Menu

Fotbal

Italská Serie A

Bologna FC – UC Sampdoria

1:1

konec (1:0)

08.10.2022, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • 9. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.19 3.29 3.78 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:50:00)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:21.
Ne příliš atraktivní utkání mezi Bolognou a Sampdorií skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

Skóre střetnutí otevřel ve 32. minutě Nicolás Martín Domínguez, který uspěl střelou o zem k pravé tyči. Domácí jako kdyby se prvním gólem nechali uspokojit a od té doby byli horším týmem. Hosté se zaslouženého vyrovnání dočkali v 72. minutě, to když Filip Djuričić hlavou nasměroval do sítě nepovedenou střelu Lérise. Vyrovnaný stav vydržel až do závěrečného hvizdu, v nastaveném čase ještě musel Skorupski předvést těžký dvojzákrok proti Verremu s Lérisem.

Remíza ani pro jeden tým příliš neřeší. Bologna zůstává se sedmi body na sedmnáctém místě, Sampdoria si polepšila na tři body, avšak i nadále je poslední dvacátá.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Zápas s velkou pravděpodobností skončí nerozhodným výsledem. Proti centru z pravé strany Emil Audero vyboxoval míč jenom k Sansonemu, jeho hlavičku už dokázal chytit do rukavic.

90+3

Skorupskému pořádně zavařil Valerio Verre! Polský gólman s vypětím všech sil vyrazil dalekonosnou ránu směřující do levého dolního rohu před sebe, poradil si i s dorážkou Lérise z bezprostřední blízkosti.

90+3

Domácí kapitán viděl za obranu zabíhajícího Lorenza De Silvestriho, avšak přihrávku vyslal příliš prudkou, spoluhráč ji neměl šanci stihnout ve hře.

90+2

Centr od rohového praporku byl prodloužen na zadní tyč, kde měl situaci pod kontrolou Michel Aebischer, míč odhlavičkoval pryč z vápna.

90+1

Už to vypadalo, že Fabio Quagliarella bude po dobře provedené nahrávce zakončovat tváří v tvář brankáři, avšak v poslední chvíli výborně zapracoval Adama Soumaoro, který ve skluzu odvrátil míč na roh.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Mimo hlavního dění hry Valerio Verre úplně zbytečně sestřelil k zemi Fergusona, žlutá karta je logickým vyústěním celé situace.

88

Kousek za polovinou hřiště fauloval Nicola Sansone. Tommaso Augello vyslal centr do vnitra pokutového území, ve vzduchu kraloval Adama Soumaoro.

87

Na trávníku zůstal sedět Andrea Cambiaso, jehož chytly křeče do pravé nohy. Péče zdravotníků nebyla potřeba, Ital se po pár vteřinách postavil zpátky na nohy.

86

Centr od levé lajny Michelu Aebischerovi vůbec nevyšel. Trefil prvního blokujícího protihráče, akce pokračuje autovým vhazováním Bologni.

85

Nohama si zahrál i hostující gólman Emil Audero. Po pohodlném zpracování si vybral volného spoluhráče Tommase Augella. Momentálně sledujeme klidnější pasáž, přestože se blíží koncovka.

84

Čelem k vlastní bráně Lewis Ferguson nevymýšlel složitá řešení a zvolil malou domů na Łukasze Skorupského, který míč posunul na levou stranu k nohám Sansoneho.

83

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Valerio Verre.

82

Velké množství zkušeností prodal Fabio Quagliarella. Pokryl si kulatý nesmysl tělem a zezadu se nechal nedovoleně atakovat Soumaorem.

81

Směrem do defenzivy výborně zapracoval Andrea Cambiaso. Natlačil tělo před sprintujícího Lérise a udržel jej na zádech do doby, dokud míč neopustil hrací plochu.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Stav střetnutí mezi Bolognou a Sampdorií ukazuje vyrovnané skóre, rozhodovat mohou maličkosti.

