Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. A Divize

Velká Británie – Litva

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

02.05.2023, 20:30 • Motorpoint Arena, Nottingham • 3. kolo • Milan Huppert

Nejlepší hráči: Cade Neilson – Kostas Gusevas. (22:39:12)
Střely na bránu: 24 – 28.
Velká Británie potvrdila roli velkého favorita, navzdory ne úplně přesvědčivému výkonu porazila Litvu 3:0.

Domácí favorit udělal důležitý krok směrem k zisku tří bodů hned v úvodním dějství, ve kterém skórovali Cade Neilson a Robert Dowd. Skóre 2:0 vydrželo až do závěru utkání, v němž Litevci sáhli k powerplay, ale zdramatizování klání se nedočkali, gólem do prázdné brány naopak pečetil britské vítězství obránce Nathanael Halbert.

Svěřenci kouče Russella se třetím vítězstvím na turnaji posunuli do čela tabulky o bod před Polsko. Litva zůstává s nulou poslední, klíčové utkání o udržení ji čeká v pátek proti Jižní Koreji.

Konec zápasu.

59:46

V průběhu bránění se rozlomila hokejka na dvě části Ruoppovi, zadák proto neměl jak kotouč odehrát, a navíc schytal tvrdý hit od Griniuse. Do středního pásma úspěšně poslal kotouč Jones.

59:12

Alespoň čestný úspěch chtěl zaznamenat Gintautas, který střílel z pravého kruhu z otočky, Bowns úřadoval vyrážečkou.

58:10

58:10 Nathanael HALBERT - 3:0

58:10

Velká Británie právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto. Razítko na britské vítězství dal obránce NATHANAEL HALBERT, člen prvního páru nabral touš na čepel hole u levého mantinelu v obranném pásmu a bez mrknutí oka ho poslal do prázdné soupeřovy svatyně. Asistence: Robert Dowd.

57:45

Litva obsadila útočné pásmo, což bylo signálem pro Mantase Armalise k opuštění brány. Hráči v červených dresech zkouší powerplay.

57:20

Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul britský gólman Ben Bowns, který zachytil nahození od modré čáry a na rozehrávku si netroufl.

56:43

Akce střídá akci, prakticky se nepřerušuje. Za nahozením Bosase spěchal Četvertak, o něco málo rychlejší byl O'Connor.

56:29

Z levého křídla se krásně až před bránu prokličkoval Robert Dowd, avšak v klíčový okamžik ztratil puk z čepele hole.

55:55

Rychle na druhou stranu, zde totiž kombinují Litevci. Kaleinikovas nabil mezi kruhy Čižašovi, jenž zamířil, přesto vystřelil vedle levé tyče.

55:24

Cade Neilson si sjel na pozici obránce a ze středu střílel od modré čáry, gólman zakročil koncem pravého betonu.

54:56

Z prakticky nulového úhlu vystřelil Mike Hammond. Armalis nezasahoval, protože hrací předmět letěl příliš vysoko.

54:27

Podpory od kolegů se nedostalo Griniusovi, centr elitní formace skončil u útočné modré čáry, kde ho úspěšně odstavil Evan Mosey.

53:47

Liam Kirk bez větších problémů ujel Mikalauskasovi, jenže puk dojel až za bránou a přes téhož protihráče se před ni natlačit nedokázal.

53:30

Ben Bowns zřejmě nečekal, že proti Litvě bude mít tolik práce. Teď ho zaměstnal Krasilnikovas, jeho střelu pokryl levým betonem.

52:48

Ihned po buly v útočném pásmu vypálil Gusevas. Ben Bowns měl velmi dobrý výhled, máchl lapačkou a kotouč v ní uschoval.

52:26

Na útočný výlet se vydal Procenko. Středem pronikl až do útočného pásma, odkud vyslal prudký pokus ze zápěstí do chrániče Tetlowa.

51:55

Johnny Curran udržel kotouč sám proti dvěma, načež přenesl puk doleva na Evana Moseyho a ten z voleje střílel nepřesně.

