Menu

Fotbal

Italská Serie A

SSC Neapol – AS Řím

2:1

konec (1:0)

29.01.2023, 20:45 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • 20. kolo • Petr Sumbal

Tipsport: 1.79 3.59 5.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to už pro tento zápas všechno, přeji hezký zbytek nedělního večera. (22:50:04)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:14.
Vedoucí tým Serie A Neapol vstoupila do utkání velmi aktivně. Už v páté minutě vystřelil nebezpečně Kvaracchelija. Ten samý hráč se pak v 17. minutě podílel na zatím jediné brance utkání, když z levé strany našel přesným centrem Victora Osimhena, který s míč skvěle zpracoval a pak napálil pod břevno. Největší šance Římanů přišla až v nastaveném čase první půle, to když z dálky pálil Spinazzola, Mereta ale nepřekonal.

Do druhé půle nastoupil aktivněji AS Řím, a ten byl nakonec odměněn vyrovnávací brankou, v 75. minutě se prosadil po centru Zalewského střídající Stephan El Shaarawy. Utkání ale nakonec rozhodl žolík v dresu Neapoli. Po deseti minutách na hřišti se uvolnil Giovanni Simeone a nechytatelnou střelou zajistil Neapoli v 86. minutě vítězným gólem další tři body.
Zápas je u konce, Neapol v nejočekávanějším zápase 20. kola Serie A porazila AS Řím v dramatickém souboji 2:1 a upevnila si první místo v tabulce, na druhý Inter už má náskok 13 bodů. AS Řím se mírně propadá na šesté místo, na důležitou čtvrtou příčku ale ztrácí jen jeden bod.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Simeone vyvezl míč do bezpečí, a to už by mělo pro Neapol stačit.

90+7

Domácí se i v této těžké situaci ubránili a nyní už nastavený čas vypršel. Rozhodčí ale zatím nechává pokračovat ve hře.

90+6

Tak přeci jen je tu ještě poslední šance AS Řím na vyrovnání. Benjamin Tahirović vybojoval rohový kop a na ten přibíhá také brankář Patrício.

90+5

Neapol se ale zatím brání velice aktivně a neumožňuje hostům dostat míč ani do blízkosti její branky.

90+4

Římanům se stále nedaří vytvořit si nějaký pořádný tlak. Teď by to ale mohlo přijít, hosté budou vhazovat na útočné polovině aut.

90+3

Neapol se snaží v nastaveném čase co nejvíc kouskovat hru a zatím se jí to daří.

90+2

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Tanguy Ndombèlé.

90+1

Nastavuje se šest minut.

90

Emoce samozřejmě v těchto vypjatých momentech na konci zápasu planou naplno. Faulovaný byl u laviček Giovanni Di Lorenzo a hned se kolem něj seběhl hlouček hráčů.

89

Střídání v týmu AS Řím:
ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Cristian Volpato.

88

AS Řím určitě svou snahu dotáhnout zápase alespoň za remízou nevzdá. Ke střele se nyní dostal mladíček Edoardo Bove, branku Neapole ale z voleje netrefil.

86

86. Giovanni SIMEONE - 2:1

86

Neapol právě vstřelila branku!
Vyrovnáno bylo jen 11 minut a Neapol už zase vede! Také na straně domácích se prosazuje střídající hráč. Zielinski našel ve vápně GIOVANNIHO SIMEONEHO, ten se krásně otočil s míčem do volného prostoru a pak se trefil krásně a nechytatelně do horní části branky AS Řím. Asistence: Piotr Zieliński.

85

Máme před sebou závěrečné minuty utkání. Uvidíme, které mužstvo bude mít v závěru více snahu překlonit misky vah na svou stranu.

SSC Neapol – AS Řím

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 17. Osimhen (Kvaracchelija), 86. Simeone (Zieliński) – 75. El Shaarawy (Zalewski)

Karty:   68. Osimhen (NEA) – 33. Dybala (ASR), 70. El Shaarawy (ASR)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:14.

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Kim Min-čä, Rui (69. Oliveira) – Anguissa, Lobotka, Zieliński (90+2. Ndombèlé) – Lozano (76. Simeone), Osimhen (76. Raspadori), Kvaracchelija (69. Elmas).
Náhradníci: Gollini, Marfella – Bereszyński, Demme, Gaetano, Jesus, Østigård, Politano, Zedadka, Zerbin.

Trenér: Spalletti

AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Spinazzola (46. El Shaarawy), Cristante (89. Volpato), Matić (83. Tahirović), Zalewski – Lo. Pellegrini (C) (83. Bove), Dybala – Abraham (73. Belotti).
Náhradníci: Boer, Svilar – Camara, Kumbulla, Solbakken, Viña.

Trenér: Mourinho

Rozhodčí: Orsato – Tegoni, Baccini