79

Střídání v týmu Bologna FC:
ze hřiště odchází Nicolás Martín Domínguez, přichází Roberto Soriano.

79

Střídání v týmu Bologna FC:
ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Joshua Zirkzee.

78

Do ostrého centru z levé strany se Francesco Caputo opřel hlavou, balón v mírném záklonu usměrnil výrazně vedle cílového zařízení.

77

O žlutou kartu si hlasitě řekl Nicolás Martín Domínguez, jenž podrazil Filipa Djuričiće. Piccinini si vystačil s ústní domluvou.

76

Dlouho hosté na balónu nepobyli. Francesco Caputo hledal za obranou Fabia Quagliarellu, s útočníkem se výborně stáhl Adama Soumaoro.

75

Nedovolený zákrok také na druhé straně. Proti pravidlům hrál domácí kapitán Gary Medel, když nebezpečně naskočil do Djuričiće.

74

Na polovině hřiště fauloval Mehdi Léris, čímž zastavil protiútok Bologni. Z pravé ruky arbitra Piccininiho si pěkně zblízka prohlédl kartónek žluté barvy.

73

Střídání v týmu Bologna FC:
ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Lewis Ferguson.

73

Střídání v týmu Bologna FC:
ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Nicola Sansone.

72

72. Filip DJURIČIĆ - 1:1

72

Sampdoria právě vstřelila branku!
Vyrovnáno! Všechno odstartovalo nedorozumění mezi Soumaorem a Skorupským, po němž obránce odhlavičkoval míč pouze k Lérisovi, jemuž sice střela vůbec nevyšla, ale šťastně našel spoluhráče FILIPA DJURIČIĆE, který hlavou nasměroval kulatý nesmysl do sítě.

71

Do pokutového území dostal přihrávku Marko Arnautović. Místo rychlého zakončení zkoušel udělat kličku Augellovi, ten protihráči míč vypíchl.

70

Riccardo Orsolini může být rád, že za skluz do Rincóna obdržel jenom žlutou kartu. Zákrok byl ostrý, domácí borec navíc moc dobře věděl, že nemá šanci trefit míč.

69

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Abdelhamid Sabiri, přichází Fabio Quagliarella.

68

Po souboji jeden na jednoho Jerdy Schouten přišel o pravou kopačku, ale vlastní vinou, o faulu nemohla být řeč.

67

Hostující kapitán Bartosz Bereszyński ještě stihl balón na hrací ploše, nicméně centr v plném sprintu byl z kategorie nepovedený, hrací předmět odkopl pryč z vápna Adama Soumaoro.

66

Marko Arnautović nabral velkou rychlost, ale dvojice stoperů přeci jen mělo ostatečný náskok, Jeison Murillo si pomohl malou domů.

65

U pravé lajny si nachystal míč k centru Riccardo Orsolini. Neprovedl jej ovšem vůbec dobře, kulatý nesmysl adresoval přímo do rukavic brankáře.

64

Ofenzivní složku mužstva podpořil Lorenzo De Silvestri. Tělem chtěl odstavit Gonzala Villara, který ve skluzu odpálil míč do autu.

63

Na trávníku zůstal ležet Gary Medel, jemuž nastavil stoličku Tomás Rincón. Arbitr Piccinini odpískal hostujícímu středopolaři faul.

62

Abdelhamid Sabiri vyslal prakticky neřešitelnou nahrávku mezi tři protihráče Lérisovi, jenž bojoval statečně, avšak dle očekávání míč neudržel.

61

Naprosto zasloužená žlutá karta pro Andreu Cambiasa, který nezachytil Mehdi Lérise, proto si pomohl jeho zatažením za dres zezadu.

60

Sampdoria je ve druhém poločase aktivnějším týmem, jenže chybí dobře vyřešená koncovka, defenziva Bologni působí kompaktním dojmem a soupeře do příležitostí nepouští.

59

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Ronaldo Vieira, přichází Gonzalo Villar.

