk, DAKOTA JOSHUA bez větších problémů trefuje odkrytou klec – 1:3. Času je ještě dost, Vancouver se ale hodně přiblížil výhře. Asistence: Elias Lindholm a Conor Garland.
Joshua D., Soucy C., Garland C., Myers T., Joshua D.
Ceci C., Henrique A., Nurse D., Draisaitl L., Perry C., Kane E.

57:42

Další pokus o zakončení, kotouč je však sražen clonou před brankářem DeSmithem a letí z pásma.

56:38

Nikita Zadorov zahrál dobře tělem, když čistě srazil Hymana, následuje však velmi dobrá rána Ryana Nugent-Hopkinse z prostoru čárek. Tohle zakončení ze slotu končí na těle soupeřova gólmana.

54:47

Leon Draisaitl se snažil protáhnout mezi třemi soupeři, v souboji padá. Vylučovat se nebude. Edmonton každopádně přebírá iniciativu, pomalu už potřebuje zahájit tlak.

53:59

Cody Ceci pálí z dálky, Casey DeSmith přerušuje hru. Po buly Vancouver vyhazuje, zanedlouho jsou Olejáři zpět v pásmu.

53:40

Zach Hyman chtěl nahazovat do brankoviště, kde viděl dvě volné hokejky. Kotouč zablokoavl obránce Zadorov a Canucks se osvobozují.

53:26

Střely na branku ve třetí třetině: 4 – 4.

53:26

Hra je přerušena, což se domácím Olejářům hodně nelíbí. Vypadá to, že Edmonton bude vykázán z pásma, nejspíš kvůli přihrávce rukou.

52:47

Adam Henrique vyhrál důležité buly, Oilers dostanou možnost prostřídat. Dopředu se snaží prokousat Warren Foegele.

52:43

Domácím se píská zakázané uvolnění, na led se vrací první formace Vancouveru s Eliasem Petterssonem.

52:00

Oilers ubránili oslabení a teď přidávají i do ofenzivy. Výbornou možnost z kruhu měl Dylan Holloway, skvěle zahrál obránce Cody Ceci.

49:49

Přesilovka zatím vypadala hodně zajímavě, Canucks několikrát hrozili z dorážek v brankovišti, ránu z kruhu vyslal Pettersson, následně i Garland nebo Boeser, Millerův pokus byl zablokován.

48:14

Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
Evander Kane – 2 min., podrážení.

48:14

Teď ale Evander Kane svému týmu tedy nepomohl, dostává dvojku za podrážení a Oilers jdou do čtyř.

48:04

Výborné napadání Evandera Kanea, který se následně natlačil před Myerse a šikovně nabízel puk do mezikruží.

47:54

Tyler Myers opět dobře nahazoval na bránu, o clonu se navíc staral Teddy Blueger a Stuart Skinner tak neměl jednoduchou pozici, vše ale zvládl.

46:27

Brown výborně našel dojíždějícího Nurse, ten ale nezpracoval puk tak jak potřeboval a kotouč tak po chvíli opouští pásmo.

45:32

Zajímavá možnost Vancouveru! Šikovnou rozehrávku dojel Boeser, který předal na modrou, odtud přišla rána. Kotouč Skinnerovi vypadl, dorazit se jej do brány snažil Nils Höglander. Kus černé gumy sice proletěl brankovištěm, v síti ale nekončí.

44:36

Darnell Nurse dostal na levé straně trochu prostoru a tak z pozice obránce pálí. Kotouč (zřejmě dost bolestivě) zablokoval Conor Garland.

44:18

Leon Draisaitl nabral rychlost a natlačil se před bránu, zakončit zkoušel backhandem, po dorážce se ještě natahoval Zach Hyman. Casey DeSmith vyřešil situaci.

43:52

Obranná dvojice Zadorov – Cole čekala na dostřídání svého týmu, následně ale pouze odevzdávají puk. Za vlastní bránou hraje Vincent Desharnais.

43:14

Nikita Zadorov se dostal ke střele, domácí brankář je připraven.

42:01

Ani jeden z týmů zatím ve třetí třetině nenašel recept na soupeře, akce končí těsně za modrou čarou. Nyní to zkoušejí Oilers, nicméně Vancouver vyhrál souboje na mantinelu a Conor Garland startoval na druhou stranu.