51:21

Na Litevcích je vidět, že by rádi zdramatizovali koncovku střetnutí. Noreika vyprodukoval z mezikruží zajímavý pokus směřující mimo tři tyče.

50:42

Icing se nepískal, takže Kostas Gusevas musel zabrat a poradil si velmi dobře, podržel na zádech Lakea a hru přenesl na osamoceného Gintautase.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Britové udržují dvoubrankový náskok a míří za posunutím se do čela tabulky.

49:44

Litevští hráči pokračují v bojovném výkonu. Krakauskas nahrával do prostoru, kde viděl Griniuse, před něj však šikovně vložil vyrážečku Bowns a zabránil zakončení.

49:18

Nathanael Halbert se zapřel, přesto schytal tvrdý hit, po němž obličejem navštívil plexisklo, ale žádné zranění si naštěstí nepřivodil.

48:46

Litevci jsou v plném počtu a hned vyrazili do ofenzivy, Bendžius po přihrávce do levého kruhu od Binkulise vystřelil forhendem do boční sítě.

48:20

Z pravého kruhu střílel z první Ben O'Connor, za brankáře odvedl veškerou práci obětavě blokující Alisauskas.

47:56

Z velkého úhlu si věřil Cade Neilson. Mířil zajímavě k bližší, levé tyči, kam Armalis v poslední moment přirazil rameno tak razantně, že dokonce vyhodil bránu z původního postavení.

47:18

Liam Kirk vyslal střílenou nahrávku mezi kruhy, do níž vložil hokejku hodně dopředu aktivní Halbert, na Armalise však nevyzrál.

46:31

Do útoku se vydal obránce Nathanael Halbert. Už byl dokonce před brankářem, když ho zezadu vysokou holí trefil do obličeje Mantas Stankis, naprosto logicky následoval dvouminutový trest.

46:22

Zakázané uvolnění Velké Británie způsobil David Phillips, jenž nahrával po levém mantinelu Benu Lakeovi, jenže ten se vydal na střídačku.

45:59

Tvrdý projektil Sama Ruoppa od modré čáry ztlumil bránící Kostas Gusevas, volný hrací předmět posléze přikryl Armalis.

45:23

Třetí třetina zatím probíhá v rychlém tempu, prakticky se nepřerušuje. Nathanael Halbert nahazoval zleva hodně nepřesně.

44:44

Přes dvojici obránců natáhl k ráně zápěstím Kaleinikovas. Ben Bowns byl v pozoru a pravým betonem zabránil prvnímu puku za svými zády.

44:19

Při kličkované Liam Kirk ztratil stabilitu, přesto zvládl přihrát na modrou Marku Richardsonovi a ten vypálil forhendem nad břevno.

43:58

Po špatném zpracování byl Mike Hammond dokonce ztrojen, ze zapeklité situace se dle očekávání vyhrabat nedokázal.

43:24

Britové znovu obsadili útočné pásmo. Od modré nakonec vyzkoušel střelecké štěstí Evan Mosey, na připraveného gólmana nevyzrál.

42:45

Do rozehrávky se zapojil i litevský gólman Armalis, když vyrážečkou píchl do puku a poslal ho k levému mantinelu na volného Jasinevičiuse.

42:29

Pod tlakem byl Mike Hammond nucen opustit útočné pásmo, a nakonec o puk málem přišel, s pomocí Moseyho ale přeci jen dokázal přihrát Dowdovi.

41:54

Neuspěl ani Mark Richardson, jenž povyjel do pravého kruhu, křižný pokus posléze poslal poměrně výrazně vedle cílového zařízení.

41:23

Ještě v útočném pásmu zachytil puk Nathanael Halbert. Následně vypálil od modré čáry, puk proletěl vedle levé tyče.

40:42

Za bránou soupeře vybojoval puk Brett Perlini. Do levého kruhu ho posunul Liamu Kirkovi, který vypálil forhendem z první do boční sítě.

