Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Bayer Leverkusen – FC Schalke 04

4:0

konec (2:0)

08.10.2022, 15:30 • BayArena, Leverkusen • 9. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.41 5.18 7.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:17. (17:22:14)
Je konec! Bayer Leverkusen poráží Schalke 4:0! Leverkusen byl po celou dobu lepším týmem, ale dlouho se nedostával do šancí. V té první Patrik Schick přestřelil Branku. Ve 39. minutě se ale krásnou střelou prosadil Moussa Diaby. Na jeho zásah navíc ještě před přestávkou navázal Jeremie Frimpong. Po změně stran navíc Frimpong přidal druhou branku a o osudu duelu bylo jasno. V závěru pak napsal gólovou tečku za duelem Paulinho.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Nastavují se dvě minuty!

90

Leverkusen právě vstřelil branku! Xabi Alonso v závěru utkání skvěle trefil střídání! Skvělý náběh za obranu předvedl PAULINHO, který dostal míč do běhu a v úniku nedal gólmanovi nárok!

90

Schalke se v závěru ještě tlačilo do blízkosti domácí branky, ale dlouhý aut obrana Leverkusenu s přehledem odvrátila.

89

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Piero Hincapié, přichází Odilon Kossounou,
ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Paulinho.

88

Adam Hložek přišel o míč v souboji s Alexem Králem. Celou akci musel hasit Piero Hincapié, který může být rád, že za skluz neviděl druhou žlutou kartu.

87

Bakker si ve vápna naběhl na přetažený centr, ale sklepnutím pod sebe netrefil prostor, kam si naběhl Callum Hudson-Odoi.

86

Hra je po souboji ve středovém kruhu přerušena, jelikož jeden z hráčů Schalke musí být ošetřen.

85

Tapsoba se vysunul na polovinu Schalke, ale už ani domácí celek se nikam nežene. Leverkusen se snaží především držet míč.

84

Alex Král se v závěru duelu stáhl na pozici stopera.

83

Do zakončení se dostal Adam Hložek, který pálil z velké vzdálenosti, ale slabou střelou daroval brankáři snadný zákrok.

82

Danny Latza se krátce po příchodu na trávník zapojil do rozehrávky Schalke, nicméně jeho přihrávku vystihl rychlonohý Robert Andrich.

81

Schalke sice v posledních minutách hraje častěji s míčem na kopačkách, ale nedostává se do blízkosti pokutového území.

80

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Maja Jošida, přichází Danny Latza.

79

Hosté po delší době vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Thomas Ouwejan, ale brankář Hrádecký míč vyboxoval mimo vápno.

78

Hostující brankář potáhl míč mimo vápno a nakopl jej dopředu. Jeho pobídku ale defenziva Leverkusenu bez problémů odvrátila.

77

Jošida se podle rozhodčího dopustil faulu na Adama Hložka, kterého poslal k zemi zatažením za dres. Sudí zákrok přešel bez karetního trestu.

76

Brunner se hnal za přihrávkou na levou stranu, ale míč se před ním po mokrém trávníku svezl a doputoval mimo hrací plochu.

75

Stopeři Leverkusenu se vysunuli na polovinu Schalke, kde kombinují s míčem na kopačkách.

74

Mitchel Bakker hraje opravdu skvěle. Domácí hráč opět prošel do vápna, ale v klíčovou chvíli vinou nerovnosti přišel o míč.

73

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Adam Hložek.

72

Schalke se usadilo na polovině soupeře, nicméně jeho kombinace je zatím plná nepřesností. Hosté už vypadají rezignovaně.

70

Po další akci domácího celku se k zakončení hlavou dostal Patrik Schick, ale zakončením z těžké pozice poslal míč nad břevno.

69

Adli si šel pro faul na polovinu soupeře, kde jej nedovoleným způsobem trefil Greiml. Leverkusen tak může pokračovat v kombinaci.

68

Do akce Schalke už se stačil zapojit také Alex Král, jenže vlasatý český záložník hrál jen dozadu. Schalke přitom potřebuje útočit.

67

Callum Hudson-Odoi si šel pro míč na levou stranu, dobře si balón zpracoval a přenesl těžiště hry. Leverkusen se nyní ne a ne dostat vpřed.

66

Jonathan Tah diriguje rozehrávku Leverkusenu na vlastní polovině. Schalke se sice snaží soupeře napadat, ale ne a ne se dostat k míči.

65

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Amine Adli,
ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Kerem Demirbay.

