Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

Piráti Chomutov – HC Stadion Vrchlabí

6:1

konec (1:0, 3:1, 2:0)

13.11.2023, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • 15 • Skupina Západ • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.22 6.47 6.38 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Chomutovští v dnešním utkání byli lepším mužstvem, měli více šancí a vsítili také šest gólů. Piráti tak připisují do tabulky další tři body, čímž se posunuli na druhou pozici, bod za Příbram. Vrchlabí se do útoku dostalo spíše sporadicky, připravilo si také pár šancí, ale vsítilo pouze jedinou trefu.

Z ROCKENT ARÉNY už je to vše, a tak se na vás budeme znovu těšit v sobotu, kdy Severočeši přivítají Letňany. (19:45:45)

Konec zápasu.

59:50

Cink! Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, kde si kotouč chvíli podržel Tadeáš Svoboda, jehož zakončení bylo až příliš přesné a mířilo do pravé tyče!

59:00

Viktor Hübl se ve středním pásmu zmocnil kotouče, který po otočce poslal za modrou čáru. Avšak z branky vyrazil Jakub Červinka, jenž hokejkou rozehrál do neutrální zóny.

58:01

Hostujícímu celku se početní výhoda vůbec nepovedla a pomaličku už se blížíme k závěrečné siréně.

56:25

Mezi kruhy si najížděl Patrik Urban, který chtěl okamžitě vystřelit, ale do pokusu mu vložil hůl Tomáš Koblížek. Chomutovští poté vyhodili do bezpečí.

56:02

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
František Mála – 2 min., sekání.

53:36

53:36 Martin TŮMA - 6:1

53:36

Piráti právě vstřelili branku!
Po přejetí modré čáry natáhl před obráncem ke střele MARTIN TŮMA, jehož pokus mířil do vinglu a dokonce sestřelil flašku položenou na brance. Bez asistence.

53:25

Petr Eret viděl před brankou Jaan Svobodu, který v dobré pozici černou gumu netrefil.

51:29

Piráti získali kotouč ve středním pásmu a po prknech ho posunuli za soupeřovu klec.

50:45

Chomutovská čtveřice se vytáhla vysoko a před brankou zůstala hned dvojice soupeřů! David Chalupa v klíčové příležitosti přihrál na zadní tyč, kde byl Lukáš Kastner. Jeho pokus mířil zhruba třicet centimetrů nad ledem, ale Martin Altrichter se skvěle přesunul a vytáhl parádní zákrok lapačkou!

50:10

Po vyhraném vhazování přišla přihrávka na pravou stranu, kde zůstal osamocený David Sýkora. Ten zkoušel najít místečko u vzdálenější tyče, ale Martin Altrichter byl připravený puk vyrazit.

50:05

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
František Lukeš – 2 min., hákování.

49:27

Chomutovští potřebovali vystřídat, a tak chvíli hru pozdrželi ve vlastní třetině. Vypadá to, že už budou spíše myslet na zadní vrátka.

47:44

V přesilové hře hledal Milan Kostourek dvakrát Petra Ereta. Tentokrát to ale vzal na sebe a z pravé strany trefil nohu soupeře.

46:46

Dalším pokusem od modré čáry se chtěl prezentovat Jakub Březák, jenž trefil prvního bránícího hráče a pak zamířil do ochranné sítě.

46:04

Viktor Hübl zpoza branky přihrál na vrchol pravého kruhu, odkud střelu po ledě vyslal Jakub Březák. Jeho pumelici zastavil Jakub Červinka betonem.

45:31

Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
Martin Kozák – 2 min., sekání.

45:30

Jakub Zajíček nabral rychlost a proskočil mezi oběma obránci. Při zakončení byl seknut do ruky, a tak vystřelil jen pouze vedle levé tyče.

44:16

Dva domácí hráči uháněli sami na brankáře! Tadeáš Svoboda přihrával na zadní tyčku, odkud Milan Kostourek poslal své zakončení jen do oblouku branky.

