Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK DUKLA Ingema Michalovce – HC Prešov

0:4

konec (0:1, 0:3, 0:0)

13.01.2023, 17:30 • Zimný štadión Michalovce • 28. kolo • Adam Pančák (@PancakAdam) sk

Tipsport: 1.5 5.3 4.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Domáce Michalovce dnes v rámci 28. kola Tipos extraligy podľahli Prešovu prekvapujúco až o 4 góly. Hosťujúci gólman Rabčan vychytal prvú extraligovú nulu a o pokutu do tímovej pokladne Koňarov je tak určite postarané. Postupne sa v zápase presadili Nauš, Avtsin, Campagna a Ščurko. Prešov dokázal zvíťaziť na ľade súpera po viac ako 3 mesiacoch. (19:46:17)

Koniec zápasu.

59:50

Michalovskí fanúšikovia s pískotom a bojkotujúcim odchodom z tribún pár sekúnd pred koncom duelu.

59:27

Michalčinov strelecký pokus len vyháňa domácich z útočného pásma.

58:23

Eugen Rabčan nie je už ďaleko od vychytanej nuly v dnešnom zápase, avšak bude musieť teraz "prežiť" túto oslabovku svojho tímu.

57:47

Vylúčenie v tíme HC MV Transport Prešov:
Nauš – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

57:18

Valentini síce ukázal pekné manévre pri prechode do útoku, no Prešovčania zas a znova výborní a pozorní v defenzíve.

55:00

Michalovčania hrajú v útočnom pásme s pukom, no stále je to bez streleckej príležitosti, no a to sa nepáči ani domácim fanúšikom.

53:25

Hostia presilovú hru vo svoj prospech nevyužili, hokej je v posledných minútach na Zemplíne bez strely.

51:16

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce:
Mihalik – 2 min., hrubosť.

50:28

Michalovčania po dlhšej dobe usadení v útočnom pásme, avšak zatiaľ je to bez strely.

49:39

Prešovčania sú dnes jednoznačne lepším mužstvom, toto je určite dôležité konštatovanie približne 10 minút pred koncom duelu.

46:32

MIhalikova chyba v obrane dala Prešovčanom možnosť zahroziť. Šimun hlľadal pred bránou Ščurka, no našťastie pre domácich, Košarišťan neinkasoval.

45:09

Na Osburnovo zakončenie si musel dať pozor Rabčan, ktorý si v dnešnom zápase drží nulu na svojom konte.

44:15

Vylúčenie v tíme HC MV Transport Prešov:
Ščurko – 2 min., hákovanie.

43:06

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce:
Valentini – 2 min., podrazenie.

41:04

Veľká príležitosť na opačnej strane ihriska, keď Puliš posúval puk nebezpečne pred bránu, no tam nedokázal nik z jeho spoluhráčov doraziť puk za chrbát Rabčana.

40:05

Ihneď po buly sa dopredu predieral dopredu Gerlach, na jeho strelu si musel dať pozor Košarišťan.

40:01

Začala sa tretia tretina.
S domácimi to po dvoch tretinách vyzerá v zápase s Prešovom zle nedobre. V druhej časti hry inkasovali až trikrát, zatiaľ čo sa líšky nedokázali presadiť ani raz. Posledná tretina riadneho hracieho času sa začne približne o 19:12.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:35

Hra zo strany na stranu bez akýchkoľvek šancí teraz jednoznačne vyhovuje hosťom.

39:00

Posledná minúta do konca druhej tretiny.

38:00

Turanova delovka od modrej čiary končí len za bránou Košarišťana, domáci môžu vyraziť po dlhšom čase dopredu.

35:38

Tím HC HM Transport Prešov dal gól! Domáci dnes v tomto zápase naozaj horia a vyzerá to už s nimi na uterák. LADISLAV ŠČURKO sa dostal s Aurelom Naušom do prečíslenia dvoch proti jednému, no rozhodol sa pre strelu a spravil dobre. Andrej Košarišťan je prekonaný po prvýkrat v zápase a pre Ščurka je to prvý gól v tejto extraligovej sezóne. Asistencia: Klíma.

