Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

Le Havre AC – Olympique Lyon

3:1

konec (1:0)

14.01.2024, 17:05 • Stade Océane, Le Havre • 18. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.97 3.28 2.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Po pětadvaceti letech porazil Le Havre slavný Olympique! Lyonští dnešní souboj nezvládli. Rychle inkasovali, dostali brzkou červenou kartu a zbytek zápasu už nováček odehrál tak, jak potřeboval. Krize slavného klubu se prohlubuje a dál se nachází na spodku tabulky. Naopak Le Havre je ve středu tabulky a může se trochu uvolnit.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:07:38)

90+7

Konec zápasu.

90+7

Sražená přihrávka mířila na pravou stranu vápna, odkud míč rychle cpal před branku Étienne Youte Kinkoue. Ovšem situaci dobře zachytil Corentin Tolisso.

90+6

Střetnutí už se pouze dohrává, Olympique se jen brání a nikam už moc spěchat nebude.

90+4

Férově vedený zápas poznamenaly dvě situace, po nichž rozhodčí musel vytáhnout červené karty. Olympique to dnes nezvládl a zcela zaslouženě prohrál.

90+2

Střídání v týmu Olympique Lyon:
ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Adryelson.

90+1

Zatímco se Nabil Alioui potřebuje ošetření, tak čtvrtý rozhodčí avizuje, že se bude hrát ještě šest minut navíc.

89

89. Červená karta

89

Proti soupeři vystoupil Duje Ćaleta-Car (Lyon) , na němž se zřejmě podepsala flustrace. Jeho zákrok šlapákem dopadl na kotník Nabila Aliouia. Tohle je další jasná červená karta!

87

Hostujícímu mužstvu už moc času nezbývá, a tak jeho série vítězství dnes bude nejspíše přerušená. Jedině, že by přišel kolaps Le Havre.

86

Potrestaným hráčem žlutou kartou je Christopher Operi (Le Havre), který u postranní lajny dohrál soupeře, jímž byl aktivní Rayan Cherki.

85

Centr od rohového praporku mířil na hranici malého vápna, kam si vyběhl Anthony Lopes, jenž balon vyboxoval do bezpečných míst.

85

Střídání v týmu Le Havre AC:
ze hřiště odchází Josué Casimir, přichází Oualid El Hajjam,
ze hřiště odchází Loïc Négo, přichází Steve Ngoura,
ze hřiště odchází Oussama Targhalline, přichází Nolan Mbemba.

84

Ještě než se rozehraje rohový kop, bude muset být ošetřený Oussama Targhalline, jehož trápí křeče.

83

Antoine Joujou vracel balon před branku, kde si ho na bližší spodní roh branky srazil Sael Kumbedi. Jenomže Anthony Lopes skvěle reagoval a balon vyškráblna rohový kop.

82

Rayan Cherki se drží za čelo, když nezvládl střelu od pokutového puntíku. Balon byl totiž sražený soupeřem a hostující hostující hráč nestihl reagovat.

81

Rukou před brankou zahrál Duje Ćaleta-Car, ovšem měl ji u těla, takže pokutový kop Le Havre rozehrávat nebude.

80

Hostující celek dál tahá za kratší konec provazu a už má jen deset minut a nastavení k „zázraku“. Le Havre se ještě dožaduje pokutového kopu za ruku před brankou.

79

Alexandre Lacazette byl faulovaný, který sám rozehrál přímý kop. Jeho zakončení mířilo do pravého spodního rohu branky, kam se dostal také Arthur Desmas, jenž míč vyrazil do strany!

77

Maxence Caqueret centroval před branku, kde ale zazmatkoval Sael Kumbedi. Na druhou stranu postupoval Josué Casimir, jenž se řítil sám na brankáře, ale v poslední fázi jej doběhl soupeř. A tak přišla přihrávka pod sebe, odkud střela zamířila jen doprostřed branky.

Dnešní utkání sleduje 23 146 diváků.

75

Malick Fofana zkoušel centr před branku, který byl nepřesný a skončil mimo hrací plochu. Bude se odkopávat od branky domácího celku.

74

Zprava přihrával před branku Sael Kumbedi a po balonu už se natahoval Corentin Tolisso. Ovšem celou situaci zachránil Gautier Lloris, jenž míč odkopl na rohový kop.

73

Po zisku míče zkoušel domácí celek nákop za obranu, ovšem byl nepřesný, a tak Josué Casimir zastavil svůj pohyb.