58

To se nepovedlo. Jeison Murillo si rozmyslel zakončení z velké dálky a místo toho přenášel hru na levou stranu, kde ovšem na vysoký balón Augello nedoskočil.

57

Jhon Lucumi už je zpátky ve hře a nyní kraloval ve vzduchu, když přečetl oblouček Rincóna za obranu a hlavou sklepl míč k lajně na osamoceného Orsoliniho.

56

Přestože měl dost času, tak Abdelhamid Sabiri bez rozmyslu vypálil, ačkoliv mu po levé lajně nabíhal volný Caputo. Střelecký pokus zblokoval Soumaoro.

55

Mehdi Léris utržil krvavý šrám, proto mu musela být hlava obvázána. Útočník nicméně je připraven v utkání pokračovat.

54

V pokutovém území Bologni došlo k nezaviněné srážce mezi Mehdi Lérisem a Jhonem Lucumim. Oba hráči jsou v péči zdravotníků.

53

Útočný faul odpískán Nicolásu Martínu Domínguezovi. Argentinec nesouhlasí s výrokem rozhodčího, ale nic s ním už nenadělá.

52

Hostující mužstvo se z vyrovnání dlouho neradovalo. Francesco Caputo sice tváří v tvář Skorupskému zakončil zkušeně k levé tyči, ale sám moc dobře tušil, že stál v době nahrávky v ofsajdu.

51

Marku Arnautovićovi sebevědomí nechybí. Rakouský forvard si patičkou zkusil stáhnout míč mezi dvěma protihráči a k úspěchu moc nechybělo, nakonec byl ale v souboji tělo na tělo úspěšnější Tommaso Augello.

50

Vysunutý Gary Medel pořádně vystrašil Omara Colleyho, jenž zazmatkoval a levačkou míč odpálil mimo hrací plochu.

49

Na polovině hřiště fauloval Abdelhamid Sabiri. Chtěl zachytit nahrávku soupeře, jenže místo toho nataženou levou nohou jenom podrazil Soumaora.

48

Tomás Rincón vyzkoušel dlouhý nákop za obranu, jenže žádný ze spoluhráčů jeho úmysl nepochopil a za balónem se nerozběhl.

47

Zatímco domácí trenér žádnou změnu v sestavě neudělal, tak hostující kouč stáhl nevýrazného Gabbiadiniho, na jehož místo se nově postavil Mehdi Léris.

46

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Mehdi Léris.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
První poločas zápasu mezi Bolognou a Sampdorií přinesl jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak ve 32. minutě, kdy si balón po zákroku gólmana našel Nicolás Martín Domínguez a prudkou ránou o zem nasměroval míč k pravé tyči za záda bezmocného Audera. Je evidentní, že proti sobě hrají dva týmy, jimž se v dosavadním ročníku vůbec nedaří, o to důležitější dnešní výsledek může být pro další průběh sezóny.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Marně se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, Jhon Lucumi měl levou ruku u těla. Následně na polovině hřiště hostující kapitán Bartosz Bereszyński fauloval Arnautoviće.

45+3

Za obranným odkopem vyběhl mimo vápna hostující gólman Emil Audero. Kulatý nesmysl vrátil na útočnou polovinu, bránící Jhon Lucumi ve vzdušném souboji porazil Francesca Caputa.

45+2

Za vápnem domácího celku došlo k nepříjemnému střetu kopaček Schoutena a Rincóna. Arbitr Piccinini nařídil volný přímý kop ve prospěch domácího celku.

45+1

Přestože drží čisté konto, tak defenziva Bologni nepůsobí úplně jistým dojmem. Adama Soumaoro odvracel míč pouze k Rincónovi, ten vyslal dělovku z voleje vysoko nad bránu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.

44

Filip Djuričić propasíroval míč do vápna k nohám Francesca Caputa, jenže ten byl otočený zády k bráně soupeře. Nedokázal se obtočit kolem Cambiasa, proto volil přihrávku k lajně na Sabiriho.

