Menu

Hokej

NHL

Arizona Coyotes – St. Louis Blues

6:2

konec (1:1, 1:0, 4:1)

08.03.2023, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.87 4.14 2.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:01:30)
Statistika
Střely na bránu: 27 – 42 | Přesilová hra: 1/2 – 0/6 | Trestné minuty: 12 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Karel Vejmelka (ARI) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2 %, odchytal 60:00
Jordan Binnington (STL) – 21 zákroků, 6 OG, úspěšnost 77,8 %, odchytal 59:55

Česká a slovenská stopa
Karel Vejmelka (ARI) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2 %, odchytal 60:00
Jakub Vrána (STL) – 0+0, -1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:32

Tři hvězdy utkání
1. Travis Boyd (ARI) 2+0
2. Karel Vejmelka (ARI) 40 zákroků
3. Clayton Keller (ARI) 1+2
Arizona nastřílela šest gólů, ale hlavním strůjcem jejího vítězství byl Karel Vejmelka. Český gólman předvedl impozantní výkon, který povýšil minimálně pěti zastavenými úniky nešťastných útočníků Blues. Coyotes s překonáváním Binningtona tak velký problém neměli a nezalekli se ani Bučněvičova snížení na rozdíl jednoho gólu. V posledních deseti minutách se čekala ještě větší smršť St. Louis, slovo si ale vzali Boyd, Keller a Crouse a navýšili domácí náskok do podoby 6:2. Hostům nebylo nic platné, že nastřádali nejvíce střel v sezoně. Šestkrát na svém krajanovi ztroskotal i Jakub Vrána, který odehrál první zápas po trejdu z Red Wings.

Konec zápasu.

59:45

Scandella se zbavil puku nahozením k Boydovi, který už setrvá do závěrečného hvizdu za Karlem Vejmelkou.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:34

Thomas ustál souboj u mantinelu, kde se mu věnovali hned tři oponenti. Dokonce i přihrál na Bučněviče, ale tomu pokazil finální přihrávku Mackey.

57:54

57:54 Lawson CROUSE - 6:2

57:54

Arizona právě vstřelila branku!
A tohle také není nic nového – promarněnou šanci Blues střídá gól Arizony! Kreativní nováček Matias Maccelli chytil odražený puk do rukavice a na ose ho posunul do druhého sledu. LAWSON CROUSE vypálil k horní tyči a Binnington pošesté kapituluje. Asistence: Matias Maccelli.

57:34

To tu dlouho nebylo. Po průnikové nahrávce Parayka se Toropčenko odtrhl od všech hráčů Arizony, ale bekhendové zakončení umístil jen do zaklekávajícího Vejmelky.

57:20

Dauphin si klepal o přihrávku do brankoviště. Mackey mu ji poskytl, ale rychlý kotouč prošel skrz tohoto útočníka.

56:20

Patrik Nemeth sáhl do další střely Vrány. Kotouč díky tomu prosvištěl hodně daleko od Vejmelky a jeho pravé tyče.

56:18

Domácí v plném počtu.

55:42

Jakub Vrána se chce v novém působišti předvést. Nyní na sebe strhl pozornost průnikem po levém křídle, který mu zase překazil krajan v brance Coyotes.

55:25

Lawson Crouse navíc vytečoval přihrávku na Kruga za červenou čáru. Vejmelka je v tomto oslabení bez práce.

54:56

Blues se v této přesilovce mohou vrátit do hry. Trochu je ale sráží frustrace z dosavadního průběhu a dlouhé desítky sekund se nemohou dostat do útočného pásma.

54:18

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
Travis Boyd – 2 min., držení.

53:53

Mezi Tuckerem a Vránou došlo na přihrávku rukou, kterou hokejová pravidla nepovolují.

53:10

Clayton Keller a Nick Schmaltz zas a znovu potvrzují, že se jim proti Blues celou kariéru daří. Oba v této chvíli mají bod na zápas.