65

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Florent Mollet,
ze hřiště odchází Florian Flick, přichází Alex Král.

64

Alexander Schwolow vyrazil ven z branky a před napadajícím soupeřem nekompromisně odkopl míč do zámezí.

63

Mitchel Bakker dostal přihrávku na levou stranu, nicméně místo centru do pokutového území raději zvolil přihrávku do zadních řad.

62

Frimpong sprintoval za přenesením na pravou stranu. Aktivní hráč Leverkusenu v tomto případě neudržel míč ve hře.

61

Lukáš Hrádecký nakopl míč na levou stranu hřiště, kde hlavou sklepl míč pod sebe Robert Andrich. Domácí balón udrželi a mohou nadále kombinovat.

60

Je za námi hodina hry a zatím sledujeme jednoznačný duel. Xabi Alonso na lavičce Leverkusenu zažívá zdařilou premiéru.

59

Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Piero Hincapié).

58

Stopeři Schalke sice hrají s míčem na kopačkách, ale zatím se nedostávají do blízkosti vápna domácího celku. Leverkusen má utkání pod kontrolou.

56

Hra je přerušena! Callum Hudson-Odoi byl faulován na polovině hřiště a bude potřebovat ošetření.

55

Maja Jošida udržel míč ve skluzu na pravé straně hřiště ve hře, nicméně domácí opět využili důraz a obrali fotbalisty Schalke o balón.

53

Leverkusen právě vstřelil branku! Domácí celek přidává třetí branku a prakticky rozhoduje o svém dnešním triumfu! Diaby vymyslel další přihrávku za obranu, kam si naběhl JEREMIE FRIMPONG a levačkou usměrnil míč ke vzdálenější tyči!

53

Krauss chtěl při rychlé akci Schalke roztáhnout hru na pravou stranu, ale fantastický Mitchel Bakker jeho úmysl přečetl a vyvezl míč na polovinu Schalke.

52

Tom Krauss vyvezl míč na polovinu hřiště, kde si pod tlakem pomohl rozehrávkou do zadních řad. Pokračuje marná snaha Schalke o přechod vpřed.

51

Lukáš Hrádecký si dal pozor na přihrávku do vápna, pohotově vystartoval ven z branky a ukryl míč do rukavic.

50

Tapsoba vlétl do souboje s Boulterem jako velká voda a doslova nabral svého soupeře. Schalke může po faulu pokračovat v kombinaci.

49

Hostující brankář diriguje rozehrávku Schalke na vlastní polovině. Jeho spoluhráčům zatím chybí lepší pohyb.

48

Bakker dnes hraje velmi povedené utkání. Domácí hráč si dal pozor na akci Schalke na pravé straně a bez problémů pro Leverkusen získal vhazování.

47

Hostující Schalke se snažilo přejít vpřed kombinací po pravé straně, ale akci zastavil souboj Aydina s Bakkerem, ze kterého si střídající hráč Schalke odnese bolístku.

46

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Tobias Mohr, přichází Thomas Ouwejan,
ze hřiště odchází Sebastian Polter, přichází Mehmet-Can Aydin.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe domácí Bayer Leverkusen. Ten byl po celou dobu lepším týmem, ale dlouho se nedostával do šancí. V té první Patrik Schick přestřelil Branku. Ve 39. minutě se ale krásnou střelou prosadil Moussa Diaby. Na jeho zásah navíc ještě před přestávkou navázal Jeremie Frimpong.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta!

45

Bakker podpořil útok Leverkusenu náběhem po levé straně, ale dloubáčkem neprocedil míč na dobíhajícího Patrika Schicka.

44

Na stadionu rázem panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence vpřed. Bayer potřebuje přesně takovéto utkání.

42

Leverkusen právě vstřelil branku! Pro Leverkusen to rázem vypadá ještě lépe! Domácí celek tentokrát využil toho, že se defenziva Schalke musela vracet. Nejlepší hráč prvního poločasu JEREMIE FRIMPONG dostal přihrávku do vápna a křížnou střelou poslal míč do dolního rohu!

41

Schalke se po obdržení úvodní branky dnešního souboje rázem vydalo vpřed a snaží se dostat do zakončení. Defenziva Leverkusenu byla srovnaná a Frimpong odhlavičkoval míč do bezpečí.

39

Leverkusen právě vstřelil branku! Domácí celek se ještě před přestávkou dostává do vedení a byla to skutečně parádní trefa! MOUSSA DIABY si navedl míč do blízkosti velkého vápna, napřáhl levačkou a krásnou střelou napálil balón pod břevno!

