Menu

Hokej

Mistrovství světa

Švýcarsko – Kazachstán

5:0

konec (1:0, 2:0, 2:0)

16.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Skupina B • Johan Čáp (@CAPJohanCZ), David Jabůrek

Tipsport: 1.09 12.6 25.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je od nás z Areny Riga pro dnešek všechno. Děkujeme vám za čtení našeho online přenosu a těšíme se na vás zase třeba hned zítra, kdy se v hlavním lotyšském městě sehrají duely Lotyšsko – Norsko (15:20) a Kanada – Kazachstán (19:20). Příjemný zbytek úterního večera přejí David Jabůrek a Johan Čáp. (21:39:17)
Další „povinnou” výhru si po zápasech se Slovinskem a Norskem připisují Švýcaři i proti Kazachstánu, který je rovněž příliš neprověřil. Svěřenci Patricka Fischera i tak ukázali svou sílu, když soupeře prakticky k ničemu nepustili a potřetí nedostali jediný gól. Velká posila z NHL Kevin Fiala se dnes sice příliš neukázal, jeho čas na tomhle šampionátu však jistě ještě přijde. Každý gól dnes vstřelil jiný hráč, prosadili se Geisser, Herzog, Riat, Niederreiter i Loeffel. První trochu větší zkouška na reprezentaci ze země helvétského kříže čeká pozítří, kdy narazí na Slovensko. Kazachstán naproti tomu po úvodním vítězství po nájezdech nad Norskem podruhé vychází bodově naprázdno a zítra jej čeká další velmi těžký soupeř – Kanada.
Nejlepší hráči utkání: Dean Kukan (Švýcarsko) – Samat Danijar (Kazachstán)
Střely na branku celkem: 36:13
Střely na branku ve 3. třetině: 7:1

Konec zápasu.

59:08

Arkadij Šestakov to teď Bojarkinovi pěkně zkomplikoval, když si přihrávku zpracoval nohou velmi špatně přiklepl kotouč směrem ke své brance. Kazašský gólman byl ale v pozoru a nepřipustil neštěstí.

58:33

Damien Riat vypálil z pravého kruhu, jenomže jeho bomba trefila jen clonící hráče. Švýcarsko zůstává natlačeno v ofenzivním pásmu.

58:01

Odpočítávají se poslední dvě minuty z toho zápasu, Švýcaři ještě kombinují v útočném pásmu a pokouší se přidat šestý zásah.

56:30

Švýcarští fanoušci již zpívají oslavné písně a stojí na nohou, o výsledku je dávno rozhodnuto a vypadá to, že silný výběr Patricka Fischera opravdu zvládne i třetí utkání v Rize s nulou na kontě.

55:54

Srážka dvou kazašských hráčů pomohla Švýcarům ke kontru, valného úspěchu ovšem už nedosáhli. Chybí jim už morální nastavení pro větší věci.

55:10

Bertschy nedosáhl na Loeffelovu přihrávku a kotouč tak přejel všechny čáry na ledě. Píská se zakázané uvolnění.

54:36

Damien Riat se dostával do samostatného úniku, jenomže puk mu těsně před brankovištěm uskočil. Kazachstán měl velkou porci štěstí.

53:34

Sledujeme opravdu velmi plynulý zápas, přerušuje se jen velmi zřídka. Teď znovu velmi dlouhý úsek hry bez hvizdu sudích.

52:53

Christian Marti vyslal hodně tvrdý projektil na Šutova, ten však jeho střelu dobře viděl.

51:50

Od Kazachů to však na skórování dneska příliš nevypadá. Ve třetí třetině ještě nevystřelili na švýcarskou bránu a vlastně vůbec v útočném pásmu byli na puku sotva pár vteřin.

Dnešní utkání sleduje 2792 diváků.

50:29

Kazachstánská trenérská eskadra na závěr duelu mění obsazení brankoviště. Místo Andreje Šutova na led po reklamní pauze zamířil Nikita Bojarkin.

50:18

Hra se v této části již dost zklidnila. Hraje se už spíš o to, zda Švýcaři na turnaji poprvé inkasují, či zda udrží Leonardo Genoni čisté konto. Bude to ještě zajímavá podívaná.

Švýcarsko – Kazachstán

5:0

konec (1:0, 2:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Geisser (Haas, Miranda), 28. Herzog (Fora, Riat), 31. Riat (Richard, Herzog), 41. Niederreiter (Malgin, Kukan), 50. Loeffel (Senteler)

Švýcarsko: Genoni (van Pottelberghe) – Marti (A), Kukan, Loeffel, Fora, Geisser, Glauser – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Fiala, Malgin, Bertschy – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
Trenér: Patrick Fischer

Kazachstán: Šutov (51. Bojarkin) – Beketajev (A), Danijar, Orechov, Polochov, Gajtamirov, Koroljov, Dichanbek, Butěnko – Starčenko (C), Šestakov, Rymarev – Muratov, Muchametov, Michajlis (A) – Savickij, Omirbekov, Rachmanov – Musorov, Mangisbajev, Kajyržan.
Trenér: Galym Mambetaljev

Rozhodčí: Macfarlane, Sewell – David, Wyonzek

Diváci: 2792

Průběh zápasu
1. třetina
04:48 SUI 1:0 Geisser (Haas, Miranda)
16:20 KAZ 2 Kajyržan, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
27:34 SUI 2:0 Herzog (Fora, Riat)
30:59 SUI 3:0 Riat (Richard, Herzog)
Po 2. třetině
3. třetina
40:30 KAZ 2 Danijar, podrážení
40:44 SUI 4:0 Niederreiter (Malgin, Kukan)
46:06 KAZ 2 Beketajev, sekání
49:31 SUI 5:0 Loeffel (Senteler)
50:29 KAZ -Šutov +Bojarkin (Střídání)
Konec