Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FC Písek – Loko Vltavín

3:2

konec (2:0)

02.06.2023, 18:00 • 29. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.33 3.36 2.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vltavín prohrál druhé utkání v řadě a během víkendu mu bude hrozit pokles z třetí příčky na pátou. To Písek vyhrál třetí ze čtyř předešlých duelů a v načatém předposledním kole vystoupal na šesté místo. (20:03:47)
První utkání 29. kola ČFL-A mělo vysokou kvalitu. Divákům nabídlo drama až do posledních sekund a také jedno vážné zranění, kvůli kterému byl hostující Vojtěch Lukavský odvezen nemocnice. Na napínavý závěr to dlouho ani nevypadalo. Sajtl pěkným gólem z dálky poslal Písek do vedení a to brzy zdvojnásobil kanonýr Kalousek. Tichý v závěru poločasu neproměnil penaltu, ale krátce po změně stran to přece jenom odčinil kontaktním gólem. Ten domácí fotbalisty trochu vykolejil. Vltavín diktoval tempo a v 70. minutě vyrovnal gólem Matějky. To už v brance Písku nebyl loučící se Satrapa, nýbrž Petr Lukeš. Lokáda měla velkou chuť přidat i třetí gól, ovšem ten nečekaně padl na druhé straně do branky Filipa Ulricha. Němečkem rozvinutý protiútok upravil do gólového konce střídající Karel Malý. Klimenda šanci na vyrovnání zahodil a Jihočeši tak v posledním domácím zápase sezony vydřeli výhru 3:2.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Petr Lukeš až příliš horlivě šetřil čas. Miroslav Duda mu za tohle zdržování udělil symbolickou žlutou kartu.

90+2

Vltavín si přichystal velký závěrečný tlak, ale ani prostřednictvím rohových kopů si žádnou další větší možnost nevytvořil.

90+1

Nastavují se 3 minuty.

90

Mezi střelce se mohl zapsat i David Klimenda. Po centru zleva svou šanci na vyrovnání ale promarnil, když zblízka poslal volej nad břevno.

89

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Marek Kalousek, přichází Dominik Hendrych.

87

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Lukáš Veselý, přichází David Klimenda.

86

86. Karel MALÝ - 3:2

86

Písek právě vstřelil branku!
Michal Němeček z posledních sil překlenul s míčem na noze dobrých šedesát metrů. Současně s přicházející křečí nahrál před rozběhnutého KARLA MALÉHO a ten korunoval nenápadný protiútok přesným zakončením z ostrého úhlu na 3:2!

84

Borkovec roztáhl hru ke Sprinzovi. Po jeho centru se natahoval Veselý, nicméně hlavou nenasměroval míč mezi tři tyče.

83

Musa se nedomluvil s Lukešem a odhlavičkoval balon, který si zmíněný gólman mohl snadno stáhnout. Resultovaly z toho mnohem větší zmatky. Staral se o ně hlavně Tichý a byl to právě Musa, který zastavil hlavičku těsně před brankovou čarou.

82

Korešův nákop přistál na hlavě vltavínského beka, jenž ani nemusel podstoupit souboj. Ofenziva Jihočechů po změně stran naprosto utichla.

81

Faulovaný Kalousek zařídil Písku standardku z osy hřiště. Na přímou střelu je to hodně daleko. Kokeš zároveň vidí za svůj prohřešek žlutou kartu.

79

Na tento přímý kop z třicetimetrové vzdálenosti bude chtít Kovernikov co nejrychleji zapomenout. Míč katapultoval vysoko nad břevno.

78

Musa v posledních minutách nepůsobí dvakrát jistě. Po odvážném vyvezení míče Kalousek jeho přihrávku nezpracoval a domácí stoper si poté pomohl faulem za žlutou kartu.

77

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Miroslav Mařík, přichází Karel Malý.

76

A další rychlý přesun. Vltavín se po ubráněné standardce málem dostal do slibné příležitosti. Proti byl signalizovaný ofsajd.

75

K zakončení se Vltavín nedostal. Místo toho bude mít práci na protějším konci hřiště. Standardku mají před sebou i Písečtí.

74

Ze sraženého centru z levé strany pramení rohový kop ve prospěch pražského oddílu.

73

Musa zavařil Lukešovi nebezpečnou malou domů. Napadající hráč Lokády byl u míče první, ale neprocedil ho přes duchapřítomně nastavenou nohu domácího gólmana.

