Menu

Hokej

Euro Hockey Tour (ženy)

Česko – Německo

6:1

konec (3:0, 0:0, 3:1)

16.12.2023, 13:30 • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.15 9.18 10.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Česko zvládlo duel s Německem a vítězí vysoko 6:1. O svém triumfu Češky rozhodly už v první části, kdy se dvakrát trefila Hymlárová a jednu branku přidala Křížová. V prostřední periodě na ledě dominovaly defenzivy. Ve třetí části se prosadila Mrázová. Za Německo poté snížila Luisa Welckeová, nicméně Mlýnková a Radová pojistily český triumf. (15:49:24)

Konec zápasu.

59:32

Ještě jedna přesilovka pro Německo. Tereza Radová dostává dvě minuty za krosček.

59:15

Češky už utkání pouze dohrávají. Hokejistky v bílém dnes předvedly vynikající výkon a s chutí si zastřílely.

58:34

Pištěková dostala krásnou přihrávku na modrou čáru, odkud mohla vypálit, ale v poslední chvíli trefila jen soupeřku v černém dresu.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:40

Sára Čajanová dvakrát objela útočné pásmu a sama se dostala do zakončení. Její sražený pokus prolétl těsně vedle zadní tyče.

57:09

Před německou branku přiletěla další přihrávka z rohu ledové plochy. K puku se dostala jedna z hráček v černém, která puk vyhodila na zakázané uvolnění.

56:30

Mrázová vypálila z pravého kruhu, jenže německá brankářka její ránu viděla a bez problémů kotouč schovala ve výstroji.

56:05

Česká brankářka vyrazila ven z branky a pomohla spoluhráčkám se zrychlením založení útoku.

55:40

Němky se ještě snaží alespoň zkorigovat stav utkání, nicméně Lilli Welckeová neměla z ostrého úhlu moc šancí na překonání brankářky.

54:44

Hesová si musela pohlídat mezírku mezi betony, kam směřoval odražený kotouč. Česká brankářka jen potvrdila svůj vynikající výkon.

54:15

Němky se vydaly vpřed, jenže dvojice hráček v černém neměla proti čtyřem českým hokejistkám šanci na zakončení.

53:17

53:17 RADOVÁ - 6:1

53:17

Česko právě vstřelilo branku! Česká exhibice stále nekončí! TEREZA RADOVÁ se z levého kruhu opřela do odraženého kotouče a nekompromisní dělovkou nedala německé brankářce šanci! Asistence: Kristýna Pátková, Noemi Neubauerová.

53:00

Po dalším souboji v obranném pásmu českého týmu vyletěl kotouč mimo hrací plochu. Sudí vytahují vhazování za modrou čáru do středního pásma.

52:40

Češky se z tlaku Německa vymanily vyhozením kotouče po hrazení. Kotouč nakonec skončil až na zakázaném uvolnění.

52:00

Tereza Vanišová sice dopravila kotouč za brankovou čáru, ale rozhodčí ukazuje, že tento gól platit nebude!

51:43

Další německé vyhození si pohlídala Tereza Vanišová, která je dnes prakticky všude. Němky po nepřesnosti vyrazily na střídačku.

51:15

Němky se vydaly do rychlého protiútoku, jenže Hesová vytáhla vynikající a sebejistý zákrok. V posledních minutách sledujeme svižný hokej.

50:50

Za brankou upadla jedna z českých hráček, nicméně další hokejistka v bílém její zaváhání bleskově napravila a puk odehrála do bezpečí.

49:36

Tejralová vypálila od modré čáry, jenže nikdo v bílém dresu její ránu nedokázal tečovat mezi tři tyče. Češky si závěr utkání užívají.

49:01

Česko hraje v plném počtu.

48:53

Hymlárová se v oslabení dostala do protiútoku, jenže jej zakončila střelou do tyče!

48:33

Luisa Welckeová chtěla vypálit z levé strany, ale jedna z českých hráček její pokus dokázala zablokovat.

47:40

Němky se v přesilovce vůbec nemohou usadit v útočném pásmu. Česká defenziva hraje skvěle.

47:01

Dvě minuty za podrážení na útočné modré čáře vyfasovala Tereza Vanišová.

46:42

46:42 MLÝNKOVÁ - 5:1

46:42

Česko právě vstřelilo branku! Fantastická odpověď českého výběru! Češky po patnácti sekundách od inkasování branky udeřily popáté! NATÁLIE MLÝNKOVÁ celou akci rozjela, dostala se s pukem před branku a odražený puk poslala mezi betony brankářky! Asistence: Kateřina Mrázová.