34:42

Na Zemplíne to dnes nie je žiadna hokejová nádhera. V posledných minútach sa ani jednému ani druhému tímu nedarí dostať do akejsi tutovky.

32:07

Strela od Rajnohu od modrej mierila len mimo bránu Andreja Košarišťana. Prešovčania aj naďalej pri chuti a na puku.

30:33

Michalovčania sa len márne snažia otriasť po treťom inkasovanom góle. Zdá sa, že im nepomohli ani slová od trénera Romana Stantiena počas oddychového času.

28:43

Striedanie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce:
z ihriska odchádza Škorvánek, prichádza Košarišťan.

28:43

Tím HC 21 Prešov dal gól! Z domácimi je už len horšie a horšie v dnešnom zápase. Opäť raz pykajú domáci za svoju pasivitu vo vlastnej defenzíve. JOSEPH TIMOTHY CAMPAGNA sa famózne po individuálnom prieniku natlačil pred Škorvánka a svojim zakončením pod hornú žrďku ho prekonal ako tretí prešovský hráč v dnešnom zápase. Asistencie: Avtsin, Šimun.

28:08

Na opačnej strele zakončenie Campagnu, Škorvánek zakročil a prerušuje hru.

27:23

Hammondova strela a následny teč od Dávida Buca veru teraz narobili problémy Eugenovi Rabčanovi.

25:33

Znova a znova zaváhali domáci v defenzíve a mohli z toho po svojom nedôraze pred bránou po tretíkrát v zápase pykať. Zakročil však gólman Škorvánek.

25:05

Tím HC MV Transport Prešov dal gól! Hostia vyhrávajú už o dva góly a z Michalovcami je zle nedobre. Domáci hráči teraz dopriadli veľmi veľa priestoru ALEXANDROVI AVTSINOVI a ten to dokázal využiť naozaj dokonale. Asistencia:

24:17

Michalovčania sa dostávali do zaujímavej príležitosti, na ktorej konci mal byť Galamboš, no ani z tohto nevyťažia domáci hokejisti nebezpečnú príležitosť.

23:42

Suja sa dobre natlačil pred Rabčana a dokázal aj zakončiť, no na Rabčana ešte domáci útočník nevyzrel.

22:05

Prešovčania mohli viesť už o dva góly! Z ničoho nič sa pred bránou domácich dostal do šance Campagna, no našťastie pre Michalovčanov nedokázal legionár v drese Koňarov prekonať Škorvánka.

21:29

Výborná práca domácich v defenzíve počas oslabovky. Od začiatku druhej tretiny sa hostia nedokázali poriadne ani len pozrieť do útočného pásma.

20:30

Aurel Nauš skúšal dostať svoj tím do útočného pásma individuálnym prienikom, čo sa mu aj podarilo, no Prešov sa v ňom dlho neudržal.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Po prvej tretine východniarskeho derby v rámci 28. kola Tipos extraligy vyhráva hosťujúci Prešov nad Michalovcami o 1 gól, keď sa do prázdnej brány presadil po prihrávke od Gerlacha Aurel Nauš. Zemplínčania pôsobili v prvej dvadsaťminútovke nepresvedčivým výkonom a zaslúžene tak inkasovali v zápase prví.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:32

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce:
Pavlovs – 2 min., držanie.

19:26

Domáci si takmer znova zavarili za vlastnou bránou. Hammond dlho manévroval s pukom a takmer mu ho vypichol napádajúci Girduckis.

18:50

Suja sa odvážne vybral sám na výlet do útočného pásma pomedzi 3 hráčov Prešova. Domáci hokejista bol úspešný, keď dokázal ohroziť aj brankára Rabčana.

18:00

Hostia sú v doterajšom priebehu zápasu veľmi pozorný v defenzíve a Michalovčanom sa tak len ťažko darí dostať do šancí.