70

70. David MATĚJKA - 2:2

70

Vltavín právě vstřelil branku!
Dvacet minut před koncem je vyrovnáno! Střídající brankář Petr Lukeš si pořádně nesáhl na balon a už ho musí lovit ze své sítě, kam zapadl ze střely DAVIDA MATĚJKY.

69

Vysoké tempo z úvodu druhé půle moc dlouho nevydrželo. Hra se v těchto minutách hodně kouskuje.

68

V dějišti zápasu už delší dobu není Vojtěch Lukavský. Po zranění v úvodu zápasu byl hostující fotbalista sanitkou převezen do nemocnice.

66

Kalouskova levačka objevila pouze hlavu bránícího hráče. Navrácení míče do ohně vůbec nevyšlo, bude se rozehrávat od Ulricha.

65

Míč ve hře dlouho nezůstal. V důsledku faulu na levém křídle je nařízena standardní situace pro Písek.

64

Ondřej Sajtl se několik desítek sekund vzpamatovával z bolestivého souboje. Nakonec se to obešlo bez ošetření.

63

Jan Satrapa byl vyprovozen ze hřiště srdečným potleskem spoluhráčů i fanoušků. Pro třicetiletého gólmana to bylo poslední domácí představení ve službách Písku.

62

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Dominik Štěch, přichází Ondřej Bicenc.

62

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Jan Satrapa, přichází Petr Lukeš.

61

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Lukáš Trávníček, přichází David Čejda.

60

Kokeš v houževnatém souboji na zemi vybojoval balon pro hosty, kteří budou v dohledné době střídat.

59

Hodně odvážně si Ulrich v nejisté situaci vyběhl pro míč skoro ke středovému kruhu. Účel to ale splnilo, Loko už zase kombinuje na polovině soupeře.

58

Domácí vedení se otřáslo v základech! Tomáš Kuchař vběhl mezi rozestoupené obránce Písku a jen o centimetry netrefil ze svého pohledu levou tyč.

57

Vokurka si kvůli postrčení ze strany protihráče nemohl převzít míč. Ten se odkoulel za pomezní čáru a byl přisouzen Borkovcovi.

56

Jejich služby ani nebylo zapotřebí, míč přiletěl po zemi a Písečtí ho bez nervů odpravili do klidnější části hřiště.

55

Standardka pro Vltavín. Patrně se bude jednat o centr do vápna, kam se sbíhají všichni hlavičkáři.

54

Dominik Štěch se prezentoval pokusem zpoza šestnáctky. Míč mu při něm sjel na vnější nárt a putoval hodně vedle Ulrichovy branky.

52

Adam Berkovec házel aut na Kuchaře. Ten byl okamžitě zdvojen a míč mu utekl za koncovou čáru.

50

Vltavín se ve vlastním pokutovém území popasoval s domácí standardní situací. Rychlý přechod do protiútoku už ale nevyšel.

49

Přímočarý úprk vstříc brance Ulricha byl zpomalen za cenu rohového kopu. Po něm si volný balón vzal právě brankář Loka.

48

48. Dominik TICHÝ - 2:1

48

Vltavín právě vstřelil branku!
Pražané zmenšují svou ztrátu na polovinu! DOMINIK TICHÝ odčinil zahozenou penaltu, když si převzal přihrávku z levé části z hřiště a pohotovou střelou z otočky přehodil Jana Satrapu.

48

Veselý se nepotkal s přihrávkou na špici útoku, Musa si mohl dovolit pustit míč ke kopačkám svého gólmana.

47

Přizvednutý aut Borkovce si ze vzduchu stáhl Satrapa.

46

Začal druhý poločas.
Mezi píseckými příznivci panuje na startu přestávky spokojenost. Jihočeši byli na útočné třetině hřiště mnohem šikovnější a mezi 17. a 22. minutou si vybudovali dvougólový náskok. Bezprostředně po Korešově tyčce dal krásný gól z dálky Sajtl a zanedlouho na něj navázal Kalousek, pro kterého šlo o patnáctý zásah v sezoně. Vltavín nedokázal snížit ani z penalty Dominika Tichého.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Za zbytečné řeči směřované hlavnímu rozhodčímu obdržel Štěpán Koreš žlutou kartu.

45+1

S centrem na bližší tyč si obrana Lokády věděla rady. Koreš pak byl Kuchařem vytlačen k pomezní čáře, odkud nešlo vrátit balon k brance.