72

Hranice z pokutového území vystřelil Josué Casimir, který neregistroval lépe postavené spoluhráče. Jeho zakončení bylo zablokované, a tak měl Anthony Lopes snadnou úlohu.

71

Nabil Alioui už mohl vystřelit z hranice vápna, ovšem zkoušel ještě kličku. Po souboji o balon skončil na hrací ploše. Le Havre pokračuje v kombinaci...

70

Střídání v týmu Olympique Lyon:
ze hřiště odchází Ainsley Maitland-Niles, přichází Malick Fofana.

70

Střídání v týmu Le Havre AC:
ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Nabil Alioui,
ze hřiště odchází Emmanuel Sabbi, přichází Antoine Joujou.

68

Dalším pokusem, tentokrát překvapivým, se chtěl prezentovat Christopher Operi. Jeho zakončení ale zastavil hlavou Sael Kumbedi.

67

Corentin Tolisso a Rayan Cherki kombinovali na pravé straně útočné poloviny. Ovšem průnikovou přihrávku jim zastavil krajní obránce.

65

Olympique to už bude mít těžké, protože poslední trefa mu jistě sebrala vítr z plachet. Před hostující branku mířila další přihrávka, kterou zachytil Duje Ćaleta-Car.

62

62. Christopher OPERI - 3:1

62

Le Havre právě vstřelilo branku!
Tak to byla parádní trefa, která dost možná obletí svět! CHRISTOPHER OPERI centr ale stáhl si míč do středu hrací plochy. Následně zpoza vápna vyslal pokus, jenž zaplachtil ve vzduchu a zapadl do vzdálenějšího horního rohu branky – 3:1. Asistence: Daler Kuzjajev.

61

Clinton Mata srazil míč na rohový kop, který rozehrál Christopher Operi. Jeho centr mířil k penaltovému puntíku, odkud přišla hlavička do rukavic Anthonyho Lopese.

60

Po rozehrání od rohového praporku k dalšímu zakončení nedošlo. Hodina hry je už minulostí a Le Havre je stále v těsném vedení.

59

Zprava odcentroval Sael Kumbedi, jehož centr prsy sklepl pod sebe Alexandre Lacazette. Ke střele už měl napřaženo Rayan Cherki, jehož pokus byl sražený na rohový kop.

57

Alexandre Lacazette přihrával na hranici vápna, kde měl proti sobě dvojici soupeřů Rayan Cherki. Tato dvojice je stále hodně nebezpečná a táhne Lyon za vyrovnáním.

56

Domácí celek držel míč, ovšem následně přišla nepřesná přihrávka. Předešlý gól dodal Lyonu sebevědomí a troufám si říct, že za chvíli může být klidně vyrovnáno.

54

54. Alexandre LACAZETTE - 2:1

54

Lyon právě vstřelil branku!
Velmi rychle je sníženo a je zase o co hrát! Rayan Cherki se protáhl do vápna a přihrál k penaltovému puntíku. ALEXANDRE LACAZETTE druhým dotekem zamířil přesně do pravého spodního rohu branky – 2:1. Asistence: Rayan Cherki.

53

Nováček soutěže míří za vítězstvím, na které proti Lyonu čeká už téměř čtvrt století! Pokud se podíváme na dosavadní průběh zápasu, čeká Olympique pořádná šichta.

50

50. Emmanuel SABBI - 2:0

50

Le Havre právě vstřelilo branku!
Sael Kumbedi čekal na kontakt se soupeřem, aby mohl upadnout a dožadovat se faulu. To se také stalo, ovšem o žádný faul se nejednalo. Míče se zmocnil EMMANUEL SABBI, který z malého vápna prostřelil Clintona Matu i Anthonyho Lopese – 2:0.

50

Zpoza vápna se napřáhl Yassine Kechta, proti němuž vystoupil soupeř a střelu zastavil. Le Havre pokračuje v útočné akci.

49

Své motory nastartoval na levé straně Emmanuel Sabbi, jehož přihrávka mířila před branku. Ovšem Josué Casimir ji přeběhl, a tak nevystřelil.

48

Po levé straně postupoval dopředu Rayan Cherki, jehož udeřil Arouna Sangante do obličeje. Rozhodčí situaci nepostřehl, a tak Le Havre odehrálo sportovně míč za postranní lajnu.

