Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FK Admira Praha – FK Baník Sokolov

1:0

konec (1:0)

12.03.2023, 10:15 • Stadion FK Admira Praha, Praha 8–Kobylisy • 17. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.42 4.08 4.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (12:24:02)

Dnešní utkání sledovalo 230 diváků.
Pražané se příští víkend pokusí na dnešní výhru navázat na půdě lídra soutěže, tedy plzeňského béčka. Sokolov zase na své půdě přivítá pátý Vltavín.
Kobylisy hlásí dohráno, Admira potvrdila roli favorita a proti poslednímu Sokolovu vybojovala takřka povinné tři body! Že by to ale domácí měli dnes kdovíjak snadné, to se rozhodně říct nedá. Zápasu by možná spíš slušela remíza, jelikož Baník ukázal, že to se záchranou v ČFL myslí vážně a podal velmi solidní výkon, který postrádal jen kvalitní koncovku. Právě to ho dnes na severu hlavního města připravilo o bodový zisk.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Keller zachytil balón, který na něj šel z pravé strany vápna. To už bude z dnešního zápasu možná vše.

90+3

Hra se drží daleko od domácí brány, tři body pro Admiru jsou už takřka jistotou. Sokolovu se v závěru vůbec nedaří domácí defenzívu nějak zaskočit.

90+2

Publikum se teď hodně zlobí, zákrok Toureho poslal Čáchu k zemi na hraně sokolovského vápna. Rozhodčího situace nechala klidným, hraje se dál.

90+1

Fric si pohlídal Debellise na pravé straně a nepustil ho dopředu, míč po zásahu hráče Admiry končí v zámezí. Odtud ho vrátí do hry domácí borci.

90

Druhý poločas se protáhne o čtyři minuty.

90

Rozhodčí nyní varoval pro změnu Radka Šilera (ADM), s kartami se ke konci zápasu roztrhl pytel.

89

Nepovedená dlouhá hostující přihrávka sjela až ke Kellerovi, naděje Západočechů na vyrovnání jsou sekundu od sekundy menší a menší.

87

Napomenut byl Martin Debellis (SOK), Admira se tak ujme míče v bezprostřední blízkosti středové čáry.

87

Utkání v Kobylisích pomalu spěje ke konci. Na trávníku teď v bolestech leží jeden domácí a jeden hostující hráč, rozhodčí má opět v ruce žlutou kartu.

85

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Martin Čácha, přichází David Konejl,
ze hřiště odchází Michal Douděra, přichází Radek Šiler.

85

Tentokrát to Michal Douděra (ADM) ovšem s důrazem trochu přehnal, po faulu v rohu vedle hostující branky mu rozhodčí ukázal žlutou kartu.

84

Douděra se vyznamenal u středu hřiště a zastavil vznikající výpad Sokolova, hosté tentokrát ztratili míč velmi rychle. Domácí ho vrátí zpět do hry.

83

Nyanko teď vytlačil Herce do zámezí, Sokolov bude mít outové vhazování z pozice vedle vápna Admiry.

83

Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
ze hřiště odchází Júnior Agostinho, přichází Miroslav Peška.

81

Nyanko pražského gólmana zřejmě nedopatřením kopl do hlavy. Keller už se ale zdá být připraven pokračovat, za chvíli bude odkopávat míč od svého vápna.

80

Dobíhající Nyanko se ve vápně srazil s Kellerem, který zachytil dlouhou přihrávku mířící na afrického forvarda. K brankáři Admiry vyráží zdravotníci.

79

Zahálka se zbavil bránícího Agostinha a posunul míč na Čáchu, který jej chtěl poslat na levou stranu. Tam ale neměl spoluhráče, balón tedy skončil v zámezí.

78

Západočeši si vybojovali další rohový kop, exekuce se ujme Sory. Uvidíme, co si hosté připraví.

77

Sokolov to stále nevzdává a zuby nehty se snaží se probojovat před Kellera, obrana Admiry má ale situaci pod kontrolou a nepouští soupeře do střel.

