Menu

Fotbal

Reprezentace U21

Česko – Slovensko

2:1

konec (1:1)

20.11.2023, 18:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Dnešní utkání sledovalo 4 568 diváků. (19:57:41)
Z mé strany je to dnes již vše. Doufejme, že stejně jako Lvíčata si zhruba povede i A-tým v Olomouci proti Moldavsku. Mějte krásný zbytek týdne a někdy příště se budu z fotbalu v Hradci těšit na počtenou!
Slovensko ale zápas zakončilo nešťastně útočným faulem, a tak je v Hradci hotovo, Malšák zůstává stále neporažen! Ve druhém poločase to nebylo příliš atraktivní, domácí si ale drželi menší či větší herní převahu, kterou korunovali po hodině hry gólem Christophera Kabonga. Závěr notně trpěl i častými střídáními z obou stran, poslední nápor hostů ale Lvíčata udržela, a tak mohou slavit!

90+5

Konec zápasu.

90+4

Vecheta měl čas na odkop, místo toho ale nahrával nalevo pro Kabonga, který to nečekal. Místo relativního klidu je z toho vhazování poblíž české branky.

90+3

Hosté stále nastěhovaní na útočné půlce a kombinují. Vyložený nápor to ale na domácí obranu zatím není.

90+2

Slováci však pokračují v tlaku. Rigo však individuálně neuspěl a Vecheta ve skluzu dostal míč alespoň na půlku.

90+1

Kinský fantasticky podržel domácí! Javorček rozběhl brejk na levém křídle a přes Veselovského odcentroval napříč vápnem, přičemž na zadní tyči zavíral situaci Gaži. Kinský se však bleskově přemístil a tutovku hostujícího forvarda lapil! Nutno ale dodat, že pokud by to byl gól, pro ofsajd by neplatil.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

90

Javorček to zkusil na levém křídle individuálně, přes dva obránce ale neprošel, přišel o balon a navíc fauloval.

89

O to více, když Gaži fauloval Suchomela, čímž se tak domácí v poklidu udrží na míči.

89

Navíc se Javorček u rohového praporku dopustil faulu. Kinský tak velmi pomalu rozehrává a Češi směřují za výhrou.

87

Zdánlivě nepřesný centr výrazně Lvíčatům zavařil! Míč na zadní tyč propadl až ke Gažimu, který jej ještě ve skluzu dokázal vrátit do vápna. Tento kousek dělilo od brankové čáry pár centimetrů, ale nikdo z Gažiových spoluhráčů nebyl připravený na dorážku do prázdné!

86

Vecheta si pak sice poradil s Leitnerem, ale s faulem. Slovensko tak urychleně rozehrává, na začátku 86. minuty.

85

Slováci se po delší době dostali na dostřel šestnáctky. Zakončení z toho ale nebylo, naopak Sejk vedl kontr do otevřené obrany. Kolmice na Vechetu ale nevyšla.

83

Po delší době přišla také střela, kterou se prezentoval Suchomel. Ale z nějakých 18 metrů to poslal jenom do desáté řady tribuny za Frühwaldovou brankou.

82

Češi stále drží těsné vedení, na hřišti to ale oboustranně není žádná sláva. Prolomit se to pokusil Kabongo, který nejprve individuálně šel do obránců, posléze vybojoval míč a nahrával Vechetovi, jehož patička ale šla jenom do noh Kóši.

80

Další ostrý zákrok na polovině a bude se jednoznačně žlutit. Samuel Bagin (SVK) zezadu sjel jednoho z domácích, což si nenechal líbit Sejk. Drobnou strkanici ale včas ukončil rozhodčí.

79

Patrik Vydra (CZE) dostává jako první domácí hráč v 79. minutě žlutou kartu za faul na pronikajícího Sauera.

78

Opět se střídalo na obou stranách, čímž kvalita hry ve druhém poločase poměrně utrpěla. Přes 4500 tisíce diváků se na tribunách baví mexickou vlnou.

77

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Višinský, přichází Tkáč.

76

Střídání v týmu Slovensko:
ze hřiště odchází Gajdoš, přichází Leitner.