40:58

Ryan Nugent-Hopkins po dobrém forčeku Hymana zakončuje, Casey DeSmith připraven.

40:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku ve druhé třetině: 11 – 13

Střely celkem: 25 – 22.
Druhá třetina měla velmi podobný průběh jako ta první. Edmonton si zahrál přesilovku, na střely výrazně vedl. Vancouver postupně přidával, následně se prosadil z nenápadné akce – 0:2. Nějakou dobu Oilers působili opařeně, šest minut se třeba vůbec nedostali k zakončení. Tentokrát se však podařilo přeci jen snížit, konkrétně díky výborné teči Evandera Kanea a domácí jsou zpět ve hře. Do třetí třetiny se máme jednoznačně na co těšit.

Zatím Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 1:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

V závěrečné minutě jsme viděli ještě několik šancí Edmontonu, pořádnou ránu vyslal Leon Draisaitl, přičemž jeden z jeho parťáků málem ještě dorážel do odkryté brány, pálil i Vincent Desharnais, před bránou číhal také Warren Foegele. Hosté už závěr třetiny ustáli.

38:46

Conor Garland kopl do vrtule a svižně se protáhl do pásma, přičemž ostrou ranou prověřil gólmana domácích. Ten je připraven.

37:48

Nabízela se výzva na vysokou hůl, nicméně hostující střídačka o této možnosti ani neuvažuje a zdá se že správně. Vysokou holí by zahrál Brown, ten ale puk netrefil, zvládl to jen Kane.

37:48

37:48 Evander KANE - 1:2

37:48 5/5

Edmonton právě vstřelil branku!
Sníženo! Edmontonu konečně vyšlo to, co praktikuje celý zápas, jednoduché nahození od modré, teče, dorážky. Tentokrát se rány z dálky ujal Nurse, známý tvrďák EVANDER KANE dokázal kotouč velmi šikovně zasáhnout a skóruje – 1:2. Asistence: Darnell Nurse.
Kane E., Nurse D., Ceci C., Brown C., Carrick S.
Boeser B., Miller J., Hronek F., Suter P., Hughes Q.

36:48

Dobrá kombinace Oilers opět končí ranou od modré, ujal se jí Evan Bouchard. Na dorážku číhal ještě Zach Hyman, ten se ale k puku už nedostal.

36:06

Tak ta rána přichází nyní, Holloway každopádně míjí bránu. Hronek následně vysunul Boesera, ten se ale neprosadil a Stuart Skinner přerušuje hru.

35:30

Střely na branku ve druhé třetině: 7 – 9.

*Oilers jsou minimálně šest minut bez střely na bránu.

34:55

Opět pálí Tyler Myers, který možná opět někoho hledal na teč nebo dorážku. Obrovitý obránce dnes zatím mimochodem hraje velmi dobře.

33:38

Elias Lindholm předával do brankoviště, Dakotu Joshuovi ale chyběl tak krok, možná dva a puk tak není schopen ideálně zpracovat.

32:17

Elias Pettersson vykoukl u pravé tyče a ještě se snažil předávat do brankoviště, domácí obrana si poradila. O chvíli později prověřil gólmana z dálky obránce Nikita Zadorov, Stuart Skinner zasahuje.

32:09

Hity: 21 – 33.

32:08

Edmonton potřebuje trošku rozproudit krev, jeho hráči jsou tedy poměrně tvrdí. V takových situacích se vyžívá především Evander Kane, který se dokonce snažil vyzvat Soucyho na pěstní souboj. Ten nemá zájem.

31:00

31:00 Pius SUTER - 0:2

31:00 5/5

Vancouver právě vstřelil branku!
Tak teď Stuart Skinner připraven rozhodně nebyl. Neměl to ale jednoduché, obránce Myers vyslal nenápadné nahození, dokázal do něj sáhnout ještě PIUS SUTER, který kotouč tečoval tak, že na něj už Skinner nedosáhl – 0:2. Asistence: Tyler Myers.
Suter P., Myers T., Boeser B., Soucy C., Miller J.
Bouchard E., Ekholm M., McLeod R., Perry C., Kane E.

30:18

Náznak přečíslení Vancouveru Oilers odbránili, následně se však před bránou zjevil ještě zapomenutý Garland. Stuart Skinner byl připraven.