17:02

Predsalen sa domáci dostali do dobrej šance, prsty v nej mal Christián Michalčin, avšak Rabčan bol pozorný.

16:50

Prešovčania výborne čítajú úmysel domácich hráť presilovku na Vadima Pereskokova. Aj to je dôvodom prečo sa domácim nedarí v týchto chvíľach vyrovnať.

16:00

Zatiaľ sa Zemplínčanom nedarí dostať sa do vyloženejšej šance. Je to len monotónna presilová hra s nekonečnými prihrávkami.

14:54

Prvá presilová hra v zápase bude patriť domácim. Približne päť minút pred koncom prvej tretiny je tu tak pre domácich ideálna šanca na vyrovnanie.

14:54

Vylúčenie v tíme HC MV Transport Prešov:
Nauš – 2 min., držanie.

13:46

Michalovčania v tejto chvíli s veľkou snahou o odpoveď na inkasovaný gól. Vo výhodných pozíciach sa ocitol Vadim Pereskokov, no nepodarilo sa mu z nich prekonať Eugena Rabčana.

12:37

Tím HC MV Transport Prešov dal gól! Hostia sa predsa ujímajú vedenia v zápase. Obranca Mihalik chyboval vo vlastnom obrannom pásme, Prešovčania získali puk a Gerlach následne ponúkol prihrávku do prázdnej brány pre AURELA NAUŠA a ten v 100% šanci nezaváhal. Asistencie: Gerlach Girduckis.

12:13

Superšanca na strane Prešova! Aurel Nauš nedokázal ani na dvakrát prekonať výborného Škorvánka. Celkom jednoznačne teraz michalovský gólman podržal svoj tím pred inkasovaným gólom.

11:02

Puliš to spravil za bránou Prešova výborne, nalákal na seba protihráčov a medzi kruhmi ostal voľný Zach Osburn. Legionár v drese michalovskej Dukly sa však strelou presadiť nedokázal. Zaúradovala Rabčanova lapačka.

10:00

Zaváhanie tentoraz na opačnej strane mohol využiť obranca Prešova Dávid Nátny, no jeho strela mierila len mimo brány Michaloviec.

08:52

Veľkú príležitosť na prvý gól v zápase v tejto chvíli premrhali domáci. Roman Žitný bol nikým nekrytý na pravom krídle a po výbornom forčeku od svojich spoluhráčov sa dostal ku strele z prvej, no proti bol fantastický Eugen Rabčan. Žitný si na svoj trinásty gól v sezóne tak musí ešte počkať.

07:42

Suja obrúžil bránu Rabčana úspešne, no to sa už nedá povedať o jeho následnej nepresnej prihrávke pred bránu.

06:10

Zaujímavá príležitosť sa črtala pre hostí, avšak Klíma nedokázal v prečíslení dvoch proti jednému prihrať puk zadovkou na svojho spoluhráča.

06:00

Dlhšie sa hrá bez strely, prechod domácich dopredu teraz zastavilo ofsajdové postavenie.

03:30

Skóre zápasu mohli otvoriť aj hostia, avšak Gerlach nedokázal po strele svojho spoluhráča od modrej doraziť puk pred bránou za chrbát Škorvánka.

03:00

Pekne si to teraz rozhodili Michalovčania v útočnom pásme, Garrefa hľadal prihrávkou z medzikružia na ľavom krídle voľného Vadima Pereskokova, v poslednej možnej chvíli zakročil prešovský obranca hokejkou.

02:20

Aj hostia sa pomaly zoznamjujú s ľadom v Michalovciach a sú aktuálne pri chuti. O ich prvé zakončenie na bránu Škorvánka sa postaral Ščurko.

01:36

Druhá formácia Zemplínčanov na čele s Pulišom sa snažila o vytvorenie tlaku v obrannom pásme súpera, no nepodarilo sa jej to.

