Menu

Fotbal

Liga mistrů

Sevilla FC – Arsenal FC

1:2

konec (0:1)

24.10.2023, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 3 • Skupina B • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 5.49 3.82 1.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13. (23:00:08)
Zápas je u konce. Druhá půle byla úplně o něčem jiném, než ta první. Arsenal se do toho pustil s velkou chutí, vytvořil si hned po návratu na herní plochu několik šancí. Pak dokázal krásně skórovat Gabriel Jesus. Sevilla ale velice dobře prostřídala a po několika minutách už sama udeřila po rohovém kopu. Oba týmy si pak připsaly několik parádních šancí, ale skóre se již nezměnil. Arsenal zvítězil 2:1.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Na roh si do vápna seběhl už i brankář Nyland. Obrana Arsenalu ale skvěle míč zneškodnila a rychle ho poslala až na druhou polovinu.

90+5

Juanlu posílal centr do malého vápna. David Raya málem znovu chyboval, nakonec prapodivným zákrokem míč vytáhl, ale domácí vytěžili alespoň rohový kop.

90+4

Arsenal opravdu dělá vše pro to, aby se hrálo co nejdál od jeho branky. Logicky zdržuje hru, posílá pomalé přihrávky a drží míč co nejdále od soupeřů.

90+3

Declan Rice putoval s míčem po hřišti, dobře mu nabíhal Nketiah, kterého si ale reprezentant Anglie nevšiml. Po chvíli se míč dostal do autu, Sevilla ho zahrává hodně rychle.

90+2

Sudí k tomuto poločasu nastavil ještě dlouhých šest minut. Sevilla tak stále drží naději na body. Nyní už mobilizuje všechny síly do ofenzívy, zatímco Arsenal bude patrně co nejvíc bránit.

90+1

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Jakub Kiwior.

90

Ramos se pomalu přesouvá na hrot. Teď by potřeboval dobrý centr, ale Juanlu mu ho doručit nedokázal. Pak míč odklidil pryč Declan Rice.

89

Mariano Díaz zkazil svému týmu akci, když mu při sprintu po levé straně utekl míč za autovou čáru. Arteta mezitím už připravuje další střídání. Vypadá to, že si zahraje Kiwior.

88

Nyní musel být přece jen pozorný Raya. K němu se odrazil míč po souboji ve vápně. Brankář Arsenalu tygřím skokem do strany míč zneškodnil a vzal h odo náruče.

87

Juanlu nedokázal odcentrovat na pravém křídle přes Tomijasua. Následně Japonec zlikvidoval i jeho autové vhazování. Dnes je náhrada za Zinčenka rozhodně jedním z nejlepších hráčů na hřišti.

86

Lamela rozehrál akci na středu, Sevilla se ale moc daleko nedostala a pak zahrála zpět na svou polovinu. O chvíli později Rice dobře zastavil Lamelu u pravého rohového praporku.

85

Kanonýři nyní hlídají hru a tempo dost zpomalují. Sevilla se snaží vybojovávat míč, tlačit Arsenal na svou polovinu, ale v posledních chvílích se ji to moc nedaří.

84

Trossard rozehrání dlouho zdržoval, za což si vysloužil pískot od fanoušků. Pak konečně centroval, ale Saliba ve vápně fauloval, a tak se míč přesunul na kopačky domácích.

83

Nketiah dostal dobrou přihrávku před vápno od Jorginha. Místo přechodu dopředu ale zahrál zpět do obrany. Po chvíli vytěžil Trossard z akce roh.

82

Arsenal se dost zatáhl. Juanlu nyní s míčem hodně putoval po hřišti, ale nedokázal nakonec proti defenzivně naladěné sestavě Arsenalu nic vymyslet.

81

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Leandro Trossard,
ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.

80

Tentokrát byl sestřele Gabriel Jesus. Sevilla nechtěla přerušit hru, ale Rakitić to nakonec udělal. Jesus byl opravdu Soumarém přišlápnut a vypadá to, že bude muset být ošetřován.

