Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Chelsea FC

1:4

konec (1:1)

06.11.2023, 21:00 • Tottenham Hotspur Stadium • 11. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.31 3.77 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 12:21. (23:19:50)
Je za námi londýnské derby s těžko uvěřitelným příběhem, v němž jsme viděli pět regulérních branek, pět neuznaných, dvě červené karty pro Tottenham, dva zraněné hráče domácího týmu ještě v prvním poločase a celou řadu dalších významných momentů završených hattrickem Nicolase Jacksona.

Po prvním poločase se šlo do šaten za stavu 1:1 po brankách Kulusevskiho a Palmera. To už Tottenham hrál bez vyloučeného Romera, k němu se s červenou kartou po deseti minutách druhého dějství přidal i Destiny Udogie a Spurs tak dohrávali v devíti. Chelsea se proti ohromně oslabenému soupeři dlouho trápila, nakonec ale zápas v 75. minutě rozhodl Nicolas Jackson.

Tottenham pak téměř zázračně málem vyrovnal, když po standardní situaci skóroval Dier, ovšem byl v těsném ofsajdu a branka tak nemohla platit. V nastaveném čase ještě nevyužil další velkou možnost Son, vzápětí však Jackson přidal ještě další dvě branky a stanovil konečné skóre na 4:1 pro Chelsea.
Michael Oliver pochopitelně nechtěl prodlužovat mimořádné trápení Tottenhamu v závěru zápasu a po uplynutí avizovaných devíti nastavených minut utkání ukončuje.

90+9

Konec zápasu.

90+9

Jackson mohl dorazit soupeře další brankou, když mu Mudryk připravil míč do takřka stoprocentní pozice, Jackson ale tentokrát přestřelil.

90+7

Chelsea právě vstřelila branku! Chelsea udeřila také z dalšího brejku! Na dlouhý pas Palmera si za domácí obranu naběhl NICOLAS JACKSON, v úniku jednoduše obešel Vicaria a zasunul míč do prázdné branky! Hattrick pro senegalského útočníka, ten jej oslavil ve stylu Cristiana Ronalda.

90+6

Porro zahrával ještě jednu standardní situaci, po centru před hostující branku je ale máván ofsajd.

90+4

Žlutou kartu dostává také Lesley Ugochukwu.

90+4

Chelsea právě vstřelila branku! Je rozhodnuto! Chelsea vyšel další brejk do otevřené obrany, Conor Gallagher si naběhl na pravé křídlo, odkud přihrál před branku a NICOLAS JACKSON snadno prostřelil bezmocného Vicaria!

90+4

Spurs ale přeci jen dokázali zahrozit i ze hry! Son Hung-min se proti obrovské početní přesile dostal do zajímavého zakončení a jeho nebezpečnou ránu Robert Sánchez dokázal vytáhnout!

90+3

Sražený centr Bentancura Malo Gusto stačil odkopnout z brankové čáry, aby zamezil rohovému kopu, neboť standardní situace jsou takřka jedinou možností pro Tottenham, jak v oslabení zahrozit.

90+2

Tottenham se dostal k dalšímu volnému kopu ze středu hřiště, čehož Porro využil k centru do pokutového území, tam míč nebezpečně propadl, Son Hung-min se ale do střeleckého zakončení nedostal.

90+1

Guglielmo Vicario je po ošetření v pořádku a schopen v zápase pokračovat.

90+1

Rozhodčí Oliver oddaluje závěrečný hvizd o minimálně devět nastavených minut.

90+1

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Lesley Ugochukwu.

89

Mychajlo Mudryk dostal příliš dlouhý pas za domácí obranu, Vicario včas vyběhl z branky a stačil míč odkopnout, Mudryk na něj ale nešťastně došlápl, za což je žlutě potrestán, brankáře Vicaria ale evidentně trápí bolestivé koleno.

