Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

5:1

konec (1:1, 1:0, 3:0)

11.03.2023, 21:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Milan Huppert

Tipsport: 1.63 4.63 4.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistika
Střely na bránu: 32 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 60:00
Carter Hart (PHI) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 58:36

Česká a slovenská stopa
Jan Rutta (PIT) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:18

Tři hvězdy utkání
1. Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků
2. Jason Zucker (PIT) – 1+0
3. Marcus Pettersson (PIT) – 0+2 (00:20:21)

Utkání přihlíželo 18 254 diváků.
Pittsburgh v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, Letce z Philadelphie porazil 5:1.

Ačkoli výsledek vypadá jasně, tak Tučňáci se o vítězství dlouho strachovali, protože ještě po druhé třetině vedli o jediný gól. Pojistku na vedení dal v 55. minutě úspěšnou tečí Jason Zucker, načež se při powerplay soupeře trefil do prázdné brány Jake Guentzel a v poslední minutě skóroval ještě Mikael Granlund.

Svěřenci kouče Sullivana si vítězstvím polepšili ve Východní konferenci na sedmé místo, před Islanders jsou z důvodu lepšího skóre. Philadelphia zůstává čtrnáctá, jejich naděje na postup zůstávají pouze v rovině teorie.

Konec zápasu.

59:50

Domácí dohrávají střetnutí za vlastní bránou, diváci kvitují předvedený výkon potleskem vestoje. Tučňáci si připíšou do tabulky důležité dva body.

59:04

59:04 Mikael GRANLUND - 5:1

59:04

Pittsburgh právě vstřelil branku!
A další kousek v hostující bráně. Finský útočník MIKAEL GRANLUND dostal od Kulikova parádní nahrávku za obranu, v přečíslení volil z levého kruhu forhendové zakončení na zadní tyč a Hart lapačkou na dobře umístěnou střelu nedosáhl. Asistence: Dmitrij Kulikov a Jan Rutta.

58:22

58:22 Jake GUENTZEL - 4:1

58:22

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto. Carter získal puk v obranné třetině a odrazem o pravý mantinel jej poslal do střední k JAKEU GUENTZELOVI, člen elitní útočné formace s přehledem usměrnil touš do odkryté soupeřovy svatyně. Asistence: Jeff Carter a Brian Dumoulin.

57:57

Do chumlu hráčů před bránou vypálil Cameron York. Clonící Brian Dumoulin srazil touš k pravému mantinelu.

57:17

Není nač čekat. Philadelphia získala útočnou třetinu a Carter Hart upaluje na střídačku, hosté zkouší štěstí v šesti bruslařích.

56:50

Domácí drží puk v útočné třetině a pochopitelně nikam nespěchají. Jake Guentzel mohl střílet, nakonec ještě volil nahrávku za bránu na Crosbyho.

56:18

Po levém mantinelu Noah Cates nahrával Morganovi Frostovi, jenž zakončoval z velkého úhlu, cílové zařízení minul o pořádný kus.

55:19

Owen Tippett si s přečíslením neporadil vůbec dobře. Vyzkoušel žabičku na Jamese van Riemsdyka, jenž nezvládl těžké zpracování.

54:24

54:24 Jason ZUCKER - 3:1

54:24

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sullivanova družina dělá další důležitý krok směrem k zisku důležitých dvou bodů! Ihned po buly vypálil od modré čáry Pettersson a JASON ZUCKER hrací předmět šikovně tečoval mezi Hartovy betony. Asistence: Marcus Pettersson a Jevgenij Malkin.

54:04

Skrytou střelu vyslal přes dvojici bránících hráčů Rickard Rakell a Carter Hart měl štěstí, že mu kotouč zůstal pod pravým betonem.

53:47

Pittsburgh v plném počtu, Bryan Rust je zpět na ledové ploše. Zkusil počkat za defenzivní linií soupeře, ale včas se k němu stáhl Nick Seeler.

53:25

Casey DeSmith musel znovu do akce a zákrok nebyl vůbec jednoduchý. Levou ruku srazil k tělu proti ráně van Riemsdyka v poslední chvíli.