79

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Juanlu Sánchez.

79

Sergio Ramos si teď nevybíravým způsobem podal Kaie Havertze. Ve výskoku ho trefil do hlavy. Sudí ale kartu tentokrát netasil.

78

Boubakary Soumaré potáhl akci Sevilly po levé straně podél čáry. Lamela si žádal přihrávku do šestnáctky, a tu také dostal. Ale směrem k brance mu zavázely dva defenzivní pilíře, tedy Saliba s Gabrielem.

77

Mariano Díaz se pustil do sprinterského souboje podél levé autové lajny se Salibou. Ten ho ale dokázal perfektně odzbrojit a rychle založil akci na druhé straně.

76

Lamela předvedl opravdu nehezký teatrální pád. Rozhodčí mu správně okamžitě udělil žlutou kartu za filmování. O penaltě nemohla být řeč ani náhodou.

75

Žlutá karta pro tým Sevilla FC (Érik Lamela).

74

Marcos Acuña přenesl hru na Júsufa en-Nesírího, který hlavičkoval, ale nedokázal míč usměrnit do branky. Raya by pravděpodobně zasáhnout nedokázal.

73

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Kai Havertz.

73

Takehiro Tomijasu se dostal do souboje s Ramosem. Nyní leží na trávníku a Ramos na něj křičí, protože mu jeho zranění moc nevěří. Faktem ale je, že Japonec byl opravdu zezadu přišlápnut.

72

Tentokrát ale míč od levého rohového praporku mířil přímo na hlavu jednoho z připravených vyskakujících hráčů Arsenalu.

71

Díaz si netroufl jít do střely zpoza obránce. Zkusil ho obejít, což Seville ve výsledku vyneslo alespoň rohový kop. Domácí ale standardky umí dobře.

70

Arsenal přečíslil soupeře. Početní výhodu tři na dva ale využít nemohl, a to protože jednak Saka míč na pravém křídle ztratil, a jednak také proto, že akci předcházel ofsajd.

69

Ocampos se dostal s míčem od vápna soupeře až k půlící čáře, protože nevěděl, komu má nahrát. Následně o něj přišel, ale Lamela ho rychle vybojoval zpět.

68

Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Jorginho).

67

Žlutá karta pro tým Sevilla FC (Mariano Díaz).

67

Rakitić hledal spoluhráče v šestnáctce. Na míč si tentokrát naběhl Mariano Díaz. Ten zkoušel taktéž nůžky, ale trefil jen svého spoluhráče před sebou.

66

Ocampos očividně má sebevědomí. Nyní vystřihl parádní nůžky, ovšem trefil pouze boční síť branky Arsenalu. Raya se bát nemusel.

65

Sevilla si trochu pohrála s Martinellim a Jesusem, když si v kroužku vyměnila kolem těchto dvou hráčů pár těsných přihrávek. Vypadalo to jako známé tréninkové "bago".

64

Mariano Díaz v obrovské šanci! Dostal míč z centru na levou stranu, kde byl úplně sám. Následně poslal míč z nádherné half-voleje do břevna. Při zpracování ale zahrál rukou, takže by případný gól stejně neplatil.

63

Z levé strany si nyní rohový kop kopnul Gabriel Martinelli. Arsenal opět rozehrál standardku na zadní tyč, kde se zkoušel natáhnout Gabriel, ale nepovedlo se mu to.

63

Bukayo Saka si vzal na starost volný přímý kop od lajny na pravé straně. Centroval do vápna a Nyland musel zasáhnout! Míč vyboxoval nad branku.

62

Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána to výrazně ožilo. Fanoušci spustili pořádně nahlas chorály, a i díky tomu má zápas úplně jinou atmosféru, než měl v prvním poločase.

