Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Portugalsko – Švýcarsko

6:1

konec (2:0)

06.12.2022, 20:00 • Lusail Iconic Stadium, Losail • Osmifinále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.9 3.63 4.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky zápasu:
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:10. (22:04:57)
Portugalci se ve čtvrtfinále utkají s Marokem. Zápas se odehraje v sobotu od 16:00.
Fotbalisté Portugalska si nechali svůj nejlepší výkon v dosavadním průběhu turnaje na osmifinále a Švýcarsko deklasovali naprosto jednoznačně 6:1!

Trenér Fernando Santos nechal jen na lavičce hvězdného Cristiana Ronalda, ovšem Gonçalo Ramos, který nastoupil místo 37leté legendy, prokázal oprávněnost nominace. Zaznamenal totiž hattrick!

Poprvé se Ramos prosadil v 17. minutě, kdy se dostal k míči na levé straně šestnáctky a levačkou ho napálil do bližší šibenice brány soupeře. Poločasové skóre na 2:0 pak stanovil hlavičkou po rohovém kopu veterán Pepe. Pokud se chtěli Švýcaři po změně stran pokusit o zvrat, tak jejich myšlenky definitivně zahnal v 51. minutě opět Gonçalo Ramos, jenž před bránou usměrnil mezi nohy Sommera nabídku Dalota. O chvíli později zakončil rychlý kontr ranou pod břevno Raphaël Guerreiro. Poté se dočkalo gólu i Švýcarsko, na 1:4 snižoval po rohovém kopu Manuel Akanji. S chutí hrající výběr Portugalska se však ve zbytku utkání radoval ještě dvakrát. V 67. minutě dovršil hattrick Gonçalo Ramos a v nastavení ještě vykouzlil krásný obstřel na zadní tyč střídající Rafael Leão.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ten zahrával Vitinha. Na jeho centr skákali Dias s Carvalhem, kteří si ale navzájem překáželi a k žádnému zakončení tak nedošlo.

90+4

Ještě roh pro Portugalsko.

90+2

90+2. Rafael LEÃO - 6:1

90+2

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Tohle byla lahůdka! Na levém křídle se dostal k míči střídající RAFAEL LEÃO. Ten se rozhodl vše vyřešit sám, když se zaseknutím zbavil Granita Xhaky a levačkou balón technicky zakroutil ke vzdálenější tyči. Sommer vůbec nereagoval, jen se ohlédl.

90+1

Rozhodčí Ramos přidá čtyři minuty!

90

Seferović si došel pro míč více do hloubky a poté našel Noaha Okafora. Jeho střelu zablokoval Pepe, útočník Salzburgu byl navíc v ofsajdu.

89

Střídání v týmu Švýcarsko:
ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Ardon Jashari.

88

Portugalci si zbytek utkání užívají, s chutí kombinují a stále jsou obezřetní i směrem dozadu.

87

Střídání v týmu Portugalsko:
ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Rafael Leão.

87

87. Ronalda připravil o šanci bránící Cömert.

87

Cristiano Ronaldo by rád skóroval! Dobře si nabíhal na přihrávku za obranu do pokutového území. Těsně před ním však balón zasáhl Cömert, který ho odrazem právě o Ronalda poslal do zámezí.

85

Noah Okafor si zleva navedl míč do pokutového území a zkusil zakončení pravačkou. Výborně se však vrátil Bruno Fernandes, jenž ho o šanci připravil.

84

Tentokrát Ronaldo švýcarské obraně utekl. V podstatě od půlící čáry běžel sám na Sommera a nekompromisní střelou po zemi skóroval. Byl ale v tak dvoumetrovém ofsajdu, takže tenhle zásah portugalské legendy platit nebude.

83

Náznak brejku, do kterého mohl jít Cristiano Ronaldo. Ten ale neuspěl v souboji 1 na 1 s Cömertem.

Portugalsko – Švýcarsko

6:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 17. Ramos (Félix), 33. Pepe (B. Fernandes), 51. Ramos, 55. Guerreiro (Ramos), 67. Ramos (Félix), 90+2. Leão (Guerreiro) – 58. Akanji

Karty:   43. Schär (SUI), 59. Cömert (SUI)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:10.

Portugalsko: Costa – Dalot, Pepe (C), Dias, Guerreiro – Otávio (73. Vitinha), W. Carvalho, Ber. Silva (81. Neves) – B. Fernandes (87. Leão), Ramos (73. Horta), Félix (73. Ronaldo).
Náhradníci: Patrício, Sá – João Mário, Cancelo, Nunes, Palhinha, And. Silva, Ant. Silva.

Trenér: Fernando Santos

Švýcarsko: Sommer – E. Fernandes, Schär (46. Cömert), Akanji, Ric. Rodríguez – Freuler (54. Zakaria), Xhaka (C) – Shaqiri, Sow (54. Seferović), R. Vargas (66. Okafor) – Embolo (89. Jashari).
Náhradníci: Kobel, Omlin, Köhn – R. Steffen, Rieder, Frei, Fassnacht, Elvedi, Aebischer.

Trenér: Marat Yakin

Rozhodčí: Ramos – Morin, Hernández (MEX)