29:53

Střely na branku ve 2. třetině: 7 – 2.

Na střely opět výrazně vede Edmonton, to je však způsobeno hlavně oslabením v úvodu periody. Řekl bych, že oproti první desetiminutovce v 1. třetině, hrají Canucks nyní poměrně slušně.

29:50

Mattias Ekholm se napřáhl na modré a pálí, hostující gólman opět připraven, hra je přerušena.

29:04

Höglander neudržel puk, Zach Hyman okamžitě otočil hru a z levé strany se dostal ke slušné ráně. Casey DeSmith snad ani nemusel zasahovat, kotouč letí nad bránu.

27:41

Teddy Blueger v poměrně dobré pozici na vrcholku kruhu, Stuart Skinner zvládá relativně v pohodě vyrazit kotouč mimo slot.

26:55

Brock Boeser ro zkusil hodně přímočaře, nabral rychlost a nacpal se do brankoviště. Stuart Skinner podržel svůj tým.

25:39

Quinn Hughes sebevědomě nabruslil až na pravý kruh odkud nabízel puk do brankoviště! Canucks nebyli daleko od dalšího gólu, především jsme ale viděli excelentní bruslařské schopnosti elitního hostujícího beka.

24:09

Corey Perry skočil do hry a hned si vybojoval šanci, z levé strany na první pokus sice nezakončil, zkusil ale ještě dorážet ze záporného úhlu. Situace byla nepřehledná, Casey DeSmith si ale přeci jen poradil,.

23:54

Domácí zašlápli kotouč v rohu a tam ušetřili spoustu času, oslabení se chýlí ke konci. Oilers odvedli výbornou práci.

23:04

Quinn Hughes tentkrát neudržel modrou čáru a Warren Foegele dokonce málem proskočil do úniku, puk se ale až k němu nedostal.

22:42

Už začala přesilovka Canucks, na puku je Quinn Hughes, který zahajuje útok z vlastního pásma.

22:02

Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě.

21:54

Conor Garland dobře srazil jednoho ze soupeřů a Vancouver vyhazuje. Druhou polovinu oslabení brání Vancouver výborně, dokonce si troufá na krátký výpad.

21:00

Leon Draisaitl se zbavil beka a zkusil překvapit DeSmithe z levé strany, ten je ale postaven dobře a zasahuje ramenem. Následuje Bouchardova bomba, brankář hostí opět připraven.

20:38

Dobře Ian Cole, který přečetl kombinaci soupeře a vypíchl kotouč, ten doletí až do ochranné sítě.

20:17

Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
Tyler Myers – 2 min., vysoká hůl.

20:17

Oilers se okamžitě tlačí kupředu, rychle chtějí odpovědět. Canucks opět začínají špatně, Myers chtěl rozhodit Kanea, trefil jej ale holí do obličeje a jeho tým jde do čtyř...

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:01.

Střely na branku: 13 – 9.
Edmonnton do kabin rozhodně neodchází spokojen. Domácí tým měl výborný vstup do zápasu, hrál přesilovky, tvořil si šance. Vancouveru nějakou dobu trvalo, než našel protihru, to se však podařilo, Canucks soupeře dohnali v šancích i střeleckých pokusech. V závěru dokonce udeřili a šli do vedení, Oilers tedy budou dotahovat jednogólové manko. Obrovský kredit každopádně zaslouží hlavně brankář Casey DeSmith, ten tým v první polovině třetiny podržel a umožnil mu vrátit se do zápasu.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Vancouver po 51. v letošní sezoně otevírá skóre zápasu.

19:45

19:45 Sam LAFFERTY - 0:1

19:45 5/5

Vancouver právě vstřelil branku!
Canucks otevírají skóre! SAM LAFFERTY si výborně najel pravým křídlem, zamířil a přesně mířenou ranou na vzdálenější tyč propálil Skinnera – 0:1. Asistence: Nikita Zadorov a J. T. Miller.
Lafferty S., Miller J., Suter P., Cole I., Zadorov N.
Ceci C., Nurse D., Holloway D., McLeod R., Perry C.

19:02

Veliká šance domácích, Kulak si sjel až k bráně, dostal se k puku a zakončoval do poloodkryté brány. Zakončení se nepovedlo ideálně, puk letí mimo.