43

Obranná hlavička Adamy Soumaora nebyla vůbec povedená, míč spadl těsně za šestnáctku. V tomto prostoru se do míče opřel z první Ronaldo Vieira, trefil však jenom bránícího Aebischera.

42

Do gólové pozice obdržel přihrávku Riccardo Orsolini. Špičkou kopačky zakončil vedle levé tyče, ale to jej nemuselo mrzet, protože mu byl pomezním odmáván ofsajd.

41

41. Domínguez vystřelil placírkou do břevna

41

Nicolás Martín Domínguez je při chuti! Za půlkruh označující velké vápno dostal nahrávku od Lucumiho, střela placírkou skončila na břevně.

41

Riccardo Orsolini přetáhl centr na zadní tyč, kde úřadoval Bartosz Bereszyński, balón odhlavičkoval pryč z vápna.

40

Taktický faul vymyslel Ronaldo Vieira. Neodhadl správně, kam Gary Medel udělá kličku, domácího kapitána následně lehce potáhl za dres.

39

Zatím jediný střelec zápasu Nicolás Martín Domínguez tělem omítl Tomase Augella, jenže spoluhráči se vydal na pomoc Abdelhamid Sabiri, proti dvojici už byl Argentinec bez šance.

38

Útok fotbalistů v bílých dresech pokračoval. Zprava přiletěl míč do vápna z kopačky Tomáse Rincóna, Andrea Cambiaso zabránil bezprostřednímu nebezpečí rybičkou.

37

Rozehrávka na krátkou vzdálenost nebyla dobrým řešením. Po dvou přízemních nahrávkách centroval Filip Djuričić jenom na hlavu Aebischera.

36

Filip Djuričić si sběhl k levé lajně, kam by mu míč byl sklepnut Francescem Caputem. Střílený centr Soumaoro zblokoval do zámezí, uvidíme rohový kop.

35

V podání janovského mužstva je vidno obrovské trápení. V některých případech to vypadá, jako kdyby spolu hráči působili na trávníku poprvé, chybí komunikace, čtení hry.

34

Domácí jsou při chuti. Rychle získali míč zpátky do svého držení, Riccardo Orsolini vyslal dalekonosnou ránu o kus vedle brány.

32

32. Nicolás Martín Domínguez - 1:0

32

Bologna právě vstřelila branku!
Tak jsem to zakřikl! Krásná, přímočará akce a Bologna vede! Arnautović citlivě prodloužil balón do pohybu Aebischerovi, jehož křižný pokus ještě Audero vyrazil, ovšem pouze k NICOLÁSU MARTÍNU DOMÍNGUEZOVI, za Argentincovou ránou o zem k pravé tyči už natahoval pravou ruku marně.

31

Je vidět, že proti sobě hrají týmy, kterým se letos vůbec nedaří. Mají velký problém vymyslet konstruktivní akci, která by mohla vést ke kýženému úspěchu.

30

Nicolás Martín Domínguez si vyměnil míč s Ricardem Orsolinim, aby vzápětí odcentroval do vnitra pokutového území, kde našel hlavu protihráče Rincóna.

29

Exekuce rohového kopu Bologni se chopil Riccardo Orsolini. Centroval na hranici malého vápna, kde nejvýše vyšplhal do vzduchu bránící Tommaso Augello.

28

Po propadnutí Murilla směřovali domácí do akce tří proti třem. Jerdy Schouten posunul balón doleva na Michela Aebischera, střílený centr do druhé vlny Bartosz Bereszyński odkopl do bezpečí.

27

S těžkým zpracováním si Riccardo Orsolini poradil, ale trvalo mu dlouho, takže celou akci zpomalil. Posléze místo klíčové nahrávky volil zpětný pas na stopera Lucumiho.

