Menu

Další

Americký fotbal

Philadelphia Eagles - New York Giants

38:7

konec (14:0, 14:0, 0:7, 10:0)

22.01.2023, 02:15 • Lincoln Financial Field, Philadelphia, Pensylvania • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

1:51

EXTRA POINT – GOOD
JAKE ELLIOTT proměňuje i pátý extra point v zápase, 38:7!

2:00

PHI, 3&9, NYG 35 – TOUCHDOWN EAGLES
Ještě trocha vzrušení a radosti na Lincoln Financial Field! Running back KENNETH GAINWELL je odměněn za svou práci ve druhém poločase, když dostal skvělé bloky a levou stranou se protáhl, prokličkoval a dosprintoval pro krásný 35yardový touchdown! 37:7!

2:57

NYG, 4&8, NYG 36
Další dlouhý čtvrtý down už hosté nezvládli, dlouhý hod na Hodginse ubránil Slay, který dokonce málem zachytil interception.V této chvíli ale pro domácí lepší, když to nezvládl, šlo o čtvrtý down.

4:17

NYG, 4&16, NYG 17
Velmi dlouhý čtvrtý down Jones uhrál prudkou ranou na střed, kde se k catchi dostal přes těsnou obranu dvěma hráči Johnson.

5:20

PHI, 4&9, NYG 12 – FIELD GOAL EAGLES
JAKE ELLIOTT poslal 30yardový kop poněkud k pravé tyči, ale stále zcela bezpečně do branky a diváci už tyto 3 body ani nijak zvlášť neslaví, jelikož dávno vědí, že už je rozhodnuto. Eagles ukrojili 8 minut času a zvyšují na 31:7!

6:15

PHI, 1&10, PHI 25
A Hurts začíná skvěle, všiml si totiž úplně volného Goederta v levém poli a hodil mu přesný míč pro 23 yardů!

6:15

EXTRA POINT – GOOD
GRAHAM GANO proměňuje extra point a přidává sedmý bod hostů, 7:28!

6:21

NYG, 1&GOAL, PHI 8 – TOUCHDOWN GIANTS
Snap mířil přímo na Saquona Barkleyho, který se však nerozběhl sám, předal míč kolegovi running backovi MATTOVI BREIDOVI, kterému se otevřela pohodlná cesta do end zóny a hosté se po 39 minutách hry dostávají na tabuli! 6:28!

11:10

NYG, 3&2, NYG 20
Zničehonic se Barkley totálně urval a využil skvělé bloky ve středu hřiště k průniku do druhé linie obrany, kde si udělal dobrý den z čekajícího obránce a zamířil do levého pole, aby uběhl celých 39 yardů, než ho dostihl Epps!

0:43

EXTRA POINT – GOOD
JAKE ELLIOTT pohodlně proměnil i čtvrtý extra point, 28:0!

0:47

PHI, 2&GOAL, NYG 5 – TOUCHDOWN EAGLES
JALEN HURTS si ponechal míč pro sebe, rozběhl se do úplně volné levé strany a zaskočená obrana ho vůbec nedokázala kontaktovat! Jednoduchý 5yardový běh a Eagles vedou 27:0!

7:29

EXTRA POINT – GOOD
JAKE ELLIOTT prokopává brankou i třetí extra point a zvyšuje na 21:0!

7:35

PHI, 1&GOAL, NYG 3 – TOUCHDOWN EAGLES
Running back BOSTON SCOTT dokončil práci svých kolegů a slízl smetanu po důrazném průniku středem! Eagles utíkají na rozdíl 20 bodů a jasně kontrolují zápas!

0:34

NYG, 1&10, PHI 49 – INTERCEPTION
Skvělá práce cornerbacka Jamese Bradberryho, který přesně věděl, co bude Hurts hrát, ve správné chíli předskočil Slaytona a pohodlně zachytil interception! Navíc ještě mohl běžet vpřed a dostal se na polovinu soupeře! Eagles zatím na hřišti naprosto dominují!

1:14

NYG, 1&10, NYG 32
Jones dlouho neměl komu hodit míč, až si nakonec vybral Breidu, který přes přítomnost dvou obránců v těsné blízkosti dokázal prudký míč zachytit! 24 yardů.

1:21

EXTRA POINT – GOOD
JAKE ELLIOTT posílá do branky i druhý extra point, 14:0!

1:26

PHI, 2&GOAL, NYG 9 – TOUCHDOWN EAGLES
Jalen Hurts shodil míč doprava čekajícímu receiverovi DEVONTU SMITHOVI, který následně svedl rychlostní souboj s obráncem, který se blížil z levé strany, a přes kontakt ještě ve hřišti ho vyhrál a na pylonu dosáhl pro touchdown! 13:0!

5:46

NYG, 4&8, PHI 40
Giants překvapivě zkoušeli hrát a vůbec to nezvládli! Ofenzivní lajna propadla, Jones byl okamžitě atakován Reddickem, který tentokrát zapisuje zcela plnohodnotný sack a domácí začnou útočit téměř z poloviny hřiště!

10:07

EXTRA POINT – GOOD
JAKE ELLIOTT neměl žádný problém s extra pointem a zvyšuje na 7:0!

10:13

PHI, 3&5, NYG 16 – TOUCHDOWN EAGLES
Domácí se rychle ujímají vedení! Hurts dobře přečetl situaci, ale nehodil ani zdaleka přesný míč tight endovi DALLASU GOEDERTOVI. Ten si však skvěle poradil, konečky prstů na šišku při catchi doslova přilepil a otočkou na posledním yardu se zbavil obránce. Perfektní práce a Eagles vedou 6:0!

14:22

PHI, 2&8, PHI 27
Perfektní přihrávka Hurtse do levého pole přesně do náruče rozběhnutého Smitha, 40 yardů a domácí jsou najednou minimálně na dostřel!

Philadelphia Eagles - New York Giants

38:7

konec (14:0, 14:0, 0:7, 10:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Carl Cheffers

Diváci: 69 879

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad PHI, 3&5, NYG 42 – U míče je Philadelphia, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Yorku.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.