87

Malo Gusto zamířil do rychlého brejku, před branku mu nabíhal Nicolas Jackson, přihrávku ale stačil odkopnout do hlediště za brankou dobíhající Pedro Porro.

86

Další ohromná příležitost pro Tottenham! Po výborném centru Pedra Porra se k hlavičce zblízka dostal Rodrigo Bentancur, jemuž prakticky stačilo jen umístit míč na branku, ovšem mířil vedle ni!

86

Malo Gusto za svůj zákrok navíc inkasuje žlutou kartu.

85

Tottenhamu se teď daří desítky sekund držet míč na útočné polovině, navíc po faulu Gusta na Emersona Royala bude zahrávat standardní situaci.

83

Mudrykův centr z levé strany byl zablokován, ve výrazné početní převaze hrající hosté se pak snadno dostali k odraženému míči.

81

Zkoumání Dierova ofsajdu trvalo dobré tři minuty, nakonec platí, že branka je neuznána.

78

Domácí už téměř vyrovnali, když po standardní situaci Bentancur prodloužil míč ke vzdálenější tyči na Erica Diera, jenž jej zavěsil pod břevno, ovšem v momentu Bentancurova prodloužení byl v těsném ofsajdu a branka tak neplatí!

77

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Reece James, přichází Malo Gusto.

76

Od videa bylo potvrzeno, že si Sterling pohlídal své postavení v době Jamesovy přihrávky a branka je uznána.

75

Chelsea právě vstřelila branku! Chelsea se přeci jen ujímá vedení! James výborně načasoval průnikovou přihrávku na rozběhnutého Sterlinga, jenž pak ještě přihrál NICOLASI JACKSONOVI před prázdnou branku, pro Senegalce už nebyl žádný problém míč doklepnout do sítě!

73

Pedro Porro byl znovu faulován, teď při vyvážení míče Marcem Cucurellou, domácí mohou rozehrávat ve středu hřiště.

72

Mudryk nevyzrál na levém křídle na Pedra Porra, do soupeře pak vrazil a píská se mu nedovolený zákrok.

70

Zdravotníci kontrolují stav italského brankáře a zdá se, že by měl být schopen pokračovat. Tottenham už střídat nemůže, v tomto případě by ale byla uplatněna výjimka při zranění hlavy.

68

Guglielmo Vicario musí být po předchozí srážce s Cucurellou ošetřen.

67

A další tutovka Chelsea! Reece James parádním pasem vysunul do úniku Marca Cucurellu, ten se snažil obejít Vicaria, domácí brankář si ale připsal další famózní zákrok!

65

Jamesův centr Höjbjerg srazil za brankovou čáru, následovat bude rohový kop.

64

Mychajlo Mudryk hledal za obranou Tottenhamu rozběhnuté Sterlinga s Jacksonem, včas ze své branky ale vyběhl Vicario a znovu dokázal míč odkopnout do bezpečí.

61

Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Oliver Skipp.

61

Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
ze hřiště odchází Pape Matar Sarr, přichází Rodrigo Bentancur.

60

Další obrovská možnost Chelsea! Za domácí obranu se dostal Reece James, křižnou ránu ale nasměroval za vzdálenější tyč.

58

Mudryk hned po příchodu na trávník vysunul do úniku Nicolase Jacksona, proti němuž vytáhl bravurní zákrok Vicario, ten pak skvěle vytáhl i dorážku Palmera, to ale bylo vše zbytečné, neboť je Jacksonovi zpětně máván ofsajd.

57

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Enzo Fernández, přichází Mychajlo Mudryk.

56

Chelsea mohla jít hned po rozehrávce volného kopu do vedení! Z pravé strany pokutového území centroval Reece James a Nicolas Jackson překonal Vicaria, z brankové čáry však stačil míč kolenem nad břevno téměř až zázračně odehrát Pierre-Emile Höjbjerg!

55

Další obrovská rána pro Tottenham! Raheem Sterling nejdříve totálně zazdil přečíslení tři na dva, pak ale byl podražen Udogiem, jenž je po druhé žluté kartě vyloučen! Naprosto jednoznačná druhá žlutá karta.