61

Saka rozehrával rohový kop. Ten ale měl od toho sevillského hodně daleko. Mladý Angličan totiž míč z centru poslal do zámezí.

59

59. Nemanja GUDELJ - 1:2

59

Sevilla právě vstřelila branku! Tak tohle je úplně něco jiného, než co nám nabídl první poločas. Sevilla využila rohového kopu, standardky má tento tým hodně silné. To teď ukázal Rakitić, který centroval od praporku přímo na NEMANJU GUDELJE, jenž míč odhlavičkoval do branky. Asistence: Ivan Rakitić.

57

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Mariano Díaz.

56

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Érik Lamela.

55

Bukayo Saka si málem došel pro penaltu. Moc nechybělo a sudí by mohl pískat pokutový kop. Sevilla ale nakonec měla štěstí.

53

53. Gabriel JESUS - 0:2

53

Arsenal právě vstřelil branku! Hosté navyšují vedení! GABRIEL JESUS si vzal míč na levé straně, kousek se s ním posunul směrem k brance. Následně udělal kličku z místa a ku překvapení všech ze své pozice vypálil. A byla to nádhera, protože míč zakroutil přímo na protilehlou tyč. Asistence: Takehiro Tomijasu.

52

Tomijasu se hned zapojil do útočné akce, posunul míč na Martinelliho. Ten mu pak u lajny balon vrátil, ale soupeř ho odzbrojil čistým skluzem.

51

U rohového praporku Tomijasu pokryl náběh Lukebakia. Ten ho navíc poslal k zemi, takže o míč přišel. Arsenal rozehrává u své branky.

50

Bukayo Saka se rozhodl odcentrovat do vápna, kam nabíhal Martinelli. Ten si dobře vyskočil, ale míč nakonec trefil hlavou obránce Sevilly.

49

Sergio Ramos si dělal prostor v pokutovém území, centr z rohu se k němu ale nedostal. Míč vykopl jeden z hráčů Arsenalu.

48

Jesús Navas solí do vápna jeden centr za druhým. Tentokrát byl úspěšnější, než v předchozích případech, a vytěžil z toho první rohový kop pro svůj tým v dnešním utkání.

47

Arsenal mohl přidat druhý gól hned zpočátku druhého poločasu. K Ödegaardovi se dostal odražený míč, Nor ho mohl poslat do odkryté branky, ale to se mu vůbec nepovedlo.

46

Začal druhý poločas.
První polčoas je u konce. Nebyla to nejhezčí podívaná, do ofenzívy jsme toho moc neviděli. Oba týmy si připsaly po jedné větší šanci a už už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu. Nakonec ale Sevilla hodně zazdila defenzívu, čehož využil rychlonohý Martinelli, jenž proměnil samostatný únik na brankáře.

45+5

První poločas skončil.

45+4

45+4. Gabriel MARTINELLI - 0:1

45+4

Arsenal právě vstřelil branku! Hosté přece jen jdou v prvním polčoase do vedení. Obrovskou zásluhu měl na gólu Gabriel Jesus, který při ofenzívě Sevilly přebral míč, otočil se s ním, čímž se zbavil soupeře, a poslal do úniku GABRIELA MARTINELLIHO. Ten se poučil, únik na brankáře Nylanda už vyřešil skvěle. Brankáře si obehrál a následně už zakončoval do prázdné branky. Asistence: Gabriel Jesus.

45+3

Sudí k tomuto poločasu nastavil celé čtyři minuty. Nastavení je způsobeno hlavně dlouhým ošetřováním tří hráčů v průběhu poločasu.

45+2

Největší šance Sevilly přišla až nyní. Ocampos našel en-Nesírího, který se dostal za obranu, překonal brankáře, mířil na zadní tyčku, ale míč proskákal pouze několik čísel vedle ní.

45+1

Navas do velkého vápna doručil už několikátý centr. Nyní si na míč ale velice jednoduše vyskočil brankář hostujícího celku Raya.