40:10

Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Britové, přestože nepředvádí úplně ideální výkon, tak zatím potvrzují roli favorita a vedou rozdílem dvou branek.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 22:03.
Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 17.
Prostřední část stavem střetnutí nepohnula, Velká Británie zůstává napřed o dva góly, Litva se zatím drží až nečekaně statečně. Nadále platí, že velký outsider je střelecky aktivnějším týmem, ale není mu to nic platné, protože jeho efektivita zůstává nulová. Šanci změnit nelichotivou statistiku má ještě v závěrečné dvacetiminutovce, Britové jsou dnes bezpochyby hratelným soupeřem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Litevci chtěli podniknout ještě jeden útočný výpad, jenže Edgar Procenko vyslal přihrávku mimo dosah Marka Kaleinikovase, takže se píská zakázané uvolnění.

39:18

Do pravého kruhu dojel Nerijus Alisauskas a vyslal ostrý forhendový projektil, který zakleknuvší Richardson zblokoval nad břevno.

38:49

Litva se poměrně brzy dostala zpátky do útočné třetiny, ale dlouho v ní nepobyla, křižný pas Jauniuse Jasinevičiuse srazil do bezpečí Hammond svou bruslí.

38:12

To nevyšlo. Paulius Gintautas viděl na modré čáře Kostase Gusevase, jenže nahrávku vyslal příliš prudkou a obránce ji zpracoval až ve středním pásmu.

37:53

V závěru prostředního dějství míří Britové do čtyř. Důvodem je vyloučení Matthewa Myerse, který držel konkurenta tak dlouho, dokud ho nepovalil na led.

37:31

Ben Lake podruhé. Nyní využil otevřeného prostoru a najel až před gólmana, jemuž zvedal puk pod břevno, Armalis ale ukázal výborné reflexy a ramenem zabránil třetímu inkasovanému gólu.

37:17

Dlouho otálel v levém kruhu Ben Lake, aby nakonec vzal zodpovědnost do vlastních rukou a přílepem vystřelil příliš vysoko.

36:45

Do levého kruhu si sjel Mark Richardson, kam dostal nabito od Hammonda, dělový projektil z první prosvištěl vedle levé tyčky.

36:22

Nahození od modré čáry nebylo pro Mantase Armalise žádným problémem, brankář podržel puk ve výstroji až do přerušení hry.

35:52

Před bránu dostal nahrávku Robert Dowd, avšak z druhého vstřeleného gólu v zápase se zatím radovat nemohl, protože z bezprostřední blízkosti trefil brusli Jasinevičiuse.

35:15

Vyloučení míří do litevských řad. Také počtvrté se dnes vylučuje za podrážení, tímto prohřeškem se v tomto případě provinil Arnoldas Bosas.

34:49

Ben Lake si vyměnil puk s Robertem Lachowiczem a vypálil ostrý projektil z pravého kruhu, který Mantas Armalis zvládl vytěsnit nad břevno.

34:23

Z hodně ostrého úhlu pálil Bendžius, navíc bekhendem. Ben Bowns se zaskočit nenechal a puk skryl u levé tyčky.

33:55

Už to vypadalo, že by Mike Hammond mohl postupovat sám na bránu, jenže dobře myšlenou nahrávku od Neilsona dostal na brusle.

33:21

Od modré čáry nahazoval Evan Mosey. Armalis nic řešit nemusel, úspěšný blok pravou bruslí totiž zaznamenal Procenko.

32:47

Litevský protiútok neměl dlouhého trvání, protože Valivonis nezvládl zpracování, takže puk prakticky věnoval Ruoppovi.

32:20

Středem pokusil štěstí Liam Kirk. Jako vítr se prohnal kolem osobního strážce, ale následně neuspěl proti dobře stojící obranné dvojici.

31:52

Přečíslení tři na dva Britové sehráli skvěle, tedy až na ten závěr. Přes Dowda a Neilsona se puk dostal doprava k Olliemu Betteridgeovi, jenž křižným pokusem trefil brankářův beton.

31:23

Střílenou přihrávku poslal do předbrankového prostoru Josh Waller. Hledal podle všeho Johnnyho Currana, ale ten před Armalise nedorazil včas.