01:02

Prvé zakončenie v zápase patrilo takisto hráčom domáceho tímu.

00:15

Takmer ihneď sa chceli Prešovčania porúčať dopredu, no absolútne im nevyšla rozohrávka a toto je len jednoduchý puk na hokejky domácich.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Dukla Ingema Michalovce: Škorvánek (Košarišťan) – Glazkov, Mihalčin, Hammond, Osburn, Mihalik, Štajnoch – Garreffa, Valentini, Pereskokov – Suja, Pavlovs, Puliš – Paločko, Bjalončík, Žitný – Buc, Galamboš, Vašaš
Tréner: Roman Stantien

HC MV Transport Prešov: Rabčan (Bespalov) – Giles, Rajnoha, Khlystov, Nátny, Jendroľ D., Turan, Sýkora, Fekiač – Nauš, Girduckis, Gerlach – Avtsin, Šimun, Campagna – Tkáč, Klíma, Ščurko – Jendroľ K., Thomka, Žilka
Tréner: Juraj Faith

Rozhodca: Snášel ml., Orolin – Stanzel, Bogdaň – Kontšek.
V súboji tímov, ktoré aktuálne nezažívajú vydarenú fazónu sa stretnú šieste Michalovce a dvanásty, teda posledný, Prešov.

Michalovce z posledných šiestich zápasov dokázali zvíťaziť iba raz, a to práve proti terajšiemu lídrovi tabuľky Tipos extraligy, HC Slovan Bratislava, keď zdolali hokejistov z hlavného mesta 6. januára na domácom ľade 3:2.

Prešovčania sú na tom očosi horšie. Veď hokejisti z tretieho najväčšieho mesta na Slovensku dokázali uspieť z posledných 9 zápasov iba raz, aj to iba po predĺžení, keď ešte 28. decembra zdolali práve svojho dnešného súpera na domácom ľade 3:2.
Vážení športoví priatelia, v rámci 28. kola našej najvyššej hokejovej súťaže proti sebe nastúpi domáci tím HK Dukla Ingema Michalovce a hosťujúci HC MV Transport Prešov. V piatok podvečer pôjde v zápase na Zemplíne o derby stretnutie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HK DUKLA Ingema Michalovce – HC Prešov

0:4

konec (0:1, 0:3, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Nauš (Gerlach, Girduckis), 26. Avtsin (Avtsin), 29. Campagna (Avtsin, Šimun), 36. Ščurko (Klíma)

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek (Košarišťan) – Glazkov, Mihalčin, Hammond, Osburn, Mihalik, Štajnoch – Garreffa, Valentini, Pereskokov – Suja, Pavlovs, Puliš – Paločko, Bjalončík, Žitný – Buc, Galamboš, Vašaš
Trenér: Roman Stantien

HC Prešov: Rabčan (Bespalov) – Giles, Rajnoha, Khlystov, Nátny, Jendroľ D., Turan, Sýkora, Fekiač – Nauš, Girduckis, Gerlach – Avtsin, Šimun, Campagna – Tkáč, Klíma, Ščurko – Jendroľ K., Thomka, Žilka
Trenér: Juraj Faith

Rozhodčí: Snášel ml., Orolin – Stanzel, Bogdaň – Kontšek

Průběh zápasu
1. třetina
12:37 PEN 0:1 Nauš (Gerlach, Girduckis)
14:54 PEN 2 Nauš, držení
19:32 MIC 2 Pavlovs, držení
Po 1. třetině
2. třetina
25:05 PEN 0:2 Avtsin (Avtsin)
28:43 PEN 0:3 Campagna (Avtsin, Šimun)
28:43 MIC -Škorvánek +Košarišťan (Střídání)
35:38 PEN 0:4 Ščurko (Klíma)
Po 2. třetině
3. třetina
43:06 MIC 2 Valentini, podrážení
44:15 PEN 2 Ščurko, hákování
51:16 MIC 2 Mihalik, hrubost
57:47 PEN 2 Nauš, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Konec