18:26

Conor Garland pálí z první ze střední vzdálenosti, přichází i další pokusy. Brankář Oilers je nyní ve slušné permanenci.

17:38

Tyler Myers po rychlé kombinaci opět zakončuje z dálky, Skinner zapisuje další zákrok. Hra opět přerušena.

17:29

Vancouver má za sebou nejlepší pasáž v dosavadním průběhu zápasu, poprvé dokázal několikrát po sobě odehrát dobré střídání v útočném pásmu. Naposledy pálil od modré čáry Tyler Myers, na tento puk ale Stuart Skinner v pohodě viděl.

17:06

Stuart Skinner vytáhl výtečný zákrok! Teddy Blueger výborně zabojoval na zadním mantinelu, předal před bránu, kde se zjevil úplně volný Ilja Michejev. Domácí brankář se natáhl, zasáhl lapačkou a zachránil svůj tým.

15:49

Máme tu hostující odpověď! Hronek šikovně rozehrál, Miller si dojel pro puk, vybídl Brocka Boesera, i on se zjevil v mezikruží. Kotouč letí těsně nad bránu.

14:23

Evan Bouchard podpořil útok z druhé vlny, otevřel se před ním prostor a z mezikruží tak měl na holi obrovskou šanci! Casey DeSmith si povyjel a famózně zasáhl.

13:41

Nils Höglander chtěl najít Michejeva před bránou, kotouč na poslední chvíli vypíchl Evander Kane, který okamžitě otočil hru.

13:04

Střely na branku: 9 – 3.

12:29

Pokus o rychlé vysunutí domácího týmu do pásma nevyšlo, Edmontonu se píská zakázané uvolnění. Na led do útočného pásma dostřídá elitní centr Elias Pettersson a jeho lajna.

11:31

A další nahození od modré čáry do skrumáže před bránou, ujal se jej Dylan Holloway. Kotouč se sražen mimo.

10:11

Oilers se s tím zatím nemažou, nedělá jim problém vysílat na bránu všechny kotouče, klidně od modré. Tentokrát se napřahoval obránce, Cody Ceci, kotouč každopádně schytal dobře postavený Vasilij Podkolzin.

08:50

Sem tam zahrozí i Canucks, Quinn Hughes jednou prokázal ofenzivní instinkt, když nahrával skrz pásmo, nyní ostře vypálil Elias Lindholm. Vyloženou šanci si však hosté zatím nevytvořili.

08:40

Mattias Ekholm a jeho rána, opět zazářil jistý Casey DeSmith a hra je přerušena.

07:59

Warren Foegele obkroužil bránu a nakonec předal na modrou, tam se napřáhl Brett Kulak. Kotouč letí mimo.

07:18

První střela Vancouveru na bránu, zapisuje ji Ilja Michejev. Stuart Skinner bez větších potíží přerušuje hru.

06:56

Obránce Zadorov se protáhl levým křídlem a předával na střed, tam však žádný z hostů neoperoval.

05:49

Dobrý pobyt v pásmu zapisují také hosté, dobře zahrál především Teddy Blueger, který zajímavě nabízel před bránu. Canucks každopádně nevystřelili a za šest minut jsou stále na nule...

04:14

Connor Brown se zjevil před bránou, trefuje ale beton soupeřova brankáře. Následuje ještě Kulakova rána, Casey DeSmith připraven.

03:58

Střely na branku: 6 – 0.

02:57

Darnell Nurse velmi šikovně nahazoval do brankoviště, Casey DeSmith opět vytasil velmi dobrý zákrok, navíc zvládl i dorážky.

02:37

Bomba z první v podání Leona Draisaitla, Casey DeSmith se výtečně přesunul, zasáhl a přerušuje hru.

02:15

Další výhoz Canucks, z přesilovky zbývá zhruba minutka.

01:57

Canucks zvládli rychle vyhodit, nyní už jsou Oilers zpět v pásmu, kombinaci řídí z pravé strany Leon Draisaitl. Hosté zároveň ostře napadají, produktivní Němec puk jednou málem ztratil.

01:08

Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
J. T. Miller – 2 min., podrážení.

