Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FC Písek – Loko Vltavín

3:2

konec (2:0)

02.06.2023, 18:00 • 29. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.33 3.36 2.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vltavín prohrál druhé utkání v řadě a během víkendu mu bude hrozit pokles z třetí příčky na pátou. To Písek vyhrál třetí ze čtyř předešlých duelů a v načatém předposledním kole vystoupal na šesté místo. (20:03:47)
První utkání 29. kola ČFL-A mělo vysokou kvalitu. Divákům nabídlo drama až do posledních sekund a také jedno vážné zranění, kvůli kterému byl hostující Vojtěch Lukavský odvezen nemocnice. Na napínavý závěr to dlouho ani nevypadalo. Sajtl pěkným gólem z dálky poslal Písek do vedení a to brzy zdvojnásobil kanonýr Kalousek. Tichý v závěru poločasu neproměnil penaltu, ale krátce po změně stran to přece jenom odčinil kontaktním gólem. Ten domácí fotbalisty trochu vykolejil. Vltavín diktoval tempo a v 70. minutě vyrovnal gólem Matějky. To už v brance Písku nebyl loučící se Satrapa, nýbrž Petr Lukeš. Lokáda měla velkou chuť přidat i třetí gól, ovšem ten nečekaně padl na druhé straně do branky Filipa Ulricha. Němečkem rozvinutý protiútok upravil do gólového konce střídající Karel Malý. Klimenda šanci na vyrovnání zahodil a Jihočeši tak v posledním domácím zápase sezony vydřeli výhru 3:2.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Petr Lukeš až příliš horlivě šetřil čas. Miroslav Duda mu za tohle zdržování udělil symbolickou žlutou kartu.

90+2

Vltavín si přichystal velký závěrečný tlak, ale ani prostřednictvím rohových kopů si žádnou další větší možnost nevytvořil.

90+1

Nastavují se 3 minuty.

90

Mezi střelce se mohl zapsat i David Klimenda. Po centru zleva svou šanci na vyrovnání ale promarnil, když zblízka poslal volej nad břevno.

89

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Marek Kalousek, přichází Dominik Hendrych.

87

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Lukáš Veselý, přichází David Klimenda.

86

86. Karel MALÝ - 3:2

86

Písek právě vstřelil branku!
Michal Němeček z posledních sil překlenul s míčem na noze dobrých šedesát metrů. Současně s přicházející křečí nahrál před rozběhnutého KARLA MALÉHO a ten korunoval nenápadný protiútok přesným zakončením z ostrého úhlu na 3:2!

84

Borkovec roztáhl hru ke Sprinzovi. Po jeho centru se natahoval Veselý, nicméně hlavou nenasměroval míč mezi tři tyče.

83

Musa se nedomluvil s Lukešem a odhlavičkoval balon, který si zmíněný gólman mohl snadno stáhnout. Resultovaly z toho mnohem větší zmatky. Staral se o ně hlavně Tichý a byl to právě Musa, který zastavil hlavičku těsně před brankovou čarou.

82

Korešův nákop přistál na hlavě vltavínského beka, jenž ani nemusel podstoupit souboj. Ofenziva Jihočechů po změně stran naprosto utichla.

81

Faulovaný Kalousek zařídil Písku standardku z osy hřiště. Na přímou střelu je to hodně daleko. Kokeš zároveň vidí za svůj prohřešek žlutou kartu.

79

Na tento přímý kop z třicetimetrové vzdálenosti bude chtít Kovernikov co nejrychleji zapomenout. Míč katapultoval vysoko nad břevno.

78

Musa v posledních minutách nepůsobí dvakrát jistě. Po odvážném vyvezení míče Kalousek jeho přihrávku nezpracoval a domácí stoper si poté pomohl faulem za žlutou kartu.

77

Střídání v týmu FC Písek:
ze hřiště odchází Miroslav Mařík, přichází Karel Malý.

76

A další rychlý přesun. Vltavín se po ubráněné standardce málem dostal do slibné příležitosti. Proti byl signalizovaný ofsajd.

FC Písek – Loko Vltavín

3:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 17. Sajtl, 22. Kalousek, 86. Malý – 48. Tichý, 70. Matějka

Karty:   45+2. Koreš (PIS), 78. Musa (PIS), 90+3. Lukeš (PIS) – 3. Lukavský (VLT), 81. Kokeš (VLT)

Neproměněná penalta: 44. Tichý (VLT), brankář Satrapa zneškodnil

FC Písek: Satrapa (62. Lukeš) – Vokurka, Novák, Němeček, Musa, Kalousek (89. Hendrych), Mařík (77. Malý), Voráček, Sajtl, Štěch (62. Bicenc), Koreš (C).
Náhradníci: Lukeš – Kašpar, Bicenc, Malý, Hendrych.

Trenér: Milan Nousek

Loko Vltavín: Ulrich – Borkovec, Matějka, Kovernikov, Sprinz, Lukavský (10. Kokeš), Trávníček (61. Čejda), Tichý, Podzimek (C), Veselý (87. Klimenda), Kuchař.
Náhradníci: Štorc – Klimenda, Kokeš, Soukup, Čejda, Janyík, Jelínek.

Trenér: Michal Zach

Rozhodčí: Duda – Langmajer, Mudra

Diváci: 205