38

Frimpong se opět zkoušel prodrat do pokutového území, ale tentokrát nepředvedl dobrou kličku a celou akci zhatil.

37

Patrik Schick znovu hecuje své spoluhrče k větší aktivitě. Defenzivní a záložní řada Schalke ale nedává fotbalistům v červeném moc prostoru.

36

Leverkusen zahrával další rohový kop. Aránguiz poslal centr na vzdálenější tyč, odkud míč hlavou odehrál do bezpečí Mohr.

35

Mitchel Bakker skvěle proskočil kolem Brunnera na levé straně, ale další hráč v modrém už jej odstavil od míče. Pokračuje hodně tvrdé střetnutí.

34

Frimpong se poněkolikáté v utkání uvolnil na pravé straně hřiště, nicméně jeho přízemní centr skončil v rukavicích brankáře Schwolowa.

33

Andrich poslal přihrávku do běhu na Diabyho, ale ten si balón posunul daleko před sebe. Vysvobození pro Bayer přinesl faul jednoho ze soupeřů.

32

Charles Aránguiz je v posledních minutách hodně vidět. Domácí hráč si pokryl míč tělem na vlastní polovině a byl faulován.

31

Sudí nyní musel uklidňovat menší potyčku na polovině hrací plochy, do které se zapojil Diaby. Vše se ale obešlo bez karty.

30

Frimpong sice procedil z pravé strany přihrávku na malé vápno, ale Aranguíz si při zpracování pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.

29

Patrik Schick napadal rozehrávku Schalke na jeho polovině. Zadáci v modrém si s českým útočníkem poradili a bez problémů rozehráli.

28

Drexler u rohového praporku vybojoval míč, který si přehodil na levačku, ale nepřesným centrem daroval míč domácímu mužstvu.

27

Český útočník se po dalším rohovém kopu znovu dostal do zakončení, nicméně jeho pokus z těžké pozice skončil vysoko nad brankou Schalke.

26

Poprvé v utkání se do zajímavé pozice dostal Patrik Schick, který si připravil míč na levačku, ale obránce jeho pokus tečoval nad břevno!

25

Sudí nyní musel uklidňovat Terrodeho, kterému se nelíbilo, že rozehrávka domácích se natahuje.

24

Tobias Mohr přenesl hru přes celou šíři hrací plochy na Brunnera. Hosté se poté tlačili vpřed, ale centr odvrátil Tapsoba.

23

Bakker si kousek před vápnem pohrál s napadajícím soupeřem. Domácí zadáci už se také vysouvají hodně vysoko na polovinu Schalke.

22

Charles Aránguiz poslal nákop za obranu hostujícího Schalke. Rozběhnutý Patrik Schick ale nemohl míč před vyběhnutým brankářem dohnat.

21

Jonathan Tah poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Frimpong. Před rychlonohým zadákem Leverkusenu stačil včas zasáhnout Brunner.

20

Hostující brankář dlouho otálel s rozehrávkou od vlastní branky. Schalke si potřebuje lehce vydechnout.

19

Edmond Fayçal Tapsoba při odkopu míče nechtěně došlápl na kopačku jednoho ze soupeřů a může být rád, že nebyl odměněn karetním trestem.

18

Hosté se v posledních minutách ocitají pod obrovským tlakem domácího Leverkusenu. Hosté si znovu pomohli jen dalekým odkopem do zámezí.

17

Bakker poslal přihrávku na levou stranu, kam dostal přihrávku od Schicka. Skvěle proti němu vystoupil krajní zadák Schalke Brunner.

16

Frimpong na pravé straně hrací plochy sice udržel míč ve hře, ale už jej nedokázal vrátit před branku Schalke. Hosté se zatím brání výborně.

15

Leverkusen zahrával další přímý kop v blízkosti velkého vápna. Diabyho centr zkoušel Schick usměrnit patičkou, ale netrefil balón ideálně.

14

Žlutá karta pro tým FC Schalke 04 (Maja Jošida).

13

Simon Terodde si sice naběhl na přihrávku za obranu domácího celku, ale jeho zakončení už bylo zbytečné. Hostující útočník si totiž nepohlídal ofsajd.

12

Maja Jošida se na polovině hřiště dostal k volnému míči, jenže nákopem za domácí defenzivu jej poslal jen do zámezí.