53:09

Poměrně dlouho trvající kombinaci ukončil nahozením od modré čáry Cameron York, Casey DeSmith schoval hrací předmět ve výstroji.

52:53

Útok Flyers začal u Joela Farabeeho, který po výměně puku s van Riemsdykem získal útočnou třetinu. Letci mohou znovu vymýšlet.

52:16

Příliš dlouho kvedlal v levém kruhu s kotoučem Owen Tippett. Nakonec si jej sám odpálil od hokejky, po levém mantinelu pak vyhazoval Pettersson.

51:57

Vinou podrážení usedl na lavici hanby Bryan Rust. Domácí forvard hrál proti pravidlům ve středním pásmu, kde nedovoleným způsobem zabránil v jízdě Tippettovi.

51:29

Velmi dobře si ve středovém kruhu poradil Travis Sanheim. Projel mezi dvěma překvapenými protihráči, získal útočné pásmo, až přihrávka na Laughtona mu nevyšla.

50:55

Hokejisté v bílo-žlutých dresech udržují kotouč daleko od vlastní brány. Útočný výpad završil Rickard Rakell pasem pod sebe na Krise Letanga, který mířil nepřesně.

50:13

V již probíhající závěrečné desetiminutovce základní hrací doby Rasmus Ristolainen nahrál v útočné třetině do pravého kruhu Kiefferu Bellowsovi, ten rozvlnil jenom boční síť.

49:48

S velkým štěstím se Jevgenij Malkin protlačil za záda Scotta Laughtona, na dlouhou hokejku posléze střílel příliš vysoko.

49:01

Tanner Laczynski místo očekávaného zakončení zbytečně nahrával pod sebe na obsazeného Nicolase Deslaurierse, jemuž nedovolil zakončit Dmitrij Kulikov.

48:25

Domácí v plném počtu. Marcus Pettersson okamžitě vystartoval vypomoci do obranné třetiny a byl to právě on, kdo zpacifikoval Jamese van Riemsdyka.

48:06

Při dalším kontaktu s pukem volil Ivan Provorov střelu ze zápěstí od modré čáry, Casey DeSmith zakročil levou rukou.

47:43

Z pod tlaku dostal Penguins Jason Zucker. Tak dlouho vyvíjel tlak na Ivana Provorova, až ho nakonec přiměl k nepřesné nahrávce na Hayese.

47:11

47:11 Fantastický DeSmithův zákrok proti Tippettově dorážce

47:11

Do třetice už to vyšlo a Philadelphii byla blízko srovnání stavu. Dělovku Yorka vytáhl Casey DeSmith pravým betonem pouze k Owenu Tippettovi, jehož dorážky do odkryté brány fantasticky vytěsnil vyrážečkou.

46:51

Hokejisté v oranžových dresech marně usilují o usazení se v útočném pásmu. Nejprve vyhodil Brian Dumoulin, spoluhráče o pár vteřin později doplnil Josh Archibald.

46:17

Morgan Frost vybojoval pro hosty přesilovku. Za bránou výborně pokryl kus černé gumy tělem, Marcus Pettersson si proti němu pomohl držením.

45:50

Další ofenzivní akci Philadelphie vedl po levé straně Tanner Laczynski. Prodral se až do levého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, ale bránu minul.

45:27

Útok tří proti třem řešil Scott Laughton křižným pasem na Kevina Hayese, kotouč zastavil nataženou hokejkou Jason Zucker.

44:44

Kotouč pomalým tempem dojel za červenou čáru a za domácí bránu. Protože se Jeff Petry neměl k dojetí touše, tak rozhodčí rozpažil, odmítl odpískat icing.

44:29

Brian Dumoulin poslal nahrávku po pravém mantinelu na Joshe Archibalda, jenž si věřil na Travise Sanheima, až před bránu se však neprocpal.

43:57

Delší dobu se hraje bez přerušení, což vyhovuj spíše domácím. Marcus Pettersson vystřelil od modré čáry vedle levé části brankové konstrukce.

43:26

Jan Rutta do poslední chvilky počkal, co Nicolas Deslauriers. S kličkou do středu počítal a protihráči puk vypíchl, navíc přímo ke spoluhráči Carterovi.

