Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Tábor – HC Slovan Ústí nad Labem

4:3

konec (3:0, 0:3, 1:0)

03.02.2024, 18:00 • Zimní stadion Tábor • Skupina A • Filip Hanousek

Tipsport: 1.12 8.1 8.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to už pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit příště. (20:21:13)
Dnešní utkání je tak za námi. HC Tábor nakonec doslova ,,urval'' zápas ve svůj prospěch, ačkoliv mělo na mále.

Po opanované první třetině totiž domácí jakoby vypadli z role, čehož soupeř z Ústí nad Labem dokázal využít a zejména díky povedenému závěru 2. třetiny srovnal stav utkání na 3:3. V závěrečné periodě to byl pak tuhý boj, ve kterém Táborští dokázali zužitkovat nátlak a vstřelit vedoucí branku. Stav 4:3 si pak už pohlídali až do závěrečné sirény.
To už si ale domácí hráči pohlídali a naplno se mohou radovat z vítězství a 3 bodů do tabulky.

Konec zápasu.

59:57

Nyní už to ale zakázané uvolnění je a vhazovat se bude v obranném pásmu Kohoutů.

59:53

Zakázané uvolnění Tábora je nakonec odvoláno, vhazovat se bude ve středu hřiště.

59:41

Matěj Žajdlík teď předvádí důležitý zákrok proti střele Anosova. Vhazovat se bude po jeho levici.

59:13

Bojuje se u zadního mantinelu, kde se domácí obrana snaží puk udržet za každou cenu.

58:44

David Stahl zůstává na střídačce, Slovan to zkusí v šesti hráčích v poli!

58:44

Oddechový čas pro tým HC Slovan Ústí nad Labem.

58:01

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:30

Jáchymovo nahození od modré čáry se snažil tečovat Matušík. Kotouč ale letěl příliš vysoko.
Dnešní utkání sleduje 1683 diváků.

56:00

Infarktové situace na obou stranách hřiště! Nejprve domácí brankář Matěj Žajdlík špatně rozehrál puk zpoza brány, čehož se snažil využít Bernat. Puk se na cestě k bráně však zadrhl o sníh na ledě. Na druhé straně pak z čista jasna situace 3 na 1, ve které zakončoval obránce Jáchym tváří v tvář Stahlovi. Ústecký brankář jeho tvrdou ránu kryje.

54:00

Michal Simon zůstal schovaný za obranou Tábora a jeho spoluhráč si toho velmi dobře všiml. Simonův průnik ale nakonec zastavuje Suchánek, který stačil situaci dobruslit.

53:07

Lukáš Popela byl nepříjemně zasažen pukem do obličeje. Naštěstí se ale po chvilce zvedá z ledu a vypadá, že bude v pořádku.

52:26

52:26 Jan MILFAIT - 4:3

52:26

Tábor právě vstřelil branku!
Domácí hráči viditelně přidali a vystupňované tempo dokázal přetavit ve vedoucí gól JAN MILFAIT, který operoval na brankové čáře a dokázal přetlačit jak bránícího hráče, tak Davida Stahla a kotouč doslova došťouchal do brány. Asistence: Rudolf Huna, Jiří Severa

50:40

Zemanovu tvrdou střelu po objetí branky stihl ještě tečovat Dančišin. Stahl byl ale dobře povyjetý na hranici svého brankoviště a tečovaný kotouč jej tak trefil i po změně trajektorie.

50:00

Táborská první formace teď uzamkla soupeře v jeho obranné třetině a dobrým pohybem si dokázala vytvořit několik šancí. Všechny střelecké pokusy ale dokázal vyřešit výborný Stahl. Píská se však zakázané uvolnění hostů.

49:10

Kohouti zakládali útočnou akci až z vlastní třetiny. Hunovi je ale při přechodu do útočného pásma pískán ofsajd.

47:17

Vhazování na druhé straně hřiště znamenalo nebezpečí pro Davida Stahla. Amirov totiž nešikovně sklepl puk přímo na hůl domácího Zemana, který se snažil ihned zakončit.

47:00

Funkova rychlá střela ihned po vhazování Žajdlíka nepřekvapila a vhazování se po jeho zákroku zopakuje na stejném místě.