45

Kalousek rozkmital šikovné nohy. Doběhl míč na křídle a dokázal také obejít prvního obránce. Přihrávka před Ulricha už tak špičková nebyla, resultuje z ní rohový kop.

44

Dominik Tichý ze značky pokutového kopu nechal vyniknout Satrapu! Domácí gólman vystihl směr střely a skokem do levé strany uhájil dvougólové vedení Písku.

43

Neopatrný zákrok uvnitř pokutového území končí odpískáním penalty! Vltavín má velkou šanci na zkorigování skóre.

42

Opět to hosté zkoušeli přes pravou stranu, ale už tradičně ztroskotali na nepřesné nahrávce do předbrankového prostoru.

41

Satrapův krátký výběh zase zatrhl postupnou kombinaci Pražanů, kteří do této chvíle hodně zaostávají na obou koncích hřiště.

40

Zvednutý praporek přerušil také domácí ofenzivní snažení v podobě rychlého postupu po levé straně.

39

Těžkopádná souhra Loka měla za následek pouze ofsajd a rozehrávku od brankáře Satrapy.

38

Aktivní Kalousek byl odzbrojen skluzem u zadní čáry. K nemilému zjištění nejlepšího střelce Písku se nebude kopat ani roh.

36

Prudká přihrávka z přelidněného pravého křídla se jednomu z hostujích útočníků nepovedla zády k brance přebrat.

35

Pražané opět doplatili na špatnou distribuci míče do pokutového území. Přidalo se i nedorozumění, kvůli kterému vhazuje domácí Novák.

34

Obrovskou šikovnost ukázal Marek Kalousek. Z krajního prostoru si vytančil do lepšího úhlu pro zakončení a levačkou vystřelil malý kousek nad břevno.

33

Z rohového kopu Písku se nízký centr rychle vrátil za postranní čáru. V tomto případě už se bude jednat jen o vhazování.

32

Podzimkův centr zleva proletěl naskrz celým pokutovým územím. Vltavínu zatím nefunguje předfinální fáze.

31

Pokus o brejkovou situaci domácímu týmu zmařilo ofsajdové postavení Miroslava Maříka.

30

Ani tento centr v zadních řadách Písku moc paseky nenadělal. Ve vzduchu kraloval vysoký stoper Abdulrasheed Musa.

29

Situace se bude moci zopakovat, protože rozhodčí Miroslav Duda viděl další písecký přestupek proti pravidlům.

28

Už několikátá hostující standardka z pravého konce hřiště vyústila pouze v banální hlavičku domácích obránců.

26

Novák si ve volném meziprostoru netroufl na střelu z dálky. Z jeho kopaček vzešel jen centr do vápna, kde tentokrát nebyl nikdo ve žlutomodrém.

24

V neprospěch Písku byl posouzen souboj u pomezní čáry. Lokáda z místa prohřešku rozehrála do kombinace a ta skončila přihrávkou na nikoho.

22

22. Marek KALOUSEK - 2:0

22

Písek právě vstřelil branku!
Stejně jako před týdnem na hřišti Admiry dávají Písečtí dva góly v krátkém časovém sledu! Jeden z hráčů zleva pronikl do pokutového území. Domácí v něm byli ve velkém počtu a po rychlém ťukesu se mohli jít radovat z přesné trefy MARKA KALOUSKA.

20

Skvostný zákrok Jana Satrapy proti uniklému Kuchařovi se do statistik nezapočítá. Předcházel mu ofsajd Vltavínu.

19

Neadresným nákopem Satrapa odevzdal míč svému brankářskému protějšku.

17

17. Ondřej SAJTL - 1:0

17

Písek právě vstřelil branku!
Kvůli malinko nepřesné narážečce od Koreše musel Němeček obětavým skluzem vypíchnout míč pro ONDŘEJE SAJTLA a ten ho naprosto parádní střelou z dálky vypustil mimo dosah brankáře Ulricha.

16

Kalousek si počkal na pomoc z druhého sledu. Míč poskytl Korešovi a ten s ním trefil vzdálenější tyčku!

15

Zpracování dlouhé diagonály zradilo Marka Kalouska. Dokonalá pak nebyla ani další domácí kombinace. Skončila odkopem Ulricha.

13

Satrapa krapet zabrnkal na nervy svým spoluhráčům, když mu z rukavic vypadl centrovaný míč. Naštěstí pro Písek v brankářově okolí nikdo nečíhal na dorážku.