42:40

Cameron York strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu na ledovou plochu se mohl v klidu odebrat na střídačku, protože hra probíhala ve středním pásmu.

42:26

Tučňáci pokračují v tlaku. Za kruhy dostal nabito Kris Letang, tvrdá rána se vynesla o pár čísel nad horní tyčku. Letci odolávají zuby nehty.

41:45

Další nebezpečí zažehnal Carter Hart. Gólman výborně zmenšil střelecký úhel Crosbymu, pokus z forhendu kryl pravým betonem.

41:24

Jake Guentzel si dvakrát vyměnil kotouč s Jevgenijem Malkinem, aby následně křižnou nahrávkou našel u levé tyče Rickarda Rakella, Švéd trestuhodně minul odkrytou levou polovinu brány.

40:32

Philadelphii oslabuje Cameron York. Nezachytil rozjetého Sidneyho Crosbyho, jehož zezadu ukázkově podrazil.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Rychlým útokem ji zahájili domácí hokejisté, Jake Guentzel zakončoval bekhendem mimo tři tyče.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 23:30.
Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 21.
Druhou dvacetiminutovku ovládl Pittsburgh, který získal na svou stranu jednobrankový náskok. Ve 27. minutě využil přesilovou hru kapitán Sidney Crosby, který z pravého kruhu uspěl forhendovou ránou z první do bližší šibenice. Tučňáci svého soupeře výrazně přestříleli, ale další góly nevstřelili, pár výborných zákroků předvedl Hart. Letci zůstávají ve hře o body, ovšem ve třetí třetině musí předvést výrazně lepší výkon.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Domácí celek si připravil prostor pro poslední zakončení v prostředním dějství, jenže vše zhatil Kris Letang, jenž zpracoval prudkou nahrávku až za modrou čárou.

39:21

Do útočné třetiny nastřelil touš Brian Dumoulin. Mikael Granlund nabral velkou rychlost, v souboj tělo na tělo však prohrál s Travisem Sanheimem.

38:53

Působení Pittsburghu v útočném pásmu nemělo dlouhého trvání. Jake Guentzel hledal Sidneyho Crosbyho, kapitána mužstva zradilo zpracování.

38:16

Rasmus Ristolainen si počkal na Jevgenije Malkina, jehož poslal na mantinel tvrdým, ale čistým hitem. Rus se ztěžka sbírá z ledu.

37:28

S končícím trestem Granlunda vyrazil do úniku Jeff Carter. Vyzkoušel bekhendový blafák s posláním puku mezi gólmanovy betony, Hart se nachytat nenechal!

37:11

Ivan Provorov si párkrát vyměnil hrací předmět s Kevinem Hayesem, aby následně vypálil z levé strany od modré čáry, DeSmith včas vytasil pravý beton.

36:39

Tučňáci se úspěšně osvobozují. Postaral se o to Josh Archibald, který nabral touš na bekhend a vyhodil volným středem.

36:00

Zpoza levého kruhu vyprodukoval tvrdou ránu Cameron York. Casey DeSmith měl velké štěstí, že ho puk trefil do pravé ruky.

35:27

Premiérovou početní převahu si vyzkouší hokejisté Flyers. V obranné třetině fauloval Mikael Granlund, jenž Foersterovi pomohl k ledu krosčekem.

35:06

Icing Penguins. Jan Rutta vyhodil naslepo přes všechny čáry, Drew O'Connor neměl žádnou šanci hrací předmět dostihnout.

34:54

Snadný zákrok předvedl Casey DeSmith proti nahození Nicolase Deslaurierse od levého mantinelu, hrací předmět sebral do lapačky.

34:13

Bryan Rust vysunul forčekink až za soupeřovu svatyni. Dostal pod tlak Ivana Provorova, ten nakonec sáhl k obloučku, který zamířil k volnému protihráči Ruttovi.

33:48

Danton Heinen sice udržel kus černé gumy v útočné třetině, ale pouze za ceny hry vysokou holí, rozhodčí proto vykázal hru do středního pásma.