52:49

52:49 Clayton KELLER - 5:2

52:49

Arizona právě vstřelila branku!
Tak to už je vůči Blues až moc kruté! Ve středním pásmu je zaskočila rychlost CLAYTONA KELLERA, který si o kus dál narazil se Schmaltzem a tím vyřadil ze hry Binningtona. Hlavní hvězda Coyotes doručila puk do úplně prázdné branky a upravila stav na 5:2. Asistence: Nick Schmaltz, Barrett Hayton.

52:34

Kvůli signalizovanému ofsajdu muselo St. Louis vyklidit útočné pásmo. Välimäki má klid na založení útoku, do kterého se pustí až po hromadném střídání.

51:59

Za Vejmelkou podruhé zazvonila tyč! Na svědomí to měl Kyrou, který jednoduše projel levým křídlem až do palebné pozice.

51:16

Brayden Schenn vyhrál buly ke Scandellovi, jenž prvním dotekem vypálil na připravenou Vejmelkovu lapačku.

50:59

50:59 Travis BOYD - 4:2

50:59

Arizona právě vstřelila branku!
Hosté se obrovsky nadřeli na kontaktní gól, aby krátce po něm zase inkasovali! Fischerovo nahození z levého křídla Binnington možná trochu podcenil, u projíždějícího Dey ho jen vyrazil před sebe a než se stihl znovu zorientovat, tak mu v brance přistála dorážka TRAVISE BOYDA. Devětadvacetiletý centr poprvé v kariéře dal dva góly v jednom zápase a současně zaznamenal stý bod. Asistence: Christian Fischer, Victor Söderström.

50:45

Blues v této sezóny vystřelili v jednom zápase maximálně 39 střel. Teď už jich mají 36 a své dosavadní maximum patrně překonají.

50:12

Leddy trefil první překážku v osobě Schmaltze. Ten spolu s Haytonem nesměle zaútočil, ale mladší z této dvojce jen propagačně vystřelil z levého mantinelu.

49:33

Moser měl čas na rozehrávku. Přihrávku do středního pásma ale nikdo nechytil a stalo se z ní zakázané uvolnění.

48:55

Dá se čekat, že už tak obrovský tlak Blues ještě zesílí. Vejmelka se o tom okamžitě přesvědčil, během pár sekund na něho letěly střely Pitlicka a Kruga.

48:18

48:18 Pavel BUČNĚVIČ - 3:2

48:18

St. Louis právě vstřelilo branku!
Barrett Hayton byl zbaven puku ještě u červené čáry. Thomas ihned přepnul do útočného módu. Navázal na sebe několik černých dresů a převezl je přihrávkou k PAVLU BUČNĚVIČOVI. Ruský útočník udělal kličku mimo dosah Haytona a bekhendem zvednul kotouč až pod střechu brány. Asistence: Robert Thomas, Tyler Tucker.

47:20

Blais byl podražen. Rozhodčí to nechalo v klidu a nechali běžet brejk Fischera. Tomu puk při střele trochu sjel, což Binningtonovi paradoxně nadělalo nečekané potíže.

46:45

Ačkoliv Vejmelka řešil minimálně pět úniků, tak se mu dostává i velké pomoci od hráčů z pole. Josh Brown zaznamenal už několikátý blok na úkor Kruga.

46:25

Josh Brown nestihl přijet před Binningtona, kam z rohu centroval McBain. V hledišti to jen zahučelo.

46:06

Alexandrov nechytil Leddyho křížnou přihrávku. Zmatek u Vejmelky přesto vznikl, ale po bekhendu Toropčenka ho uklidnil Vejmelka.

45:44

Pitlick vyhrál buly a sledoval střelu Parayka, jež se otřela o Alexandrova. Vejmelkovi přistál kotouč u kalhot.

45:39

Pitlick převzal přihrávku napříč středním pásmem, jenže z vrcholku pravého kruhu nechal vyniknout Vejmelkův zásah lapačkou.

45:20

Blues už začínají být v koncovce bezradní. Paraykovu střelu schytal Christian Fischer. Bučněvič si v předbrankovém prostoru zase vylámal zuby na pravém betonu Vejmelky.