30:53

Za pravý kruh dostal nabito Procenko. Bowns reagoval hodně pozdě, naštěstí pro něj puk vyletěl vysoko nad horní tyč.

30:26

Zakázané uvolnění Velké Británie. Cade Neilson se jej ještě pokusil zrušit, leč ztráta na Kostase Gusevase byla příliš velká.

29:50

Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Robert Dowd okamžitě po svém návratu zamířil na střídačku a pustil do hry Neilsona.

29:23

Z levého kruhu vyslal střílený pas Krakauskas, jenže Grinius spoluhráče pochopil příliš pozdě a hokejku nestihl položit k ledu.

28:47

Hráči v červených dresech získali útočné pásmo, ale mají obrovské problémy najít ideální palebnou pozici, obránci zatím soupeře velmi dobře dostupují.

28:09

Gusevasův trest je u konce, takže startuje přesilovka Litvy. Její případné využití by znamenalo nečekanou zápletku zdánlivě už před zápasem rozhodnutého klání.

27:40

Přesilovka Britů je předčasně u konce. V oslabení vystartoval do protiútoku Ilja Četvertak, který se snažil o obtočení soupeřovy svatyně a Robert Dowd ho zastavil jen za cenu podrážení.

27:20

Britský tlak pokračuje. Do přehuštěného prostoru nahazoval Mark Richardson, Mike Hammond sklepával vedle levé tyčky.

26:58

Pěkné kombinaci chybělo jediné, gólová tečka. K levé tyči dostával nadějnou nahrávku Liam Kirk, jenže promáchl naprázdno.

26:09

První přesilovku Britové využili, jak si povedou ve druhém případě? To se dozvíme za malou chvíli, protože Kostas Gusevas dostal dvě minuty za podrážení Perliniho.

25:45

Z pod velkého tlaku se Litevci dokázali dostat alespoň za cenu dlouhého vyhození, to obstaral kapitán mužstva Alisauskas.

25:21

Na teč nahazoval Ben O'Connor. Myers tečoval, ale puk narazil do hokejky tak silně, že se o ni zastavil a zůstal ležet před litevskou bránou.

24:47

Tentokráte Mike Hammond kotouč převzal a rychlým pasem vyslal do brejku Liama Kirka, ránu příklepem z pravého kruhu kryl Armalis vyrážečkou.

24:21

Pravá strana se otevřela před Brettem Perlinim, který zkontroloval okolí a bekhendem nahrával mezi kruhy, Hammondovi puk podjel pod hokejkou.

23:50

Z obranného pásma puk vyvezl Nathanael Halbert. Potom zkusil vyslat do úniku Neilsona, nahrávku v poslední chvíli zastavil Binkulis nataženou hokejkou.

23:07

Kolem brány se pěkně obtočil Ben Lake, jenž ve finále zkusil kus černé gumy zasunout k pravé tyčce, což se mu přes beton Armalise nepodařilo.

22:49

Johnny Curran viděl do pravého kruhu najíždějícího Evana Moseyho, ovšem pasu dal zbytečně moc razance, spoluhráč neměl šanci puk zpracovat.

22:22

Domácí vyrazili do protiútoku ve dvou proti třem. Cade Neilson propasíroval nahrávku na Roberta Dowda, toho následně úspěšně obral Mikalauskas.

21:47

Velkou rychlost nabral levou stranou Ollie Betteridge. Doputoval až do útočného pásma, střelu zápěstím poslal jenom do konkurenta.

21:22

Hodně vědět o sobě dával v první část Liam Kirk, který se nyní pokusil proháčkovat kolem dvou soupeřů, odvážná volba mu nevyšla.