75

Čtvrt hodiny do konce a Višinský zahrával další přímý kop, který prodloužil Sejk drobně za sebe. Jako první však míč zablokoval Kóša.

73

Střídání v týmu Slovensko:
ze hřiště odchází Kaprálik, přichází Gaži,
ze hřiště odchází Nebyla, přichází Rigo.

70

Višinský dostal zajímavý míč na pravé křídlo a tlačil ho do vápna na Vechetu, který byl ale zády ke kase. I díky dobré práci Kóši se nemohl otočit a musel hrát pod sebe.

69

Sejk zastavil rozbíhající se brejk Slováků faulem na Nebylu, čímž tak balancoval na hraně udělení žluté karty. Rozhodčí Musial ale jenom signalizoval faul, Češi tak dále hrají bez udělení žluté karty.

67

Po sérii střídání na obou stranách se budeme moci znovu vrátit ke hře. Češi si vybojovali faul na útočné půlce, rozehrávkou se ale stáhli znovu dozadu.

65

Sejk nebyl daleko od třetí trefy Lvíčat! Po závaru si navedl míč zhruba na hranici šestnáctky a pálil po zemi, balon ale těsně minul levou tyč!

64

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Icha, přichází Křišťan,
ze hřiště odchází Endl, přichází Kadlec,
ze hřiště odchází Alijagič, přichází Vecheta.

62

Žlutá karta pro tým Slovensko (Griger).

61

Střídání v týmu Slovensko:
ze hřiště odchází Čerepkai, přichází Griger,
ze hřiště odchází Tučný, přichází Veselovský,
ze hřiště odchází Selecký, přichází Javorček.

60

60. KABONGO - 2:1

60

Česko právě vstřelilo branku!
Češi si berou vedení zpátky po hodině hry! Skvělou práci předvedl Vydra, který protáhl míč středem a v ideální moment obloučkem vysunul za obranu CHRISTOPHEA KABONGA, který v ofsajdu nebyl, neboť se Kóša zapomněl zhruba dva metry před ním. Kabongo tak šel sám na kasu a pohodlně uspěl – 2:1!

59

Posledními minutami se ostřeluje jenom a pouze vybavení stadionu. Frühwald pod tlakem odkopával do zámezí, padající míč ale trefil přímo volně stojící světlo určené pro televizní rozhovory.

58

Sauer dohrával akci na opačné straně taktéž z druhé vlny a jeho pokus vypadal v první fázi solidně, nakonec ale letěl zhruba tři metry od levé tyče.

57

Z druhé vlny to vzal Sejk, jenže Frühwald zasahovat nemusel. Bát se naopak mohla jedna návštěvnice nesoucí kelímek s horkým nápojem, od téměř jasného zásahu do hlavy jí uchránilo zábradlí nad průchodem do sektorů.

56

Kabongo je na začátku druhé půle výrazně vidět a nebyl daleko od nebezpečného zakončení. Závěrečná klička jej ale ještě více zpomalila a následná střela šla pouze do bloků.

55

Icha z otočky na půlce nahrál nepřesně a Slováci tím nastartovali rychlý brejk, který chtěl zakončovat Tučný. První dotek jej ale zradil a vracející se Prebsl již situaci pohlídal.

53

Kabongo napodruhé získal míč čistě a rozjel tak brejk do otevřené obrany, který chtěl ještě vymazlit přihrávkou na Višinského Sejk. Tam už ale byl dobře postavený Kóša a obránce Trnavy celou akci zastavil.

52

Na tahu jsou tak opět slovenští hráči. Dobře jim ale kombinaci narušil Kabongo, přestože to bylo zaplaceno odpískáním přestupku.

51

Tučný šikovně odkopnul po nepřesné nahrávce od Sejka. Tlak Čechů nadále pokračoval, ale již na úkor přesnosti.

50

Češi si vybojovali i roh, avšak bez většího úspěchu. Na začátku druhé půle se ale dostali Slováci poměrně pod tlak.

47

Kombinací zavřeli domácí svého soupeře až na šestnáctku, centru na Kabonga však o něco větší přesnost chyběla. Hosté odkopli alespoň na polovinu.

46

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Vágner, přichází Kinský,
ze hřiště odchází Černák, přichází Kabongo.