33:16

Za obloučkem Jakea Guentzela dojel nejrychleji Kevin Hayes. Udržel na zádech Nylandera a po mantinelu zapojil do hry Yorka.

32:50

Mikael Granlund na sebe natáhl dva protihráče, načež přihrál do levého kruhu Rickardu Rakellovi, ránu těsně nad ledem Hart pokryl pravým betonem.

32:18

Zakázané uvolnění domácího celku. Jeff Petry sáhl k nahrávce zrovna v momentě, kdy se spoluhráči vydali směr střídačka.

31:49

Za bránu soupeře se procpal James van Riemsdyk. Následně adresoval nahrávku naslepo do předbrankového prostoru, Joel Farabee natahoval hokejku za pukem marně.

31:08

V levém kruhu zůstal trestuhodně volný Kris Letang. Zkušený kanadský obránce volil střelu z první, kotouč napálil nad břevno.

30:51

Zpoza brány se na levé straně vytočil Mikael Granlund. V nouzi zkoušel finský útočník střelu na přední tyč, kde gólman měl přilepený beton.

30:20

Carter Hart ukázal, že mu hra vyrážečkou není cizí. Zastavil za vlastní bránou nepřesnou přihrávku Dumoulina, načež puk přenechal Seelerovi.

29:54

Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Jake Guentzel, jenže došlo k jeho zdvojení, americký útočník proto jen nahodil do útočného pásma a odjel střídat.

29:15

Philadelphia pokračuje v pěti mužích, druhý dvouminutový trest Foerstera přestála bez úhony. Do brejku vystartoval Nicolas Deslauriers, zastavil jej poslední obránce Jan Rutta.

28:55

Na zadovku od Bryana Rusta si v pravém kruhu počkal Rickard Rakell. Švédský útočník střílel z první, mezeru mezi brankářovými betony hledal neúspěšně.

28:23

Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jevgenij Malkin. Chtěl se natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Nick Seeler.

27:53

Sidney Crosby útočil na druhý zásah v krátkém časovém sledu. Znovu pálil z pravého kruhu, v tomto případě Carter Hart zasáhl vyrážečkou.

26:49

26:49 Sidney CROSBY - 2:1

26:49

Pittsburgh právě vstřelil branku!
První část přesilovky využita, Tučňáci jsou znovu o krok napřed! Letang nejprve tvrdou ránou do nechráněných míst vyřadil ze hry Tippetta, aby následně Guentzel nabil do pravého kruhu SIDNEYMU CROSBYMU a domácí kapitán ránou z první vymetl bližší šibenici. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.

26:11

Také druhý trest míří do řad Flyers. Menší dvouminutový trest si vysloužil Tyson Foerster, který navíc hrou vysokou holí způsobil Brianu Dumoulinovi krvavý šrám, takže se jedná o čtyřminutový trest.

25:40

Hosté hrají v plném počtu. První přesilovku soupeře ubránil bez větších problémů, Scott Laughton se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností.

25:03

Aktivita Pittsburghu pokračovala. Jevgenij Malkin vzal situaci do vlastních rukou, ovšem zakončení s hokejkou mezi nohama mu hrubě nevyšlo.

24:38

Jevgenij Malkin vymyslel výbornou střílenou nahrávku před bránu, kde byl najetý Sidney Crosby, ten touš nasměroval o kousek vedle pravé tyče.

24:06

Odvážná rozehrávka Caseyho DeSmitha trefila Noaha Catese do brusle a brankář pak měl velké štěstí, že hra nepokračovala, protože hrací předmět skončil v ochranné síti.

23:50

Brzy se Letcům podařilo osvobodit. Kotouč nabral na čele hole Travis Sanheim a vyhodil ho volným středem.

23:37

První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici zamířil Scott Laughton, jenž zabránil hitu na svou osobu tak, že Krise Letanga podrazil.

22:44

Opět si o pozornost řekl Josh Archibald, když u zadního mantinelu tvrdě dohrál Ivana Provorova, ten však krátce před tím stihl puk posunout na Deslaurierse.

