Menu

Další

Společenské události

Zlatá hokejka 2022

Vítěz: Ondřej Palát

konec

18.08.2022, 21:20 • Petr Sumbal

Vítězem ankety Zlatá hokejka roku 2022 se stává Ondřej Palát! Tento odchovanec Frýdku-Místku zářil deset let v týmu Tampa Bay Lightning v NHL. I v sezóně 2021/22 pomohl Palát Tampě do finále Stanley Cupu. Od příští sezóny bude nastupovat za New Jersey Devils.

Druhé místo obsadil v anketě Zlatá hokejka 2022 David Pastrňák, opora týmu Boston Bruins v NHL a také české reprezentace. Nechyběl ani na mistrovství světa ve Finsku, kam přiletěl v průběhu turnaje po vypadnutí v play-off NHL. Okamžitě se zařadil mezi hlavní opory týmů a výrazně se zasloužil o bronzové medaile.

Třetí místo v anketě Zlatá hokejka obsadil Roman Červenka, nejproduktivnější hráč švýcarské ligy a dlouholetý člen reprezentace. Na MS 2022 se Červenka stal nejproduktivnějším hráčem turnaje a výrazně tak pomohl k bronzovým medailím.

Hokejistkou roku 2022 se stává Klára Peslarová, brankářská opora ženské reprezentace, která se probojovala na olympiádu v Tokiu. Peslarová byla zvolena do týmu hvězd olympijského turnaje.

Čtvrté místo v anketě Zlatá hokejka 2022 obsadil David Krejčí. Tento útočník si na rok z NHL odskočil do domovské Olomouce, které pomohl do play-off. Krejčí hrál také na olympiádě v Tokiu a na MS ve Finsku, kde pomohl skvělými výkony k bronzu. Příští sezónu už zase odehraje Krejčí za Boston Bruins v NHL.

Nejlepším juniorem roku 2022 se stává Eduard Šalé, sedmnáctiletý útočník brněnské Komety a člen reprezentace do 18 let.

Nejlepším parahokejistou roku 2022 se stává reprezentační brankářská jednička Martin Kudela.

Zlatá hokejka 2022

Vítěz: Ondřej Palát

konec

Zpět na online