45

Ramos narýsoval kolmici na Lukebakia. Ten neměl prostor pro přihrávku, tak zkusil proniknout do vápna sám. To se mu ale nepovedlo.

44

Jesús Navas se snažil po pravé straně vysunou Lukebakia, ale obrana Arsenalu znovu zasáhla velice dobře a nepustila soupeře do úniku.

43

Arsenal si znovu zavařil v rozehrávce před vlastním pokutovým územím. Nakonec celou akci vyřešil Jorginho ve spolupráci s brankářem Rayou.

42

Gabriel Jesus sprintoval za míčem podél pravé lajny. Tam byl poslán k zemi, tentokrát se ale fotbalista Arsenalu rychle zvedl a pokračuje. Stejně jako Saka a Martinellu se Sowem, kteří byli ošetřováni před malou chvílí.

41

Standardku Sevilly si vzal na starost Ivan Rakitić. Ten to zkusil z přímého volného kopu napřímo. Míč směřoval pod víko, ale Raya skvěle zasáhl.

40

Nyní to vypadalo znovu velice špatně. Ve vzdušném souboji se nehezky srazili Sow a Martinelli. Oba tvrdě dopadli na zem a jsou nyní ošetřováni.

39

Tomijasu nedokázal zabránit pozemnímu centru Lukebakia z pravého křídla. Nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl v malém vápnu, a tak míč lehce ukořistil Raya.

38

Naopak Brazilec Saliba teď parádním skluzem odzbrojil nabíhajícího Júsufa en-Nesírího. Saliba hraje dnes zatím opravdu skvěle, ostatně jako je v posledních zápasech standardem. Nedávno například totálně vymazal Erlinga Haalanda.

37

Jesus Navas musel hlídat Martinelliho, kterého vysunul Saliba dlouhým pasem. Jenže brazilskému křídelníku se dnes zatím vůbec nedaří. Míč sám poslal za lajnu.

36

Ocampos kličkoval na hranici pokutového území, následně poslal oblouček do šestnáctky, kam si ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal naběhnout.

35

A nyní musel takticky faulovat Declan Rice. Ten před sebe nechtěl pustit dobře rozběhnutého Ivana Rakitiće, který tak šel k zemi.

34

Až nyní se začalo hrát, Sevilla dostala míč rozhodčího. Saka je na nohou, snaží se to rozběhat. Ovšem zatím jeho pohyb rozhodně není plynulý.

33

Saka je na hřišti ošetřován, přitom komunikuje s rozhodčím. Vypadalo to, jako by zavadil o Ocamposovu nohu při pádu. Ostatní hráči se zatím občerstvují.

32

Rozběhnutého Saku na pravé straně, kterého našel Ödegaard, zastavil dovoleným způsobem Ocampos. Saka ale nevypadá dobře, nezvedá se z hřiště a dost možná se zranil.

31

Sevilla drží míč na kopačkách už asi dvě minuty vkuse. Hraje ale vesměs jen na své polovině.

30

Je za námi půl hodina hry. Zatím nevidíme moc ofenzivní utkání, jedinou střelu na branku vyslal Arsenal. Nic většího jsem ale neviděli.

29

Sevilla začíná být trochu více aktivní. Jestli ale něco dnes Arsenalu funguje na dvě stě procent, je to jednoznačně dvojice ohromných stoperů Gabriela se Salibou.

28

Martinelli rozehrál nakrátko na Jesuse, ten mu míč rychle vrátil, jenže to Martinellu nečekal, a tak balon pouze propadl za lajnu. Zbytečná ztráta Arsenalu.

27

Spolupráce Tomijasua s Jesusem nyní přinesla Arsenalu alespoň rohový kop. Jendá se o první roh tohoto utkání, rozehraje ho Gabriel Martinelli.

26

Ödegaard si nabíhal v pokutovém území, kde se ho snažil najít Rice. Nakonec ale domácí fotbalisté tuto šanci odvrátili do zámezí.