26

Individuálně zkoušel štěstí Andrea Cambiaso. Osobního strážce se zbavil, jenže cestu mu okamžitě zkřížil Augello, na nějž již domácí bek nevyzrál.

25

Dlouhý odkop domácího stopera zamířil k Michelovi Aebischerovi, ten se však v době Soumaorova odkopnutí nacházel za posledním obráncem. Ofsajd.

24

První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující fotbalista Filip Djuričić. Dlouhou kličku chtěl zachránit nataženou pravou nohou, tou bolestivě zasáhl na koleno Medela.

23

Opět se o pozornost přihlásil Nicolás Martín Domínguez. Určitě chtěl centrovat, jenže míč netrefil vůbec dobře, nicméně málem kulatý nesmysl poslal nebezpečně na bránu, proskákal o kousek vedle pravé tyčky.

22

Z hranice šestnáctky vyslal zajímavou ránu nártem Nicolás Martín Domínguez. Výborně zafungoval Jeison Murillo, jenž zakončení zblokoval mimo hrací plochu.

21

Faul na svou osobu vybojoval Andrea Cambiaso. Ukázal výborné krytí balónu, dotírající Tomás Rincón jej zezadu stáhl k zemi.

20

Protiútok domácího mužstva neměl dlouhého trvání. Nicolás Martín Domínguez hlavou prodlužoval za sebe na Arnautoviće, avšak míč pro sebe uzmul Tommaso Augello.

19

Zápas může pokračovat. Útok podnikla Sampdoria, když po levé lajně nabral rychlost Filip Djuričić, bránící Adama Soumaoro ve skluzu odvrátil míč do zámezí.

18

Střídání v týmu Bologna FC:
ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Lorenzo De Silvestri.

17

Je to jasné, dále to nepůjde. Babis Lykogiannis je z trávníku odnášen na nosítkách, za postranní čárou už se chystá do hry Lorenzo De Silvestri.

16

Na trávník se znovu položil Babis Lykogiannis. Řecký reprezentant neprožívá ideální úvod střetnutí.

15

Zkušený rakouský útočník Marko Arnautović ukázal, že umí zabrat i směrem do defenzivy. Dostihl váhajícího Sabiriho, jehož čistým obranným zákrokem odstavil od balónu.

14

Akce Bologni se neujala. Michel Aebischer vyslal v plném sprintu míč do vnitra pokutového území, kde Jeison Murillo přehlavičkoval Arnautoviće.

13

U levé lajny si vytvořil dobrou pozici pro centr Tommaso Augello. Hledal Francesca Caputa, který ovšem vyskočil příliš brzy, míč podskočil.

12

Pro nepovedený nákop za obranu si na kraj šestnáctky vyběhl domácí gólman Łukasz Skorupski, po rychlém zpracování přenesl hru doprava na Soumaora.

11

Svěřenci kouče Stankoviće se dalek nedostali. Filip Djuričić si narazil s Tomásem Rincónem, načež ve snaze o centr trefil prvního clonícího konkurenta.

10

Při zpracování si rukou pomohl Adama Soumaoro, což pozornosti rozhodčího neuniklo, míč přisoudil do držení Sampdorie.

9

Kdo je zatím hodně vidět, to je Riccardo Orsolini. Nicolás Martín Domínguez ovšem přecenil jeho rychlostní schopnosti, balón poslal mimo dosah spoluhráče.

8

Babis Lykogiannis nakonec vyzkoušel střelu. Balón sice poslal přes zeď, avšak Emil Audero mohl zůstat v klidu, míč se mezi tři tyče nevešel.

7

Nedovolený zákrok vyprodukoval poměrně blízko za velkým vápnem Filip Djuričić. Balón si staví Babis Lykogiannis, lze očekávat spíše centr.

6

Domácí kapitán Gary Medal hledal průnikovým pasem Riccardo Orsolini, skluzující Tommaso Augello v poslední chvíli zabránil úniku soka.

