Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

RCD Mallorca – FC Barcelona

2:2

konec (2:1)

26.09.2023, 21:30 • Visit Mallorca Estadi (Palma de Mallorca) • 7. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 7.46 4.44 1.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 30 % : 70 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 19:7. (23:43:53)
Fotbalisté Barcelony nepotvrdili roli velkého favorita, na stadiónu Mallorcy pouze remizovali 2:2.

O vedoucí trefu se v 8. minutě postaral Vedat Muriqi po výborném sklepnutí hlavou od Rodrígueze. Hosté dokázali odpovědět ve 41. minutě trefou Raphinhy, přesto odcházeli do kabin s jednobrankovým mankem z důvodu branky Abdóna Pratse. Druhý poločas přinesl jedinou branku, o kterou se postaral v 75. minutě střídající Fermín López poté, co na něj Raphinhovu nahrávku chytře pustil Lewandowski. Hosté měli v závěrečných minutách herně navrch, vítězství však na svou stranu strhnout nedokázali.

Svěřenci kouče Xaviho s šestnácti body vévodí tabulce, ovšem v dalších utkáních kola je může přeskočit Girona a Real Madrid. Mallorca s šesti body zůstává na patnácté příčce.

90+8

Konec zápasu.

90+8

Barcelona ještě dostala možnost rozehrávku volného přímého kopu, leč Raphinha centrem zprava našel jenom hlavu protihráče.

90+7

Strhnout senzační vítězství na stranu Mallorcy mohl v závěrečných vteřinách nastaveného času Cyle Larin. Kanadský reprezentant obdržel nahrávku na pravou stranu šestnáctky, střela na přední tyč se ale do cílového zařízení nevešla.

90+6

João Cancelo si výborně posunul kolem osobního strážce balón po pravé lajně a povedeným centrem našel Lewandowského, ten přehlavičkoval Valjenta, jenže znovu zakončoval příliš slabě.

90+5

Centr Yamala od pravé lajny měl oči. Roberta Lewandowského ale rozhodil Nastasić, polský útočník na dlouhou nohu zakončoval slabě mimo tři tyče.

90+4

Alejandro Balde mezi dvěma konkurenty přihrál do velkého pokutového území Gavimu, střílený centr do středu ztroskotal na Nastasićovi.

90+3

Samozřejmě když je možnost, tak i hráči Mallorcy zkouší štěstí v ofenzivě. Nyní ovšem Sergi Darder prodlužoval na Larina do ofsajdu.

90+2

Za nepovedeným Lópezovým nákopem za obranu se Robert Lewandowski vůbec nerozběhl, Predrag Rajković míč sebral do rukavic až v momentě, kdy se k němu do těsné blízkosti přiblížil Yamal.

90+1

Jeden z verdiktů arbitra Muñize se vůbec nelíbil domácímu trenérovi Javierovi Aguirremu, což mu dal také hlasitě najevo, žlutá karta stratéga Mallorcy neminula.

90+1

Domácí fotbalisté si samozřejmě jsou vědomi, že bod s gigantem by byl úspěchem, proto dopředu přehnaně neženou a nechávají spíše vymýšlet soupeře.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.

89

Marně se Vedat Muriqi pokoušel vybojovat pro Mallorcu autové vhazování, Araúja nastřelil, ale při cestě do zámezí se míč ještě otřel o útočníkovu pravou kopačku.

88

Z centru z volného přímého kopu nebezpečí nepřišlo, osamoceně hlavičkující obránce Siebe Van der Heyden nasměroval hrací předmět mimo velké vápno.

87

Krásně se nejprve Sergi Darder uvolnil kolem Gaviho, aby následně nasadil jesličky Lewandowského, polský útočník nakonec soupeře fauloval.

86

Série narážeček skončila neúspěchem, protože İlkay Gündoğan ve snaze o zpracování zároveň nedovoleně atakoval Josého Manuela Copeteho.

85

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Dani Rodríguez, přichází Manu Morlanes.

85

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Giovanni González, přichází Siebe Van der Heyden.

RCD Mallorca – FC Barcelona

2:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 8. Muriqi (Ant. Sánchez), 45+3. Prats (Muriqi) – 41. Raphinha (Cancelo), 75. F. López (Raphinha)

Karty:   48. D. Rodríguez (MLR), 61. Nastasić (MLR), 90+1. Aguirre (trenér) (MLR) – 36. Romeu (BAR)

Držení míče: 30 % : 70 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 19:7.

RCD Mallorca: Rajković – G. González (85. Van der Heyden), Valjent, Nastasić, Copete, Maffeo (35. J. Costa) – D. Rodríguez (C) (85. Morlanes), Ant. Sánchez (62. Larin), S. Costa, Muriqi – Prats (62. Darder).
Náhradníci: Greif, Cuéllar – Llabrés, Lopez, Mascarell, Ndiaye, Quintanilla.

Trenér: Javier Aguirre

FC Barcelona: ter Stegen (C) – Cancelo, Araújo, I. Martínez (78. Koundé), Balde – Gavi, Romeu (64. F. López), Gündoğan – Raphinha, F. Torres (58. Lewandowski), Félix (64. Yamal).
Náhradníci: Astralaga, I. Peña – Alonso, Christensen, Roberto.

Trenér: Xavi

Rozhodčí: Muñiz – Fernándezová, Blanco

Diváci: 19 938