45:31

Nebezpečná situace před bránou hostí! Zadražil nejprve tečoval před Stahlem puk, který na ně vyslal Seidl, pak se ještě bruslí snažil svůj vyražený projektil nasměřovat za záda ústeckého gólmana, ten však veškeré pokusy zneškodnil.

43:30

Pozměněná první formace domácích teď dokázala zavařit Slovanu v jeho obranném pásmu. David Stahl se ale rozchytal k výbornému výkonu a vyřešil tento tlak jistým zákrokem proti střele Severy.

41:20

Úvodní minuta třetí třetiny přinesla po střele na obou stranách. Tu nejnebezpečnější situaci však musel řešit Stahl, který dokázal zpacifikovat teč Zemana těsně před brankovištěm.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:40
Také druhá perioda tohoto utkání je minulostí a její průběh by se dal označit jako překvapivý. Alespoň poté, jak se oba týmy prezentovaly v úvodním dějství. Přestože právě skončenou část hry charakterizovalo spíše časté vylučování a kouskovaná hra, vytěžit z toho maximum dokázali hráči Slovanu, kteří 3 vstřelenými brankami srovnali krok s Táborem a do závěrečné části hry tak půjdeme za nerozhodného stavu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

39:49 Niki HUOVINEN - 3:3

39:49

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Ještě před druhou sirénou je vyrovnáno! Tábor nezvládá závěrečné sekundy této periody a toho nyní využil NIKI HUOVINEN, který po tlaku svých spoluhráčů dokázal najít puk a prostřelit domácího brankáře. Asistence: Artyom Anosov, Jan Rudovský.

39:14

39:14 Michal SIMON - 3:2

39:14

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Nepříjemná situace pro domácí, naopak hosté značně ožívají! Povedená a pohledná přesilovková akce končí kontaktním gólem. Dubského rychlá a přesná přihrávka našla hůl MICHALA SIMONA, který s připraveným nápřahem napálil puk do Žajdlíkovy klece. Asistence Martin Dubský, Jan Trefný.

39:00

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Ondřej Šulek – 2 min., hákování.

38:30

Vhazování před ústeckým Stahlem po nepovedené akci Matušíka s Plášilem.

37:32

Domácí v plném počtu.

36:13

Pěkná kombinace ústeckého přesilovkového komanda gólem nekončí. Funkovu sehrávku na pravou stranu se snažil přetavit v gól ranou z první Anosov, střela mu ale nesedla a Žajdlík puk vyrazil do rohu kluziště.

35:32

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Ondřej Šulek – 2 min., podrážení.

34:40

Velká šance Ústí! Hráči Slovanu se totiž z ničeho nic dostali do přečíslení 3 na 1. Nahrávající Bernat hledal Dubského, jemuž ale kotouč přeskočil hůl a skončil až v rohu kluziště.

33:39

Hosté v plném počtu.

33:09

Tvrdá rána Plášila od modré čáry se odrazila od výstroje maskovaného muže ve žlutém do klubka hráčů před ním. Nejrychleji se ale zorientoval právě Stahl, našel si vyražený kotouč a přikryl jej pod lapačkou.

32:03

První přesilovková pětka Kohoutů dokázala několik málo chvil po rozehrání početní výhody ohrozit Stahla. Severa v mezikruží obdržel přesný pass od Matušíka, ale následná střela skončila ve výstroji hostujícího brankáře.

31:39

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
Štěpán Kuchynka – 2 min., držení.

31:02

Domácí v plném počtu.

29:50

Ústeckým se zatím přesilová hra nedaří, naopak Tábor ani po inkasovaném gólu nepolevuje. Amirov nyní neudržel puk před modrou čárou a píská se ofsajd.

29:02

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Tomáš Hajič – 2 min., držení.

28:33

28:33 Jakub TREFNÝ - 3:1

28:33

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Dobrá práce Pavla Gottfrieda na útočné modré čáře. Ten totiž ještě dokázal vybojovat a udržet puk v útočném pásmu, ke kterému se následně dostal kapitán hostů JAKUB TREFNÝ, který přesně umístěnou střelou zápěstím překonal Matěje Žajdlíka. Asistence: Pavel Gottfried.