46

Střídání v týmu Slovensko:
ze hřiště odchází Gomola, přichází Sauer,
ze hřiště odchází Shudeiwa, přichází Šikula,
ze hřiště odchází Belko, přichází Frühwald.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
Jenže z něj nedokázali nijak zahrozit, a tak první poločas skončil nerozhodně. Nutno říct, že zaslouženě. Češi byli aktivnější zejména v úvodu a častěji byli na balonu, což také přetavili brankou Denise Alijagiče ve 13. minutě. Slováci se dotáhli povedenou akcí Artura Gajdoše o devět minut později a zbytek poločasu byl zcela vyrovnaný. Výraznějších šancí se však diváci nedočkali.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Skvělá průniková akce a Gajdoš byl blízko druhé brance v zápasu! Dostal totiž z hloubi pole přihrávku za obranu, prohodil si ještě Černáka jeslemi. Dobíhající Suchomel byl ale již nad jeho síly, přesto mají Slováci alespoň roh.

45+1

Kaprálik mohl využít drobných zmatků ve vápně domácích, v poslední chvíli byl ale zdvojen a Suchomel odkopl alespoň na polovinu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby.

45

Belko pod tlakem napálil míč až na tribuny a v závěru 45. minuty budou Češi vhazovat zhruba 30 metrů od slovenské branky.

44

Alijagič prodloužil za sebe na Sejka, který se ale dostal z úhlu a u postranní čáry o míč přišel. Následně napadajícího Gomolu i fauloval a hosté budou rozehrávat z vlastní poloviny.

42

Tučný to vzal napřímo a Vágner musel zasahovat! Rukavicemi srazil do pravé strany, odkud přišel další centr. Jakkoliv byl velmi razantní, nikdo jej nedokázal posunout směrem k brance.

42

Zanedlouho si však Slováci vybojovali faul a z dobrých 25 metrů přímo proti brance budou kopat standardní situaci.

41

Belko zkusil založit akci nejjednodušším způsobem, a to přímým nákopem na Kaprálika, který byl rozběhnutý na pravém křídle. Ale dopadlo to tak, že byl balon výrazně rychlejší než hráč, a tak Vágner bude odkopávat.

39

Kaprálik chtěl prodloužit za sebe, míč ale nabral hodně špatně a vznikla z toho pěkná svíce. Celá snaha Slováků posléze skončila útočným faulem a pomalu se dostáváme do závěru prvního poločasu.

38

A stejně tak i zakončení Černáka, které bez potíží skryl do rukavic hostující brankář.

37

Znovu se hrálo přes pravou stranu a Icha naservíroval opět na malé vápno pro Vydru, jenž z první ale trefil jenom bloky. Následný odraz měli Slováci pod kontrolou.

36

Selecký na středovém kruhu fauloval ve výskoku Černáka, čímž tak budou mít Češi míč k dispozici.

34

Rychlé přenesení hry na pravou stranu, Višinský podklouzl, a tak se Slovákům naskytla zajímavá příležitost. Tu však Gomola zabil nepřesnou nahrávkou na pravou stranu a bylo po všem.

33

Na něj byl nejlépe připraven Prebsl, který střílel z hranice vápna. Ale také vedle tyče, Belko nemusel ani nijak zasahovat.

32

Po útočném faulu Slováků byli domácí velmi rychlí dopředu a jednoduchou akcí sehrávali na zakončujícího Černáka, který se řítil z druhé vlny. Kóša však dobře četl hru a zajistil Čechům rohový kop.

31

Znovu to domácí zkusili po pravém křídle. Vysoký nákop si stáhl Černák a z úhlu se tlačil do koncovky, trefil ale jenom beka před sebou. Nešťastným odrazem navíc hrál Černák jako poslední.

29

Ve vzduchu to Češi ubránili, a tak to zkusil Kaprálik po zemi. Jenže jeho pokus byl pomalý a výrazně nepřesný. Vágner tak bude odkopávat od vlastní branky.

28

Jenže tuhle situaci dokázali hosté bez potíží ubránit a přejít do kontru, který skončil vybojovaným faulem na levém křídle. Pro Slováky se tak jedná o první standardku vůbec.