22:22

Ofenzivní akci Penguins táhl pravou stranou Alexander Nylander. Ve finále nahrával mezi kruhy, kde Josh Archibald promáchl naprázdno.

21:59

Drew O'Connor v rychlostním souboji nedal Justinu Braunovi žádnou šanci. Následoval pas na modrou čáru, odkud Jan Rutta vystřelil do levého betonu gólmana.

21:19

Jason Zucker protečoval nahození Dumoulina do útočné třetiny, ovšem přímo k bruslím Jamese van Riemsdyka, ten hru vrátil do středního pásma.

20:58

A další zákrok pro hostujícího gólmana. Tentokráte jej prověřil ráno ze zápěstí Jevgenij Malkin, strážce svatyně schoval puk ve výstroji.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jako první zahrozili domácí, střelu Marcuse Petterssona od modré kryl Carter Hart levým betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 22:36.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 13.
Úvodní dějství zápasu mezi Pittsburghem a Philadelphií nabídlo dva góly, po jednom na každé straně. Důležitý první branku zaznamenali na sklonku 6. minuty favorizovaní domácí, pěknou tečí se prosadil Rickard Rakell. Hosté přispěchali s odpovědí v 11. minutě, kdy Kieffer Bellows dokonale zaskočil překvapeného gólmana. V závěrečných vteřinách třetiny mohl dokonat obrat Owen Tippett, únik ale zakončil střelou do brankářovy lapačky.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Gól do šatny měl na hokejce Owen Tippett. Zbavil se osobního strážce a rázem postupoval sám vstříc brankáři, pokus k levé tyčce DeSmith vyrazil lapačkou.

19:38

Dlouho Byan Rust naznačoval nahrávku, aby nakonec zkusil Cartera Harta překvapit střelou z úhlu, gólman však ucpal prostor u levé tyčky.

19:13

Elliot Desnoyers vyvinul velký tlak na Dmitrije Kulikova, ale posila Pittsburghu z Anaheimu si poradila, po mantinelu uvolnila Jakea Guentzela.

18:50

Úspěšný zákrok připsal na své konto Carter Hart. Proti nahození Briana Dumoulina měl volný výhled, touš s přehledem podržel ve výstroji.

18:27

Joel Farabee u mantinelu tvrdě, ale v rámci pravidel dohrál autora prvního gólu střetnutí Rickarda Rakella, švédský útočník se marně dožaduje přesilovky.

17:45

Z ostrého úhlu nahazoval na bránu Cameron York. Casey DeSmith pouze vyrážel před sebe, dorážka Scotta Laughtona zamířila mimo tři tyče.

17:25

Sidney Crosby vyzval k souboji jeden na jednoho Travise Sanheima. Volil od pravého mantinelu kličku do středu, s čímž soupeř počítal a domácímu kapitánovi vypíchl puk.

16:50

Icing Flyers. Dmitrij Kulikov pohlídal na zádech Kieffera Bellowse, zároveň neměl žádnou šanci puk stihnout před červenou čárou.

16:09

Philadelphia obsadila útočnou třetinu, ale žádnou zajímavější šanci si vypracovat nedokázala, křižný pas Tippetta zastavil Kulikov.

15:53

Útočnou akci Penguins zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, když po nedorozumění mezi Guentzelem a Crosbym správně odpískal ofsajd.

15:27

Do poslední chvíle zůstalo Yorkovo nahození pro Caseyho DeSmitha skryté. Domácí brankář nicméně ukázal perfektní reflexy a lapačkou zvládl kus černé gumy vytěsnit mimo tři tyče.

14:44

Přes obránce vyzkoušel štěstí ze zápěstí Mikael Granlund. Carter Hart na puk velmi dobře viděl, takže pravým betonem zakročil bez problémů.

14:25

Za vlastní bránou odvedl dobrou práci Jake Guentzel. Navzdory blížícímu se Hayesovi dokázal po levém mantinelu propasírovat puk k Petrymu.

13:59

Sám proti dvěma neměl Elliot Desnoyers moc šancí na úspěch, ovšem srdnatě zabojoval, aby nakonec neuspěl kličkou proti Kulikovovi.