45:14

Domácí v plném počtu.

44:57

Fischer vedl přečíslení, které musel sám zakončit z pravého kruhu. Binnington proti němu použil vyrážečku a poradil si také s dorážkou z otočky od Söderströma.

44:13

Vrána zápěstím podruhé. Vejmelka byl na svém místě a jeho kolegové se postarali o vyhození přes celé hřiště.

43:56

Blues vydolovali puk ze souboje šesti hráčů u mantinelu a obnovili postupnou kombinaci. Krugova střela z pravého kruhu k Vejmelkovi nedoplachtila.

43:25

Kapanen nabil Krugovi. Vejmelka si neměl na tvrdou střelu zkušeného obránce dobrý výhled, ale i tak ji byl schopen vyrazit.

43:14

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
Juuso Välimäki – 2 min., podrážení.

42:01

42:01 Travis BOYD - 3:1

42:01

Arizona právě vstřelila branku!
Kojoti dali hostům další lekci z efektivity! Keller si vyměnil přihrávky i pozice s Moserem a netypicky vystřelil od modré čáry. V mezikruží vypálený puk zastavil Boyd a bekhendem mu pomohl za Binningtona. Asistence: Clayton Keller, Janis Moser.

41:28

Vránova střela byla lahůdkou pro Vejmelku. Ten po buly vyrážečkou jistil nahození Leddyho.

41:12

Domácí v plném počtu.

40:55

Kyrou obdržel puk od Bučněviče. Vyjel si do lepšího úhlu, ale ani zakončením s holí mezi nohama Vejmelku nenachytal.

40:25

Hayton už je na ledě. Hosté toho proti třem moc nestihli, protože se sami vyhnali z útočného pásma.

40:09

Thomas vyhrál buly ve středovém kruhu a Blues mají ještě dvacet sekund na to, aby něco vytěžili z dvojnásobné přesilovky.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 18 – 23 (10:12, 8:11).
Druhou třetinu si podmanil Karel Vejmelka. Rodák z Třebíče vychytal řadu tutovek Thomase, Kyroua i dalších a výrazně přispěl k tomu, že Coyotes po čtyřiceti minutách vedou 2:1. Pár sekund po jednom z hvězdných momentů českého gólmana Arizona využila přesilovku Nickem Schmaltzem. Blues budou po přestávce pokračovat v pěti proti třem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Jordan Kyrou zatím nemá střelecké štěstí. Nejprve ztroskotal na lapačce Vejmelky, těsně před sirénou zase napálil Joshe Browna.

39:31

Josh Brown zablokoval golfák Kyroua. Krug poté přebil na opačnou stranu, ale Bučněvič branku netrefil.

39:12

Oddechový čas pro tým St. Louis Blues.

39:12

Fischerův únik byl zastaven hvizdem, který signalizoval faul Jacka McBaina. Šlo o vysokou hůl za Vejmelkou a Blues budou mít minutu a čtvrt přesilovku pět na tři.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:56

Jordan Kyrou proklouzl mezi Boydem a Moserem. V průběhu forhendového blafáku mu kotouč ujel a ocitl se s ním v záporném úhlu.

38:28

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
Barrett Hayton – 2 min., hrubost.

38:00

Fischerova sražená přihrávka proskákala před Binningtona, který ve změti bruslí nepustil dorážku Joshe Browna.

37:34

Dea dobruslil volný puk na levém křídle a poslal centr před branku, kde s bekhendem čekal Dauphin. Binnington se štěstím zasáhl a kotouč se mu zastavil těsně před brankovou čarou.

36:25

36:25 Nick SCHMALTZ - 2:1

36:25

Arizona právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté by měli Vejmelkovi líbat výstroj. Jen díky němu doteď drželi remízu a přesilovkovým gólem se navíc ujali vedení! Hayton vedle branky přijal puk od Kellera. Místo bekhendové střely vymyslel ještě jednu přihrávku skrz předbrankový prostor a Binnington se nemohl přesunout za pohotovou koncovkou NICKA SCHMALTZE. Asistence: Barrett Hayton, Clayton Keller.