54

Raheem Sterling si našel palebnou pozici u hranice pokutového území, jeho ránu ale dokázal vyhlavičkovat Emerson Royal!

53

Son Hung-min s Kulusevskim zaútočili proti velké početní přesile, rezultoval z toho jen faul švédského fotbalisty.

51

Chelsea se ale zase rychle vrátila k pokutovému území soupeře, Sterlingovi ale nevyšel technický obstřel, který zamířil výrazně mimo branku.

50

Cucurellovi se na levém křídle nepovedlo odcentrovat přes Pedra Porra, míč se pak přes celé hřiště dostal až k Robertu Sánchezovi.

49

Domácím se povedlo vybojovat míč ve středu pole, z čehož byl rychlý brejk, Pape Matar Sarr ale nedokázal přesně přihrát Sonovi.

47

A Chelsea nadále hrozí! Obrovského množství u pokutového území mohl využít Cole Palmer, nepřevzal přihrávku ale ideálně, dal si to na dlouhou nohu a levačkou pak pálil několik metrů vedle branky.

46

Nicolas Jackson dostal výbornou přihrávku za obranu Tottenhamu, kde se zapomněl Pedro Porro, čímž Jackson nebyl v ofsajdu, skvěle ale vyběhl z branky Vicario a dokázal míč před senegalským útočníkem odkopnout.

46

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Levi Colwill, přichází Marc Cucurella.

46

Začal druhý poločas.
Chelsea do druhého poločasu mění sestavu, Marc Cucurella nahradí Lewiho Colwilla.
První poločas souboje Tottenhamu s Chelsea nabídl tolik významných momentů, že jejich rozbor by vydal na pěknou knihu.

Utkání začalo šťastnou brankou Dejana Kulusevskiho, kterou do protipohybu brankáře Sáncheze srazil Lewi Colwill.

Pak jsme viděli několik neuznaných branek na obou stranách, ale klíčový moment nastal v závěru úvodní půlhodiny hry, kdy byla nejdříve odvolána branka Caiceda, místo ni ale rozhodčí Oliver nařídil pokutový kop a zároveň vyloučil Cristiana Romera. Penaltu proměnil jednadvacetiletý Cole Palmer a vyrvonal na 1:1.

V závěru prvního poločasu Tottenham přišel o další dva hráče, když se krátce po sobě zranili James Maddison a Micky van de Ven, Spurs tak v podobě Romera a van de Vena ztratili oba stopery základní sestavy.

45+12

První poločas skončil.

45+11

Ještě se krátce řešila možná červená karta pro Jamese za zásah loktem do soupeře, rychle to ale bylo vyhodnoceno, že se o červený faul nejednalo.

45+10

Nicolas Jackson fauloval rozběhnutého Papeho Matara Sarra, ten se následně začal strkat s Lewim Colwillem, za což všichni tři dostávají po žluté kartě.

45+9

Reece James se uvolnil na pravém křídle, následnou přihrávku před branku stačil odkopnout Emerson Royal.

45+7

Sterling pronikl po levé straně pokutového území kolem Pedra Porra, pak padl k zemi, bojoval tím ale spíše o žlutou kartu za simulování než o pokutový kop.

45+6

Na centr Pedra Porra nedosáhl Dejan Kulusevski, bude se kopat od hostující branky.

45+6

Tottenham se na chvíli přesunul na útočnou polovinu, Bissoumovu přihrávku Colwill srazil za postranní čáru, kde budou domácí vhazovat.

45+4

Střílený centr Jamese brankář Sánchez vyrazil do bezpečného prostoru.

45+3

Tottenham přišel o oba stopery základní sestavy, ve středu obrany teď hrají Eric Dier s Emersonem Royalem, ten je čistý krajní bek, trenér Postecoglou už ale dalšího stopera k dispozici nemá.