27

Lvíčata znovu ukázala ofenzivní sílu a zavařila slovenské obraně! Po sérii odrazů do míče práskl Višinský, jeho zakončení bylo sraženo na malém vápně. Z druhého sledu to pak zkoušel Alijagič, ležící Kóša zblokoval na roh!

25

Belko si pohrál na malém vápně s Alijagičem, kterého se elegantně jakožto napadajícího útočníka zbavil. Na to konto mohli Slováci rozjet kombinaci, výrazně nepřesný centr ale skončil v zámezí.

22

22. GAJDOŠ - 1:1

22

Slovensko právě vstřelilo branku!
Ve 22. minutě je ale srovnáno! Icha chtěl jakožto obránce individuálně projít na půlce přes Tučného, ten ho ale čistě odstavil a odražený míč si vzal do parády ARTUR GAJDOŠ. Nijak nehlídaný a neatakovaný si došel zhruba na 20 metrů a zakončil přesně do levého vinglu, Vágner byl bez šance – 1:1!

21

Alijagič šel po drobném kontaktu s Bagínem na penaltě k zemi, rozhodčí Musial však jednoznačně ukázal, že takové kontakty dnešní večer pískat nebude. Proto se pokračuje dále.

20

Sejk trefil přímo zeď, následně Nebyla, který ve zdi stál, napálil odražený míč do chodby mezi sektory E a F tak, že před ním museli uskakovat i pořadatelé.

19

Rychlá kombinace na levé křídlo skončila faulem z hostující strany. Na trávníku navíc zůstal ležet Višinský a i jeho se týkalo nucené ošetření. Pro Čechy se ale nemění to, že budou kopat další trestný kop.

18

A ten dopadl téměř stejně jako před pěti minutami! Znovu to propadlo až na zadní štangli, kde se opět motal Alijagič, tentokrát už byl ale ve větší tísni a Belko za příspění spoluhráčů udržel balon před brankovou čárou!

17

Višinský chtěl přihrávat z křídla zpět na střed, poté ale cuknul do protipohybu a šel z ostrého úhlu do šestnáctky. Stíhající Kaprálik skluzem zablokoval střelu na roh.

14

Právě po souboji Vydry s Nebylou vyžadoval slovenský hráč ošetření, které trvalo poměrně dlouho. Po znovuzahájení hry se ale dokázal relativně brzy vrátit, proto není potřeba dalšího střídání.

13

13. ALIJAGIČ - 1:0

13

Česko právě vstřelilo branku!
Z prvního rohu vzešla tvrdá Suchomelova střela z voleje, jenže tu srazili hostující obránci na další stejnou situaci. K ní se postavil Višinský a hrál spíše na přední tyč. Vydra však společně s Nebylou podskočil a centr tak pokračoval napříč malým vápnem, kde se Čerepkaiovi utrhl DENIS ALIJAGIČ a bez potíží zakončil – 1:0!

11

Alijagič to zkusil na pravé straně sám a držel se proti Shudeiwovi, který nakonec jeho dobrodružství ukončil odkopem na roh.

10

Čerepkai si nepokryl míč tělem a byl od něj odstaven, odraz od prudké nahrávky ale znovu přisoudil hrací předmět našim bratrům. Ti se tak po matném vstupu do duelu probrali.

10

Navíc pod tlakem domácí špatně rozehráli a musí se tak bránit slovenské kombinaci.

9

Z přímáku ale Lvíčata výrazněji nezahrozila. Slováci v klidu ubránili nákop do vápna a vytlačili Čechy až na jejich vlastní půlku.

7

Fares Shudeiwa (SVK) šel do skluzu na 25 metrech od branky pozdě. Černáka sestřelil a dostává v sedmé minutě první žlutou kartu zápasu.

6

A když zkusili rychle přejít dopředu, tak to, slovy klasika, nebylo vůbec špatné, ale bylo to dobré! Právě Višinský našel zleva na přední tyči Alijagiče, který svůj pokus ale napálil vysoko nad. I kdyby se ale povedlo zakončit lépe, tak vybíhal z ofsajdu.

5

Suchomel přesunul míč na levou stranu pro Višinského, který však nepostupoval dopředu, pouze hru stáhl zpět na střed pole. Domácí zatím pozvolna kombinují na vlastní půlce.