46:27

46:27 Lu. WELCKEOVÁ - 4:1

46:27

Německo právě vstřelilo branku! Německo se nakonec dočkalo vytoužené branky! Po průniku z levé strany projela kolem mantinelu před branku do střelecké pozice LUISA WELCKEOVÁ, která z těsné blízkosti prostřelila českou brankářku! Asistence: Lilli Welckeová.

45:39

Po vyhraném vhazování se Češky dostaly do útočného pásma, jenže Neubauerová nedokázala přesně přihrát. Němky se osvobodily.

45:27

Česká brankářka si dala pozor na ránu od modré čáry a schovala kotouč do výstroje.

43:35

Mrázová se hnala za přihrávkou na útočnou modrou čáru, ale Strobelová se k puku dostala jako první. Němka ale zpackanou rozehrávkou poslala puk na zakázané uvolnění.

42:30

Tejralová uklidnila hru za vlastní brankou a nikam se nežene. Oba trenéři posílají na ledovou plochu čerstvé síly.

42:10

Lásková po souboji v útočném pásmu upadla, ale podle všeho bude v pořádku. Na opačné straně střílela Welckeová, ale Hesová měla snadnou práci.

41:20

Za vlastním nahozením spěchala do rohu útočného pásma Sabusová, jenže v klíčovou chvíli kotouč nechala za sebou a už nezakončila.

41:00

Německo je vstupem českého týmu do třetí třetiny pořádně zaskočený. Češky se nadále tlačí vpřed a chtějí přidat další přesné zásahy.

40:27

40:27 MLÝNKOVÁ - 4:0

40:27

Česko právě vstřelilo branku! Česko hned v úvodu třetí části přidává čtvrtou branku a potvrzuje svou dominanci v dnešním duelu! S pukem si mezi kruhy sjela NATÁLIE MLÝNKOVÁ a krásnou střelou rozvlnila síť! Asistence: Aneta Tejralová.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách vedou Češky nad Německem vysoko 3:0. V prostřední periodě jsme se totiž branky nedočkali. Aktivnější byly znovu české hráčky, ale německá brankářka nemusela řešit moc ošemetných situací. Největší šanci Haasové ale vyřešit dokázala.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Němky se v závěru prostřední periody sice dostaly do útočného pásma, jenže nahození za branku zastavila česká kapitánka Tejralová.

38:47

Němky si z tlaku pomohly jen vyhozením přes celé kluziště, kam kotouč poslala Eisenschmidová. Vhazování se vrátí před německou klec.

38:04

Hymlárová se hnala za přihrávkou do středního pásma, nicméně si nepotykala se zpracováním. Němky dokázaly kotouč odehrát do bezpečí.

37:31

Strobelová dostala nabito na modrou čáru, odkud vyslala tvrdou ránu příklepem, jenže její dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky.

37:06

Haasová upadla v souboji v útočném pásmu, ale přesto dokázala kotouč sklepnout na spoluhráčku na modré čáře.

36:34

Znovu se české hokejistky prodraly vpřed po pravém křídle, jenže ani tentokrát z toho nebylo nebezpečí pro německou klec.

35:37

Denisa Křížová si na pravé straně počkala na spoluhráčky, předala kotouč Vanišové, jenže její pobídka na Hymlárovou tentokrát úspěch nepřinesla.

35:10

Německo se dostalo do útočného pásma, nicméně nikdo v černém dresu nedokázal zakončit.

34:38

Další pokus vyslala na německou branku Pejšová, nicméně Hemmerlová znovu měla výborný výhled a schovala kotouč do lapačky.

34:24

Mlýnková se otočila v útočném pásmu, krásným přehozením dokonce zakončila, ale německá brankářka byla připravená.

33:46

Jedna z německých hokejistek zůstává po tvrdém souboji ležet u hrazení v českém obranném pásmu. Na ledě už jsou němečtí zdravotníci.

33:23

Hemmerleová doslova skočila po odraženém kotouči před německou brankou a přerušila hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.

33:00

Po rychlé kombinaci českých hráček v útočném pásmu dostala přihrávku před branku Haasová, jenže puk netrefila čistě a nevstřelila čtvrtou českou branku!

