Menu

Fotbal

Liga mistrů

Sevilla FC – Arsenal FC

1:2

konec (0:1)

24.10.2023, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 3 • Skupina B • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 5.49 3.82 1.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13. (23:00:08)
Zápas je u konce. Druhá půle byla úplně o něčem jiném, než ta první. Arsenal se do toho pustil s velkou chutí, vytvořil si hned po návratu na herní plochu několik šancí. Pak dokázal krásně skórovat Gabriel Jesus. Sevilla ale velice dobře prostřídala a po několika minutách už sama udeřila po rohovém kopu. Oba týmy si pak připsaly několik parádních šancí, ale skóre se již nezměnil. Arsenal zvítězil 2:1.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Na roh si do vápna seběhl už i brankář Nyland. Obrana Arsenalu ale skvěle míč zneškodnila a rychle ho poslala až na druhou polovinu.

90+5

Juanlu posílal centr do malého vápna. David Raya málem znovu chyboval, nakonec prapodivným zákrokem míč vytáhl, ale domácí vytěžili alespoň rohový kop.

90+4

Arsenal opravdu dělá vše pro to, aby se hrálo co nejdál od jeho branky. Logicky zdržuje hru, posílá pomalé přihrávky a drží míč co nejdále od soupeřů.

90+3

Declan Rice putoval s míčem po hřišti, dobře mu nabíhal Nketiah, kterého si ale reprezentant Anglie nevšiml. Po chvíli se míč dostal do autu, Sevilla ho zahrává hodně rychle.

90+2

Sudí k tomuto poločasu nastavil ještě dlouhých šest minut. Sevilla tak stále drží naději na body. Nyní už mobilizuje všechny síly do ofenzívy, zatímco Arsenal bude patrně co nejvíc bránit.

90+1

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Jakub Kiwior.

90

Ramos se pomalu přesouvá na hrot. Teď by potřeboval dobrý centr, ale Juanlu mu ho doručit nedokázal. Pak míč odklidil pryč Declan Rice.

89

Mariano Díaz zkazil svému týmu akci, když mu při sprintu po levé straně utekl míč za autovou čáru. Arteta mezitím už připravuje další střídání. Vypadá to, že si zahraje Kiwior.

88

Nyní musel být přece jen pozorný Raya. K němu se odrazil míč po souboji ve vápně. Brankář Arsenalu tygřím skokem do strany míč zneškodnil a vzal h odo náruče.

87

Juanlu nedokázal odcentrovat na pravém křídle přes Tomijasua. Následně Japonec zlikvidoval i jeho autové vhazování. Dnes je náhrada za Zinčenka rozhodně jedním z nejlepších hráčů na hřišti.

86

Lamela rozehrál akci na středu, Sevilla se ale moc daleko nedostala a pak zahrála zpět na svou polovinu. O chvíli později Rice dobře zastavil Lamelu u pravého rohového praporku.

85

Kanonýři nyní hlídají hru a tempo dost zpomalují. Sevilla se snaží vybojovávat míč, tlačit Arsenal na svou polovinu, ale v posledních chvílích se ji to moc nedaří.

84

Trossard rozehrání dlouho zdržoval, za což si vysloužil pískot od fanoušků. Pak konečně centroval, ale Saliba ve vápně fauloval, a tak se míč přesunul na kopačky domácích.

83

Nketiah dostal dobrou přihrávku před vápno od Jorginha. Místo přechodu dopředu ale zahrál zpět do obrany. Po chvíli vytěžil Trossard z akce roh.

82

Arsenal se dost zatáhl. Juanlu nyní s míčem hodně putoval po hřišti, ale nedokázal nakonec proti defenzivně naladěné sestavě Arsenalu nic vymyslet.

81

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Leandro Trossard,
ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.

Sevilla FC – Arsenal FC

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 59. Gudelj (Rakitić) – 45+4. Martinelli (G. Jesus), 53. G. Jesus (Tomijasu)

Karty:   67. M. Díaz (SEV), 75. Lamela (SEV) – 68. Jorginho (ARS)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.

Sevilla FC: Nyland – J. Navas (C) (79. Ju. Sánchez), S. Ramos, Gudelj, Acuña – D. Sow (57. M. Díaz), Soumaré, Rakitić – Lukebakio (56. Lamela), en-Nesírí, Ocampos.
Náhradníci: Dmitrović – Badé, Gattoni, Jordán, Mir, Nianzou, Pedrosa, Suso, Ó. Torres.

Trenér: Diego Alonso

Arsenal FC: Raya – White, Saliba, Magalhães, Tomijasu – Ödegaard (C) (73. Havertz), Jorginho, Rice – Saka (81. Trossard), G. Jesus (81. Nketiah), Martinelli (90+1. Kiwior).
Náhradníci: Ramsdale, Hein – C. Soares, Alnaní, Nelson, Smith Rowe, Vieira, Zinčenko.

Trenér: Mikel Arteta

Rozhodčí: G. Nyberg (Švédsko)