45+2

Po sraženém centru Sterlinga Chelsea zahrávala rohový kop, z něj ale nedokázala Vicaria nijak ohrozit.

45+1

Rozhodčí Oliver k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává dvanáct nastavených.

45+1

Také James Maddison musel střídat kvůli zranění, to je až neuvěřitelné.

45+1

Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
ze hřiště odchází James Maddison, přichází Pierre-Emile Højbjerg.

45+1

Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
ze hřiště odchází Micky van de Ven, přichází Emerson Royal.

45

Micky van de Ven je na tom velmi zle, stěží za podpory odchází za postranní čáry a do hry nejspíše přijde Emerson Royal.

44

Nepokračovalo se ale dlouho, neboť tentokrát zůstal ležet na trávníku Micky van de Ven, jehož ve sprintu chytil zadní stehenní sval a to bude takřka s jistotou konec také pro druhého stopera ze základní sestavy Tottenhamu.

44

Po ošetření Jamese Maddisona se může ve hře pokračovat.

42

V pokutovém území Chelsea zůstal sedět James Maddison, jenž má také nějaký bolestivý šrám, který si nejspíše zavinil nějakým nešťastným pohybem.

41

Žlutou kartu dostává domácí trenér Ange Postecoglou.

40

Po čase zahrozili i domácí, Maddisonova střela z dálky je sražena k brankáři Sánchezovi.

38

Další neuznaná branka, tentokrát ale s větší jistotou, neboť Sterling dostal přihrávku na levé křídlo do jasného ofsajdu, následně přihrával před branku, kde Nicolas Jackson doklepl míč do sítě, byl však potvrzen viditelný Sterlingův ofsajd.

37

Porro zůstává ošetřován v zámezí, Tottenham teď tak musí hrát v devíti.

36

Nepříjemnost pro Tottenham, Pedro Porro podrazil Conora Gallaghera, sám se u toho zákroku ale poranil a jeho stav je velmi bolestivý.

35

Chelsea právě vstřelila branku! COLE PALMER s velkým štěstím penaltu proměnil! Kopl penaltu sice prudce, Vicario na ni ale dosáhl a míč sice vyrazil do tyče, od ni se míč ale odrazil do sítě a je vyrovnáno!

34

Míč si na penaltový bod staví mladík Cole Palmer.

34

Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
ze hřiště odchází Brennan Johnson, přichází Eric Dier.

33

Je rozhodnuto! Rozhodčí Oliver nařizuje pokutový kop a zároveň vylučuje Cristiana Romera!

31

Rozhodčí Oliver se sám běží podívat na monitor, kde se bude věnovat souboji Romera s Fernándezem.

29

Řeší se postavení Jacksona, jenž mohl bránit ve výhledu Guglielmu Vicariovi. Těsně před tím ale byl Fernández nepříjemně zasažen Romerem a kromě ofsajdu se řeší i potenciální penalta!

28

Třetí neuznaná branka! Při velkém závaru Chelsea se míč odrazil za pokutové území k MOISÉSI CAICEDOVI, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě do sítě, rozhodčí však viděli ofsajd!

27

Po centru Palmera vznikla velká skrumáž před brankou Tottenhamu, v jejím závěru přišla jen střela vysoko nad branku.

26

Caicedo byl faulován při průniku k pokutovému území, následovat bude zajímavá standardní situace ve prospěch Chelsea.

25

Enzo Fernández to zkusil z dálky, mířil ale několik metrů nad branku.

24

I nadále vidíme velké množství ostrých soubojů a střetu, toto derby je velmi vyhrocené.

23

Od videa přichází potvrzení, že Sterling hrál rukou a ani tato branka tak neplatí!

21

Chelsea právě vstřelila branku! Dramatický duel je vyrovnán! Raheem Sterling dostal dlouhý pas na levé křídlo, i díky šťastnému odrazu přešel přes Pedra Porra a následně procedil míč i za Guglielma Vicaria! Ještě se ale může zkoumat, zda Sterling nehrál rukou.