47

Hráči v bílých dresech drží balon na kopačkách, ale zatím se nacházejí daleko od soupeřovy branky.

46

Sestavy jsou stejné jako na konci prvního poločasu. Po rozehrání hostujícího kapitána už pokračujeme druhým poločasem. Zakončením se prezentoval Loïc Négo, jenž střelu hodně unáhlil.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí a nováček ho ovládl jedinou trefou, o niž se postaral po rohovém kopu Gautier Lloris. Olympique se téměř nedostal před branku soupeře a navíc mu situaci zkomplikoval obránce Jake O'Brien, který se nechal vyloučit. Le Havre tak od třicáté minuty hru kontroluje a pokud bude pokračovat i ve druhém poločase, dnes zvítězí.

45+7

První poločas skončil.

45+7

Penalta odpískaná nebyla, a tak Rayan Cherki rozehrával další roh na první tyčku. K vidění bylo zakončení hlavou, které ale branku nemohlo ohrozit.

45+6

Rayan Cherki poslal centr na první tyč, odkud byl míč odvrácený. Ovšem hráči Lyonu se dožadují pokutového kop. Do hry vstupuje znovu VAR.

45+5

Clinton Mata byl ve vzdušném souboji faulovaný, a tak Lyon rozehrál standardní situaci, po níž stejný hráč vybojoval ještě rohový kop.

45+4

Hráči v bílých dresech ještě zkoušejí vyrovnat v prvním poločase. Olympique znovu kombinuje na útočné polovině. Před branku po chvíli přišel centr, který obrana odhlavičkovala.

45+3

Navíc se ani nerozehrával rohový kop, naopak od branky odkopával Arthur Desmas. Domácí tak znovu míří na útočnou polovinu, kde centr zablokoval Sael Kumbedi.

45+2

Zprava odcentroval Josué Casimir, jehož přetažený míč byl vrácený před branku. Emmanuel Sabbi neměl čas na střelu, a tak mířil nepřesně. Na druhou stranu se vydal Alexandre Lacazette, jehož pokus skluzem zablokoval Oussama Targhalline.

45+1

Hlavní rozhodčí dlouho řešil červený prohřešek, a tak se bude nastavovat ještě pět minut.

45

Maxence Caqueret chtěl otočit hru na levou stranu, kde se pohyboval Nicolás Tagliafico. Ovšem balon neměl správné parametry, a tak skončil mimo hrací plochu.

44

Olympique se znovu nachází na útočné polovině, kde kombinuje. Hostující mužstvo zatím marně hledá recept na překonání soupeřovy obrany.

42

Dlouhý nákop měl mířit na hostujícího kapitána, ovšem obrana Le Havre si celou situaci pohlídala. Na druhou stranu pak vyrazil Josué Casimir, jenž z pravé strany nemířil přesně.

40

Olympique se po delší době nacházel u pokutového území soupeře. Avšak Ainsley Maitland-Niles nenašel nabíhajícího Alexandra Lacazetta.

39

Pas na pravou stranu pohlídal bránící Nicolás Tagliafico, do něhož zezadu vrazil Daler Kuzjajev. Domácí hráč se sice diví, ovšem rozhodčí jeho nedovolenou hru dobře viděl.

37

Centr z levé strany mířil k penaltovému puntíku, kde se nejvýše vyšplhal Duje Ćaleta-Car. Le Havre vhazovalo, ovšem Alexandre Lacazette předskočil soupeře a byl faulovaný.

36

Dvěma centry se prezentoval Corentin Tolisso. Ovšem první byl zachycený a po druhém se k hlavičce dostal Alexandre Lacazette. Jenomže Arthur Desmas měl snadnou úlohu.

35

Rayan Cherki přenesl hru na levou stranu, kde Ainsley Maitland-Niles vybojoval rohový kop. Standardní situace by Lyonu mohly pomoci.

34

Ainsley Maitland-Niles se vrátil vypomoct spoluhráčům. Balon získal a ještě se nechal faulovat. Hostující celek si tak užije balonu a bude chtít kombinačně uspět.

33

Le Havre kombinovalo kolem středového kruhu, ovšem následně přišla přihrávka až k brankáři. Po chvíli se domácí celek dostal na útočnou polovinu, kde se střelou doprostřed branky prezentoval Arouna Sangante.

31

Střídání v týmu Olympique Lyon:
ze hřiště odchází Diego Moreira, přichází Sael Kumbedi.