43:48

43:48 Petr ERET - 5:1

43:48

Piráti právě vstřelili branku!
PETR ERET se v krátkém sledu nacházel ve dvou velkých příležitostech, ovšem proměnil až tu druhou! Od levého mantinelu vyslal dělovku Vít Seemann a Jakub Červinka vyrazil puk jen před sebe, kde se nacházel právě centr druhé chomutovské formace. Asistence: Vít Seemann a Jan Svoboda.

43:12

Chomutovské publikum si žádá „bůra“! Vyslyší pirátští hráči, jejich prosbu?

42:35

Aby toho nebylo málo, tak se znovu přerušuje. Chomutovští totiž zahráli na zakázané uvolnění.

42:30

Východočeši chtěli vyrazit do rychlé protiakce, jenomže Lukáš Kastner byl nachytaný v ofsajdovém postavení.

42:01

Milan Kostourek bekhendovou přihrávkou našel na levém kruhu Jakuba Zajíčka, který se proháčkoval až před branku. Ovšem jeho bekhendový pokus mířil do hostujícího maskovaného muže.

40:53

Petr Eret přihrávkou po mantinelu našel Martina Tůmu, který mu chtěl puk vrátit. Kotouče se chopilo Vrchlabí, která jen vyhodilo do neutrální zóny.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé dvacetiminutovce se Vrchlabí povedlo vyrovnat, když se trefil David Chalupa. Jakmile se Chomutovští oklepali, tak začali znovu úřadovat. Vedení Pirátů navýšil dvěma góly Milan Kostourek, kterého ještě doplnil Jakub Zajíček. Severočeši tak jsou dvacet minut od dalšího vítězství.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:07

Hraje se poslední minuta druhé periody! Pirátské vyhození po prknech zamířilo, silou vůle, na zakázané uvolnění.

37:20

37:20 Jakub ZAJÍČEK - 4:1

37:20

Piráti právě vstřelili branku!
Teď už je vše v režii domácího mužstva, které navyšuje své vedení! Filip Eliáš přihrál na vrchol pravého kruhu, odkud se do kotouč opřel JAKUB ZAJÍČEK, jenž propálil vše co mu stálo v cestě – 4:1. Asistence: Filip Eliáš a Milan Kostourek.

36:29

Až u modré čáry si hledal střeleckou pozici Viktor Hübl, jehož pokus přes obránce stejně Jakub Červinka našel ve výstroji.

35:34

Po vyhraném vhazování vystřelil nepřesně Petr Fiala. Ovšem Vrchlabí zůstalo u puku a donutilo Martina Altrichtera zasáhnout.

35:30

Na levé straně útočné třetiny se nacházel Adam Jirků, jehož pokus byl obráncem sražený do ochranné sítě.

35:00

Vrchlabská přihrávka mířila mezi obránce, a tak hostující hráči musejí opustit útočnou třetinu a začít od vlastního gólmana.

34:16

Seemannův pokus od modré čáry byl mezi kruhy tečovaný. Ovšem černá guma se mezi tři tyče nevešla.

32:40

32:40 Milan KOSTOUREK - 3:1

32:40

Piráti právě vstřelili branku!
A jak to tak bývá, po negativní větě přichází další trefa Chomutova! Na pravé straně se nacházel tísněný MILAN KOSTOUREK, jehož pokus zacinkal o vzdálenější tyčku a následně rozvlnil síť – 3:1. Asistence: Filip Eliáš a Tomáš Koblížek.

31:51

Dnes je to galerie zahozených šancí, což více vyhovuje východočeskému celku. Piráti se znovu v koncovce trápí, což by se jim na konci zápasu mohlo vymstít.

31:01

Po pravé straně vjel do pásma Richard Záruba, který se natlačil až před branku. Pokusil se o dlouhou kličku, jenomže trefil hranu brankářova betonu.

29:57

Pěknou kličkou se přes obránce uvolnil Ondřej Chrtek, který následně z mezikruží zamířil kousek nad horní tyčku. Vrchlabí tak v polovině zápasu prohrává pouze o jedinou trefu.