19

Nakonec je žlutá karta potvrzena, Udogie tak v zápase může pokračovat.

19

U videa se dokonce zkoumá, zda by Udogie neměl být vyloučen!

18

Po rohovém kopu se domácí neprosadili, pak se pořádně zlobí, když je skluz Udogieho pod nohy Raheema Sterlinga oceněn za žlutou kartu.

17

Přihrávka Brennana Johnsona je sražena za brankovou čáru, následovat bude rohový kop.

16

Tottenham se zase snaží zatápět soupeři, Johnson z levého křídla pronikl do pokutového území, pak se ale domácí do střeleckého zakončení nedostali.

15

Jednalo se o velmi těsnou situaci, která byla dlouho vyhodnocována, nakonec je však ofsajd potvrzen!

13

Domácí už podruhé slavili branku, když při rychlé akci Brennan Johnson vyzval do obrovské šance Sona, jenž zblízka překonal Sáncheze, ke zklamání Spurs je však máván ofsajd!

12

Po rohovém kopu se neúspěšně tlačil do zakončení Axel Disasi.

11

Obrovská šance Chelsea na vyrovnání! Nicolas Jackson se šikovně uvolnil v pokutovém území a jeho ránu Guglielmo Vicario dokázal skvělým zákrokem vytáhnout vedle branky!

11

Nepřesná přihrávka Disasiho končí v zámezí, vhazovat mohou domácí.

9

Po nedovoleném zákroku Enza Fernándeze rozehrávají domácí ve středovém kruhu, byť je to právě Fernández, kdo z toho souboje vyšel s drobným šrámem.

7

Při dalším náporu Tottenhamu Gallagher přišel o míč na hranici vlastního pokutového území, Pedro Porro pak vyslal pořádně štiplavou střelu k tyči, Robert Sánchez ji dokázal ukrýt do své náruče!

6

Tottenham právě vstřelil branku! Tottenham se velmi brzy ujímá do vedení, to pořádně šťastně! Pape Matar Sarr potáhl míč po útočné polovině, přihrál volnému DEJANU KULUSEVSKIMU, jehož střelu si Lewi Colwill zády nešťastně srazil do protipohybu brankáře Sáncheze!

5

Son dostal přihrávku za obranu Chelsea do postavení mimo hru.

4

Po faulu Caiceda na Maddisona rozehrávají Spurs na vlastní polovině.

3

Udogie od rohu pokutového území nepřesně přihrával, Chelsea rychle dostala míč do středu hřiště.

1

Oba celky pochopitelně hrají v obvyklých barvách, jelikož mezi nimi není vůbec žádný konflikt. Tottenham tedy celý v bílé, Chelsea v modré.

1

Úvodního výkopu se ujala Chelsea a je rozehráno!

1

Utkání právě začalo.
Před ním ještě přítomní minutou ticha uctí památku válečných veteránů.
Trojice rozhodčích v čele s Michaelem Oliverem přivedla fotbalisty na trávník, zahajovací výkop se pomalu blíží.
Úvodní sestavy:

Tottenham Hotspur: Vicario – Porro, Romero, van de Ven, Udogie – Bissouma, P. Sarr – Kulusevski, Maddison, Br. Johnson – Son Hung-min (C).
Náhradníci: Forster – Dier, Bentancur, Emerson Royal, Gil, Højbjerg, Lo Celso, Skipp, Richarlison.
Trenér: Ange Postecoglou

Chelsea FC: R. Sánchez – James (C), Disasi, T. Silva, Colwill – Caicedo, Fernández – Palmer, Gallagher, Sterling – Jackson.
Náhradníci: Petrović – Badiashile, Cucurella, Washington, Madueke, Gusto, Maatsen, Mudryk, Ugochukwu.
Trenér: Mauricio Pochettino

Rozhodčí: Oliver – Burt, Cook.
Chelsea FC

Chelsea loni obsadila až šokující dvanácté místo a její fanoušci si mysleli, že hůře už být nemůže, ovšem letošní sezóna zatím žádný posun nepřináší. Modří vstupují do tohoto utkání z dvanácté pozice se ziskem dvanácti bodů z deseti kol za negativní bilanci 3-3-4. Také Chelsea má sérii londýnských derby, ovšem z domácích zápasů s Arsenalem (2:2) a Brentfordem (0:2) vybojovala jediný bod.