76

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jan Martinic, přichází Jakub Mráz,
ze hřiště odchází Jiří Jandovský, přichází Jakub Michálek.

74

Jandovskému byla vystavena stopka před hostující šestnáctkou, hra ale běží dál. Hráč Admiry si standardku velmi pravděpodobně nevymodlí.

73

Krlička přihrávkou do běhu mířil na Dolečka, který se mohl dostat do kvalitní střelecké příležitosti. Keller si byl vědom vážnosti situace, vyběhl ven z vápna a kutálející se míč zahrál daleko od své brány.

72

Baník se snaží proniknout do domácího vápna, Debellise teď ale na hraně vápna připravil o míč Herc. Sokolovu to dnes v koncovce prostě nevychází.

71

Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
ze hřiště odchází Auron Vranovci, přichází Sacha Martinez.

69

Sory se ze souboje s domácím borcem oklepával několik desítek sekund, nakonec je ale v pořádku.

68

Martinic odzbrojil Soryho a vysunul do útoku Čáchu, který z výborné pozice ve vápně minul sokolovskou branku! Obrovská škoda pro Pražany, gól teď nebyl daleko!

67

Někdo z hostů chtěl Kellera překvapit dalekonosnou střelou z pozice pár metrů před vápnem, letící balón ale šel hned několik metrů vedle domácí svatyně.

66

Hraje se nahoru dolu, sledujeme vyrovnanou podívanou bez větších šancí na obou stranách.

65

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Vojtěch Venc, přichází Jáchym Trajhan.

64

Toure to teď zkusil podobně jako před chvílí domácí, jeho nákop mířil na Dolečka. K přetaženému balónu se nicméně jako první dostal Keller.

63

Fric chtěl dlouhou přihrávkou poslat do útoku Zahálku, kterého ovšem úspěšně pokryli dva protihráči. Míč sjel až do vápna, kde ho zachytil Hrabačka.

62

Následná rychlá akce Sokolova přinesla roh, ze kterého větší šance nevzešla. Při skrumáži u Kellera se nějak poranil Venc, jenž se pomalu zvedá z pažitu.

60

Z toho mohl být pěkný malér pro Baník! Čácha ze strany úspěšně prostrčil balón do vápna na Zahálku, kterého na poslední chvíli o balón připravil bránící protihráč. Hrabačka mohl mít pořádnou porci starostí!

59

Slibně se rozvíjející sokolovský brejk zastavil postranní sudí, Debellis se totiž ocitl v postavení mimo hru.

58

Vranovci sice nebyl schopen zpracovat přihrávku spoluhráče, následně se ale nevzdal a pronásledováním soka s balónem si vynutil faul. Kvalitní práce.

57

Toure na pravé straně zkušeně odzbrojil Martinice, míč končí v zámezí. Zpět do hry ho budou vhazovat Sokolovští, kteří se budou snažit přejít do útoku.

56

Jsme zpátky, na severu Prahy běží šestapadesátá minuta. U středu plochy byl teď faulován Čácha.

53

K vyrovnání teď v Kobylisích chybělo jen pár centimetrů, jeden z hostů nastřelil tyč!

Technické problémy nám bohužel momentálně znemožňují vám z Admiry přinést podrobný komentář, nadále vás však budeme informovat o všech důležitých událostech. Děkujeme za pochopení.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní půle v areálu v ulici Na Pecích přinesla relativně vyrovnanou podívanou, přičemž zatím mají k vítězství o něco blíže hráči Admiry. Poslední Sokolov dnes podává celkem solidní výkon, který se mu ale na rozdíl od domácích nepodařilo přetavit v branku. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po patnáctiminutové přestávce.

Druhý poločas začne přibližně v 11:21.

45+1

První poločas skončil.

45

Martinic se hnal za ujíždějícím míčem, kterého se nicméně jako první ujal ve vápně Hrabačka. Šance z toho tedy nebyla; první poločas se chýlí ke konci.

