Menu

Fotbal

Evropská liga

Sporting Lisabon – Atalanta Bergamo

1:1

konec (1:1)

06.03.2024, 18:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Osmifinále • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.26 3.4 3.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:44:14)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:18.
Odveta v Bergamu je na programu příští čtvrtek. Atalantu mezitím čeká těžký ligový souboj na stadionu Juventusu Turín. Sporting bude zajíždět do Aroucy.
První část osmifinálového dvojzápasu mezi Sportingem a Atalantou se nesla ve znamení dlouhodobé převahy účastníka Serie A. Lvi šli z ojedinělého brejku Paulinha do vedení, ale pak už jenom čelili šancím Atalanty, které ve většině případů končily na brankové konstrukci. Hoůře pro Sporting dopadla situace z 39. minuty, kdy konečný stav 1:1 určil Gianluca Scamacca. Stejného muže o dvě minuty později vychytal Israel, zatímco Coates na druhé straně hlavičkoval do tyče.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Nerazzurri v úplném závěru kopali sérii tří rohových kopů. Koopmeiners ani z jednoho nevymyslel nic, s čím by si obrana Sportingu neporadila.

90+3

Esgaiův oblouček za obranu měl být určen nabíhajícímu Bragancovi, ale o dost blíže to k balonu měl argentinský gólman Musso.

90+2

Teď už bylo pískáno ve prospěch devatenáctinásobného portugalského mistra. Daniel Braganca dostal v běžeckém souboji loktem od De Ketelaerea.

90+1

Další zloba v hledišti kvůli tomu, že Trincão poslal do kotrmelců Zappacostu. Územní převaha Bergama bude trvat dál.

90

Nastavují se 4 minuty.

89

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Emil Holm, přichází Davide Zappacosta.

88

Nastartovaný Holm se zahnal k zadní čáře a po neadresné přihrávce na Tourého se nepříjemně překulil za reklamní banner. Snad se to obešlo bez zranění.

87

Po nákopu Hjulmanda byl Gyökeresovi písknut útočný faul na Scalviniho. Divákům se to úplně nezdálo, výrok německého sudího proto ocenili hlasitým pískotem.

85

El Bilal Touré vybíhal za přihrávkou z půlící čáry z ofsajdového postavení. Nejdražší posila v historii Atalanty zakončila zabržděný brejk hezkými nůžkami, ale gól v důsledku zvednutého praporku platit nemůže.

84

Střídání v týmu Sporting Lisabon:
ze hřiště odchází Hidemasa Morita, přichází Daniel Braganca.

83

De Ketelaere se prezentoval sraženou střelou zpoza vápna. El Bilal Touré odražený míč před Israelem vyzvedl, ale kvůli ofsajdu tuto akci dokončit nemohl.

82

Jeden z domácích hráčů se na půlce zřítil k zemi. Siebert žádný faul neviděl a nechal běžet protiakci Atalanty, která ztroskotala na špatné přihrávce Ruggeriho.

81

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází El Bilal Touré.

80

Koopmeinersův roh prodlužoval Scalvini do území nikoho. V návaznosti na další centr Koopmeiners nehlavičkoval o nic lépe, kdežto Quaresma v náznaku rychlého brejku tvrdě narazil do Édersona.

Sporting Lisabon – Atalanta Bergamo

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 17. Paulinho (Trincão) – 39. Scamacca (Mirančuk)

Karty:   36. Edwards (SPL) – 14. Hien (ABC), 49. Scalvini (ABC), 56. Djimsiti (ABC)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:18.

Sporting Lisabon: Israel – Quaresma, Coates (C), Diomande (46. St. Juste) – Catamo, Koindredi (46. Hjulmand), Morita (84. Braganca), Reis – Edwards (46. Gyökeres), Paulinho (68. Esgaio), Trincão.
Náhradníci: Pinto, F. Silva – Santos, Neto, Fresneda, Pontelo, Quenda.

Trenér: Rúben Amorim

Atalanta Bergamo: Musso – Djimsiti, Hien (46. Scalvini), Kolašinac – Holm (89. Zappacosta), de Roon (C), Éderson, Ruggeri – Mirančuk (72. Koopmeiners), Scamacca (81. E. Touré), Lookman (72. De Ketelaere).
Náhradníci: Carnesecchi, Vismara – Tolói, Pašalić, Bakker, Adopo, Hateboer.

Trenér: Gian Piero Gasperini

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn (GER)