Menu

Další

Americký fotbal

Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars

27:20

konec (7:7, 10:3, 3:0, 7:10)

21.01.2023, 22:30 • Arrowhead Stadium, Kansas City, Missouri • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

0:25

Onside kick však hostům nevyšel a je konec! Sice to nebylo špatně kopnuté, ale Toney neudělal chybu, dokázal míč zachytit a může slavit!

0:29

Tak alespoň jedno snížení hosté zvládli

0:29

JAX, 4&5, KC 30 – FIELD GOAL JAGUARS
RILEY PATTERSON proměnil 48yardový field goal pro zachvoání naděje a snižuje na 20:27!

3:55

Jaguars kupí kritické chyby v té nejhorší části utkání

3:55

JAX, 2&6, 50 – INTERCEPTION
Teď už je nejspíš skutečně po zápase! Lawrence se totiž ihned ocitl pod tlakem Snneda, kterého nikdo z ofenzivní lajny nebránil, a musel rychle odhodit míč Jonesovým směrem, nepřipravená pozice však skončila incerception v rukou cornerbacka Jaylena Watsona! Cook se poté soupeři evidentně vysmál a je za to trestán 15 yardy, čímž domácím výrazně ztížil pozici. Za tohle ho trenér nepochválí.

5:36

Ale tenhle fumble to možná rozhodne!

5:36

JAX, 1&GOAL, KC 9 – FUMBLE RECOVERY
Obrovská chyba Agnewa nejspíš stojí hosty i ty poslední naděje na zvrat! Sice zachytil přihrávku před end zónu, avšak při druhém kroku od zachycení míč při skládání Sneedem upustil a zalehl ho linebacker Nick Bolton! Přezkoumání na videu neodhalilo, že by tomu bylo dle pravidel jinak a Chiefs jdou na míč!

7:08

Další skvělý běh Agnewa, který mohl skončit touch downem!

7:08

Butker poslal výkop jen těsně před end zónu a dal Agnewovi šanci k dalšímu returnu a nakonec musel sám hasit situaci klasickou kosou, jinak by Agnew šel až do end zóny! I tak perfektní return pro 42 yardů!

7:08

A jsme opět na desetibodovém rozdílu

7:08

EXTRA POINT – GOOD
HARRISON BUTKER v poklidu prokopává brankou i třetí extra point v zápase a zvyšuje na 27:17!

7:12

Jeden touchdown, donáška až na tribunu

7:12

KC, 2&GOAL, JAX 6 – TOUCHDOWN CHIEFS
Patrick Mahomes měl dostatek času k tomu, aby mohl počkat, až se mu pod brankou uvolní receiver MARQUEZ VALDES-SCANTLING! Sice si musel vyskočit, ale míč bezpečně chytá a vrací domácím náskok dvou skórování! 26:17!

11:49

Chybí k tomu jen jeden field goal!

11:49

EXTRA POINT – GOOD
RILEY PATTERSON při extra pointu nechybuje a snižuje na rozdíl 3 bodů, 17:20!

11:54

Jsme na dosah dalšího srovnání!

11:54

JAX, 1&GOAL, KC 4 – TOUCHDOWN JAGUARS
Skvěle sehráno, hosté jsou v end zóně! Ofenzivní lajna odtlačila obranu do levé strany, TRAVIS ETIENNE JR se rozběhl podél pravého okraje a přes jeden hodně nepříjemný tackle do nohou setrvačností propadl za čáru! 16:20!

13:03

Faul nezabránil zkompletovat skvělý pass

13:03

JAX, 2&9, JAX 41
Lawrence si musel hodně odstoupit dozadu, ale měl v pravém poli skvěle naběhnutého a hlavně úplně volného Jonese, který mohl dál běžet po catchi a posouvá hru o 27 yardů! Trest za obranné držení je logicky odmítnut.

0:13

Dlouhý kop končí mezi tyčemi

0:13

KC, 4&8, JAX 32 – FIELD GOAL CHIEFS
A HARRISON BUTKER toho využívá! Nesmírně důležitým 50yardovým kopem posílá míč do branky a Chiefs vedou rozdílem dvou skórování, 20:10!

2:25

Dobrý pass Mahomese na Graye

2:25

KC, 1&10, KC 39
Mahomes je aspoň v tuto chvíli v kondici, aby zvládl hodit dlouhou přihrávku! Gray ji v levém poli zachytil a jelikož byl úplně sám, mohl se ještě porvat o yardy navíc, celkem jich má 27!