44

Teď fauloval pro změnu jeden z domácích hráčů, rozhodčí Rejžek to dnes v Kobylisích nemá moc jednoduché. Sokolov se vrací k míči u středu hřiště.

43

Martin Pulpit při střídání jistě doufal, že Daniil Doleček (SOK) se do zápisu utkání zaznamená trochu jinak než žlutou kartou, ale co se dá dělat.

42

Bude se žlutit, Douděra po tvrdém zákroku protihráče leží na hrací ploše. Snad bude v pořádku.

41

Herc dlouhým centrem hledal volného Douděru ve vápně, jenže míč zaletěl až za sokolovskou svatyni.

39

Z poměrně slibné příležitosti nakonec nic nebylo, Pražané si situaci pohlídali. Douděra se teď snažil přejít do útoku, na straně ho ale zastavil Kabantsov.

38

Baník čeká standardka z pozice pár metrů za středovou čarou, většina hráčů v pažitu se cpe do vápna Admiry. Uvidíme, co Sokolov vymyslí tentokrát.

37

Úvodní poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Závěrečné minuty zatím patří Západočechům, kteří mají více ze hry a hledají příležitosti k zakončení.

36

Toure se odpoutal od dotěrného Zahálky a rozehrál míč po straně dopředu, Sokolov nyní hledá cestu zpět před pražskou šestnáctku. Keller musí zpozornět.

35

Dění nyní v Kobylisích zastavil ofsajd Admiry, Hrabačka míč odkopl na opačnou stranu hrací plochy.

34

Ukvapená střela z hranice šestnáctky šla hodně vedle, Keller tentokrát nebyl nucen zasáhnout. Krlička, který byl zřejmě jejím autorem, se zvedá z trávníku.

33

Agostinho pelášil za centrem, který ale ze vzduchu nakonec vylovil Keller. Sokolov je momentálně aktivnějším celkem na hrací ploše.

31

Hrabačka si na své konto zapisuje další úspěšný zákrok, propagační pokus z levé strany ho příliš nepotrápil. Baník se po pár minutách vrací zpět k míči.

30

Hra se nyní drží u pravé strany hřiště, hosté se zatím bezúspěšně snaží odzbrojit hráče Admiry.

29

Balón končí za Kellerem, který ho za malý moment odkopne daleko od svého rajonu. Západočeši se snaží srovnat, v koncovce jim ale zatím něco chybí.

28

Hrabačka poslal míč na pravou stranu, odkud ho jeden z jeho spoluhráčů rozehrál dopředu. Admira u středu plochy celou akci zbrzdila jen za cenu faulu.

27

Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
ze hřiště odchází Lukáš Václavík, přichází Daniil Doleček.

26

Hra se teď zasekla trochu na mrtvém bodě, moc zajímavého toho v Kobylisích k vidění není. Ani jednomu týmu se nedaří prorazit před bránu soupeře.

25

Admira se teď neúspěšně snažila proniknout přes hostující obranný val, Sokolov si bere balón.

23

Šulc klečí v hostujícím vápně, zřejmě ho trápí nějaký problém s kotníkem. Tohle nevidíme rádi, můžeme jen doufat, že sokolovský borec bude v pořádku.

22

Po Soryho dlouhém nákopu se natahoval zřejmě Vranovci, jenž jej ale zvládl jen poslat do zámezí. Sokolovský útok tak tentokrát skončil velmi rychle.

21

Po pravé straně hostující šestnáctky se teď už dlouho bojuje o míč, který v poslední minutě hned dvakrát vyletěl do zámezí. Balón tak často mění majitele.

20

Debellis Václavíkův centr do vápna nezachytil, zvládl ho jen jemně tečovat. Pražský gólman míč zastavil bez sebemenších obtíží, tohle nemělo gólové parametry.

19

Po delší době si nyní na míč sáhl zase Keller, jenž lapil střelu, která šla přesně do středu brány.

18

Martinic se teď vyznamenal pro změnu v obraně, když zachytil přihrávku protihráče a bez váhání vyslal balón na opačný konec hrací plochy.

17

Dění v Kobylisích zastavuje domácí faul u středu hrací plochy. Zákroků za hranicí pravidel dnes bylo k vidění celkem dost, převážně ze strany Admiry.

16

Z chaotické situaci ve vápně mohl těžit Martinic, který se těsně po rohovém kopu dostal k nebezpečné střele! Hrabačka si ale udržel přehled o situaci a do dráhy projektilu včas padl!

15

Jandovský dlouhou nahrávkou vysunul dopředu Čáchu, jehož následný pokus o centr zblokoval Krlička. Pražané si poprvé v zápase vyzkouší roh.

14

Protiútok Admiry přinesl hodně nepovedený projektil, který pomalu projel vedle levé tyče sokolovské brány. Hrabačka nemusel zasahovat, bude rozehrávat.

13

Baník snad vůbec poprvé v dnešním utkání zahrozil. Keller si poradil s trochu ukvapenou střelou z hodně ostrého úhlu, kterou vyrazil před sebe.

12

Douděra se snažil doběhnout přihrávku do vápna, jako první se však k balónu dostal Hrabačka. Akce Admiry se tentokrát obešla bez střely na bránu.

11

Pražané jsou i nadále aktivnějším celkem na hrací ploše, Sokolov se nicméně drží na balónu.

10

10. Martin ČÁCHA - 1:0

10

Admira právě vstřelila branku!
Domácí se v desáté minutě ujímají vedení! Admira rychlým výpadem rozebrala hostující obranu, z bezprostřední blízkosti brány Hrabačku hlavičkou překonal MARTIN ČÁCHA – 1:0!

8

Sokolovský hráč nyní vystihl Douděrovu přihrávku do vápna. Admira si následně balón rychle vybojovala zpět, obratem ale její akci zastavil útočný faul.

6

Douděra nepřesnou přihrávku dobíhal marně, míč přejel postranní čáru. Baník se vrací k balónu, domácím to dnes zatím v útoku skřípe.

5

První pořádný útok Admiry se obešel bez větší šance, Hrabačka bude rozehrávat od své brány.

4

Šulc se parádně dostal skrz pražskou obranu, ve vápně ho ale Admira následně přeci jen zastavila. K míči se dostal Václavík, který ho obratem zkusil centrovat, jenže jeho nabídka nenašla žádného spoluhráče.

3

Debellis znepříjemňoval život Vencovi na kraji vápna, ten byl tak nucen pro jistotu poslat míč zpět ke Kellerovi. V Kobylisích je to zatím opatrná podívaná.

2

Míč znovu padá do zámezí, zpět do hry ho vhodí Nyanko. Domácí jsou zatím častěji na balónu, nedaří se jim však proniknout přes sokolovské rozestavení.

1

Dlouhý nákop hostů skončil v rukavicích Kellera. Admira se následně snažila hru přesunout k Hrabačkovi po pravé straně, její akce ale vedla k outu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Sokolov, začínáme!
Oba kluby nastupují na hrací plochu, domácí v pruhovaných černobílých dresech a hosté ve žlutých. Za malou chvíli v Kobylisích půjdeme na věc.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní ráno, duel mezi Admirou a Sokolovem se blíží. Níže si můžete prohlédnout dnešní úvodní sestavy.
Úvodní sestavy:

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Venc, Čácha, Douděra, Jandovský, Adam Čížek I, Zahálka, Horák.
Náhradníci: Konečný – Michálek, Trajhan, Konejl, Mráz, Záruba, Šiler.
Trenér: František Peřina.

FK Baník Sokolov: Hrabačka – Šulc, Kabantsov, Toure, Nyanko, Krlička (C), Sory, Agostinho, Václavík, Debellis, Vranovci.
Náhradníci: Štrunc, Martinez – Doleček, Ptáček, Kraclík, Peška, Adam Čížek II.
Trenér: Martin Pulpit.