35:19

Thomas ve středním pásmu vystihl přihrávku nepozorného Schmaltze a řítil se na Vejmelku, který střelu na vyrážečku zneškodnil. Český gólman podává senzační výkon!

34:57

Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
Logan Brown – 2 min., podrážení.

34:50

Dauphin se připomněl střelou zpoza pravého kruhu. O chvíli později byl podražen a vypadá to na další přesilovku Coyotes.

34:07

Bučněvič z ostrého úhlu těsně přestřelil. Do stejného místa pak dostal puk i podruhé, ale Vejmelka mu pro zakončení moc místa nenechal.

33:37

Hosté v plném počtu.

33:32

Maccelliho slalom po ose kluziště pokazili Parayko a Leddy, kteří si ho před mezikružím vzali do sendviče.

32:45

Další Kellerovu přihrávku přes šířku hřiště už Blues očekávali a na nějakou dobu dostali puk pryč z obranného pásma.

32:21

Keller vykouzlil další dlouhou přihrávku přes osu kluziště. Schmaltz vlevo mířil na zadní tyč, ovšem přesunující se Binnington puk zastavil.

32:02

V domácím dresu nemohou chybět na přesilovce Keller, Hayton a Schmaltz. Přihrávek si dávají hodně, ale na střelu to zatím není.

31:37

Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
Justin Faulk – 2 min., nedovolené bránění.

30:58

Puk vypadl mezi střídačky k bývalému hokejistovi Tysonu Nashovi, který v těchto letech dělá v Arizoně televizního experta.

30:53

Krug chytal puk ze vzduchu do rukavice. Podle čárového už ale byl ve středním pásmu a pískl mu ofsajd.

30:34

Kellerova ztráta měla za následek strašidelné propadnutí Arizony, jejíž obránci zrovna střídali. Kyrou a Thomas jeli úplně sami na Vejmelku a ten střelu druhého z nich objevil v lapačce. O zákroku zápasu je rozhodnuto!

30:14

Spolu s Vejmelkou teď chytala i paní štěstěna! Blais si narazil s Loganem Brownem a z pravého kruhu orazítkoval tyč.

29:56

Parayko zpoza vlastní branky zkoušel vysunout za obranu Saada. Ten puk o kousek nechytil a z toho pramenil icing.

28:55

Paraykův projektil Vejmelka vyrazil před sebe. Unavená obrana Arizony odvedla svou práci a zabránila dorážkám.

28:33

Vejmelka vyhrál dva miniduely proti Faulkovi. Ten se nejprve prokličkoval až do slotu, v dalším případě napřáhl u modré.

28:15

Hosté si teď moc nerozuměli u vlastního mezikruží. Binnington každopádně měl ve střehu lapačku proti Crousově střele z otočky.

27:54

Torey Krug vyhodil puk do hlediště. Hlavní rozhodčí ukazuje, že to bylo s tečí, tudíž se vylučovat nebude.

27:20

Thomas se vložil do kostrbaté rozehrávky Arizony. Za brankou ale nic nevymyslel a jen posunul puk k tyčce, kde si ho převzal Vejmelka.

26:35

Parayka na útočné modré otravoval Keller, jenž vyšťoural puk pro sebe a poté vypustil do rychlého brejku Schmaltze, kterému opět chybělo jen několik centimetrů k otočení skóre.

26:22

Vejmelka si přes několik clon našel Faulkovu dalekonosnou střelu a s mimořádným klidem ji lapil do rukavice.

25:43

Maccelli vedl puk u levého mantinelu. Možností na přihrávku moc neměl, a tak alespoň propagačně vystřeli.

24:30

Ještě jedna koncovka první formace Arizony. Keller nebyl v nejlepší pozici a zleva Binningtona nezaměstnal.

24:12

Keller zase ukázal, jak moc si rozumí v lajně se Schmaltzem! Našel ho volného v levém kruhu, nicméně domácí osmička vystřelila golfákem do bližší tyče.