30

30. Červená karta

30

Hlavní rozhodčí zrušil žlutou kartu a udělil červenou! Jake O'Brien (Lyon) pro dnešek dohrál, a tak Olympique Lyon bude výsledek dotahovat v deseti.

29

A pozor! Hlavní rozhodčí se jde podívat na video a dost možná se bude červenat!

28

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Jake O'Brien (Lyon), který si nejprve dělal prostor rukou, což mu prošlo. Ovšem následně si dal míč dále od nohy, a tak štrejchnul o holeň soupeře.

27

Domácí celek obral soupeře o míč, ale už velmi rychle mířil do útoku. Přihrávku z levé strany poslal před branku Emmanuel Sabbi, avšak celou situaci pojistil Nicolás Tagliafico.

25

Aktivní Rayan Cherki vyrazil na soupeřovu polovinu, cestou obešel tři soupeře. Ovšem poté neměl komu přihrát, a tak se celá akce zbrzdila.

24

Alexandre Lacazette se snažil získat míč na hranici šestnáctky, kde si pomohl nedovoleným zákrokem. Stále tak čekáme na nějakou výraznější situaci před domácí brankou.

23

Le Havre založilo další útočnou akci po levé straně, kde došlo k nepřesné přihrávce. Anthony Lopes bude rozehrávat od své branky.

22

Slavný Olympique se zatím do vápna soupeře dostává spíše sporadicky. Hostující hráči nechytili začátek zápasu, a tak budou muset v dalším průběhu smazat jednogólové manko.

20

Po dalším domácím faulu přišel centr do vápna, kde sice došlo k zakončení. Ovšem obličejem ho zastavil Oussama Targhalline, jenž potřeboval lékařskou pomoc, ale bude v pořádku.

18

18. Gautier LLORIS - 1:0

18

Le Havre právě vstřelilo branku!
Nováček soutěže se ujímá vedení po rohovém kopu! Centr od praporku mířil na malé vápno, kde se k hlavičce dostal GAUTIER LLORIS, jenž mířil přesně ke vzdálenější tyči. Lyonští byli v místech hlavičky v přesile, ovšem všichni před zakončujícím soupeřem – 1:0. Asistence: Christopher Operi.

17

Maxence Caqueret se snažil otočit hru, což nováček zachytil a vyrazil do protiakce. Střela ze střední vzdálenosti mířil k tyči, kam se včas dostal Anthony Lopes.

16

Na hranici vápna vymýšlel Rayan Cherki, který přihrál do strany, kde v první fázi zůstal stát Clinton Mata. Ten byl v souboji pozdě, a tak byl dohraný soupeřem. Lyon se dožadoval pokutového kopu, avšak rozhodčí je správně jiného názoru.

15

Obránci Lyonu se zatím málo zajišťují a poněkolikáté vznikla situace jeden na jednoho. Zatím ho hostujícímu mužstvu vychází, ale v dalším průběhu by to mohl být problém.

14

Hostujícímu brankáři nevyšel nákop, který mířil k soupeři. Dopředu postupoval Arouna Sangante, ovšem výborně se vrátil Diego Moreira.

13

Emmanuel Sabbi posunul míč k levé postranní lajně, odkud přišla přihrávka před branku. Dobře postavený Jake O'Brien odehrál míč znovu jen k soupeři.

11

Jake O'Brien se snažil vzduchem přenést hru na Diega Moreiru, jehož předskočil Arouna Sangante. Le Havre otočilo hru a nepřesnou střelou se prezentoval Emmanuel Sabbi.

10

Deset minut hry je minulostí a zatím sledujeme spíše takticky vedenou bitvu. Oba celky čekají na první velkou příležitost.

9

Rayan Cherki chtěl vytáhnout míč na soupeřovu polovinu, ale už v zárodku byl faulovaný. Lyon tak bude mířit znovu do rozestavěné obrany.

8

Diego Moreira dával nepřesnou přihrávku na svého kapitána. Domácí obrana se zmocnila míče, ale musí si dávat pozor při napadání soupeře.

7

Domácí celek táhl akci po levé straně, odkud šla přihrávka před branku, kde výborně zasáhl Corentin Tolisso. Olympique hru otočil a už myslí na útočné snažení.