11

Po přímém kopu domácího celku se v pokutovém území dopustil nedovoleného zákroku Piero Hincapié. Následný zásah Aranguize tak nemůže platit.

10

Domácí brankář Lukáš Hrádecký bez váhání rozehrál krátkou přihrávkou na Jonathana Taha. Ten poté nakopl míč na levou stranu, kde domácí získali jen vhazování.

9

Schalke zahrávalo přímý kop na polovině Leverkusenu. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde situaci bez problémů zajistila defenziva Schalke.

7

Frimpong dostal přihrávku do běhu, jenže si v klíčovou chvíli předkopl míč před sebe a už nedokázal přesně přihrát Schickovi.

6

Bakker se na levé straně zbavil obránce, nicméně zpětnou přihrávkou pod sebe odevzdal balón fotbalistům hostujícího Schalke.

5

Schalke se snad poprvé utkání přiblížilo k pokutovému území Leverkusenu, nicméně pobídka za obranu skončila v moci brankáře.

4

Hostující brankář nakopl míč na polovinu Leverkusenu. Do hlavičkového souboje se vrhl Andrich, který svedl souboj s Flickem a byl faulován.

3

Další akci Leverkusenu zmařil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si na pravé straně hrací plochy nepohlídal Frimpong.

2

Jonathan Tah diriguje rozehrávku na vlastní polovině. Na stadionu od úvodu panuje fantastická atmosféra. Příznivci Bayeru chtějí Alonsovi usnadnit premiéru.

1

Hostující Schalke obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek z Gelsenkirchenu nakopl míč vpřed, ale míč skončil v autu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bayer Leverkusen: Hrádecký – Hincapié, Tah, Tapsoba, Bakker – Aránguiz, Andrich – Frimpong, Hudson-Odoi, Diaby – Schick.
Náhradníci: Luňov – Adli, Amiri, Demirbay, Fosu-Mensah, Hložek, Kossounou, Paulinho, Sinkgraven.

FC Schalke 04: Schwolow – Brunner, Greiml, Jošida, Mohr – Drexler, Krauss, Flick, Bülter – Polter, Terodde.
Náhradníci: Fährmann – Aydin, Král, Karaman, Larsson, Latza, Matriciani, Mollet, Ouwejan.
Bayer Leverkusen

Domácí Bayer Leverkusen je na tom ještě o něco hůře. Celek hrající Ligu mistrů měl před sezónou velké cíle, ale úvod nového ročníku je zatím velký propadák. Leverkusen má na kontě jen pět bodů a je na předposlední sedmnácté pozici. Hůře je na tom pouze poslední Bochum. V minulém kole navíc Bayer prohrál vysoko 0:4 na půdě Bayernu Mnichov. V týdnu pak v Lize mistrů neuspěl na půdě Porta, což vedlo k odvolání trenéra. Novým koučem Patrika Schicka a Adama Hložka se tak před dnešním duelem stal Xabi Alonso.
FC Schalke 04

Hostující Schalke 04 působí v letošním ročníku Bundesligy jako nováček. Slavný klub byl před sezónou pasován do pozic, které znamenají boj o setrvání mezi německou elitou. To se zatím potvrzuje. Schalke v osmi kolech získalo pouze šest bodů a patří mu patnáctá pozice. Na sestupové vody má celek z Gelsenkirchenu k dobru náskok jediného bodu. V předchozím duelu doma prohrálo 2:3 s Augsburgem. Na hřištích soupeřů se mu zatím daří spíše remizovat.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Bayer Leverkusen – FC Schalke 04

4:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 39. Diaby (Andrich), 42. Frimpong (Diaby), 53. Frimpong (Diaby), 90. Paulinho (Adli)

Karty:   59. Hincapié (LEV) – 14. Jošida (SCH)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:17.

Bayer Leverkusen: Hrádecký – Hincapié (89. Kossounou), Tah, Tapsoba, Bakker – Aránguiz (65. Demirbay), Andrich – Frimpong, Hudson-Odoi (89. Paulinho), Diaby (65. Adli) – Schick (73. Hložek).
Náhradníci: Luňov – Amiri, Fosu-Mensah, Sinkgraven.

FC Schalke 04: Schwolow – Brunner, Greiml, Jošida (80. Latza), Mohr (46. Ouwejan) – Drexler (65. Mollet), Krauss, Flick (65. Král), Bülter – Polter (46. Aydin), Terodde.
Náhradníci: Fährmann – Karaman, Larsson, Matriciani.