Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Anglie – Francie

1:2

konec (0:1)

10.12.2022, 20:00 • Al Bayt Stadium, Al Khor • Čtvrtfinále • Petr Šatalík

Tipsport: 2.87 3.06 2.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:15:23)

Utkání sledovalo 68 895 diváků.
Známe složení semifinálových dvojic Mistrovství světa:

Argentina – Chorvatsko
Francie – Maroko
Francouzi slaví obrovský úspěch, Anglie je v slzách. Obrovská bitva a fantastický fotbalový zážitek je za námi. Věřím, že jste si ho užili, protože jsme viděli parádní zápas.
Statistiky utkání:

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:5.
Střely mimo: 4:2.
Rohy: 5:2.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 10:14.
Je dobojováno, je konec! Francie poráží Anglii 2:1 a postupuje do semifinále Mistrovství světa! Do vedení se dostala již v první půli krásnou ranou Auréliena Tchouaméniho. Hráči země sv. Jiří zvládli srovnat v 53. minutě, kdy se Harry Kane trefil z penalty. Fotbalisté galského kohouta rozhodli o svém vítězství a postupu o 25 minut později, když centr Griezmanna z levého křídla poslal hlavou do sítě Olivier Giroud. Hráči z Británie mohli v 84. minutě znovu srovnat na 2:2, jenže Harry Kane tentokrát druhou penaltu neproměnil a Francouzi tak slaví nejtěsnější vítězství, ačkoliv v utkání byli o trochu horším mužstvem, Anglie měla v rozměru celého duelu o trochu více ze hry.

90+11

Konec zápasu.

90+11

90+11. Rashford v poslední šanci o kousek minul Llorisovu bránu

90+11

Marcus Rashford střílel na vzdálenější pravou tyč, balon ale jen dopadl na horní síť a vypadá to, že je po nadějích Angličanů.

90+10

Marcus Rashford si okamžitě vzal míč a postavil si jej. Ještě se radí s Masonem Mountem. Francie staví zeď, Adrien Rabiot si lehá na zem.

90+9

Raheem Sterling a Declan Rice kombinují na pravé straně hrací plochy, druhý jmenovaný nakonec odcentroval a Harry Maguire byl faulován před vápnem Francie! Následný volný přímý kop je poslední šancí pro Anglii srovnat! Marcus Rashford bude moci střílet z ideální pozice na ose hřiště těsně před vápnem Francie.

90+8

Kylian Mbappé táhne akci po levém křídle, dostoupil jej Raheem Sterling, který jej odzbrojil a Jordan Pickford rychle vykopává od vlastní klece.

90+8

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází John Stones, přichází Jack Grealish.

90+7

Konečně je John Stones na nohách a bude se pokračovat ve hře. Brazilský sudí drží balon ve středu hrací plochy, mezitím probíhá avizované střídání.

90+7

John Stones stále leží na hrací ploše, do hry se mezitím u postranní čáry chystá Jack Grealish, který by už určitě rád nastoupil na trávník.

90+6

Na zemi leží John Stones, kterému chodidlo přišlápl Olivier Giroud, který není zrovna lehká váha. Obránce Anglie se nezvedá ze země, čas plyne dál, ale nehraje se.

90+5

Raheem Sterling nacentroval z pravé strany na zadní tyč, tam však Luke Shaw soupeře v hlavičkovém souboji nepřetlačil a jeho následný centr Lloris s přehledem chytá.

90+5

Raheem Sterling se nyní snažil zakombinovat s Judem Bellinghamem, ale Theo Hernández jim šikovně míč sebral a odkopává jej za půlící kruh.

Anglie – Francie

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 53. Kane (pen.) – 17. Tchouaméni (Griezmann), 78. Giroud (Griezmann)

Karty:   89. Maguire (ENG) – 43. Griezmann (FRA), 46. Dembélé (FRA), 82. T. Hernández (FRA)

Neproměněná penalta: 84. Kane (ENG), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:14.

Anglie: Pickford – Walker, Stones (90+8. Grealish), Maguire, Shaw – J. Henderson (79. Mount), Rice, Bellingham – Saka (79. Sterling), Kane (C), Foden (85. Rashford).
Náhradníci: Pope, Ramsdale – Alexander-Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Maddison, Phillips, C. Wilson, Trippier.

Trenér: Gareth Southgate.

Francie: Lloris (C) – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé (79. Coman), Griezmann, Mbappé – Giroud.
Náhradníci: Aréola, Mandanda – Pavard, Konaté, Saliba, Disasi, Guendouzi, Camavinga, Veretout, Fofana, Thuram, Kolo Muani.

Trenér: Didier Deschamps.

Rozhodčí: Sampaio – Boschilia, Pires (všichni BRA).

Diváci: 68 895