Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Chelsea FC

1:4

konec (1:1)

06.11.2023, 21:00 • Tottenham Hotspur Stadium • 11. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.31 3.77 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 12:21. (23:19:50)
Je za námi londýnské derby s těžko uvěřitelným příběhem, v němž jsme viděli pět regulérních branek, pět neuznaných, dvě červené karty pro Tottenham, dva zraněné hráče domácího týmu ještě v prvním poločase a celou řadu dalších významných momentů završených hattrickem Nicolase Jacksona.

Po prvním poločase se šlo do šaten za stavu 1:1 po brankách Kulusevskiho a Palmera. To už Tottenham hrál bez vyloučeného Romera, k němu se s červenou kartou po deseti minutách druhého dějství přidal i Destiny Udogie a Spurs tak dohrávali v devíti. Chelsea se proti ohromně oslabenému soupeři dlouho trápila, nakonec ale zápas v 75. minutě rozhodl Nicolas Jackson.

Tottenham pak téměř zázračně málem vyrovnal, když po standardní situaci skóroval Dier, ovšem byl v těsném ofsajdu a branka tak nemohla platit. V nastaveném čase ještě nevyužil další velkou možnost Son, vzápětí však Jackson přidal ještě další dvě branky a stanovil konečné skóre na 4:1 pro Chelsea.
Michael Oliver pochopitelně nechtěl prodlužovat mimořádné trápení Tottenhamu v závěru zápasu a po uplynutí avizovaných devíti nastavených minut utkání ukončuje.

90+9

Konec zápasu.

90+9

Jackson mohl dorazit soupeře další brankou, když mu Mudryk připravil míč do takřka stoprocentní pozice, Jackson ale tentokrát přestřelil.

90+7

Chelsea právě vstřelila branku! Chelsea udeřila také z dalšího brejku! Na dlouhý pas Palmera si za domácí obranu naběhl NICOLAS JACKSON, v úniku jednoduše obešel Vicaria a zasunul míč do prázdné branky! Hattrick pro senegalského útočníka, ten jej oslavil ve stylu Cristiana Ronalda.

90+6

Porro zahrával ještě jednu standardní situaci, po centru před hostující branku je ale máván ofsajd.

90+4

Žlutou kartu dostává také Lesley Ugochukwu.

90+4

Chelsea právě vstřelila branku! Je rozhodnuto! Chelsea vyšel další brejk do otevřené obrany, Conor Gallagher si naběhl na pravé křídlo, odkud přihrál před branku a NICOLAS JACKSON snadno prostřelil bezmocného Vicaria!

90+4

Spurs ale přeci jen dokázali zahrozit i ze hry! Son Hung-min se proti obrovské početní přesile dostal do zajímavého zakončení a jeho nebezpečnou ránu Robert Sánchez dokázal vytáhnout!

90+3

Sražený centr Bentancura Malo Gusto stačil odkopnout z brankové čáry, aby zamezil rohovému kopu, neboť standardní situace jsou takřka jedinou možností pro Tottenham, jak v oslabení zahrozit.

90+2

Tottenham se dostal k dalšímu volnému kopu ze středu hřiště, čehož Porro využil k centru do pokutového území, tam míč nebezpečně propadl, Son Hung-min se ale do střeleckého zakončení nedostal.

90+1

Guglielmo Vicario je po ošetření v pořádku a schopen v zápase pokračovat.

90+1

Rozhodčí Oliver oddaluje závěrečný hvizd o minimálně devět nastavených minut.

90+1

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Lesley Ugochukwu.

89

Mychajlo Mudryk dostal příliš dlouhý pas za domácí obranu, Vicario včas vyběhl z branky a stačil míč odkopnout, Mudryk na něj ale nešťastně došlápl, za což je žlutě potrestán, brankáře Vicaria ale evidentně trápí bolestivé koleno.

87

Malo Gusto zamířil do rychlého brejku, před branku mu nabíhal Nicolas Jackson, přihrávku ale stačil odkopnout do hlediště za brankou dobíhající Pedro Porro.

86

Další ohromná příležitost pro Tottenham! Po výborném centru Pedra Porra se k hlavičce zblízka dostal Rodrigo Bentancur, jemuž prakticky stačilo jen umístit míč na branku, ovšem mířil vedle ni!

Tottenham Hotspur – Chelsea FC

1:4

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 6. Kulusevski (P. Sarr) – 35. Palmer (pen.), 75. Jackson (Sterling), 90+4. Jackson (Gallagher), 90+7. Jackson (Palmer)

Karty:   18. Udogie (TOT), 41. Postecoglou (trenér) (TOT), 45+10. P. Sarr (TOT) – 45+10. Jackson (CHE), 45+10. Colwill (CHE), 86. Gusto (CHE), 89. Mudryk (CHE), 90+4. Ugochukwu (CHE)   55. Udogie (TOT)   33. Romero (TOT)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 12:21.

Tottenham Hotspur: Vicario – Porro, Romero, van de Ven (45+1. Emerson Royal), Udogie – Bissouma, P. Sarr (61. Bentancur) – Kulusevski (61. Skipp), Maddison (45+1. Højbjerg), Br. Johnson (34. Dier) – Son Hung-min (C).
Náhradníci: Forster – Gil, Lo Celso, Richarlison.

Trenér: Ange Postecoglou

Chelsea FC: R. Sánchez – James (C) (77. Gusto), Disasi, T. Silva, Colwill (46. Cucurella) – Caicedo, Fernández (57. Mudryk) – Palmer, Gallagher, Sterling (90+1. Ugochukwu) – Jackson.
Náhradníci: Petrović – Badiashile, Washington, Madueke, Maatsen.

Trenér: Mauricio Pochettino

Rozhodčí: Oliver – Burt, Cook

Diváci: 61 726