25

Fotbalisté Sevilly se snad poprvé na delší dobu usadili na polovině Arsenalu. Jenže zatím si kopou spíše za půlící čárou, než u vápna.

24

Nyland naprosto přesně výkopem našel Júsufa en-Nesírího, ten byl ale faulován. Nyní leží na zemi, nebyl to pěkný moment. Ale vypadá to, že hrot Sevilly bude schopen pokračovat.

22

Na druhé straně se dostal ke střele ze střední vzdálenosti z levé strany Gabriel Jesus. Ten ovšem míč poslal pár metrů nad branku, a tak znovu svatyni Sevilly neohrozil.

21

Další špatná rozehrávka Gunners. Ti v posledních minutách rozehrávají hodně laxně. Nyní míč tečoval těsně před gólmanem Júsuf en-Nesírí, který ale nedokázal míč usměrnit do branky.

20

Dvacet minut hry je za námi. Hra se dost zpomalila, míč drží spíše Arsenal, který se ale v podstatě kromě Martinelliho šance k ničemu nedostal. Sevilla taky neměla nic, co by mohlo skončit gólem.

19

Navas centroval znovu nebezpečně z pravé strany. Jeho centr ale nakonec nikdo nezachytil, i přestože si na něj Raya nenaběhl ideálně.

17

Rozhodčí si nyní zahrál taky. Připletl se do Rakitičovy přihrávky. Nyní se s ním hráči Sevilly hádají, hra bude pokračovat míčem sudího.

16

Gabriel Martinelli byl nyní nehezky faulován Boubakarym Soumarém. Zatím se to obejde bez žluté karty, i když by se tady už udělit určitě dala.

15

Raya nerozehrál přesně, míč poslal přímo na Ocampose. Ten vběhl do vápna, ale tam ho odzbrojil White. Ten poslal míč znovu, tentokrát už přesnějšímu Rayovi.

14

Arsenal kontroluje míč většinu času. Sevilla se zatím snaží čekat na rychlé výpady, ze kterých by mohla udeřit.

13

Přihrávka Tomijasua na Jesuse neprošla. Sevilla okamžitě otočila hru a dostala se během pár sekund až k brance. Jenže tam Jesus Navas nedokázal přelstít Gabriela.

12

Arsenal obléhá vápno Sevilly. Zatím se mu ale nedaří nalézt skulinku, kterou by mohl dovnitř šestnáctky proniknout.

11

Sevilla jen tak na zdařbůh odkopla míč. Toho ale Arsenal využil a založil rychlou akci. Martinellu pak však nedokázal zakončit.

10

Ocampos si dobře sbíhal na typický Navasův centr z postranní čáry napravo. Míč ale od útočníka Sevilly doskákal pouze na reklamní banner za brankou.

9

Martinelli zahodil obrovskou šanci na vstřelení první branky! Jesus ho přihrávkou uvolnil, Brazilec běžel sám na Nylanda, který proti němu ale dobře vyběhl a připsal si skvělý zákrok. Míč se pak odrazil znovu k Martinellumu, který už ale nestihl reagovat.

8

Marcos Acuña doběhl k vnější brankové čáře po centru Ocampose. Tam sváděl souboj o míč se Salibou, který ale byl nakonec úspěšnější.

7

Takehiro Tomijasu si vzal míč na levé straně, doběhl na hranici vápna a poslal velice zajímavou střelu, která nakonec proletěla těsně kolem levé tyče.

6

Rice centroval na levé křídlo z vlastní poloviny. Tam se snažili uvolnit Martinelli a Tomijasu, ale ani jeden z nich se k míči nestihl dostat včas.

5

Ödegaard vhodil míč z autového vhazování až do vápna. Tam hýřil aktivitou Gabriel Jesus, který se ale nakonec k míči nedostal. Sevilla pak rychle otočila hru.