13:15

Po ztrátě Sanheima vystartoval do protiútoku Jeff Carter. Vyslal dělovku kousek za levým kruhem, avšak přímo do brankářovy výstroje.

12:54

Hodně nepřesnou ránu vyprodukoval od modré čáry Ivan Provorov, Casey DeSmith kontroloval kotouč směřující nad břevno očima.

12:17

Owen Tippett si po solidním zpracování hodil puk příliš daleko před sebe, této skutečnosti využil k zisku kotouče Drew O'Connor.

11:40

11:40 Zucker na Harta nevyzrál

11:40

Vrátit Pittsburghu těsné vedení mohl Jason Zucker, jenž obdržel před bránu výbornou nahrávku od Dumoulina, načež volil kličku do bekhendu, střelu pod horní tyč ovšem Hart sebral do lapačky!

11:24

Justin Braun vymýšlel dlouhou nahrávku za obranu, která měla oči, jenže James van Riemsdyk nezvládl nelehké zpracování.

10:55

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Carter Hart. Za vlastní bránou zastavil kotouč, zkontroloval situaci a vybral si Sanheima.

10:04

10:04 Kieffer BELLOWS - 1:1

10:04

Philadelphia právě vstřelila branku!
Zničehonic přichází vyrovnání! KIEFFER BELLOWS nabruslil do útočné třetiny a přes Dumoulina vyslal skrytou střelu, jež DeSmitha viditelně zaskočila, touš mu propadl za brankovou čárou mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Justin Braun.

09:42

Situaci dvou proti dvěma řešil Jevgenij Malkin individuálně. Ruský forvard dobruslil do pravého kruhu, odkud mířil na zadní tyč nepřesně.

09:29

Přes bránícího Dumoulina vypálil Scott Laughton. Casey DeSmith reagoval v poslední chvíli, inkasovanému gólu zabránil levým betonem.

08:55

Marcus Pettersson pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a odrazem o levý mantinel poslal touš na zakázané uvolnění, Danton Heinen vzdal snahu puk dojet.

08:23

Pittsburgh pokračuje v aktivním pojetí hry. Danton Heinen přihrál mezi dva protihráče Jevgenijovi Malkinovi, ruský útočník vystřelil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.

07:49

Alexander Nylander obkroužil soupeřovu svatyni a na modrou posunul Janu Ruttovi, český zadák vypálil vysoko nad břevno.

07:08

Zakázané uvolnění domácího mužstva. Bryan Rust nedosáhl na dlouhý pas Jasona Zuckera, následně se před něj dostal Cameron York.

06:39

O rychlou odpověď se pokusil Nicolas Deslauriers. Neuspěl, od pravého mantinelu mířil jenom do brankového oblouku.

05:52

05:52 Rickard RAKELL - 1:0

05:52

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Favorit se ujímá brzkého vedení! Granlund při dlouho trvajícím tlaku Penguins posunul touš na modrou čáru, odkud vypálil Pettersson a byl to RICKARD RAKELL, kdo svou hokejkou šikovně ztečoval puk mimo Hartův dosah. Asistence: Marcus Pettersson a Mikael Granlund.

05:29

Do přehuštěného prostoru bránil Jason Zucker. Směr střely výborně odhadl Nicolas Deslauriers, kolenem touš srazil do rohu mantinelu.

04:55

Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Marcus Pettersson. Počkal si na kličku Scotta Laughtona a ukázkovým způsobem soka obral.

04:19

Marně Bryan Rust zkoušel u mantinelu vydolovat puk z pod bruslí Travise Sanheima, ten nakonec vyslal bekhendem oblouček do střední třetiny.

03:44

Mezi kruhy dostal hodně volného prostoru Sidney Crosby. Po rychlém zpracování mířil k pravé tyči, ovšem zasáhl jenom brusli Yorka.

03:13

Za Rasmusem Ristolainenem nahozeným pukem startoval James van Riemsdyk, avšak měl velkou ztrátu na Briana Dumoulina, kterou nesmazal.

02:51

Ihned po buly vypálil tvrdou střelu Jeff Petry. Carter Hart zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující spoluhráč Travis Sanheim.

