Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec

15.03.2023, 12:00 • DKO Jihlava • Daniel Lhotský

Tisková konference je u konce. (12:31:12)
Podle Viktora Ujčíka se ambice na příští sezonu nemění. Věří, že se tým dokáže vhodně doplnit a hráči se zkušenostmi z azylu mohou pomoci nováčkům během další sezony.
Na závěr tiskové konference je oznámeno, že v pondělí 20.3. proběhne beseda s fanoušky, kde budou moci diskutovat s hráči a vedením klubu, bude se také řešit výstavba haly. Konkrétní informace k besedě klub doplní zítra.

Bedřich Ščerban chce jasně vyvrátit spekulace, říka, že vůči hráčům nemá žádné závazky, v současnosti Dukla nikomu z hráčů nedluží. Klub si dělá pravidelné analýzy finanční situace a dělal opatření na příjmové i výdajové situace.
Bedřich Ščerban od akce Zachraň Duklu čekal prý o trochu více, Dukle ovšem pomohla. Lidé darovali peníze i jinou formou, než jen nákupem permanentek. Jednatel klubu věří, že Dukla společně s fanoušky dokáže klub udržet v chodu i v azylu.
Tomáš Čachotský měl podle Tomáše Vrábela více nabídek v extralize, situace ohledně jeho dalšího působení je v jednání. U některých hráčů může Dukla uplatnit opce, jádro týmu zůstane, ale tým nebude úplně shodný.
Situace s dalšími stadiony je s Bedřichem Ščerbanem komplikovaná. Tým totiž má uzavřené smlouvy s partnery, kteří vyžadují na ledě a mantinelech prostor.
Situace se stadiony zůstane podobná i další sezonu. Bedřich Ščerban říká, že s Pelhřimovem má klub smlouvu i na další smlouvu, jednal i se zástupci Jindřichova Hradce. Vzdálenost do Pelhřimova a Jindřichova Hradce je prý podobná, stejně jako komplikace s logistikou. Nyní tedy bude na vedení týmu, aby vyhodnotil, zda bude pokračovat na více stadionech. V Pelhřimově se plánuje odehrát drtivou sezonu smlouvy.
Patrik Miškář konstatuje, že více se dařilo během sezony v Jindřichově Hradci, těžko ale hledá příčinu. Dodává ovšem, že na konci sezony se začalo dařit i v Pelhřimově. Tomáš Vrábel doplnil, že na stadionu Jana Marka se dařilo především proto, že Dukla zde bojovala s týmy, které byly zrovna mimo formu.
Zpráva o zahájení stavby nové haly je dle Viktora Ujčíka dobré znamení, že se začíná něco dít. Už jen pár let v azylu může vést k zlepšení výsledků. Pro trenéra je stavba hala znamení, že v Jihlavě je zájem hrát vyšší soutěž než Chance ligu.
Oficiální část skončila, následují dotazy novinářů.
Tomáš Vrábel: Konkrétní změny ještě nechceme zveřejnovat, ještě je brzo. Pro některé hráče je větší obava hrát v azylu než loni. Budou tu hrát hráči, kteří jsou ochotní se s tím poprat. Není to nic nepřekonatelného.
Viktor Ujčík: Všichni bychom rádi ještě hráli. Ale už začínáme přípravu na novou sezonu a skládáme tým na další sezonu. Dnes jsme se znovu sešli, do konce měsíce budeme trénovat na ledě. Poté dostanou kluci volno a bude následovat deset týdnů letní přípravy. Od 24. července pak znovu začneme přípravu na ledě.
Bedřich Ščerban: Lepší řešení bohužel nebylo. Pokud na konci bude multifunkční hala, rádi to absolvujeme. Daří se v tom pokračovat. Věřím, že lidé, kteří jsou proti si uvědomí, že to děláme nejen pro hokej, ale i pro město. Jihlava bude důležitým bodem vysokorychlostní tratě a tato hala jí může zas posunout.
Bedřich Ščerban: Město Jihlava si je vědomo, že pokud je cílem postavit novou multifunkční arénu, tak to má na cestě překážky. My ty překážky společně překonáváme, není to jednoduché, ale daří se to.
Bedřich Ščerban: Chtěl bych poděkovat partnerům, fanouškům i majiteli. V průběhu sezony jsme často řešili situaci v azylu, přináší to vyšší náklady, zároveň jsme zaznamenali propad v příjmové stránce.
Patrik Miškář: I pro mě a kluky v kabině to byla specifická sezona. Nehodnotím to kladně, cíl byl umístit se do šestého místa, i kluci v kabině to ví. Hodně nás zabrzdila oslabení.
Viktor Ujčík: Obrovsky nás oslabila zranění. Zranil se Šik, kvůli tomu se nám rozpadly první tři pětky. Poté přišla řada proher a museli jsme se koukat i dolů. Pak se podařilo zvednout sebevědomí a dojít do předkola. Bohužel nás srážely špatné hry speciálních týmů, i to rozhodlo o tom, že jsme Vsetínu nesebrali zápas. Vyhrát jsme mohli v každém.
Viktor Ujčík: My jsme nevěděli, co od této sezony čekat. Ještě čtrnáct dní před začátkem jsme byli v provizorní kabině. Chtěli jsme si to zútulnit, narazili jsme ale na požární opatření, takže nám chybělo soukromí. Doufám, že příští sezonu to už bude lepší, lidé ze správy stadionu dělají maximum.

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec