Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Západ

Piráti Chomutov – Mostečtí Lvi

3:1

konec (2:0, 1:0, 0:1) Stav série: 1:0

11.03.2023, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Osmifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.15 7.5 9.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Do osmifinálové série vstoupil lépe Chomutov, který po výsledku 3:1 zapisuje první bod. Chomutovští působili lepším dojmem, byli rychlejší a mohli se spolehnout na Richarda Běhulu. Tomu zdatně sekundoval také Lukáš Hosnedl, avšak na vítězství Mostu to nestačilo.

Série se tak za stavu 1:0 pro Piráty přesune právě do Mostu, kde se bude hrát už v pondělí. To je ode mě vše a budu se na vás těšit zase někdy příště, napočtenou. (19:56:45)

Konec zápasu.

58:56

Při vlastním oslabení se před domácí branku proháčkoval Milan Böhm, který z mezikruží zamířil jen nad horní tyčku.

57:56

Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
Štěpán Urbánek – 2 min., podrážení.

57:11

Lukáš Hosnedl zůstává na střídačce a před branku Chomutova míří hned šestice bruslařů Mostu!

57:11

Vladimír Kýhos starší si vyžádal oddechový čas. Uvidíme, zda taktické pokyny trenéra Mostu pomohou!

57:11

Radek Havel u mantinelu zastavil soupeře, ovšem následně vyhodil na zakázané uvolnění.

Dnešní utkání sleduje 2 268 diváků.

55:56

Před brankou Mostu se nacházel Roman Chlouba, který si dlouhou kličkou položil hostujícího brankáře. Avšak nedokázal najít místečko mezi ním a tyčkou. Stav zápasu tak zůstává dál otevřený.

55:36

Pod tlakem se u modré čáry nacházel Jakub Váchal, který tak puk nahodil proti brance. Lukáš Hosnedl zakončení dobře viděl a schoval jej do lapačky.

54:47

Jakub Chrpa se hodně rozčiluje, že mu rozhodčí odpískali ofsajd. Nejlepší střelec Chomutova tak jde na kobereček k hlavnímu sudímu.

54:25

Nahození mosteckého mužstva schoval do lapačky domácí brankář, který se chvíli rozhlížel, zda může rozehrát. Celou situaci si promyslel a hru přerušil.

53:47

S rozehrávkou za vlastní brankou otálel Radek Havel, který následně trefil brusli Vladimíra Kýhose. Puk se najednou odrazil před branku, avšak Richard Běhula byl pozorný a hru přerušil.

53:06

Podél levého mantinelu nabral velkou rychlost Jaroslav Šimeček, jehož pokus zamířil jen do hrudníku domácího maskovaného muže.

52:22

Jakub Matai nabral kotouč u své branky a přejel s ním až před branku soupeře. Do jeho pokusu se ale položil obránce, od něhož černá guma zamířila do ochranné sítě.

51:18

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Viktor Hübl – 2 min., podrážení.

51:02

51:02 Vladimír KÝHOS - 3:1

51:02

MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
Také mostečtí hráči se dočkali branky, když zužitkovali přesilovou hru! Od modré čáry se napřáhl Aleš Havlůj, jehož pokus tečoval mezi kruhy VLADIMÍR KÝHOS. Černá guma zamířila rychle k ledu a Richard běhula už nestačil reagovat – 3:1. Asistence: Aleš Havlůj a Pavel Písařík.

50:51

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Vít Seemann – 2 min., sekání.

49:17

Zakončením od modré čáry se předvedl Roman Fučík, jenž trefil prvního bránícího hráče. Most se ještě chvíli nacházel v kombinaci, která skončila po nepřesné přihrávce.

48:03

Sledujeme poněkud nezáživnou pasáž hry, ani jeden z týmů se nemůže usadit před brankou soupeře.

46:37

Těžkou přihrávkou hledal František Lukeš svého kapitána, který mířil před branku. K zakončení nedošlo a Most znovu obrací kormidlo hry.

45:42

Nahozením od modré čáry se prezentoval Jakub Procházka, ale Richard Běhula měl čistý výhled a černou gumu zpacifikoval.

44:46

Na modrou čáru dostal nabito Jakub Matai, jenž černou gumu promáchl a Piráti se museli vystěhovat z útočného pásma.

43:19

Na levé straně nabral velkou rychlost Pavel Písařík, který mířil mezi ruku a beton Richarda Běhuly. Chomutovský gólman rychle reagoval a puk vyrazil k zadnímu mantinelu.

42:46

Středem hrací plochy se ke střele prokličkoval Stanislav Vrhel, jehož pokus vyrazil hostující brankář před sebe. Chomutovský útočník mířil za dorážkou, ale cestou ho zpacifikoval soupeř.

41:53

V rohu hrací plochy udělal Vít Seemann otočku kolem Jiřího Hoffmann. Chomutovskému obránci utekla černá guma k brance, kde ji pod lapačku schoval Lukáš Hosnedl.

41:12

Most se dlouhou dobu nacházel pod tlakem, ze kterého se vymanil jen vyhozením na zakázané uvolnění.

40:40

Od modré čáry nahazoval černou gumu na branku Radek Havel, jehož pokus vyrazil hostujíc brankář k mantinelu. Chomutovští dál kombinují v útočném pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé dvacetiminutovce se mezi střelce zapsal Stanislav Vrhel, jenž navýšil vedení Chomutova. Piráti v prostřední části trochu ubrali a hrají to, co sami potřebují. Most si vypracoval pár šancí, které pochytal Richard Běhula, jenž dál drží šanci na čisté konto. Uvidíme, co se stane v poslední periodě.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Mezi kruhy se nacházel Roman Chlouba, jenž netrefil prostor branky. Následně to od modré čáry vyzkoušel i Jakub Váchal, ale také přestřelil.

39:11

Po přejetí modré čáry chtěl vystřelit Pavel Smolka, do jehož pokus vložil hůl Jakub Matai. Černá guma zamířila do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat po levici domácího gólmana.

38:42

Jakub Zajíček přihrával na levou stranu, odkud vystřelil Tomáš Koblížek. Ten se hnal také za dorážkou, avšak mostecký brankář byl i na tuto variantu připravený.

37:22

František Lukeš se nacházel za brankou a kolem první tyče našel Viktora Hübla. Chomutovský kapitán zblízka trefil Lukáše Hosnedla do hrudníku.

36:20

Pavel Písařík nabil na modrou čáru, odkud se napřáhl Štěpán Urbánek, jehož pokus byl před brankou zastavený. Piráti následně vyhodili a mohli vystřídat.

36:07

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Vít Seemann – 2 min., držení.

35:18

Vyhození hostujícího celku nezpracoval na modré čáře obránce Chomutova, a tak musel být pozorný Richard Běhula, jenž rychle rozehrál.

33:45

Od modré čáry se napřáhl David Petrásek, jehož pokus skončil na brusli prvního bránícího hráče. Mostu se následně povedlo posunout hru do středního pásma.

32:00

Z pravého kruhu vystřelil na zadní tyčku Josef Stříbrný, jehož pokus vyrazil Richard Běhula k mantinelu. Chomutovský brankář musel být pozorný, jelikož okamžitě přišla další střela.

30:53

Pavel Smolka mezi kruhy zazmatkoval, puku ho zbavil Milan Kostourek, jenž znovu vzduchem vyhazuje přes celé kluziště.

30:38

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Radek Havel – 2 min., podrážení.

28:30

28:30 Stanislav VRHEL - 3:0

28:30

Piráti právě vstřelili branku!
Geniální přihrávku vymyslel Stanislav Vrhel, který přeloboval obránce a vysunul Milana Koustourka. Zkušený útočník objel branku, přihrál na zadní tyčku, odkud se prosadil STANISLAV VRHEL. Asistence: Milan Kostourek.

27:18

Od pravého mantinelu do bližšího horního rohu zamířil Daniel Šoustek, jehož pokus schoval Richard Běhula do lapačky.

27:00

Chomutovští nahazovali kotouč do pásma ještě před červenou čárou, a tak se hra přerušuje pro zakázané uvolnění.

26:18

Podél pravého mantinelu zajel do útočného pásma Pavel Smolka, ale vyslal jen nepřesný pokus, který proletěl kolem vzdálenější tyče chomutovské klece.

25:29

František Lukeš vysunul do úniku Viktora Hübla, který si černou gumu přehodil na bekhend. Zakončení mířilo mezi betony, ovšem také Lukáš Hosnedl mezeru rychle utěsnil.

24:53

Na levém kruhu zazmatkoval František Lukeš, ale posunul puk na modrou čáru, odkud se napřáhl Vít Seemann. Jeho dělovku mostecký brankář viděl a hru znovu přerušil.

23:52

Přihrávku z levé strany zachytil před brankou Ivan Řehoř, jenž chtěl zamířil mezi brankářovy betony. Avšak Richard Běhula byl pozorný a mezeru rychle zavřel.

22:59

Černá guma se odrazila od zadního mantinelu a vedle branky jí dojel Vítězstlav Nedrda. Jeho pokus zblízka zamířil pouze do připraveného Richarda Běhuly.

22:18

Jakub Váchal od modré čáry trefil soupeře a odraženého puku se chopil František Mála. Ten se rychle otočil, avšak zamířil jen do připraveného Lukáše Hosnedla.

21:28

Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, ke se nacházel osamocený Ivan Řehoř, jenž černou gumu netrefil. Most tak musel vyklidit útočné pásmo.

20:29

Z levého kruhu se do kotouče opřel František Lukeš, ale do pokusu mu skončil soupeř. Chomutov se následně v pásmu neudržel a Most už je v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Začátek druhé dvacetiminutovky se trochu zpozdí, jelikož ve středovém kruhu je díra v ledové ploše. Rozhodčí už volají na led příslušné pracovníky ROCKNET ARÉNY.
Do zápasu lépe vstoupil Most, který ale neproměnil dvojnásobnou početní výhodu, a tak se otěží chopili Piráti. Domácí celek byl na ledové ploše mnohem aktivnější a po brankách Jakuba Zajíčka a Viktora Hübla odskočil do dvoubrankového vedení. Uvidíme, co se stane v další dvacetiminutovce.

20:00

První třetina skončila.

19:39

Ještě v první periodě vystřelil od modré čáry Radek Havel, na jeho dělovku Lukáš Hosnedl viděl a schoval jí do lapačky.

19:04

Z pravého kruhu pro vhazování znovu střílel Viktor Hübl, který mířil na zadní tyčku, ale trefil jenom jednoho z obránců.

18:25

Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
Pavel Písařík – 2 min., nedovolené bránění.

18:03

Před odkrytou brankou Chomutova se nacházel Milan Böhm, který mířil k pravé tyči. Jenomže Richard Běhula se skvěle přesunul a puk vyrážečkou ještě vytěsnil.

17:38

Michal Steinocher vymýšlel přihrávku o mantinel, ale kotouč doklouzal na zakázané uvolnění.

17:23

Chomutovští se hnali za další útočnou akcí, ale byli nachytání v ofsajdové pasti.

16:01

Až před branku si najel Stanislav Vrhel, který si dokonce položil Lukáše Hosnedla, ovšem z blízka jej nedokázal přehodit.

15:27

Hostující celek se dlouho nacházel v útočném pásma, ale střelecký pokus na Richarda Běhulu nevyslal. Chomutov překlopil hru na druhou stranu, ale pokus od mantinelu zamířil nad branku.

13:30

Už to vypadalo, že se František Mála proháčkuje až před brankáře. Ovšem zastavil ho poslední obránce, a tak z toho další šance Chomutova nebyla.

12:34

12:34 Viktor HÜBL - 2:0

12:34

Piráti právě vstřelili branku!
Také druhou početní výhodu Chomutovští využili! VIKTOR HÜBL se napřáhl z osy, ale na malou chvíli zakončení ještě odložil. Následně si ale našel prostor a zamířil mezi brankářovy betony! Asistence: František Lukeš a Jakub Chrpa.