20:41

Mezi kruhy si našel volný hrací předmět Kaleinikovas. Nabral jej na čepel hole a mířil k pravé tyčce, kde narazil na Bownsův beton.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Litva je dosti překvapivě zatím střelecky aktivnějším týmem, nicméně přesto prohrává rozdílem dvou gólů.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 21:15.
Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 9.
Velká Británie zatím potvrzuje roli obrovského favorita, po úvodní dvacetiminutovce disponuje nad Litvou dvoubrankovým náskokem. Důležitý vedoucí gól vstřelil hned ve 2. minutě Cade Neilson, jenž završil povedenou individuální akci parádní ránou do pravé šibenice. Současnou podobu dal výsledku Robert Dowd, který v 17. minutě využil přesilovou hru střelou z levého kruhu k bližší tyčce.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Na zteč se ještě vydal Evan Mosey. Měl proti sobě hned trojici protihráčů, přičemž neuspěl kličkou hned proti tomu prvnímu.

19:12

Z velkého úhlu, přesto Brett Perlini pokusil střelecké štěstí a moc nechybělo, Armalis s problémy vyrážel lapačkou nad břevno.

18:50

Před bránu dostal puk Gintautas, ale než se stihl srovnat, tak utržil ukázkový hit od zkušeného zadáka Marka Richardsona.

18:13

Litva předvádí bojovný výkon navzdory nepřízni výsledku. Noreika prostrčil touš na Bendžiuse, jemuž nevyšlo zpracování.

17:49

Na rozdíl tří branek chtěl skóre upravit Liam Kirk. Zleva se natlačil až před bránu, jenže těsně bráněný zapomněl zakončit.

17:22

V permanenci byl Ben Bowns. Poradil si bez větších problémů, po úspěšném zákroku navíc ještě zvládl rozehrát.

16:42

16:42 Robert DOWD - 2:0

16:42

Velká Británie právě vstřelila branku!
Početní převaha využita, velký favorit odskakuje na rozdíl dvou branek. Kirk posunul puk k levé tyčce k Neilsonovi, jenž ještě nahrával do levého kruhu ROBERTU DOWDOVI. Pravé křídlo první formace si zkušeně položilo obránce, načež uspělo rychlou střelou zápěstím na přední tyč. Asistence: Cade Neilson a Liam Kirk.

16:09

Přechod přes útočnou modrou nebyl v pořádku, píská se postavení mimo hru. Liam Kirk si ještě celou situaci vyříkává s Cadem Neilsonem.

15:41

Netrvalo dlouho a Britové už jsou znovu nastěhovaní v útočném pásmu, nahození od modré Armalis s problémy kryl maskou.

15:10

Úvod přesilovky rozhodně nevyšel dle představ. Brett Perlini nejprve prohrál vhazování, načež úspěšně vyhodil Alisauskas.

14:58

První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na lavici hanby usedl Eimantas Noreika, který se ve střední třetině provinil sekáním.

14:38

Kde se vzal, tu se vzal za litevskou obranou Liam Kirk. Únik ovšem jedné z hlavních hvězd vůbec nevyšel, zamotal se ve vlastních kličkách a vůbec nezakončil.

14:11

A teď už musel Ben Bowns zasahovat. Vykopl pravý beton, jímž bez větších komplikací zastavil pokus Noreiky.

13:47

Litevci dokonce dokázali vytvořit tlak v útočné třetině. Z levého kruhu střílel Valivonis jen těsně vedle levé části brankové konstrukce.

13:22

David Phillips sáhl k nahození chytře až v momentě, kdy byl za červenou čárou, takže další icing nepřicházel v úvahu.

12:53

Zakázané uvolnění Velké Británie. Nathanael Halbert vyzkoušel oblouček na Bretta Perliniho, ten na kotouč nedosáhl.

12:30

Pro změnu z pravé strany střílel Mark Richardson. Ani on se mezi střelce utkání nezapsal, trefil prvního bránícího soka.

11:43

Z levého kruhu mířil zápěstím na přední tyč Liam Kirk. Armalis vyrazil puk před sebe, v možnosti dorážky zamezil Alisauskas.

11:07

Levou stranou Evan Mosey zatáhl touš za bránu, aby ho následně poslal před ni, kde Liamu Kirkovi v poslední chvíli zablokoval hokejku Procenko.