28:05

Kličkovanou Matušíka ukončil na modré čáře Huovinen, který zachytil přihrávku domácího forwarda na svého spoluhráče.

27:25

Hosté v plném počtu.

26:30

Poté, co zahrozil Anosov a prověřil pozornost Žajdlíka se táborská přesilovková pětka usadila v útočném pásmu a po několika přihrávkách zakončoval Milfait z pravé strany. Jeho střelu z první uklidil Stahl do své lapačky.

25:25

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
Ladislav Funk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

25:17

Domácí v plném počtu.

25:00

Velká šance Tábora! Zíbovi se podařilo získat kotouč ve středu hřiště a ujížděl sám na Stahla. Mířil zřejmě někam mezi betony, ale střela mu úplně nesedla a trefil hostujícího golmana do hrudi.

24:05

První obranná čtveřice Kohoutů má splněno. Udržela kotouč i soupeře daleko od svého území a odjíždí spokojeně střídat.

23:17

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Rudolf Huna.

23:00

Tohle už bylo o něco zajímavější v podání Ústí. Simon šikovně našel z poza brány Bernata, který v tu chvíli sjížděl z modré čáry a střelou švihem prověřil Žajdlíka.

21:30

Funk a Huovinen se nyní pokusili něco vymyslet v útočném pásmu při rychlé akci. Domácí obrana ale jejich úmysly přečetla a Tábor obrací do útoku.

20:35

Domácí v plném počtu.

20:20

Zhruba 15 sekund ještě zbývá ze Suchánkova trestu a domácí se ihned po začátku třetiny a zisku puku osvobozují.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:49
V Táboře máme za sebou úvodní dějství, které bylo od začátku kontrolováno domácím týmem. Napomohla k tomu i brzká přesilová hra 5 na 3, kterou Táborští využili beze zbytku a po gólech Plášila a Huny vedli ve 4. minutě 2:0. Hra se pak rozkouskovala častými vyloučeními, ale ještě v samém závěru třetiny stihl vedení svého týmu navýšit Dančišin po skvělé práci své formace v oslabení.

20:00

První třetina skončila.

19:58

19:58 Milan DANČIŠIN - 3:0

19:58

Tábor právě vstřelil branku!
Domácí 2 vteřiny před první sirénou ještě stihli udeřit, a to ve vlastním oslabení! Plášilovi střela od modré nesedla, ale puk letící mimo 3 tyče našel příhodně stojícího MILANA DANČIŠINA, který byl v tu chvíli úplně volný před odkrytou částí brány a puk jen nasměřoval na místo určení. Asistence: Karel Plášil, Matěj Zadražil.

19:20

Slovanu se však přesilovka nedaří a Tábor drží puk daleko od své brány.

18:35

Další tvrdý zákrok, tentokrát však z dílny domácího Suchánka, už potrestán je. Hostující Nedoma se po jeho krosčeku dlouho sbíral z ledu a domácí hráč s číslem 23 je odeslán na trestnou lavici na 2 minuty za nedovolené bránění.

18:00

Ostrým zákrokem se teď prezentoval hostující kapitán Trefný, který trefil za brankou operujícího Dančišina. Rozhodčí zůstává, k nelibosti domácích fanoušků, v klidu.

16:50

Táborské útočné trio se opět dostávalo do přečíslení 3 na 2. Spoluhráči Jiřího Severy však byli o něco pomalejší a tak se vytáhlý forward s číslem 76 rozhodl pro střelu švihem, kterou Stahl zvládl zneškodnit.

16:00

Hráči hostujícího Slovanu mají zatím velké problémy s rozehrávkou a založením útoku. Jejich snažení často končí už ve středním pásmu, jako tomu bylo nyní.

14:45

Na Plášilovo nahození od modré čáry nikdo v modrém nereflektoval a Stahl si tentokrát připisuje rutinní zákrok.

13:53

Domácí v plném počtu.

13:24

Další pokus o ohrožení Žajdlíkovy klece předvedl Dubský, který s pukem na holi projel přes střed hřiště až před domácího maskovaného muže. Puk mu ale ve finální fázi sjel z čepele.

