Menu

Další

Snowboarding

Paralelní obří slalom žen, Rogla

Vítěz: Sabine Schöffmannová (AUT)

konec

15.03.2023, 13:00 • Rogla, Slovinsko • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Konečné výsledky

1. Sabine Schöffmannová (AUT)
2. Ester Ledecká (CZE)
3. Cubaki Mikiová (JPN)
4. Lucia Dalmassová (ITA)
...
5. Cheyene Lochová (GER)
6. Aleksandra Krolová (POL)
7. MIchelle Dekkerová (NED)
8. Ramona Theresia Hofmeisterová (GER)
9. Elisa Caffontová (ITA)
10. Julie Zoggová (SUI)
11. Melanie Hochreiterová (GER)
12. Jessica Keiserová (SUI)
13. Nadya Ochnerová (ITA)
14. Tomoka Takeučiová (JPN)
15. Ladina Jennyová (SUI)
16. Carolin Langenhorstová (GER) (14:10:08)
Rogla už tleská novým medailistkám. První místo vyhrála skvělá Sabine Schoeffmanová, která tady zvítězila vůbec poprvé v kariéře. Celkově to bylo už její šesté vítězství. Druhá dojela Ester Ledecká, která si tak v prvním závodě po zranění hned připisuje stříbrnou medaili. Třetí končí Japonka Cubaki Mikiová.

Závod v paralelním obřím slalomu žen v Rogle je u konce.

Finále

A nyní už došlo na souboj Ledecké s Schoeffmannovou. Češka si zvolila modrou dráhu. Opět se po druhé či třetí brance dobře odrazila. Na prvním mezičase byla rychlejší, ale na tom druhém už ne. Byl to nakonec velký boj, v něm bohužel česká snowboardová královna byla o pět setin pomalejší a končí tak druhá.

Bronz

Malé finále přineslo jízdu Cubaki Mikiové proti Lucii Dalmassové. Japonka dobře vystartovala, na prvním checkpointu měla náskok přes třicet setin. Ten se na druhém mezičase ještě navýšil a tak třetí žena kvalifikace vyhrává bronzovou medaili!

Na řadě jsou již obě medailové jízdy!
Nyní se pojedou mužské jízdy. Po nich už budou následovat medailové jízdy. A ty budou zajímavé, protože o první místo si to rozdají první dvě snowboardistky z kvalifikace, tedy Ledecká a Schoeffmannová, a o bronz v malém finále třetí Mikiová a čtvrtá Dalmassoová.

Semifinálové jízdy jsou u konce.

1/2

Ani po semifinálových jízdách se nemění nic na tom, že se dnes vítězí pouze na modré dráze. Sabine Schoeffmanová dojela do cíle o 68 setin rychleji, než Cubaki Mikiová.

1/2

Ester Ledecká nastoupila proti Lucii Dalmassové. Po pár obloucích se Ledecká dostala do padesáti setinového vedení. Vynikající start nakonec přinesl úspěch už na druhém mezičase, kde už nad soupeřkou vedla o víc, než sekundu. Nakonec zvítězila s obrovským náskokem, který čítal 2 sekundy a 46 setin!

Na programu je ženské semifinále.
V semifinále se utkají Lucia Dalmassová s Ester Ledeckou a Sabine Schoeffmannová s Cubaki Mikiovou.

Čtvrtfinálové jízdy jsou u konce. Nyní pokračují znovu muži.

1/4

Poslední čtvrtfinálová dvojice byla soubojem Mikiové s Krolovou. Třetí žena z kvalifikace se na prosluněné trati dostala do vedení a přibližně od prvního mezičasu si udržovala skoro stejný náskok. Nakonec postupuje díky třicetisetinovému polštáři.

1/4

Sabine Schoeffmannová nakonec postupuje bez výraznějších obav. Dekkerová totiž nezvládla jednu část trati a vyjela z ní. Rakušanka si tak asi od půlky už mohla volně dojet do cíle.

1/4

Ledecká začala znovu skvěle, už po dvou brankách se dostala do viditelného náskoku. Na prvním mezičase vyhrávala téměř o půl sekundy. Její náskok se postupně ztenčil na 22 setin i kvůli výrazně chybě před cílem, ale Ledecká to zvládla a postupuje do semifinále.

1/4

Opravdu kvalitní souboj předvedla Dalmassová s Lochovou. Němka nakonec bude tou smutnější, přestože chvílemi i vedla. Nakonec to je pouze o šest setinek. Postupuje další snowboardistka z modré dráhy.

Startuje čtvrtfinálová fáze.
Mezitím přišli na řadu muži, kde už hned v první dvojici jeden ze snowboardistů zlomil prokletí červené dráhy.

Paralelní obří slalom žen, Rogla

Vítěz: Sabine Schöffmannová (AUT)

konec

Zpět na online