10:45

Grinius při kličce ztratil rychlost, čehož Brett Perlini dokonale využil a ve středním pásmu bez problémů sebral kotouč pro sebe.

10:12

Za pravým kruhem si našel palebnou pozici Alisauskas. Ben Bowns šel včas do pokleku a nejhoršímu zabránil levým betonem.

09:40

Při přečíslení Gintautas překvapil a z pravé strany sjel na středu, z tohoto prostoru vyprodukoval ránu ze zápěstí vedle pravé tyčky.

09:11

Až nečekaně ostrý hit utržil na svou osobu za vlastní bránou Sam Ruopp. V první chvíli jej viditelně bolela pravá ruka, bolest podle všeho po pár vteřinách alespoň částečně opadla.

08:44

Skrze dobře zformovanou defenzivní linii soupeře Liam Kirk nepronikl, ztroskotal ve snaze o proskočení mezi dvojicí konkurentů.

08:26

Nástřel litevského obránce pohlídal brankář Ben Bowns, který se vydal za bránu, kotouč zde zpracoval a nechal hrát blížícího se Halberta.

07:57

Nejprve Liam Kirk odclonil protihráče, aby následně rozjel akci na druhou stranu a ve finále dostával přihrávku před bránou, kterou nezpracoval.

07:13

Brett Perlini měl smůlu, že mu střela z levé strany vyšla na bekhend. Pomalý pokus pod břevno Armalis pohlídal ramenem.

06:45

Tlak favorita pokračuje. Z ostrého úhlu pokusil štěstí Robert Dowd, v tomto případě ovšem rozvlnil jenom boční síťku.

06:19

06:19 Armalis vyrazil ránu Tetlowa na tyč

06:19

Fanoušci už se radovali z druhého gólu, ale předčasně! Josh Tetlow si sjel od modré čáry pro přihrávku na střed, tvrdou střelu směřující k levé tyči Armalis úspěšně vytěsnil lapačkou do brankové konstrukce.

05:47

Ofenzivní složku mužstva podpořil Sam Ruopp. Obránce vyvinul velký tlak na Gusevase, jemuž se po pravém mantinelu povedlo dostat puk do střední třetiny.

05:13

Zničehonic mohlo přijít vyrovnání. Po pěkné zadovce zůstal v levém kruhu úplně osamocený Krakauskas, forhendem však vypálil nepřesně.

04:50

Zřejmě není bez překvapení, že britský tlak pokračuje. Mike Hammond se zbavil osobního strážce, forhendem pak zacílil příliš vysoko.

04:00

Zpoza pravého kruhu vyslal ránu ze zápěstím Josh Tetlow. Mantas Armalis reagoval v poslední chvíli, naštěstí pro něj puk proletěl vedle pravé tyče.

03:39

Další přerušení hry způsobil ofsajd domácího k celku, k němuž došlo po nedorozumění mezi Lakem a Curranem.

03:11

Ollie Betteridge vyzkoušel dlouhou přihrávku středem za obranu. Brett Perlini nezvládl zpracování, takže se píská zakázané uvolnění.

02:45

Směrem dozadu musel zabrat Evan Mosey, protože na něj začal nebezpečně dotírat jeden z protihráčů, zadák si pomohl nahrávkou o mantinel.

02:21

Britové jsou znovu nastěhováni v útočné třetině. Od levého mantinelu nahazoval Cade Neilson, Robert Dowd tečoval těsně vedle levé tyče.

01:40

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Gintautas, jenže se mu nedostalo potřebné podpory a sám proti dvěma neuspěl.

01:07

01:07 Cade NEILSON - 1:0

01:07

Velká Británie právě vstřelila branku!
To byla rychlovka! CADE NEILSON na úvod střetnutí ukázal parádní individuální akci, když si od modré čáry sjel mezi kruhy, zbavil se osobního strážce a zápěstím potom puk pověsil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Evan Mosey.

00:38

Domácí nenechávají nic na pochybách a hned vyrazili do útočení. Mike Hammond nahazoval od pravého mantinelu, cílové zařízení minul.