23:27

Keller o pár čísel minul ze svého pohledu pravou tyč. První útok Arizony forčekoval, ale Hayton se získaným pukem vypálit nestihl.

22:50

Pitlick překombinoval akci v těsné blízkosti domácí branky. Toropčenko přejel zadní tyč, kam ještě dostával přihrávku.

22:25

Po Bučněvičovi a Vránovi jel sám na Karla Vejmelku také Saad. Mackey ho zezadu osekával a trochu jej rozhodl při provedení blafáku. Vejmelka přerušuje.

22:06

Dea málem prostrčil puk do kapsy za obranu, kam spěchal Fischer. Vše se obešlo bez zásahu Binningtona.

21:15

Bučněvič byl zbaven puku ve středním pásmu. Ani Kojoti se s ním daleko nedostali, protože nahrávka pro Maccelliho byla nepřesná.

20:42

Keller s pukem přejel modrou čáru ve chvíli, kdy už byl v útočném pásmu Schmaltz. Jasný ofsajd.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 12.
Blues byli díky dvěma přesilovým hrám opticky lepším týmem. V počtu střel na branku to ale moc znát nebylo a vyrovnané nakonec je i skóre první třetiny. Už ve třetí minutě ho k hostující radosti otevřel Pavel Bučněvič. V čase 12:53 ale vyskočila i střídačka Arizony, která sdílela radost s Christianem Fischerem.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Lawson Crouse v defenzivě zaklekl před Scandellou. Ten udělal o stahovačku navíc a měl volný výhled na Vejmelku, kterému vnutil jedenáctý zákrok.

19:25

Crouse vystihl zadovku Pitlicka a otočil do útoku, kde mu neklapla spolupráce se spoluhráčem McBainem.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:21

Domácí v plném počtu.

18:09

Jakub Vrána dostal puk před levý kruh. Pečlivě si ho narovnal na čepel, ale zápěstím Vejmelku neprostřelil.

17:12

Zdlouhavý kolotoč přihrávek ukončil volej Kyroua, do kterého se obětavě vložil Moser. O pár sekund později zprava přestřelil Bučněvič.

16:27

Jordan Kyrou pálil z levého kruhu na zadní tyč. Vejmelka si poradil s pomocí vyrážečky.

16:21

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
Connor Mackey – 2 min., krosček.

16:05

Krugova střela hned po vhazování byla mnohem ambicióznější. Zároveň těžší pro Vejmelku, jenž ji levou rukou vytáhl do ochranné sítě.

16:01

Tyler Tucker nepříliš ambiciózní střelou Vejmelkovi život nezkomplikoval. Následuje reklamní přestávka.

15:53

Logan Brown viděl, že za obránci Arizony číhá Saad. Kotouč k němu chtěl posunout, ale proti tomu byl švédský bek Söderström.

15:36

Vyrovnávající gól Arizonu probudil, hosté se najednou nejsou schopni dostat do útočné fáze.

14:41

Hayton už vystřelil. Zápěstím to nezkoušel vůbec špatně, ale Binnington byl v daný moment v pozoru.

14:21

Keller nezkrotil přihrávku Schmaltze. Škoda pro Arizonu, protože její nejproduktivnější hráč nebyl ve vůbec špatném postavení.

14:11

Z místa, odkud před chvílí nahazoval Mackey, trefil Josh Brown logo Blues na přední části dresu Jordana Binningtona.

12:53

12:53 Christian FISCHER - 1:1

12:53

Arizona právě vstřelila branku!
Maccelli vytušil, že nemá smysl jet hlouběji do útočného pásma. U pravého kruhu zabrzdil a přenechal puk Mackeymu. Nový obránce Arizony střílel z dálky do zadního mantinelu, od toho se kotouč odrazil k CHRISTIANU FISCHEROVI a ten z dorážky do prázdné kasy vsítil 11. gól v sezoně, což je na jeho poměry velmi pěkné číslo. Asistence: Connor Mackey, Matias Maccelli.

12:25

Vejmelka ve slajdu zlikvidoval dělovku Kruga. Další dvě střely tohoto zkušeného beka Kojoti zablokovali.