12:25

Po několika přihrávkách se ke střele od modré čáry napřáhl Amirov. Puk ale skončil na výstroji prvního bránícího hráče, kterým byl Petr Zíb.

11:53

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Patrik Zayml – 2 min., podrážení.

11:32

S velkou chutí dnes hrající Huna se snažil svou přihrávkou na slepo najít svého spoluhráče, který si sjížděl před bránu. Kotouč k němu ale nedošel.

10:21

Druhá táborská formace už ale opět operuje v útočném pásmu. Střelu Šulka z hranice kruhu kryje Stahl.

09:36

Hosté v plném počtu.

09:07

Ještě v závěru hry 4 na 4 se do Kohouti dostali do přečíslení 3 na 2. Rudolf Huna se snažil dorážet puk do odkryté části branky, proti byl ale skvěle se přesunující Stahl a taktéž jeden z bránících hráčů, který Hunovi ještě zablokoval hůl.

09:01

Domácí v plném počtu.

07:36

Slovan se svou první příležitostí přesilové hry nenaložil příliš dobře. Hra se stěhuje opět před bránu hostí.

07:36

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
Martin Dubský – 2 min., nesportovní chování.

07:01

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Miloslav Jáchym – 2 min., krosček.

06:55

Chvilkový oddech pro hosty teď alespoň zařídili Tomáš Bernat, který obdržel přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů mezi kruhy. Jeho střela ale byla jedním z bránících hráčů sražena do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levici Matěje Žajdlíka

05:30

Ústečtí jsou vývojem utkání značně zaskočeni a Tábor pokračuje ve velkém tlaku. První i druhá formace domácích nepouští hráče ve žlutém z jejich obranného pásma a na Stahla lítá jedna střelu za druhou.

03:07

03:07 Rudolf HUNA - 2:0

03:07

Tábor právě vstřelil branku!
Kohouti využívají i přesilovku 5 na 4. Severa našel svou přihrávkou matadora v dresu domácích RUDOLFA HUNU, který svým zakončením z velkého úhlu prokázal svůj střelecký instinkt a překonal Stahla podruhé během několika sekund. Asistence: Jiří Severa, Jakub Matušík

02:46

02:46 Karel PLÁŠIL - 1:0

02:46

Tábor právě vstřelil branku!
A domácí početní výhodu téměř záhy využívají! Střela KARLA PLÁŠILA, který si sjel dva kroky před modrou čáru, končí za zády Stahla. Asistence: Václav Krliš, Adam Zeman.

02:15

Tábor má k dispozici hned z kraje utkání luxusní výhodu přesilové hry 5 na 3

02:01

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
Jakub Trefný – 2 min., podrážení.

01:52

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
David Nedoma – 2 min., podrážení.

01:50

Na druhé straně se o totéž pokoušel Rudolf Huna, který si najel před Stahla z pravé strany. Při zakončení byl faulován.

01:24

Po nepřesnostech hráčů v modrém se puku ujal Huovinen, který se snažil prodrat skrze obrannou dvojici k zakončení, avšak marně.

0:30

Úvodní buly dopadlo lépe pro domácí borce. Ti tak začínají první útočné snažení z vlastního obranného pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Zahajovací formace obou týmů se pomalu sjíždí u středového bodu na vhazování, utkání za malou chvíli vypukne.
Úvodní sestavy:

Hockey Club Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Jáchym, Suchánek (A), Hajič, A. Čížek, Ondřej – Krliš, Milfait, Zeman – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Severa, Zadražil, Huna – Dančišin, Zíb, Zayml.
Trenér: Jakub Grof

HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Klika) – Trefný (C), Gottfried, Amirov, Funk, Popela, Eklund, Mareš, Hovsepjan – M. Simon, Bernat, M. Dubský – Anosov, Huovinen, Rudovský – M. Bláha II, Kuchynka, Nedoma – Yailov, Krédl, Linet.
Trenér: Miroslav Kanis

