Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Anglie – Francie

1:2

konec (0:1)

10.12.2022, 20:00 • Al Bayt Stadium, Al Khor • Čtvrtfinále • Petr Šatalík

Tipsport: 2.87 3.06 2.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+11

90+11. Rashford v poslední šanci o kousek minul Llorisovu bránu

90+11

Marcus Rashford střílel na vzdálenější pravou tyč, balon ale jen dopadl na horní síť a vypadá to, že je po nadějích Angličanů.

90+9

Raheem Sterling a Declan Rice kombinují na pravé straně hrací plochy, druhý jmenovaný nakonec odcentroval a Harry Maguire byl faulován před vápnem Francie! Následný volný přímý kop je poslední šancí pro Anglii srovnat! Marcus Rashford bude moci střílet z ideální pozice na ose hřiště těsně před vápnem Francie.

90+8

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází John Stones, přichází Jack Grealish.

89

89. Žlutá karta

89

Hugo Lloris poslal výkop až za půlící kruh, kde Harry Maguire sestřelil loktem k zemi Antoina Griezmanna. Za to vidí žlutou kartu.

85

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Marcus Rashford.

84

84. Penalta

84

Kdepak! Harry Kane znovu vsadil na razanci a tentokrát přestřelil bránu Francie snad o metr! Hugo Lloris mohl zůstat úplně v klidu.

83

Je to opět Harry Kane, kdo si staví balon na značku pokutového kopu! Proti němu znovu stojí brankář, který je jeho spoluhráčem z Tottenhamu a dobře ho zná – Hugo Lloris. Promění kapitán Anglie i podruhé?

82

Theo Hernández navíc dostává žlutou kartu za sražení Mounta ve vápně. Dočkáme se však za chvíli opět vyrovnání?

82

82. Penaltový zákrok

82

Je to druhá penalta pro Anglii! Brazilský sudí ukazuje na značku pokutového kopu zcela neochvějně.

81

Brazilský sudí si prohlíží souboj Thea Hernándeze s Masonem Mountem. A nyní už běží k hrací ploše...

80

Pozor, pozor! Mason Mount byl nyní ve vápně Francie sražen Theem Hernándezem k zemi. Že by druhá penalta pro Anglii? Sudí Sampaio běží k obrazovce!

79

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Raheem Sterling,
ze hřiště odchází Jordan Henderson, přichází Mason Mount.

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Kingsley Coman.

78

78. Olivier GIROUD - 1:2

78

Francie právě vstřelila branku!
Francie se vrací do vedení, tentokrát už byl Pickford krátký! Antoine Griezmann nacentroval z levé strany na přední tyč, kam si naběhl OLIVIER GIROUD, jemuž visel na zádech Maguire, ale v zakončení francouzskému kanonýrovi nezabránil! Giroud posílá hlavou míč do sítě a Francie vede 2:1! Asistence: Antoine Griezmann.

77

77. Pickford skvělým zákrokem drží remízový stav

77

Obrovská šance Francie! Ousmane Dembélé dostal centr z levé strany na zadní tyč a sklepl na osu hřiště, Olivier Giroud pálil z malého vápna, ale trefil jen střed brány, kde se skvělým zákrokem prezentoval Jordan Pickford, jenž jeho pokus vyráží na roh.

72

72. Saka v těžké pozici zakončil mimo tři francouzské tyče

72

Luke Shaw nyní poslal exkluzivní centr z levého křídla. Na malé vápno si naběhl Bukayo Saka, který uspěl v osobním souboji a pálil z bezprostřední blízkosti! Bránu Francie však těsně minul!

70

70. Maguireova hlavička olízla pravou Llorisovu tyč

70

Volný přímý kop zahrál Jordan Henderson, který poslal míč centrem na penaltu, kde se Harry Maguire vyšrouboval do vzduchu a hlavou poslal balon do levé tyče, od níž se meruna odrazila do zámezí! Nyní se mohl stát anglickým hrdinou, zatím se mu to ale nepovedlo.

62

62. Kaneův přízemní pokus v klidu chytá Lloris

62

Harry Kane nyní šikovně obešel soupeře a vypálil zpoza šestnáctky. Jeho přízemní pokus na přední tyč však postrádal razanci, Hugo Lloris bez potíží zasahuje.

54

54. Rabiot mohl Francii bleskově vrátit vedení

54

Ale pozor! Ihned po rozehrávce se hnal kupředu Adrien Rabiot, jenž dostal přihrávku z pravé strany na osu hřiště a z hranice velkého vápna poslal ránu z první. Přízemní pokus však Jordan Pickford parádním zákrokem vyráží!

53

53. Harry KANE - 1:1

53

Anglie právě vstřelila branku!
HARRY KANE proměňuje penaltu a srovnává na 1:1! Bylo zcela očividné, že na pohyb Llorise čekat nebude, kapitán Anglie poslal balon tvrdou ranou k levé tyči, Lloris šel na druhou stranu a neměl nárok zasáhnout, zápas začíná od začátku! Kane se dotahuje svým počtem zásahů v reprezentaci na legendárního Waynea Rooneyho!

53

Balon si bere Harry Kane a staví jej na značku pokutového kopu.