32:31

Vanišová udržela puk v útočném pásmu, vybruslila si na pravý kruh, jenže přes německou clonu nedokázala přihrát mezi kruhy na Hymlárovou.

31:51

Česko hraje v plném počtu.

31:20

Němky se usadily v útočném pásmu, jenže nikdo v černém zatím v početní převaze nedokázal zakončit. Výborný výkon českého týmu v oslabení.

30:47

Hymlárová mohla zaútočit na hattrick, ale Schaffrathová se skvěle vrátila a v rozkleku nepustila českou hokejistku do zakončení.

30:29

Němky se ve vlastní přesilovce musely bránit. Češky rychle přešly do útočného pásma a po pohledné kombinaci ohrozily německou klec.

29:51

Německo si zahraje přesilovku. Kateřina Mrázová dostává dvě minuty za držení.

29:41

Důrazné české napadání vyústilo ve ztrátu kotouče ze strany Německa ve středním pásmu. Výbornou práci odvedla Sára Čajanová.

29:06

Schieferová protečovala puk do středního pásma, nicméně tam se nedostal nikdo v černém dresu. Volný puk získala osamocená Mlýnková.

28:26

Další nahození za branku Německa skončilo u soupeřky v černém dresu. Češky ale v posledních minutách soupeře prakticky nepouští do ofenzivy.

28:03

Gleissnerová získala odražený kotouč v obranném pásmu, výborně si jej stáhla čepelí, nicméně nedokázala adresně rozehrát.

27:30

Češky projely do útočného pásma po pravém křídle, jenže zakončení z ostrého úhlu skončilo mimo tři tyče.

26:34

Další zakázané uvolnění ze strany českého výběru. Po změně stran tempo hry poněkud opadlo, k vidění je mnoho nepřesností a osobních soubojů.

26:02

Další ofenzivní výpad české reprezentace zastavuje postavení mimo hru. Své postavení si nepohlídala Lásková.

25:40

Sabusová protečovala kotouč ven z obranného pásma, jenže puk skončil jen v místech, kde kralovaly české hokejistky. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.

25:25

Klára Hymlárová dostala z hokejky Vanišové další povedenou přihrávku, jenže po přikopnutí nohou zakončila do betonu brankářky.

24:32

Češky si po silnější pasáži Německa raději pomohly vyhozením kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

24:10

První německý útok se usadil v útočném pásmu, kde Němky předvedly rychlou kombinaci, nicméně z toho nebylo nebezpečí pro branku.

23:10

Němky se stále nemohou vyrovnat s aktivním napadáním ze strany českých hokejistek. Další nepřesné vyhození do středního pásma.

22:40

Německo hraje v plném počtu.

22:26

Vanišová projela do útočného pásma, kde se zbavila soupeřky, nicméně nedokázala přesně přihrát na někoho v bílém dresu mezi kruhy.

22:09

Hesová si musela připsat úvodní zákrok v druhé třetině. Proti ráně z ostrého úhlu vytasila výborný zásah lapačkou. Vhazovat se bude po její pravici.

21:31

Česko hraje v plném počtu.

21:10

Vanišová přitvrdila v souboji v rohu ledové plochy, kde doslova zbourala jednu z německých hokejistek. Podle rozhodčích byl zákrok čistý.

20:40

Poměr sil na ledové ploše se vyrovná. Dvě minuty za sekání dostává Eisenschmidová.

20:10

Němky uspěly na úvodním vhazování druhé třetiny. Německo v jejím úvodu dohrává přesilovou hru ze závěru úvodní periody.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce vede Česko nad Německem 3:0. Po deseti minutách se o úvodní branku postarala Klára Hymlárová. Stejná hráčka se prosadila i o čtyři minuty později krátce po skončení dvojnásobné přesilovky. V 18. minutě pak doklepla puk do prázdné branky Denisa Křižová. Tři asistence navíc zaznamenala Tereza Vanišová.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Němky sice uspěly na vhazování v útočném pásmu, jenže po krátké kombinaci přišla jen hodně nepovedená střela zápěstím.

19:31

Tereza Radová dostává dvě minuty za podrážení.

18:02

Další zakončení od modré čáry předvedla Neubauerová, ale obětavá soupeřka se položila do střely a puk srazila mimo nebezpečí.

17:32

Češky proměnily první třetinu v exhibiční utkání. Němky na ledě vůbec nestíhají a v každém souboji jsou snad o krok až dva později.