Rozhodčí: Trnka – Hradil, Jurak.
Vzájemná utkání

Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát. Nejprve doma vyhrálo Ústí nad Labem 2:1 po prodloužení, Tábor poté doma oplácel po výhře 3:0. Bude i dnes platit pravidlo můj dům, můj hrad?
HC Slovan Ústí nad Labem

Ústečtí hokejisté jsou naopak v předkole namočeni, protože je v tabulce najdeme na posledním, osmém místě nadstavby ve skupině A. Dosud nasbírali sedmatřicet bodů a na šesté místo, které zaručuje play-off, mají velkou ztrátu. Za sebou nyní mají hosté tři prohry. Nejprve prohráli 3:5 s mosteckými Lvy, poté 1:3 s Vrchlabím. V posledním odehraném utkání pak doma prohráli v derby s děčínskými Medvědy 3:4 po samostatných nájezdech, kdy se jelo šestnáct sérií. Na jih Čech tak jedou s cílem urvat zde nějaký bod.

Nejproduktivnější hráči

Jan Rudovský 14+24
Jan Kloz 16+20
Martin Dubský 14+14
Hockey Club Tábor

Hokejisté Tábora se v tabulce nadstavbové skupiny A nacházejí na druhém místě se ziskem osmasedmdesáti bodů. A už mají s předstihem zajištěné vyřazovací boje a už je nemůže ohrozit to, že by museli do předkola. Samozřejmě ale nadále chtějí sbírat body, aby skončili na prvním místě, o které na dálku bojují s ostatními celky, které jsou v závěsu za nimi. Kohouti po prohře v Děčíně, kde padli 2:3 nestačili ani na Příbram, kde prohráli 2:5. Dvě prohry v řadě za sebou tak budou chtít dnes doma odčinit.

Nejproduktivnější hráči

Jan Milfait 10+23
Jakub Matušík 14+18
Ondřej Šulek 13+19
Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dnes znovu druhá hokejová liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Hockey Club Tábor a HC Slovan Ústí nad Labem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Tábor – HC Slovan Ústí nad Labem

4:3

konec (3:0, 0:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Plášil (Krliš, Zeman), 4. Huna (Severa, Matušík), 20. Dančišin (Plášil, Zadražil), 53. Milfait (Huna, Severa) – 29. Trefný (Gottfried), 40. M. Simon (M. Dubský, Trefný), 40. Huovinen (Anosov, Rudovský)

HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Jáchym, Suchánek (A), Hajič, A. Čížek, Ondřej – Krliš, Milfait, Zeman – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Severa, Zadražil, Huna – Dančišin, Zíb, Zayml.
Trenér: Jakub Grof

HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Klika) – Trefný (C), Gottfried, Amirov, Funk, Popela, Eklund, Mareš, Hovsepjan – M. Simon, Bernat, M. Dubský – Anosov, Huovinen, Rudovský – M. Bláha II, Kuchynka, Nedoma – Yailov, Krédl, Linet.
Trenér: Miroslav Kanis

Rozhodčí: Trnka – Hradil, Jurak

Diváci: 1683

Průběh zápasu
1. třetina
01:52 UNL 2 Nedoma, podrážení
02:01 UNL 2 Trefný, podrážení
02:46 TAB 1:0 Plášil (Krliš, Zeman)
03:07 TAB 2:0 Huna (Severa, Matušík)
07:01 TAB 2 Jáchym, krosček
07:36 UNL 2 M. Dubský, nesportovní chování
11:53 TAB 2 Zayml, podrážení
18:35 TAB 2 Suchánek, nedovolené bránění
19:58 TAB 3:0 Dančišin (Plášil, Zadražil)
Po 1. třetině
2. třetina
23:17 TAB 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Huna
25:25 UNL 2 Funk, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
28:33 UNL 3:1 Trefný (Gottfried)
29:02 TAB 2 Hajič, držení
31:39 UNL 2 Kuchynka, držení
35:32 TAB 2 Šulek, podrážení
39:00 TAB 2 Šulek, hákování
39:14 UNL 3:2 M. Simon (M. Dubský, Trefný)
39:49 UNL 3:3 Huovinen (Anosov, Rudovský)
Po 2. třetině
3. třetina
52:26 TAB 4:3 Milfait (Huna, Severa)
Konec