52

52. Penaltový zákrok

52

Tohle je jasná penalta pro Anglii! Bukayo Saka si z pravé strany pěkně navedl balon do vápna, narazil si ho se spoluhráčem a následně ho zřetelně podrazil Aurélien Tchouaméni. Anglie má k dispozici pokutový kop!

47

47. Lloris parádně vytáhl pokus Bellinghama

47

Po rohovém kopu Anglie se balon odrazil před velké vápno, kde se k ráně z halfvoleje dostal Jude Bellingham, jehož tvrdou pumelici pod břevno vyráží fantastický Hugo Lloris na roh!

46

46. Žlutá karta

46

Jude Bellingham postupoval po levé straně kupředu a přitom byl sražen k zemi zezadu skluzem, kterým se provinil Ousmane Dembélé, jenž za svůj zákrok vidí žlutou kartu.

43

43. Žlutá karta

43

Luke Shaw vedl středem hřiště balon kupředu, Antoine Griezmann byl v souboji pozdě a nohou mu brnknul o paty, což brazilský sudí viděl, píská faul a vytahuje první žlutou kartu utkání!

39

39. Zajímavě rozehraná standardka v podání Francie

39

Antoine Griezmann poslal jen krátkou přihrávku před sebe. Francouzi ale následně sehráli skvělou akci na levém křídle a Theo Hernández našel přihrávkou pod sebe Kyliana Mbappého, jenž ale z penalty pálil jen vysoko nad břevno svatyně Pickforda!

29

29. Další souboj Kane vs. Lloris opět lépe pro francouzského brankáře

29

Harry Kane se dostal k kousek před pokutovým územím. Jeho tvrdá rána z pravé strany na přední tyč prošla a Hugo Lloris se blýskl skvělým zákrokem, když vytlačil míč na roh.

26

26. Penalta se po zákroku na Kanea kopat nebude

26

VAR stále řeší možnost pokutového kopu pro Anglii. Sudí už ale ukazuje, že se penalta pískat nebude. S největší pravděpodobností je to proto, že k zákroku došlo ještě před šestnáctkou.

25

Harry Kane byl nyní na hraně pokutového území sražen k zemi Dayotem Upamecanem, který navíc nohou Kanea podrazil. Brazilský sudí se radí s VARem, zda se bude pískat pokutový kop pro Anglii!

22

22. Kane z úhlu Llorise nepřekonal

22

Harry Kane si nyní šikovně odstavil Upamecana tělem a šel z úhlu na Llorise, jenž však stihl včas vyběhnout a jeho střelu z pravé strany vyráží!

20

20. Shawův pokus z přímého kopu v klidu chytá Lloris

20

Po mírných dohadech s postavením zdi se k balon postavil Luke Shaw, který nechal Jordana Hendersona přeběhnout míč a následně pálil do středu svatyně Francie, kde však byl připravený Hugo Lloris, který mičudu sbalil do koše!

17

17. Aurélien TCHOUAMÉNI - 0:1

17

Francie právě vstřelila branku!
Francie se ujímá vedení! Dayot Upamecano obral o balon v souboji na hraně pravidel Saku a Francouzi bleskově přenesli hru na útočnou polovinu hřiště. Tam se balon dostal z pravé strany od Antoina Griezmanna na osu hřiště, kde byl připraven AURÉLIEN TCHOUAMÉNI, jenž se z kroku napřáhl a z dobrých pětadvaceti metrů zakroutil balon přesně k levé tyči svatyně Pickforda! Země galského kohouta se touto nádhernou ranou dostává do vedení! Asistence: Antoine Griezmann.

11

11. Giroudova hlavička Pickfordovi velké starosti nenadělala

11

Ousmane Dembélé dostal přihrávku na pravou stranu a jeho centr si nakonec přece jen našel Oliviera Girouda, který trkl hlavou míč na bránu. Jordan Pickford však byl ve středu své svatyně připraven a první pokus na svou klec kryje! Viděli jsme první zajímavou příležitost tohoto utkání.

Anglie – Francie

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 53. Kane (pen.) – 17. Tchouaméni (Griezmann), 78. Giroud (Griezmann)

Karty:   89. Maguire (ENG) – 43. Griezmann (FRA), 46. Dembélé (FRA), 82. T. Hernández (FRA)

Neproměněná penalta: 84. Kane (ENG), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:14.

Anglie: Pickford – Walker, Stones (90+8. Grealish), Maguire, Shaw – J. Henderson (79. Mount), Rice, Bellingham – Saka (79. Sterling), Kane (C), Foden (85. Rashford).
Náhradníci: Pope, Ramsdale – Alexander-Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Maddison, Phillips, C. Wilson, Trippier.

Trenér: Gareth Southgate.

Francie: Lloris (C) – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé (79. Coman), Griezmann, Mbappé – Giroud.
Náhradníci: Aréola, Mandanda – Pavard, Konaté, Saliba, Disasi, Guendouzi, Camavinga, Veretout, Fofana, Thuram, Kolo Muani.

Trenér: Didier Deschamps.

Rozhodčí: Sampaio – Boschilia, Pires (všichni BRA).

Diváci: 68 895