12:16

Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
Pavel Písařík – 2 min., hákování.

12:16

Na druhou stranu se do přečíslení vydali Jakub Zajíček a Tomáš Koblížek. Po přihrávce vystřelil zblízka druhý jmenovaný, ale Lukáš Hosnedl byl připravený zasáhnout.

12:02

Jakub Váchal na útočné modré čáře nezachytil puk, a tak do samostatného úniku ujel Vladimír Kýhos. Hostující útočník předvedl kličku do bekhendu, ale Richard Běhula vytasil zákrok betonem.

11:34

Od modré čáry vystřelil Radek Havel, který před brankou trefil Romana Chloubu. Chomutovský útočník zůstal ležet na ledové ploše, kde je také ošetřován. Avšak zdá se, že by měl být v pořádku.

09:58

V rotaci ztratil kotouč František Mála, a tak Vladimír Kýhos zajel za červenou čárou, nahodil puk a jel na střídačku.

09:07

Mostečtí pokryli druhou formaci Pirátů a následně se schovali za vlastní branku, aby poslali na ledovou plochu novou formaci.

07:55

Za brankou výborně zabojoval Jakub Chrpa, který hned hledal svého kapitána. Viktor Hübl ještě vylepšil situaci přihrávkou na Františka Lukeše, jenž zamířil kousek vedle vzdálenější tyče.

07:25

Chomutovští nahazovali černou gumu ještě od červené čáry, ale rychle se blížili k hostujícímu brankáři, a tak je hra znovu přerušená.

07:04

Další zakončení hostujícího Daniela Šoustka schoval Richard Běhula do výstroje. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levici domácího maskovaného muže.

06:04

06:04 Jakub ZAJÍČEK - 1:0

06:04

Piráti právě vstřelili branku!
Zatímco Most zahodil dvojnásobnou početní výhodu, tak Chomutov při normální přesilovce poprvé zaúřadoval! Viktor Hübl z pravé strany přihrával mezi kruhy, kde byl JAKUB ZAJÍČEK sice zády k brance, ale bekhendem zamířil přes nad brankářův beton. Asistence: Viktor Hübl a František Lukeš.

05:28

Domácí kapitán čekal na najetí Milana Kostourka, jenž těžkou přihrávku před brankou nepřevzal a černá guma zamířila jen k zadnímu mantinelu.

04:57

Roman Chlouba vymyslel těžkou přihrávku na Stanislava Vrhela, Chomutov se tak nemůže probojovat do útočného pásma.

04:22

Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
Jiří Hoffmann – 2 min., podrážení.

03:28

Z pravého kruhu vystřelil Vítězslav Nedrda, jehož pokus domácí brankář vyrazil před sebe. Piráti následně chvíli před brankou zmatkovali, ale situaci zvládli.

02:29

Znovu od modré čáry se napřáhl Štěpán Urbánek, jenž netrefil prostoru branky. Domácí následně podél mantinelu vyhodili přes celé kluziště.

01:43

Zakončení hostujícího obránce přišlo od modré čáry, ale Richard Běhula ramenem kotouč vyrazil. Chomutovu se následně povedlo vyhodit.

01:19

Mostečtí Lvi budou hrát třiapadesát vteřin ve dvojnásobné početní výhodě!

01:19

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Vít Seemann – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

00:34

Štěpánu Urbánkovi utekl puk do středního pásma, a tak hostující celek musí vyklidit pásmo. Chomutovští černou gumu získali a chvíli jí udrželi na hokejkách.

00:12

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Viktor Hübl – 2 min., podrážení.