28:37

František Lukeš přihrával více doleva, kde se nacházel Tadeáš Svoboda. Avšak Jakub Červinka se znovu skvěle přesunul a střelu zneškodnil.

28:05

U modré čáry se schovala Tadeáš Svoboda, jehož pokus mířil jen do betonu brankáře. Jednalo se o další propagační střelu, kterou Jakub Červinka viděl.

26:45

Kotouč se od rozhodčího odrazil na osu hrací plochy, kde už byl napřažený Jakub Chrpa. Jeho pumelici vyrazil Jakub Červinka, který stále drží akcie Stadionu vysoko.

26:04

Viktor Hübl viděl na druhé straně najíždějícího Tadeáše Svobodu, který byl v jasné pozici. Ale z levého kruhu zamířil jen do připraveného gólmana.

25:45

Vrchlabí se pokoušelo o přihrávku o mantinel, která ale byla nepřesná, a tak se píská zakázané uvolnění.

25:16

Petr Eret přihrával před branku, kde se pohyboval Martin Tůma. Před jeho hokejku položil lapačku Jakub Červinka, který tak hru přerušil.

23:48

23:48 Milan KOSTOUREK - 2:1

23:48

Piráti právě vstřelili branku!
Znovu zafungovalo pravidlo, nedáš – dostaneš! Jakub Zajíček vybojoval puk u mantinelu, který přihrával před branku, kam mířil MILAN KOSTOUREK. Jeho pokus mířil pod betony hostujícího brankáře, a k překvapením všech se došoural za brankovou čáru – 2:1 Asistence: Jakub Zajíček.

23:11

Chomutovští jsou pořádně opaření a mohli už i prohrávat! Sám na domácího brankáře se hnal Jakub Tatar, který Martina Altrichtera nerozpohyboval. Ovšem kotouč zůstal ležet před ním, a tak se za ním dral Patrik Urban. Ovšem chomutovská jednička puk v posledním momentu schovala pod lapačku.

22:54

Z pravé strany se napřáhl Petr Fiala, jehož snažení skončilo v lapačce domácího brankáře.

22:28

František Mála vydoloval kotouč u zadního mantinelu, okamžitě přihrával před branku, kde si obránci celou situaci pohlídali.

21:50

21:50 David CHALUPA - 1:1

21:50

Vrchlabí vstřelilo branku!
Odražený kotouč mířil do středního pásma, kde Filip Krsek přesprintoval obránce a jel sám na brankáře. Martin Altrichter jeho pokus zastavil, ale v momentě kdy se ujišťoval, kde černá guma je, vyjela před něj. Dojíždějící DAVID CHALUPA pak už měl snadnou úlohu – 1:1. Asistence: Filip Krsek.

21:39

Po vyhraném vhazování přišla další propagační střela od mantinelu, na kterou hostující brankář dobře viděl.

21:26

Od modré čáry se napřáhl Vít Seemann, jehož pokus byl sražený k mantinelu. Po chvíli přišlo další nahození, které Jakub Červinka schoval do lapačky.

20:22

Březákovi střela od modré nesedla a Viktor Hübl se po puku natahoval marně. Ovšem za ním vyplaval František Lukeš, jenž se rychle otočil a trefil hostujícího brankáře do ramene.

20:01

Začala druhá třetina.
Chomutovští po první třetině vedou o jedinou trefu, hlavně díky hostujícímu brankáři. Ačkoliv Piráti byli mnohem aktivnější, vypracovali si řadu šancí, avšak Jakub Červinka se rozchytal k výbornému výkonu. Vrchlabí bylo dlouhou dobu nevýrazné, především směrem dopředu. Ovšem pár vteřin před sirénou poprvé zahrozili, prsty v tom měl Patrik Urban.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Před branku Chomutova se dral Patrik Urban, který přebíral přihrávku od zadního mantinelu. Jeho zakončení zamířilo nad branku Martina Altrichtera, dost možná tomu přispěla i hůl soupeře.