6

Na pravé straně si za obranu nabíhal Daler Kuzjajev, který nedostal přesnou nahrávku. Balonu se tak zmocnil Anthony Lopes, jenž okamžitě otáčí hru na druhou stranu.

5

Jake O'Brien může děkovat osudu, protože kdyby nešel praporek pomezního rozhodčího nad hlavu. Byl by irský obránce vyloučený už na začátku zápasu.

4

Hráči v bílých dresech jsou znovu na útočné polovině. Diego Moreira zahnal Nicoláse Tagliafica, který následně přihrál k obráncům. Na druhou stranu se hnal Josué Casimir, jenž mohl postupovat sám na brankáře. Byl faulovaný, ale nejprve byl odmávaný ofsajd.

3

Nákop hostujícího celku mířil do vápna, kde si s ním bránící hráči poradili. Odkopem pak domácí celek osvobodil Arouna Sangante.

2

Le Havre v kombinaci světle a tmavě bravy dresu, naopak Olympique se oblékl do bílé sady. Vraťme se na trávník, kde se faulovaný Alexandre Lacazette.

1

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Jako první se balonu chopil Josué Casimir, a tak má nováček soutěže právo první útočné akce. Ovšem dlouhý nákop na pravou stranu zachytil Nicolás Tagliafico.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Le Havre AC: Desmas – Sangante (C), Kinkoue, Lloris, Operi – Targhalline – Négo, Kuzjajev, Kechta, Sabbi – Casimir.
Náhradníci: Gorgelin – Alioui, Confais, El Hajjam, Grandsir, Joujou, N. Mbemba, Ngoura, Thiare.
Trenér: Elsner.

Olympique Lyon: Lopes – Mata, O'Brien, Ćaleta-Car, Tagliafico – Caqueret, Tolisso – Cherki, Maitland-Niles, D. Moreira – Lacazette (C).
Náhradníci: Bengui – Akouokou, M. Diawara, Diomandé, M. Fofana, Henrique, Kumbedi, M. Sarr, Adryelson.
Trenér: Sage.

Rozhodčí: Angoula – Garrigues, Aubé.
Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které odstartuje zhruba za pětačtyřicet minut. Oba celky už oznámily sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
Střetnutí osmnáctého kola Ligue 1 Uber Eats startuje pět minut po 17 hodině. Soubojem vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká atraktivní duel, v němž uvidíme několik vstřelených gólů.
Ačkoliv by to někdo před zahájením ročníku nečekal, tak půjde o souboj z druhé poloviny tabulky. Tipovalo se, že Lyon bude hrát o evropské poháry, jenomže opak se stal pravdou. Slavný klub byl dlouhou dobu poslední a muselo dojít ke změně trenéra. Až poté začal Olympique sbírat body a aktuálně je na patnáctém místě, když získal šestnáct bodů. Navíc v posledních třech kole vždy zvítězil. Jen o tři body má více Le Havre, které se nachází na jedenáctém místě tabulky. Nováčkovi se ale v posledních čtyřech zápasech nedařilo, jelikož třikrát prohrál a porazil pouze Nice.
Vítám všechny fotbalové fanoušky u francouzské Ligue 1 Uber Eats. Ta má na programu osmnácté kolo, v němž se představí Le Havre AC a Olympique Lyon.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.

Le Havre AC – Olympique Lyon

3:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 18. Lloris (Operi), 50. Sabbi, 62. Operi (Kuzjajev) – 54. Lacazette (Cherki)

Karty:   86. Operi (LEH)   30. O'Brien (LYO), 89. Ćaleta-Car (LYO)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:4.

Le Havre AC: Desmas – Sangante (C), Kinkoue, Lloris, Operi – Targhalline (85. N. Mbemba) – Négo (85. Ngoura), Kuzjajev (70. Alioui), Kechta, Sabbi (70. Joujou) – Casimir (85. El Hajjam).
Náhradníci: Gorgelin – Confais, Grandsir, Thiare.

Trenér: Elsner

Olympique Lyon: Lopes – Mata, O'Brien, Ćaleta-Car, Tagliafico – Caqueret, Tolisso – Cherki (90+2. Adryelson), Maitland-Niles (70. M. Fofana), D. Moreira (31. Kumbedi) – Lacazette (C).
Náhradníci: Bengui – Akouokou, M. Diawara, Diomandé, Henrique, M. Sarr.

Trenér: Sage

Rozhodčí: Angoula – Garrigues, Aubé

Diváci: 23 146