Rozhodčí: Rejžek – Vychodil, Matyš.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

První vzájemné střetnutí dnešních soupeřů v tomto ročníku se odehrálo loni v srpnu a body se tehdy dělily rovným dílem. V jedenácté minutě tehdy otevřel skóre pražský Záruba, na jehož gól celkem rychle odpověděl Toure Sidik. Uvidíme, jak dopadne dnešní odveta.

13. 8. 2022: Sokolov – Admira 1:1 (1:1)

Branky: 39. Toure Sidik – 11. Záruba.

Žluté karty: 64. Strmiska (SOK), 68. Debellis (SOK), 84. Vokáč (SOK) – 31. Herc (ADM), 59. Kunc (ADM), 90+2. Čížek (ADM).

Sokolov: Hrabačka – Čížek (74. Švagr), Debellis, Krapolka (74. Václavík), Krlička (C), Peška, Rybár, Řezáč, Strmiska (66. Šulc), Toure Sidik, Vokáč (87. Stehlík).

Admira: Keller – Čácha (73. Broda), Čížek, Douděra (46. Kunc), Fric, Herc, Martinic (C), Mráz (66. Mlynka), Trajhan (87. Konejl), Venc, Záruba (46. Michálek).
FK BANÍK SOKOLOV (16. místo)
16 Z, 4–1–11, 18:31 (-13), 13 bodů

Západočeši minulý víkend padli na půdě prvního béčka Plzně, které díky trefě Krůty vyhrálo těsně 1:0. Nový kouč Sokolova Martin Pulpit tak začal svou novou misi, ve které se bude snažit tým udržet ve třetí nejvyšší soutěže, neúspěšně. Udělají hosté krok směrem k odlepení se ze dna tabulky dnes v hlavním městě?

Nejlepší střelci Sokolova
Júnior AGOSTINHO – 10 Z, 3 branky
Miroslav PEŠKA – 15 Z, 3 branky
Auron VRANOVCI – 9 Z, 2 branky
FK ADMIRA PRAHA (4. místo)
16 Z, 9–4–3, 27:14 (+13), 31 bodů

Admira se po povedeném podzimu nachází na dostřel od špičky tabulky, vstup do druhé části sezóny jí ale minulý týden nevyšel dle představ. Los prvního jarního kola jí přisoudil předposlední béčko Dukly, které si díky brankám Červenky a Lehkého připsalo tři body za výhru 2:0. Uvidíme, jestli se celek z Kobylis dnes vzpamatuje.

Nejlepší střelci Admiry
Štěpán ZAHÁLKA – 15 Z, 10 branek
Martin ČÁCHA – 16 Z, 7 branek
M. Horák, J. Michálek, V. Záruba – 2 branky
Příjemnou neděli u sledování ČFL! Nedělní ráno se v Kobylisích ponese ve znamení třetiligového fotbalu, domácí Admira vyzve na souboj Sokolov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Admira Praha – FK Baník Sokolov

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 10. Čácha

Karty:   85. Douděra (ADM), 90. Šiler (ADM) – 43. Doleček (SOK), 87. Debellis (SOK)

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C) (76. Mráz), Venc (65. Trajhan), Čácha (85. Konejl), Douděra (85. Šiler), Jandovský (76. Michálek), Adam Čížek I, Zahálka, Horák.
Náhradníci: Konečný – Záruba.

Trenér: František Peřina.

FK Baník Sokolov: Hrabačka – Šulc, Kabantsov, Toure, Nyanko, Krlička (C), Sory, Agostinho (83. Peška), Václavík (27. Doleček), Debellis, Vranovci (71. Martinez).
Náhradníci: Štrunc – Ptáček, Kraclík, Adam Čížek II.

Trenér: Martin Pulpit.

Rozhodčí: Rejžek – Vychodil, Matyš.

Diváci: 230