4

Saka byl faulován u pravé postranní lajny Marcose Acuñou. Arsenal ale nepřímý volný kop moc dobře nevyužil. Míč zahrál po chvíli pouze do autu.

3

Úvod zápasů je ospalý, oba týmy hrají zatím spíš opatrně. Sevilla předvedla dva nákopy, které ale jednoduše zachytil brankář Raya.

2

Úvodní výkon je za námi. Arsenal dnes nastupuje v tmavé třetí kombinaci. Sevilla oblékla bílé dresy a šortky.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sevilla FC: Nyland – J. Navas (C), S. Ramos, Gudelj, Acuña – D. Sow, Soumaré, Rakitić – Lukebakio, en-Nesírí, Ocampos.
Náhradníci: Dmitrović – Badé, M. Díaz, Gattoni, Jordán, Lamela, Mir, Nianzou, Pedrosa, Ju. Sánchez, Suso, Ó. Torres.
Trenér: Diego Alonso

Arsenal FC: Raya – White, Saliba, Magalhães, Tomijasu – Ödegaard (C), Jorginho, Rice – Saka, G. Jesus, Martinelli.
Náhradníci: Ramsdale, Hein – C. Soares, Alnaní, Havertz, Kiwior, Nelson, Nketiah, Smith Rowe, Trossard, Vieira, Zinčenko.
Trenér: Mikel Arteta

Rozhodčí: G. Nyberg (Švédsko).
ARSENAL FC

Arsenal vstoupil po dlouhé odmlce do Ligy mistrů velice dobře. PSV porazil 4:0. Pak ale přišel duel s Lens, ve kterém překvapivě prohrál. Má tak na svém kontě tři body a je druhý. V Premier League před reprezentační pauzou zapsal senzační skalp, když po dlouhé době porazil Manchester City. O víkendu ale vstoupil velice špatně do duelu s Chelsea, kdy prohrával už 0:2, ale nakonec to dotáhl alespoň na remízu. S jednadvaceti body z devíti zápasů je třetí.
SEVILLA FC

Sevilla zatím v dosavadním působení v letošním ročníku Ligy mistrů nasbírala dva body. Sehrála dva duely, v obou remizovala. Zatím vstřelila tři góly, shodně jich také dostala. Nachází se tak na třetím místě v tabulce. Doma hrála s Lens 1:1, na PSV zápas dopadl "plichtou" 2:2. Co se týče La Ligy, ani tam nemá Sevilla zrovna formu. V posledních pěti zápasech nasbírala šest bodů, vyhrála ale pouze jednou, třikrát remizovala. Je až na třinácté pozici přičemž z devíti zápasů vytěžila devět bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Sevilla FC – Arsenal FC

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 59. Gudelj (Rakitić) – 45+4. Martinelli (G. Jesus), 53. G. Jesus (Tomijasu)

Karty:   67. M. Díaz (SEV), 75. Lamela (SEV) – 68. Jorginho (ARS)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.

Sevilla FC: Nyland – J. Navas (C) (79. Ju. Sánchez), S. Ramos, Gudelj, Acuña – D. Sow (57. M. Díaz), Soumaré, Rakitić – Lukebakio (56. Lamela), en-Nesírí, Ocampos.
Náhradníci: Dmitrović – Badé, Gattoni, Jordán, Mir, Nianzou, Pedrosa, Suso, Ó. Torres.

Trenér: Diego Alonso

Arsenal FC: Raya – White, Saliba, Magalhães, Tomijasu – Ödegaard (C) (73. Havertz), Jorginho, Rice – Saka (81. Trossard), G. Jesus (81. Nketiah), Martinelli (90+1. Kiwior).
Náhradníci: Ramsdale, Hein – C. Soares, Alnaní, Nelson, Smith Rowe, Vieira, Zinčenko.

Trenér: Mikel Arteta

Rozhodčí: G. Nyberg (Švédsko)