11:44

Paraykův pokus zpoza pravého kruhu na změnu stavu nestačil. Blues byli vytlačeni zpět na vlastní polovinu.

11:39

Schenn byl v přečíslení dvou na jednoho. K sobě měl Vránu, jenže mu dal přihrávku až moc blízko k Vejmelkovi.

10:42

Slabá střela Browna ani nedoletěla k Vejmelkovi. Schmaltz nemohl zahájit protiakci, protože Imama a Dauphin teprve končili svůj stint.

09:58

Bučněvič a Kyrou si vyměnili přihrávky do nepalebných pozic, Arizona teď své oponenty výborně dostupuje.

09:16

Karel Vejmelka si nechal nahození Kyroua ze středního pásma. Opět se bude vhazovat po jeho levé ruce.

08:55

Blues si přihrávali po obvodu útočného pásma. Přerušil je až Keller, jenž u modré čáry nedal klid Paraykovi.

08:12

Domácí v plném počtu.

07:55

Na druhé přesilovce Blues nechybí Jakub Vrána. Prostor na vyniknutí ale nemá, protože se jeho týmu nedaří usadit v útočném pásmu.

07:10

Lawson Crouse vyhazuje a oba týmy střídají. Zpoza Binningtona vyjíždí Justin Faulk.

06:42

Moser se postavil do dráhy střely Kyroua, na kterého po trpělivé kombinaci se spoluhráči zívala poloprázdná klec.

06:30

Boyd vyhrál vhazování a trochu ulehčil Arizoně začátek prvního oslabení, které bylo způsobeno faulem na mrštného Vránu.

06:12

Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
Connor Mackey – 2 min., nedovolené bránění.

05:25

Imama a Dauphin v protiútoku přesunuli puk z levé strany na pravou. Kassian z horšího úhlu ale nestřílel a v nabourané akci se to pořádně nepovedlo ani Dauphinovi.

04:36

Yotes dlouhodobě sráží nekvalita v zadních řadách. Dnešní úvod zápasu to jenom dokresluje, Vejmelku čeká další těžký večer.

03:01

Jakub Vrána málem zopakoval gól Bučněviče! Český debutant v dresu Blues využil propadnutí Mosera, ale bekhendovým blafákem svého krajana v brance Arizony nepřekonal.

02:36

Propagační koncovka Joshe Browna reálně nepředstavovala reálné nebezpečí pro Jordana Binningtona. Ten si vystačil se zcela rutinním zásahem.

02:12

02:12 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1

02:12

St. Louis právě vstřelilo branku!
Mackey si před svou střídačkou nedal pozor na PAVLA BUČNĚVIČE. Ten mu na základě Faulkovy prvotřídní přihrávky z obranného pásma ujel a s lehkostí vyřešil únik střelou nad Vejmelkovu lapačku. Asistence: Justin Faulk, Jordan Kyrou.

02:01

Švýcarský obránce Janis Moser vypustil puk z modré čáry přesně do lapačky Jordana Binningtona.

01:27

První práce i pro Binningtona. Nejprve se k němu rychle blížil Maccelli, druhou střelu na něj poslal Crouse.

01:14

Před dalším icingem vířil vody před Karlem Vejmelkou Schenn, kterému do šance pomohla nepozornost Välimäkiho.

01:02

Nick Schmaltz nechytil přihrávku z obranného pásma a Haytonův útok si prodlouží střídání kvůli zakázanému uvolnění.