17:03

17:03 Denisa KŘÍŽOVÁ - 3:0

17:03

Česko právě vstřelilo branku! Nyní už český celek přidává třetí branku! Krátce po skončení přesilové hry projela do útočného pásma Tereza Vanišová, před brankou bekhendem vrátila kotouč na brankoviště a DENISA KŘÍŽOVÁ už měla snadnou práci! Asistence: Tereza Vanišová.

16:12

Wágnerová je zpátky na ledě a české hráčky už pokračují pouze v klasické přesilovce 5 na 4.

15:32

Češky uzamkly německé hráčky před jejich brankou, nicméně většina českých pokusů o zakončení zatím končí obětavým blokem.

15:01

Další vyloučení na německé straně! Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Botthofová.

14:40

Po nahození od modré čáry německá brankářka kotouč pouze vyrazila před sebe, ale dojíždějící česká hráčka puk nedoklepla do sítě.

14:12

Český tým si zahraje první přesilovku. Theresa Wágnerová dostává dvě minuty za hákování.

13:49

13:49 Klára HYMLÁROVÁ - 2:0

13:49

Česko právě vstřelilo branku! Česko přidává druhou branku! Znovu zafungovala spolupráce jako při prvním gólu. Tereza Vanišová krásnou přihrávkou z kruhu před branku našla KLÁRU HYMLÁROVOU, která z těsné blízkosti překonala brankářku! Asistence: Tereza Vanišová, Aneta Tejralová.

13:40

Před německou brankou poskakoval odražený kotouč, nicméně nikdo v bílém dresu jej nedokázal sklepnout mezi tři tyče za záda brankářky.

13:20

Další nahození ze strany německého výběru si vybojovala česká defenziva. Ani jeden z týmů v posledních minutách nikam nespěchá.

12:51

Česko se muselo bránit třetí formaci německé reprezentace. V rohu ledové plochy pro český tým získala kotouč Lásková.

11:32

Německo má problémy s odvrácením českých výpadů. Od modré čáry vypálila z první Čajanová, ale Hemmerlová kotouč našla v lapačce.

11:03

Další přechod do útočného pásma se českému týmu vůbec nepovedl. Prudká přihrávka na levou stranu skončila na zakázaném uvolnění.

10:42

Češky se opět tlačily do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu nyní neměl moc prostoru. Němky ale působí poněkud zaskočeně.

10:15

10:15 Klára HYMLÁROVÁ - 1:0

10:15

Česko právě vstřelilo branku! Nyní už se Česko dostává do vedení! Po odrazu kotouče v útočném pásmu nejprve Vanišová z těžké pozice trefila tyč. K odraženému puku se dostala KLÁRA HYMLÁROVÁ, která dorazila puk do sítě! Asistence: Tereza Vanišová.

09:03

Češky se usadily v útočném pásmu, nicméně nikdo v bílém dresu neměl prostor pro zakončení. Němky jsou v defenzivě hodně důrazné.

08:26

Haasová díky důrazu získala kotouč v útočném pásmu a pohotově zakončila forhendem. Její skákavý pokus ale skončil vedle levé tyčky.

08:00

Češky před malou chvíli ubránily úvodní oslabení v dnešním duelu. Po skončení početní převahy se Němky dostaly ke střele, ale Hesová výborně zasáhla.

07:43

Česko hraje v plném počtu.

06:39

Němky se nepřesnou přihrávkou na modrou čáru samy zahnaly ven z útočného pásma. Následné založení se navíc Německu vůbec nepovedlo a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.

06:10

Němky se v úvodu početní převahy usadila v útočném pásmu, ale většinou se s kotoučem pohybují poblíž mantinelu. Česká defenziva skvěle napadá.

05:43

První trest utkání na české straně. Neubauerová dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

05:28

Lásková ve středním pásmu získala odražený kotouč, přenechal jej Pátkové, ale její pokus směřoval přesně do lapačky německé brankářky.

05:03

Po zaváhání české defenzivy se v obrovské šanci zjevila Wágnerová, ale Hesová si pohlídala mezírku mezi betony a připsala si výborný zákrok!

04:10

Strobelová projela do útočného pásma a zakončila. Její rána ale skončila blokem první hráčky v bílém dresu českého mužstva.

03:34

Mrázová si v útočném pásmu sjela na krátké přiklepnutí a pohotově zakončila. Německá gólmanka její ránu směřující mezi betony udržela ve výstroji!

03:10

Němky se z tlaku českého výběru dostaly jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se přesune zpět před německou klec.