02:20

Josh Archibald nabízel touš z pravé strany do předbrankového prostoru, Drew O'Connor na dlouhou hokejku tečoval puk těsně vedle pravé tyče.

01:47

Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Tanner Laczynski, marně však zkoušel natlačit tělo před pozičně dobře bránícího Dmitrije Kulikova.

01:16

Od modré čáry nahazoval Brian Dumoulin. Carter Hart toho moc neviděl, naštěstí pro něj touš prosvištěl vedle levé tyčky.

00:36

První útok patřil Tučňákům. Kapitán Sidney Crosby hledal svou nahrávkou Jakea Guentzela, k němuž kotouč nepustil Ivan Provorov.

00:10

Zápas mezi Pittsburghem a Philadelphií odstartoval! Favoritem jsou domácí, kteří v bitvě o play-off potřebují každý bod, hosté hrají už spíše jen o vlastní čest.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Kulikov – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Carter, Granlund, A. Nylander – Archibald, D. O'Connor, Heinen.
Trenér: Mike Sullivan

Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – Hayes, Desnoyers, J. van Riemsdyk – Bellows, Laczynski, Deslauriers.
Trenér: John Tortorella

Rozhodčí: Pollock, Rooney – Berg, Murray.
Philadelphia Flyers

Hokejisté Philadelphie mohou na postup do vyřazovací fáze zapomenout. Na Východě jim náleží čtrnáctá příčka a byť matematicky ještě šanci mají, tak lze jen těžko očekávat, že stáhnou patnáctibodový náskok na Pittsburgh a dostanou pod sebe dalších pět týmů. Letci totiž předvádí v posledních dnech velmi špatné výkony, v posledních dvanácti utkáních vyhráli jenom dvakrát a v současnosti drží nelichotivou sérii dvou porážek v řadě, po Tampě nestačily ani na Carolinu. Týmové produktivitě mužstva vévodí 54bodový Travis Konecny.
Pittsburgh Penguins

Pittsburgh čeká ještě těžká bitva o místenku v play-off. Aktuálně drží ve Východní konferenci poslední postupové osmé místo, přičemž náskok na devátou Ottawu čítá pouhé čtyři body. Tučňáci v posledních dnech nabrali solidní formu, když v předešlých šesti střetnutích prohráli dvakrát, s Floridou a v doposud posledním utkání na domácím ledě neudrželi ve třetí třetině dvoubrankový náskok s newyorskými Islanders, prohráli 3:4 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Sidney Crosby se 77 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Pittsburghem a Philadelphií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

5:1

konec (1:1, 1:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Rakell (M. Pettersson, Granlund), 27. Crosby (Guentzel, Letang), 55. Zucker (M. Pettersson, Malkin), 59. Guentzel (Carter, Dumoulin), 60. Granlund (Kulikov, Rutta) – 11. Bellows (Braun)

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Kulikov – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Carter, Granlund, A. Nylander – Archibald, D. O'Connor, Heinen.
Trenér: Mike Sullivan

Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Foerster, N. Cates, Laughton (A) – Hayes, Desnoyers, J. van Riemsdyk – Bellows, Laczynski, Deslauriers.
Trenér: John Tortorella

Rozhodčí: Pollock, Rooney – Berg, Murray

Diváci: 18 254

Průběh zápasu
1. třetina
05:52 PIT 1:0 Rakell (M. Pettersson, Granlund)
10:04 PHI 1:1 Bellows (Braun)
Po 1. třetině
2. třetina
23:37 PHI 2 Laughton, podrážení
26:11 PHI 2+2 Foerster, vysoká hůl
26:49 PIT 2:1 Crosby (Guentzel, Letang)
35:27 PIT 2 Granlund, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:32 PHI 2 York, podrážení
46:17 PIT 2 M. Pettersson, držení
51:57 PIT 2 Rust, podrážení
54:24 PIT 3:1 Zucker (M. Pettersson, Malkin)
58:22 PIT 4:1 Guentzel (Carter, Dumoulin)
59:04 PIT 5:1 Granlund (Kulikov, Rutta)
Konec