00:13

Na zahajovacím vhazování uspěli domácí, nicméně byl to byl Vejmelka, který už po třinácti sekundách řešil zahřívací pokus Schenna.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – J. Brown, Välimäki, Moser, Nemeth, Söderström, Mackey – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Crouse (A), McBain, Maccelli – Fischer (A), Boyd, Dea – Kassian, Dauphin, Imama.
Trenér: André Tourigny

St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk (A), Scandella, Tucker, Krug – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Kapanen, B. Schenn (A), Vrána – Blais, L. Brown, Saad – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
Trenér: Craig Berube

Rozhodčí: Lee, Nicholson – Gawryletz, Kovachik.
Vzájemné zápasy 2022/23

26.01.2023 Arizona – St. Louis 5:0
11.02.2023 St. Louis – Arizona 6:5 pr.
St. Louis Blues

Hosté v půlce února jako jedni z prvních usoudili, že nemá valný smysl bojovat o play-off, a okamžitě začali s rozprodejem kádru. Rozloučili se Tarasenko, Mikkola, O´Reilly, Acciari a Barbašev. Transformace soupisky se hned projevila na výsledcích. Blues ze sedmi předchozích zápasů šestkrát prohráli. V posledním případě podlehli 2:4 Los Angeles Kings a na jedenáctém místě Západní konference ztrácí na desáté Calgary už deset bodů. Kouč Begube nemůže počítat se zraněným nováčkem Jakem Neighboursem, poprvé naopak může použít Jakuba Vránu, jenž trénoval ve formaci s Kapanenem a Schennem.

Nejproduktivnější hráči:
• J. Kyrou – 56 bodů (26+30)
• P. Bučněvič – 52 bodů (18+34)
• R. Thomas – 52 bodů (15+37).
Arizona Coyotes

Domácí jsou třináctým týmem Západní konference a udržují si malý rozestup na týmy Anaheimu, San Jose a Chicaga, které spolu s Columbusem patří mezi největší adepty na zisk draftové jedničky. Vzhledem k tomu by se Arizoně hodilo co nejméně bodovat. Samotní hráči, které na uzávěrce přestupů opustili Chychrun, Gostisbehere, Ritchie a Bjugstad, ale prohrávat nechtějí, což jasně ukázal minulý zápas s Devils. Coyotes ve třetí třetině dohnali ztrátu 2:4 a připsali si aspoň bod za prohru 4:5 v prodloužení.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Keller – 60 bodů (25+35)
• N. Schmaltz – 43 bodů (19+24)
• L. Crouse – 33 bodů (20+13).
Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Arizonou Coyotes a St. Louis Blues!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues

6:2

konec (1:1, 1:0, 4:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Fischer (Mackey, Maccelli), 37. Schmaltz (Hayton, Keller), 43. Boyd (Keller, Moser), 51. Boyd (Fischer, Söderström), 53. Keller (Schmaltz, Hayton), 58. Crouse (Maccelli) – 3. Bučněvič (Faulk, Kyrou), 49. Bučněvič (Thomas, Tucker)

Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – J. Brown, Välimäki, Moser, Nemeth, Söderström, Mackey – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Crouse (A), McBain, Maccelli – Fischer (A), Boyd, Dea – Kassian, Dauphin, Imama.
Trenér: André Tourigny

St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk (A), Scandella, Tucker, Krug – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Kapanen, B. Schenn (A), Vrána – Blais, L. Brown, Saad – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
Trenér: Craig Berube

Rozhodčí: Lee, Nicholson – Gawryletz, Kovachik

Diváci: 4 600

Průběh zápasu
1. třetina
02:12 STL 0:1 Bučněvič (Faulk, Kyrou)
06:12 ARI 2 Mackey, nedovolené bránění
12:53 ARI 1:1 Fischer (Mackey, Maccelli)
16:21 ARI 2 Mackey, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
31:37 STL 2 Faulk, nedovolené bránění
34:57 STL 2 L. Brown, podrážení
36:25 ARI 2:1 Schmaltz (Hayton, Keller)
38:28 ARI 2 Hayton, hrubost
39:12 ARI 2 McBain, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
42:01 ARI 3:1 Boyd (Keller, Moser)
43:14 ARI 2 Välimäki, podrážení
48:18 STL 3:2 Bučněvič (Thomas, Tucker)
50:59 ARI 4:2 Boyd (Fischer, Söderström)
52:49 ARI 5:2 Keller (Schmaltz, Hayton)
54:18 ARI 2 Boyd, držení
57:54 ARI 6:2 Crouse (Maccelli)
Konec