4

Nejaktivnější skupinkou fanoušků jsou zatím převážně děti za Vágnerovou brankou. Právě ty tak mohou sledovat útočné tažení Slováků. Průnik Kaprálika po pravém křídle včas zablokoval skluzující Prebsl.

3

Češi od prvních minut drží míč a Slováci se zatím kloudně ani nedostali přes polovinu. První střelu v utkání vůbec si připsal Alijagič, mířil zpoza šestnáctky ale vysoko nad.

1

Rozehrávka nakrátko však nevyšla. Sejk centroval z první téměř k brankové čáře, nikdo z jeho spoluhráčů mu ale míč nedobíhal. Belko bude mít odkop.

1

Duel v Hradci před zhruba z poloviny zaplněným stadionem začíná. Domácí se ujali úvodního výkopu a přes levou stranu to zkusili velmi zajímavě. Nakonec se dopracovali k první standardce dnešního utkání.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Vágner – Koželuh, Prebsl, Endl, Suchomel – Vydra, Icha – Černák, Sejk (C), Višinský – Alijagič
Náhradníci: Horníček, Kinský – Kadlec, Šubert, Křišťan, Šín, Kabongo, Tkáč, Vecheta, Horníček, Labík, Kukučka
Trenér: Jan Suchopárek

Slovensko: Belko – Gomola, Bagín, Kóša, Selecký – Gajdoš, Nebyla, Shudeiwa – Tučný, Čerepkai, Kaprálik
Náhradníci: Surovčík, Frühwald – Leitner, Obert, Javorček, Gaži, Šikula, Sauer, Riznič, Jambor, Veselovský, Rigo, Griger
Trenér: Jaroslav Kentoš

Rozhodčí: Musial – Cieply, Gajda (vš. POL).
Krásný pondělní večer z východočeské metropole! Reprezentační přestávku čerpají i mužské kategorie, mladá Lvíčata tak nejsou výjimkou. V pětičlenné kvalifikační skupině však mají volný los, a tak jej vyplní přípravným zápasem.

Tím bude federální derby se Slovenskem. Slovensko totiž masivně investovalo do moderních stadionů a infrastruktury, i proto bude v roce 2025 hostit mistrovství Evropy. Sokoli tak mají účast na domácím šampionátu zajišťenou a střetnutí s Čechy se nabízí.

Pro oba týmy to bude druhý duel v tomto reprezentačním okénku. Češi sehráli na sváteční pátek modelový zápas s áčkem prvoligového Hradce Králové, které přehráli 4:1, Slováci zase v Nitře přivítali Chorvatsko a remizovali s ním 2:2.

Druhý reprezentační duel v historii novodobého Malšovického stadionu v 18:00, příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Česko – Slovensko

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 13. Alijagič, 60. Kabongo – 22. Gajdoš

Karty:   79. Vydra (CZE) – 7. Shudeiwa (SVK), 62. Griger (SVK), 80. Bagin (SVK)

Česko: Vágner (46. Kinský) – Koželuh, Prebsl, Endl (64. Kadlec), Suchomel – Vydra, Icha (64. Křišťan) – Černák (46. Kabongo), Sejk (C), Višinský (77. Tkáč) – Alijagič (64. Vecheta)
Náhradníci: Horníček, Kinský – Kadlec, Šubert, Křišťan, Šín, Kabongo, Tkáč, Vecheta, Horníček, Labík, Kukučka

Trenér: Jan Suchopárek

Slovensko: Belko (46. Frühwald) – Gomola (46. Sauer), Bagín, Kóša, Selecký (61. Javorček) – Gajdoš (76. Leitner), Nebyla (73. Rigo), Shudeiwa (46. Šikula) – Tučný (61. Veselovský), Čerepkai (61. Griger), Kaprálik (73. Gaži)
Náhradníci: Surovčík, Frühwald – Leitner, Obert, Javorček, Gaži, Šikula, Sauer, Riznič, Jambor, Veselovský, Rigo, Griger

Trenér: Jaroslav Kentoš

Rozhodčí: Musial – Cieply, Gajda (vš. POL)

Diváci: 4 568