5

Naštěstí to vypadá, že řecký fotbalista bude schopen pokračovat v utkání. Zdravotníci mu hlavu polili vodou, naštěstí není patrná krev.

4

Po hlavičkovém souboji s protihráčem zůstal na trávníku ležet Babis Lykogiannis. Arbitr Piccinini po chvíli přerušil hru.

3

Po levé lajně nabral velkou rychlost Riccardo Orsolini. Zvládl vyslat střílený centr na Marka Arnautoviće, ten v těžké pozici střílel z první vedle pravé tyče.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Sampdorie po dnešní střetnutí oblékla dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bologna FC: Skorupski – Cambiaso, Soumaoro, Lucumi, Lykogiannis – Schouten, Medel (C) – Aebischer, Domínguez, Orsolini – Arnautović.
Náhradníci: Bardi, Raffaelli – Bonifazi, De Silvestri, Ferguson, Kasius, N. Moro, Posch, Sansone, Soriano, Sosa, E. Vignato, Zirkzee.
Trenér: Thiago Motta

UC Sampdoria: Audero – Bereszyński (C), Murillo, Colley, Augello – Vieira – Gabbiadini, Rincón, Sabiri, Djuričić – Caputo.
Náhradníci: Contini – Amione, Conti, A. Ferrari, Léris, Murru, Pussetto, Quagliarella, Trimboli, Verre, Villar, Yepes.
Trenér: Dejan Stanković

Rozhodčí: Piccinini – Prenna, Lombardo.
UC Sampdoria

Sampdoria je na tom ještě hůře. Na kontě má pouhé dva body, žádný z týmů nenasbíral menší počet bodů. Mužstvo čeká na vítězství od konce srpna, od té doby následovaly čtyři porážky, ta poslední doma s nováčkem z Monzy 0:3. Janovský celek v dosavadním ročníku vstřelil pouhé čtyři góly, žádný z hráčů neskóroval více jak jednou. Špatná forma stála místo kouče Giampaola, na jeho místo se dnes poprvé postaví Srb Dejan Stanković.
Bologna FC

Zatím to vypadá, že by Bologna mohla mít starosti s udržením se v nejvyšší italské soutěži. V dosavadních osmi kolech nasbírala pouhých šest bodů, což ji řadí na sedmnácté, tedy poslední nesestupové místo. Svěřenci kouče Motty momentálně drží sérii tří porážek v řadě. Nepomohla ani reprezentační přestávka, po níž prohráli na stadionu Juventusu přesvědčivě 0:3. Ač to může být překvapivé, tak Bologna má ve svém týmu nejlepšího střelce ligy, Marko Arnautović vsítil už šest gólů.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování 9. kola italské Serie A, u zápasu mezi Bolognou a Sampdorií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Bologna FC – UC Sampdoria

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 32. Domínguez – 72. Djuričić (Léris)

Karty:   61. Cambiaso (BLG), 70. Orsolini (BLG) – 24. Djuričić (SMD), 74. Léris (SMD), 89. Verre (SMD)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:21.

Bologna FC: Skorupski – Cambiaso, Soumaoro, Lucumi, Lykogiannis (18. De Silvestri) – Schouten (73. Ferguson), Medel (C) – Aebischer, Domínguez (79. Soriano), Orsolini (73. Sansone) – Arnautović (79. Zirkzee).
Náhradníci: Bardi, Raffaelli – Bonifazi, Kasius, N. Moro, Posch, Sosa, E. Vignato.

Trenér: Thiago Motta

UC Sampdoria: Audero – Bereszyński (C), Murillo, Colley, Augello – Vieira (59. Villar) – Gabbiadini (46. Léris), Rincón, Sabiri (69. Quagliarella), Djuričić (83. Verre) – Caputo.
Náhradníci: Contini – Amione, Conti, A. Ferrari, Murru, Pussetto, Trimboli, Yepes.

Trenér: Dejan Stanković

Rozhodčí: Piccinini – Prenna, Lombardo