19:16

Jakub Váchal našel před brankou Viktora Hübla, který chtěl zadovkou celou situaci ještě vyšperkovat. Černá guma ale jenom projela do rohu kluziště.

18:00

To jsou chvíle hostujícího gólmana! Před branku mířil rozjetý Petr Eret, který puk zvedal do horní poloviny branky. Jenomže Jakub Červinka byl připravený zasáhnout.

16:59

Z levého kruhu přihrával František Lukeš, který na zadní tyči viděl osamoceného Jakuba Chrpu. Ten se nacházel před odkrytou bránou, ale puk v klíčové pozici netrefil.

16:15

Po rychlé kombinaci vystřelil z mezikruží Tadeáš Svoboda, jehož pumelici zastavil Jakub Červinka, jenž sám nevěděl, kde kotouč skrývá.

16:01

Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
Albert Cerman – 2 min., podrážení.

15:34

Po vyhraném vhazování přišla teč z levého kruhu, ovšem Albert Cerman černou gumu poslal jen k zadnímu mantinelu.

15:07

Vrchlabí si pohlídalo protečování Chomutova, ale následně jen obloučkem vyhodilo do středního pásma. Následná přihrávka Pirátů byla nepřesná, a tak se píská icing.

14:11

Tadeáši Svobodovi utekl puk, kterého se na ose zmocnil Viktor Hübl. Jeho zakončení z otočky proletělo jen kousek vedle pravé tyče!

13:36

František Lukeš se proháčkoval středním pásmem, následně chtěl vysunout chomutovského kapitána. Avšak Viktor Hübl v klíčové chvíli nezpracoval černou gumu.

12:18

Z levého kruhu přes Patrika Urbana vystřelil Jakub Zajíček, avšak překvapený Jakub Červinka na poslední chvíli zareagoval.

11:46

Z rohu hrací plochy se chtěl před branku proháčkovat Jakub Zajíček, ovšem v posledním momentu jej zastavil bránící soupeř.

10:48

Filip Eliáš nahodil puk po prknech za branku, kde se ho na malou chvíli zmocnil soupeř. Jenomže Petr Eret mu nazvedl hůl, ale poté přihrávkou před branku trefil jen brusli obránce.

09:38

František Lukeš přihrál na modrou čáru, odkud okamžitě vystřelil Jakub Březák. Hostující brankář vykopl beton, a tak puk vyrazil do rohu hrací plochy.

07:58

Další přihrávka zpoza branky mířila do pravého kruhu, odkud okamžitě vystřelil Martin Tůma. Ovšem tentokrát se Jakub Červinka přesunul a jediného střelce zápasu zneškodnil.

04:52

Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
David Sýkora – 2 min., vysoká hůl.

04:38

Jakub Zajíček hledal na druhé tyči spoluhráče, avšak puk se k němu vrátil. Ovšem maličký útočník už byl z úhlu, a tak poloprázdnou bránu netrefil.

03:55

03:55 Martin TŮMA - 1:0

03:55

Piráti právě vstřelili branku!
Chomutovští se znovu usadilo v útočné třetiny, kde přihrávku do nebezpečné přihrávky poslal Petr Eret. Puk od zadního mantinelu mířil mezi kruhy a MARTIN TŮMA už věděl, jak jej poslat do sítě – 1:0. Asistence: Petr Eret.

03:00

Patrik Urban z rohu přihrával před branku, kde se pohyboval Jakub Tatar. Ovšem toho obránci hráli do těla, a tak střelecký pokus nepřišel.

02:04

Na ose hrací plochy se nacházel František Mála, jehož zakončení zamířilo jen nad branku. Na tribunách to tak pouze zahučelo, pokračuje se bez branek.

01:40

Po pravé straně zajel do útočného prostředí Jakub Zajíček, jehož zakončení zamířilo jen do hrudníku východočeského gólmana.

01:25

Tomáš Koblížek ještě zastavil soupeře na modré čáře, avšak Milanu Kostourkovi černá guma utekla do středního pásma.