00:10

Zápas mezi Velkou Británií a Litvou odstartoval! Favorit je jasný. Jsou jimi domácí Britové, kteří mají zatím skvěle nakročeno k tomu, aby se po roce zase vrátili mezi elitu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Velká Británie: Bowns (Whistle) – Richardson (A), Halbert, Mosey, O'Connor, D. Phillips, Ruopp, Jones, Tetlow – Hammond, Perlini, Kirk – Dowd (A), Neilson, Betteridge – Curran, Lake, Waller – J. Phillips (C), Myers, Lachowicz.
Trenér: Peter Russell

Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Procenko, Gusevas, Stankius, Mikalauskas, Valivonis – Krakauskas, Grinius, Kaleinikovas – Gintautas (A), Čižas (A), Bosas – Noreika, Binkulis, Bendžius – Četvertak, Dumčius, Krasilnikovas – Laimutis.
Trenér: Ron Pasco

Rozhodčí: Borga (SUI), Hinterdobler (GER) – Merten (GER), Nyqvist (SWE).
Litva

Litva bude řešit úplně jiné starosti, a sice ty záchranářské. Po dvou utkáních nemá na kontě jediný bod a zdá se, že bude o kýžené předposlední místo bojovat s Jižní Koreou. Litevci na úvod schytali nepříjemný debakl 0:7 od Polska, načež v prvním opravdu důležitém zápase nezvládli roli velkého favorita a Rumunům podlehli těsně 2:3 poté, co si nechali protéct mezi prsty dvoubrankový náskok. Co se týče minulé sezóny, tak se Litva udržela bez problémů, získala šest bodů, byla třetí a na postupující Maďary zaostala pouze o tři body.
Velká Británie

Hokejisté Velké Británie mají slibně nakročeno k návratu mezi světovou elitu. Na úvod turnaje potvrdili roli velkého favorita a porazili Jižní Koreu 4:0, načež v o poznání vyrovnanějším utkání zdolali Poláky 5:4 až po prodloužení. Britové na loňském světovém šampionátu nevyhráli ani jednou, získali jediný bod za prohru s Norskem po nájezdech, takže sešup byl zasloužený, každopádně jak je vidět, motivace se vrátit je velká. Velkou měrou se na dvou získaných vítězstvích podepsal i talentovaný třiadvacetiletý Liam Kirk, jenž už získal pět bodů.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa – I. A divize, u zápasu mezi Velkou Británií a Litvou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Velká Británie – Litva

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Neilson (Mosey), 17. Dowd (Neilson, Kirk), 59. Halbert (Dowd)

Velká Británie: Bowns (Whistle) – Richardson (A), Halbert, Mosey, O'Connor, D. Phillips, Ruopp, Jones, Tetlow – Hammond, Perlini, Kirk – Dowd (A), Neilson, Betteridge – Curran, Lake, Waller – J. Phillips (C), Myers, Lachowicz.
Trenér: Peter Russell

Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Procenko, Gusevas, Stankius, Mikalauskas, Valivonis – Krakauskas, Grinius, Kaleinikovas – Gintautas (A), Čižas (A), Bosas – Noreika, Binkulis, Bendžius – Četvertak, Dumčius, Krasilnikovas – Laimutis.
Trenér: Ron Pasco

Rozhodčí: Borga (SUI), Hinterdobler (GER) – Merten (GER), Nyqvist (SWE)

Diváci: 2 606

Průběh zápasu
1. třetina
01:07 GBR 1:0 Neilson (Mosey)
14:58 LTU 2 Noreika, sekání
16:42 GBR 2:0 Dowd (Neilson, Kirk)
Po 1. třetině
2. třetina
26:09 LTU 2 Gusevas, podrážení
27:40 GBR 2 Dowd, podrážení
35:15 LTU 2 Bosas, podrážení
37:53 GBR 2 Myers, držení
Po 2. třetině
3. třetina
46:31 LTU 2 Stankius, vysoká hůl
58:10 GBR 3:0 Halbert (Dowd)
Konec