Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Maroko – Portugalsko

1:0

konec (1:0)

10.12.2022, 16:00 • Al Thumama Stadium, Dauhá • Čtvrtfinále • Daniel Fekets (@DFekets)

Tipsport: 6.59 4.0 1.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+7

90+7. Pepe hlavou minul

90+7

Obrovská šance Portugalska! Ronaldo na centr ze strany nedoskočil, ale k zakončení hlavou se dostal Pepe, jenž ale o kousek minul bližší tyč. Portugalci se drží za hlavy, toto byla možná jejich poslední šance.

90+6

Zakarjá Abúchlál se dostal do samostatného úniku a mohl potvrdit marocký postup. Před gólmanem Costou ale ztroskotal, snažil se jej překonat obloučkem, což ideální řešení rozhodně nebylo.

90+3

90+3. Červená karta po 2. žluté

90+3

Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Maroko (Walíd Šeddíra). Maroku se závěr duelu komplikuje, druhou žlutou kartu v rychlém sledu dostal střídající Šeddíra, takže africký tým bude dohrávat v deseti.

90+1

Žlutá karta pro tým Maroko (Walíd Šeddíra).

90+1

Cristiano Ronaldo se mohl stát portugalským hrdinou. Předvedl skvělý náběh za obranu a následné rychlé zakončení, ale Jásín Búnú se proti fotbalové superstar vytáhl.

87

První žlutou kartu ze strany Portugalska v dnešním duelu dostal záložník Vitinha.

83

83. Búnú vychytal Félixe

83

Maročané předvedli první větší chybu a hned z toho byla portugalská šance. Ronaldo pod sebe sklepl Félixovi, jehož dělovka mířila do šibenice, ale Jásín Búnú se zaskvěl parádním zákrokem.

82

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Hakím Zíjáš, přichází Zakarjá Abúchlál,
ze hřiště odchází Sufján Búfál, přichází Jahija Džabrán.

79

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází Diogo Dalot, přichází Ricardo Horta.

70

Žlutá karta pro tým Maroko (Achraf Darí).

69

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází Gonçalo Ramos, přichází Rafael Leão,
ze hřiště odchází Otávio, přichází Vitinha.

65

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Selím Amalláh, přichází Walíd Šeddíra,
ze hřiště odchází Júsuf Nasírí, přichází Badr Bánún.

64

Bruno Fernandes měl na kopačce vyrovnání! Dostal až mnoho prostoru před šestnáctkou, mohl si míč zpracovat a následně vystřelit. Záložník s číslem 8 na dresu tvrdě vypálil pár centimetrů nad horní tyč.

58

Parádní centr Otávia z hranice vápna našel v pokutovém území zcela osamoceného Ramose, jehož hlavička ale minula cíl. Tohle byla velká možnost pro autora hattricku z minulého klání se Švýcarskem.

57

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Romain Saïss, přichází Achraf Darí.

51

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází João Cancelo,
ze hřiště odchází Rúben Neves, přichází Cristiano Ronaldo.

50

50. Závar před brankou Portugalska

50

Hakím Zíjáš při standardní situaci okamžitě pálil po bráně. Costa míč vyrážel jen před sebe, k dorážce se tedy dostal stoper Džawád al-Jámiq, jenž jen těsně minul bránu. Pro Portugalsko to mohla být další pohroma.

45+3

Azzáedín Únáhí dokázal přesně přihrát na levé křídlo spoluhráči, kterým byl Jahija al-Idrísí. Ten prudce vypálil a netrefil místo u přední tyče. Nicméně další zajímavá šance Maroka.

45

Bruno Fernandes vyslal po brance Maroka střílený centr, který se od břevna odrazil zpět do hry. Těžko říct, jestli to záložník Manchesteru United takto chtěl.

42

42. Júsuf NASÍRÍ - 1:0

42

Maroko právě vstřelilo branku!
Velká euforie v Kataru, Maroko se dostává na konci prvního poločasu do vedení! Brilantní centr z levé strany si hlavou našel vytáhlý útočník JÚSUF NASÍRÍ, který předskočil Costu a uklidil hrací předmět do sítě. Tohle byla chyba portugalského gólmana. 1:0. Asistence: Jahija al-Idrísí.

39

Z ničeho nic se João Félix objevil sám na hranici pokutového území, ale jeho střela placírkou zapadla vysoko nad břevno. Nutno dodat, že útočník Portugalska to měl těžké.

35

Selím Amalláh se po přihrávce al-Idrísího dostal do kvalitní střelecké pozice, ale míč z voleje netrefil dobře. Nicméně se jednalo o další vztyčený prst pro fotbalisty Portugalska.

31

Největší šance Portugalska! Ke střele z hranice šestnáctky se dostal João Félix, jehož rána šajtlí mířila do brány. Teč obránce ale nadělala brankáři problémy, pokud by míč šel mezi tři tyče, Portugalci by šli do vedení.

26

Júsuf Nasírí se dostal k další zajímavé hlavičce. Portugalská obrana vůbec nezachytila jeho náběh při centru Hakíma Zíjáše. Evropský tým měl štěstí, že hlavička do brankového prostoru nešla.

6

Hakím Zíjáš načechral míč do vápna velice dobře. K hlavičce se vyšplhal Júsuf Nasírí, který poslal balón zhruba metr nad břevno.

5

První gólovka Portugalska! Při standardní situaci se k hlavičce dostal João Félix, proti kterému se ale vytáhl brankář Jásín Búnú. Portugalci budou pokračovat rohovým kopem.

Maroko – Portugalsko

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Nasírí (al-Idrísí)

Karty:   70. Darí (MRK), 90+1. Šeddíra (MRK) – 87. Vitinha (POR)   90+3. Šeddíra (MRK)

Držení míče: 26 % : 74 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.

Maroko: Búnú – Hakimí, al-Jámiq, Saïss (C) (57. Darí), al-Idrísí – Únáhí, Amrábat, Amalláh (65. Šeddíra) – Búfál (82. Džabrán), Nasírí (65. Bánún), Zíjáš (82. Abúchlál).
Náhradníci: Munír, Tadnautí – El Chanús, Ezázúlí, Šáír, Zarúrí, Sábírí, Hamdalláh.

Trenér: Valíd Radžradžuí

Portugalsko: Costa – Dalot (79. Horta), Pepe (C), Dias, Guerreiro (51. Cancelo) – Ber. Silva, Neves (51. Ronaldo), Otávio (69. Vitinha) – B. Fernandes, Ramos (69. Leão), Félix.
Náhradníci: Sá, Patrício – Palhinha, W. Carvalho, And. Silva, João Mário, Nunes, Ant. Silva.

Trenér: Fernando Santos

Rozhodčí: Tello – Brailovsky, Chade (všichni ARG)