01:08

Po rotaci u pravého mantinelu zakončoval z kruhu pro vhazování Jan Svoboda. Jenomže Jakub Červinka byl správně postavený a zapisuje první zákrok večera.

00:10

Na úvodní vhazování se postavili Viktor Hübl a Ondřej Chrtek. Úspěšnější byl hostující centr, avšak Vrchlabí nepřešlo přes střední pásmo.

00:01

Utkání právě začalo.
Před samotným zahájením bude následovat ještě minuta ticha, jelikož v pondělí na vždy odešel do hokejového nebe Roman Čechmánek.
Zatímco hostující celek už je srovnaný na modré čáře, tak Piráti se teprve trousí na ledovou plochu. Vše je tak nachystané, aby se za pár okamžiků vhodilo úvodní buly zápasu.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Altrichter (A. Horák) – Březák, Kadeřávek, Eliáš, Seemann, Hora, Váchal, Záruba – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Zajíček, Koblížek, Kostourek – Chrpa (A), Putz, Mála – Remeš.
Trenér: Martin Pešout.

HC Stadion Vrchlabí: Červinka (Vacek) – D. Sýkora, Hladík, Abraham (A), P. Fiala, Kozák, Rychlovský – Jirků, Kastner, Chrtek (A) – Moník, P. Urban (C), Tatar – D. Chalupa, Šlaicher, Krsek – Cerman.
Trenér: David Chalupa.

Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Brtník.
Ještě jednou vás vítám u zápasu druhé ligy, který se odehraje zhruba za hodinu v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ. Oba celky představily sestavy, a tak si je za pár okamžiků odtajníme.
Vítám všechny fanoušky druhé ligy, nebo zúčastněných týmů. V dalším kole, které se hraje v nevšedním termínu, jelikož v ROCKNET ARÉNĚ se o víkendu proháněly reprezentace do dvaceti let, se střetnou Piráti Chomutov a HC Stadion Vrchlabí. Úvodní vhazování je naplánované na 17 hodin 30 minut. Situace ze souboje vám blíže popíše Michal Luxa. Pojďme se společně těšit na pěknou hokejovou podívanou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Piráti Chomutov – HC Stadion Vrchlabí

6:1

konec (1:0, 3:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. M. Tůma (Eret), 24. Kostourek (Zajíček), 33. Kostourek (Eliáš, Koblížek), 38. Zajíček (Eliáš, Kostourek), 44. Eret (Seemann, J. Svoboda), 54. M. Tůma – 22. D. Chalupa (Krsek)

Piráti Chomutov: Altrichter (A. Horák) – Březák, Kadeřávek, Eliáš, Seemann, Hora, Váchal, Záruba – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, J. Svoboda – Zajíček, Koblížek, Kostourek – Chrpa (A), Putz, Mála – Remeš.
Trenér: Martin Pešout

HC Stadion Vrchlabí: Červinka (Vacek) – D. Sýkora, Hladík, Abraham (A), P. Fiala, Kozák, Rychlovský – Jirků, Kastner, Chrtek (A) – Moník, P. Urban (C), Tatar – D. Chalupa, Šlaicher, Krsek – Cerman.
Trenér: David Chalupa

Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Brtník

Diváci: 1453

Průběh zápasu
1. třetina
03:55 CHM 1:0 M. Tůma (Eret)
04:52 VRC 2 D. Sýkora, vysoká hůl
16:01 VRC 2 Cerman, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:50 VRC 1:1 D. Chalupa (Krsek)
23:48 CHM 2:1 Kostourek (Zajíček)
32:40 CHM 3:1 Kostourek (Eliáš, Koblížek)
37:20 CHM 4:1 Zajíček (Eliáš, Kostourek)
Po 2. třetině
3. třetina
43:48 CHM 5:1 Eret (Seemann, J. Svoboda)
45:31 VRC 2 Kozák, sekání
50:05 CHM 2 Lukeš, hákování
53:36 CHM 6:1 M. Tůma
56:02 CHM 2 Mála, sekání
Konec