00:10

Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, a tak Most má právo první útočné akce.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vás vítám z potemnělé ROCKNET ARÉNY, kde právě místní hlasatel představuje soupisku Chomutova. Zhruba za pět minut přijde už na řadu úvodní vhazování dnešního zápasu.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Filip, Matai, Petrásek, Havel (A), Váchal, Seemann, F. Hynek – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Kostourek, Vrhel, Chlouba – Zajíček, Mála, Koblížek – Veselý, Mežnar
Trenér: Kamil Koláček

Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Fučík, Havlůj (C), Šoustek, Urbánek, Hoffmann – Řehoř, Stříbrný, Písařík, Šimeček, Nedrda (A), Kýhos (A), Böhm, Kysela, Procházka, Smolka
Trenér: Vladimír Kýhos

Rozhodčí: Jílek, Zeliska – Maňák, Tuháček.
Až do posledního kola nadstavbové části bojoval Chomutov o druhou pozici, kterou mohl ztratit domácí porážkou s Příbramí. Ovšem Tábor v závěru zápasu s Ústím nad Labem vsadil vše na jednu kartu, odvolal brankáře, ale kýžený gól nezapsal. Piráti tak se sedmadevadesáti body skončili na Letňany. Zlom chomutovského mužstva přišel po Vánocích, kdy si konečně všechno sedlo a mužstvo kolem Viktora Hübla zlepšoval své výkon. Poradí si svěřenci Kamila Koláčka s rolí obrovského favorita i v play-off?

Nejproduktivnější hráči Chomutova v celé sezoně

Viktor Hübl 64 bodů (24+40)
František Lukeš 60 bodů (13+47)
Milan Kostourek 53 bodů (18+35)
V závěru nadstavbové části chybělo Mostu několik hráčů, a tak se tým vedený Vladimírem Kýhosem musel spokojit s osmým místem, když zaznamenal devětačtyřicet bodů. Lvi tak museli do předkola, v němž vyřadili ve dvou duelech Písek. Klíčem k úspěchu byl také návrat Pavla Písaříka, jenž byl nejproduktivnějším hráčem svého mužstva. Postupovou trefu pak zaznamenal Ivan Řehoř.

Nejproduktivnější hráči Mostu v celé sezoně

Pavel Písařík 43 bodů (26+17)
Jakub Procházka 36 bodů (17+19)
Pavel Smolka 33 bodů (13+20)
Play-off druhé hokejové ligy se hlásí o slovo, a tak vás vítám u textového přenosu. Úvodní střetnutí mezi Chomutovem a Mostem, se odehraje v pirátské ROCKNET ARÉNĚ. Derby prý nezná favorita, ovšem papírové předpoklady hovoří ve prospěch domácího mužstva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Piráti Chomutov – Mostečtí Lvi

3:1

konec (2:0, 1:0, 0:1) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Zajíček (Hübl, Lukeš), 13. Hübl (Lukeš, Chrpa), 29. Vrhel (Kostourek) – 52. Kýhos (Havlůj, Písařík)

Piráti Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Filip, Matai, Petrásek, Havel (A), Váchal, Seemann, F. Hynek – Chrpa (A), Hübl (C), Lukeš – Kostourek, Vrhel, Chlouba – Zajíček, Mála, Koblížek – Veselý, Mežnar
Trenér: Kamil Koláček

Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Fučík, Havlůj (C), Šoustek, Urbánek, Steinocher, Hoffmann – Řehoř, Stříbrný, Písařík, Šimeček, Nedrda (A), Kýhos (A), Böhm, Kysela, Procházka, Smolka
Trenér: Vladimír Kýhos

Rozhodčí: Jílek, Zeliska – Maňák, Tuháček

Diváci: 2 268

Průběh zápasu
1. třetina
00:12 CHM 2 Hübl, podrážení
01:19 CHM 2 Seemann, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
04:22 MOL 2 Hoffmann, podrážení
06:04 CHM 1:0 Zajíček (Hübl, Lukeš)
12:16 MOL 2 Písařík, hákování
12:34 CHM 2:0 Hübl (Lukeš, Chrpa)
18:25 MOL 2 Písařík, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
28:30 CHM 3:0 Vrhel (Kostourek)
30:38 CHM 2 Havel, podrážení
36:07 CHM 2 Seemann, držení
Po 2. třetině
3. třetina
50:51 CHM 2 Seemann, sekání
51:02 MOL 3:1 Kýhos (Havlůj, Písařík)
51:18 CHM 2 Hübl, podrážení
57:56 MOL 2 Urbánek, podrážení
Konec