0:31

Těsný field goal

0:31

JAX, 4&2, KC 23 – FIELD GOAL JAGUARS
RILEY PATTERSON sice poslal 41yardový field goal hodně k pravé tyči, ale přeci jen uspěl a snižuje na 10:17!

3:54

A Butker zvládl extra point i přes drobnou penalizaci

3:54

EXTRA POINT – GOOD
Extra point se rozehrával nadvakrát, ale HARRISON BUTKER si s těžší situací, kdy byl po špatném startu Allegrettiho posunut o 5 yardů vzad, poradil a zvyšuje na 17:7!

3:59

Kelcemu se to už ale povedlo

3:59

KC, 2&GOAL, JAX 1 – TOUCHDOWN CHIEFS
TRAVISOVI KELCEMU je úplně jedno, zda na něj hází míč Patrick Mahomes, nebo Chad Henne! Rozběhl se podél goal line do levé strany, zachytil míč a bez obránce na zádech mohl v poklidu vkročit do ráje! Druhý touchdown v zápase pro hvězdného tight enda a Chiefs vedou 16:7!

5:22

Pacheco těsně nedoběhl do end zóny

5:22

KC, 2&10, JAX 43
Arrowhead bouřil, seč mohl, ale Pacecha nakonec až do end zóny nedohnal! Pacecho ale vykouzlil běh pro 39 yardů úplně z ničeho, neboť jeho první postup byl zastaven a musel si hledat druhou cestu!

13:04

Dobrý běh Hastyho

13:04

JAX, 1&10, JAX 37
Hasty dostal parádní bloky, mezera se mu otevřela přesně do kroku, takže nemusel nijak zpomalit, a využil toho ke sprintu pro 23 yardů, než narazil na Thornhilla!

14:13

KC, 4&3, JAX 32 – FIELD GOAL CHIEFS
HARRISON BUTKER neměl před sebou lehkou úlohu, ale 50yardový field goal poslal pohodlně do branky a vrací domácím vedení, 10:7!

3:28

KC, 3&6, KC 39
Mahomes se znovu ocitl pod velkým tlakem, utekl do levé strany a z dost nepohodlné pozice znovu vykouzlil parádní přihrávku na Watsona, Chiefs jsou na útočné polovině!

5:04

A máme srovnáno

5:04

EXTRA POINT – GOOD
RILEY PATTERSON se při extra pointu nemýlil a vyrovnává na 7:7!

5:09

Skvělé zmatení od Kirka přináší touchdown Jaguars

5:09

JAX, 1&10, KC 11 – TOUCHDOWN JAGUARS
Skvěle designovaná akce a hosté také skórují! CHRISTIAN KIRK se před snapem jako receiver postavil do pozice, kde připomínal running backa, rozběhl se k pravému okraji end zóny a obránce ho nestíhal! Trevor Lawrence mu hodil přesný míč a mohl jít s ostatními slavit! 6:7!

7:56

Neuvěřitelný return od Agnewa

7:56

Butker poslal výkop jen na okraj end zóny a Agnew se rozběhl k nádhernému returnu! Našel si totiž perfektní mezeru k běhu a prakticky nikým neatakován si to namířil napříč hřištěm až na polovinu soupeře, dostal se až na linii 39 yardů od end zóny, kde Jaguars začnou svůj útok! Skvělá pozice!

7:56

I s extra bodem

7:56

EXTRA POINT – GOOD
HARRISON BUTKER neměl sebemenší problémy s extra pointem a zvyšuje na 7:0!

8:01

První touchdown večera

8:01

KC, 2&GOAL, JAX 8 – TOUCHDOWN CHIEFS
Patrick Mahomes si počkal, až ostatní hráči odlákají svými náběhy obránce od nakonec úplně volného tight enda TRAVISE KELCEHO na středu hřiště, hodil mu míč a Kelce ukončil 6zápasový půst bez touchdownu! Chiefs se ujímají vedení, 6:0!

Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars

27:20

konec (7:7, 10:3, 3:0, 7:10)

Zpět na online


Rozhodčí: Shawn Hochuli

Diváci: 73 220

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad KC, 3&5, JAX 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Jacksonvillu.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.