12

Novák přerušil hostující založení útoku ještě u půlící čáry. Musa uklidnil rozehrávku Písku malou domů.

11

Nedlouho po rozehrání vltavínským fotbalistům ulétla vysoko nad branku střela zpoza pokutového území.

10

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Vojtěch Lukavský, přichází Adam Kokeš.

8

Na trávníku už jsou i nosítka. Michal Zach nejspíše bude muset velmi brzy sáhnout pro některého z náhradníků.

7

U postranní čáry se k zemi poroučel Lukáš Vojtěch Lukavský. Rozhodčí povolává na hřiště maséra.

5

Také Písek začíná zatápět v pokutovém území soupeře. Po odvráceném centru z levé strany letěla na Ulricha nedostatečně prudká přízemní střela ze střední vzdálenosti.

3

Satrapa v akci podruhé. Nyní se jednalo o něco vážnější situaci, protože svým zásahem odčiňoval velký kiks v rozehrávce Písku.

3

Žlutá karta pro tým Loko Vltavín (Vojtěch Lukavský).

2

Trávníčkův vysoký oblouček zapadl do náruče domácího gólmana Jana Satrapy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Písek: Satrapa – Vokurka, Novák, Němeček, Musa, Kalousek, Mařík, Voráček, Sajtl, Štěch, Koreš (C).
Náhradníci: Lukeš – Kašpar, Bicenc, Malý, Hendrych.
Trenér: Milan Nousek

Loko Vltavín: Ulrich – Borkovec, Matějka, Kovernikov, Sprinz, Lukavský, Trávníček, Tichý, Podzimek (C), Veselý, Kuchař.
Náhradníci: Štorc – Klimenda, Kokeš, Soukup, Čejda, Janyík, Jelínek.
Trenér: Michal Zach

Rozhodčí: Duda – Langmajer, Mudra.
1. vzájemný zápas

05.11.2022
Vltavín – Písek 3:0
Branky:
23. Maione, 47. Čejda, 66. Klimenda.
Loko Vltavín

Pražané v předešlém kole propásli možnost posunout se před rezervu Bohemians na druhou příčku za již jisté mistry z Domažlic. „Lokáda“ vstupovala do souboje s Královým Dvorem se sedmi výhrami v řadě, jenomže vinou špatného začátku utrpěla teprve třetí domácí porážku v poměru 3:4. Navzdory tomu, že vynechal čtyři předchozí zápasy, zůstal nejproduktivnějším hráčem mužstva osmigólový Carlo Maria Maione.
FC Písek

Domácí na jaře absolvovali dvouměsíční čekání na výhru. Té se v půlce května dočkali proti Dukle B, ale hned potom nechali všechny body poslednímu Sokolovu. Minulý týden se Písečtí představili na hřišti pražské Admiry a díky slepeným gólům z konce první půle si odvezli vítězství 3:0. Týmu s největším počtem inkasovaných branek patří v tabulce osmé místo, ačkoliv má jen tři body náskoku na čtrnácté Karlovy Vary. Nejlepším střelcem je čtrnáctigólový Marek Kalousek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FC Písek – Loko Vltavín

3:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 17. Sajtl, 22. Kalousek, 86. Malý – 48. Tichý, 70. Matějka

Karty:   45+2. Koreš (PIS), 78. Musa (PIS), 90+3. Lukeš (PIS) – 3. Lukavský (VLT), 81. Kokeš (VLT)

Neproměněná penalta: 44. Tichý (VLT), brankář Satrapa zneškodnil

FC Písek: Satrapa (62. Lukeš) – Vokurka, Novák, Němeček, Musa, Kalousek (89. Hendrych), Mařík (77. Malý), Voráček, Sajtl, Štěch (62. Bicenc), Koreš (C).
Náhradníci: Lukeš – Kašpar, Bicenc, Malý, Hendrych.

Trenér: Milan Nousek

Loko Vltavín: Ulrich – Borkovec, Matějka, Kovernikov, Sprinz, Lukavský (10. Kokeš), Trávníček (61. Čejda), Tichý, Podzimek (C), Veselý (87. Klimenda), Kuchař.
Náhradníci: Štorc – Klimenda, Kokeš, Soukup, Čejda, Janyík, Jelínek.

Trenér: Michal Zach

Rozhodčí: Duda – Langmajer, Mudra

Diváci: 205