Také Mauricia Pochettina trápí ztráta důležitého levého beka, několik týdnů ještě bude mimo hru Ben Chilwell. Kromě nej jsou na mardoce i Romeo Lavia, Wesley Fofana, Christopher Nkunku, Trevoh Chalobah a Carney Chukwuemeka. Po menším zranění by měl být k dispozici Mychajlo Mudryk a kvůli nedávným potížím s kolenem bude moci začít zápas nejspíše jen na lavičce Armando Broja.
Tottenham Hotspur

Tottenham je posledním dosud neporaženým týmem v celé Premier League, když úvodních deset kol odehrál s bilancí 8-2-0 a v posledních čtyřech kolech neztratil ani bod. „Kohouti“ mají dlouhou sérii zápasů s týmy z Londýna či jeho blízkého okolí, když postupně porazili Luton venku 1:0, Fulham doma 2:0 a zatím naposledy Crystal Palace na jeho trávníku 2:1.

V tabulce je celek ze severovýchodního Londýna aktuálně na druhém místě, ovšem případným vítězstvím by znovu přeskočil Manchester City, neboť na obhájce titulu ztrácí jediný bod. Remíza mu ale určitě nestačí, protože Tottenham ztrácí na celek z modré části Manchesteru sedm branek ve skóre.

Trenér Ange Postecoglou má potíže s obsazením postu levého beka, neboť v zápase s Fulhamem přišel o zraněného Udogieho, poslední zápas na Crystal Palace pak nedohrál ani jeho náhradník Ben Davies, na levé straně byse tak mohl objevit Emerson Royal. Mimo hru zůstávají také Ivan Perišić, Manor Solomon, Alfie Whiteman a Ryan Sessegnon.
Hezký večer při sledování přenosu atraktivního londýnského derby v dohrávce jedenáctého kola Premier League, rozjetý Tottenham přivítá naopak trápící se Chelsea.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Tottenham Hotspur – Chelsea FC

1:4

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 6. Kulusevski (P. Sarr) – 35. Palmer (pen.), 75. Jackson (Sterling), 90+4. Jackson (Gallagher), 90+7. Jackson (Palmer)

Karty:   18. Udogie (TOT), 41. Postecoglou (trenér) (TOT), 45+10. P. Sarr (TOT) – 45+10. Jackson (CHE), 45+10. Colwill (CHE), 86. Gusto (CHE), 89. Mudryk (CHE), 90+4. Ugochukwu (CHE)   55. Udogie (TOT)   33. Romero (TOT)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 12:21.

Tottenham Hotspur: Vicario – Porro, Romero, van de Ven (45+1. Emerson Royal), Udogie – Bissouma, P. Sarr (61. Bentancur) – Kulusevski (61. Skipp), Maddison (45+1. Højbjerg), Br. Johnson (34. Dier) – Son Hung-min (C).
Náhradníci: Forster – Gil, Lo Celso, Richarlison.

Trenér: Ange Postecoglou

Chelsea FC: R. Sánchez – James (C) (77. Gusto), Disasi, T. Silva, Colwill (46. Cucurella) – Caicedo, Fernández (57. Mudryk) – Palmer, Gallagher, Sterling (90+1. Ugochukwu) – Jackson.
Náhradníci: Petrović – Badiashile, Washington, Madueke, Maatsen.

Trenér: Mauricio Pochettino

Rozhodčí: Oliver – Burt, Cook

Diváci: 61 726