02:31

Češky vybojovaly kotouč za brankou a vydaly se s ním vpřed po pravé straně. Tentokrát ale musely hráčky v bílém zbrzdit rozehrávku.

02:06

Poprvé v utkání se do ofenzivy dostalo Německo. Proti ráně z dálky a od mantinelu si Hesová připsala první úspěšný zákrok.

01:34

Přihrávku mezi kruhy dostala Vanišová, jenže první soupeřka v černém dresu české hráčce na poslední chvíli dokázala přizvednout hokejku.

01:10

Vanišová získal kotouč v útočném pásmu, prošla po levé straně do střelecké pozice, nicméně německá brankářka její pokus vykopla betonem.

00:36

Mlýnková dostala přihrávku na pravou stranu, jenže přes soupeřku nedokázala proklouznout do útočného pásma.

00:10

Němky uspěly na úvodním vhazování dnešního souboje. Hokejistky v černém se po levé straně ledové plochy vydaly vpřed.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním vhazováním zazní hymny obou zemí.
Oba týmy už nastupují na led. Češky budou hrát v bílém, zatímco Německo oblékne černou sadu.
Úvodní sestavy:

Česko: Hesová (Švejdová) – Tejralová (C), Čajanová, Pejšová, Seroiszková, Radová, Lásková, Trnková – Pištěková, Mrázová (A), Mlýnková – Křížová (A), Hymlárová, Vanišová – Přibylová, Neubauerová, Kalová – Haasová, Gruntová, Pátková

Německo: Hemmerlová (Brammenová) – Gleissnerová (C), Schaffrathová, Mayerová, Strobelová, Botthofová, Sabusová, Vetterová, Schmitzová – Eisenschmidová (A), Schieferová, Christofová – Wágnerová, Feldmeierová, Amortová – Li. Welcková, Lu. Welckeová, Voigtová – Schmitzová, Kleinová, Millerová.
České hokejistky zatím na turnaji ve Švédsku odehrály dva zápasy. Na úvod turnaje přehrály vysoko 4:1 Švýcarsko. V posledním utkání s Finskem ale padly 1:2. Německo je na tom zatím mnohem hůře. Ve třech utkáních nestačilo na Švýcarsko, Finsko ani Švédsko.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání EHT žen mezi Českem a Německem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Česko – Německo

6:1

konec (3:0, 0:0, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Hymlárová (Vanišová), 14. Hymlárová (Vanišová, Tejralová), 18. Křížová (Vanišová), 41. Mlýnková (Tejralová), 47. Mlýnková (Mrázová), 54. Radová (Pátková, Neubauerová) – 47. Lu. Welckeová (Li. Welckeová)

Česko: Hesová (Švejdová) – Tejralová (C), Čajanová, Pejšová, Seroiszková, Radová, Lásková, Trnková – Pištěková, Mrázová (A), Mlýnková – Křížová (A), Hymlárová, Vanišová – Přibylová, Neubauerová, Kalová – Haasová, Gruntová, Pátková

Německo: Hemmerlová (Brammenová) – Gleissnerová (C), Schaffrathová, Mayerová, Strobelová, Botthofová, Sabusová, Vetterová, Schmitzová – Eisenschmidová (A), Schieferová, Christofová – Wágnerová, Feldmeierová, Amortová – Li. Welcková, Lu. Welckeová, Voigtová – Schmitzová, Kleinová, Millerová

Průběh zápasu
1. třetina
05:43 CZE 2 Neubauerová, nedovolené bránění
10:15 CZE 1:0 Hymlárová (Vanišová)
13:49 CZE 2:0 Hymlárová (Vanišová, Tejralová)
14:12 GER 2 Wágnerová, hákování
15:01 GER 2 Botthofová, vražení na hrazení
17:03 CZE 3:0 Křížová (Vanišová)
19:31 CZE 2 Radová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:40 GER 2 Eisenschmidová, sekání
29:51 CZE 2 Mrázová, držení
Po 2. třetině
3. třetina
40:27 CZE 4:0 Mlýnková (Tejralová)
46:27 GER 4:1 Lu. Welckeová (Li. Welckeová)
46:42 CZE 5:1 Mlýnková (Mrázová)
47:01 CZE 2 Vanišová, podrážení
53:17 CZE 6:1 Radová (Pátková, Neubauerová)
59:32 CZE 2 Radová, krosček
Konec