01:08

J. T. Miller dobře napadal, pak ale nešikovně podrazil Boucharda a půjde si odpočinout na trestnou lavici. Hostující forward byl sice po přerušení ještě srařen k ledu, tento zákrok ale domácím projde.

00:49

Evander Kane chtěl centrovat před bránu, kotouč ale zablokoval dvoumetrový obránce Myers. Hosté následně vyvážejí puk z pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Předpokládané úvodní sestavy:

Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Nurse, Stecher, Desharnais, Kulak – Hyman, Draisaitl, Nugent-Hopkins – Foegele, Henrique, E. Kane – Perry, R. McLeod, Holloway – C. Brown, Ryan, Janmark.

Vancouver Canucks: DeSmith (Šilovs) – Q. Hughes, Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Michejev, E. Pettersson, Höglander – P. Suter, J. Miller, Boeser – Joshua, E. Lindholm, Garland – Podkolzin, Blueger, Lafferty.

Pár zajímavostí:

Zajímavým detailem jsou statistiky Oilers z domácích zápasů v Rogers Place. Pokud chce Vancouver uspět, neměl by jako první inkasovat, Edmonton vyhrál doma 19x, když šel o vedení, 16x, když vedl po první třetině. Ve třetích třetinách Oilers zase umí spustit pořádnou palbu, soupeře povětšinou výrazně přestřílí.

Leon Draisaitl, známý smrtícím zakončením, bude hrozit hlavně z přesilovek. V NHL jen on a Sam Reinhart dali v početních převahách více než dvacet branek.

Connor McDavid posbíral za posledních 15 zápasů 30 bodů.

Brock Boeser nasypal letos do branky Edmontonu šest branek za tři zápasy.
Československá stopa v utkání:

Filip Hronek (VAN): 79 zápasů, 5+43
Kanadské derby:

Oba týmy by se daly označit za adepty na dlouhou cestu v play off, Vancouver se v čele konference drží celou sezonu, momentálně se s Winnipegem, Dallasem a Coloradem pře o první místo! O to větším překvapením bylo domácí klopýtnutí s Arizonou, tento zápas Canucks ani přes ofenzivní převahu nedotáhli do vítězného konce a padli po prodloužení.

Nejproduktivnější hráč: J.T Miller – 101 bodů (36+65)

Edmonton se dlouho hledal, na začátku sezony to začínalo vypadat na slušný propadák. Oilers však zapnuli v ten správný čas, jednou vyhráli dokonce 16x v řadě a vyšvihli se na současné páté místo, od Vancouveru je dělí pouhé dva bodíky.

Nejproduktivnější hráč: Connor McDavid – 130 bodů (31+99)
Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

Dnes nás čeká v rámci kanadsko-americké NHL čeká vskutku zajímavý souboj dvou elitních týmů, Vancouver, který je momentálně na druhém místě západní konference vyzve pátý Edmonton s Conorem McDavidem v sestavě.

Začínáme ve 4:00, přeji Vám příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

1:3

konec (0:1, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 38. E. Kane (C. Brown, Nurse) – 20. Lafferty (Zadorov, J. Miller), 31. P. Suter (T. Myers), 59. Joshua (E. Lindholm, Garland)

Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Nurse, Stecher, Desharnais, Kulak, Ceci – Hyman, Draisaitl, Nugent-Hopkins – Foegele, Henrique, E. Kane – Perry, R. McLeod, Holloway – C. Brown, Ryan, Janmark – Carrick.

Vancouver Canucks: DeSmith (Šilovs) – Q. Hughes, Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Michejev, E. Pettersson, Höglander – P. Suter, J. Miller, Boeser – Joshua, E. Lindholm, Garland – Podkolzin, Blueger, Lafferty.

Průběh zápasu
1. třetina
01:08 VAN 2 J. Miller, podrážení
19:45 VAN 0:1 Lafferty (Zadorov, J. Miller)
Po 1. třetině
2. třetina
20:17 VAN 2 T. Myers, vysoká hůl
22:02 EDM 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Perry
31:00 VAN 0:2 P. Suter (T. Myers)
37:48 EDM 1:2 E. Kane (C. Brown, Nurse)
Po 2. třetině
3. třetina
48:14 EDM 2 E. Kane, podrážení
58:13 VAN 1:3 Joshua (E. Lindholm, Garland)
Konec